download

جراحی بینی برای مبتلایان به آلرژی

فهرست محتوا

جراحی بینی یکی از رایج ترین عمل های زیبایی است که برای رفع نواقص ظاهری و همچنین برطرف کردن مشکلات تنفسی انجام می شود. بسیاری از افراد با بیماری های خاص مانند افراد مبتلا به آلرژی این دغدغه را دارند که آیا کاندید مناسبی برای عمل بینی هستند. یکی از سؤالاتی که مرتب از دکتر حسنانی پرسیده می شود، این است که آلرژی مانعی برای جراحی بینی هست یا نه؟ به منظور یافتن پاسخ این پرسش و همچنین آشنایی با شرایط جراحی بینی برای مبتلایان به آلرژی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

جراحی بینی همراه با آلرژی

انواع آلرژی و علائم آن

آلرژی نوعی افزایش واکنش فرد نسبت به موادی است که به صورت طبیعی در محیط وجود دارد. مثلاً برخی گیاهان در بهار گرده افشانی نموده و موجب ایجاد آلرژی در افراد مستعد می شود. به طورکلی، آلرژی چند حالت دارد که دو حالت اصلی آن آلرژی فصلی و آلرژی سالیانه است. در آلرژی فصلی، فرد مبتلا در فصول خاصی از سال دچار علائم حساسیت می شود. در آلرژی سالیانه، فرد مبتلا در تمامی طول سال به علائم فوق دچار می شود.

آلرژی فصلی

در آلرژی فصلی، فرد مبتلا در فصول خاصی از سال دچار علائمی چون عطسه، آبریزش از بینی، خارش در ناحیه گلو و حلق، ترشحات پشت حلق و گرفتگی بینی می شود. در هر حال، خارش علامت اصلی آلرژی فصلی محسوب می شود. افراد مبتلا به آلرژی فصلی معمولا در فصول بهار یا پاییز دچار این علائم می شوند، اما در ماه های دیگر سال مشکلی ندارند.

آلرژی سالیانه

در آلرژی سالیانه، فرد مبتلا در تمامی طول سال، علائم آلرژی فصلی را تجربه می کند. این آلرژی می تواند علاوه بر عوامل محیطی مانند گرده افشانی گل ها یا گرد و خاک به دلایل دیگری نظیر حساسیت به مواد آلرژی زا مانند از جمله سموم یا حشره کش ها رخ دهد. خارش دهان و گلو، گرفتگی بینی و گاهی آبریزش از علائم اصلی این آلرژی محسوب می شود.

آلرژی و جراحی بینی

بهتر است بدانید که جراحی بینی برای مبتلایان به آلرژی به خودی خود منعی نداشته و با کنترل آن قابل انجام است.

دکتر حسنانی معتقدند که: “برای هر دو نوع آلرژی، انجام جراحی زیبایی بینی امکان پذیر است و هیچ یک از این آلرژی ها مانعی برای جراحی محسوب نمی شوند.” ولی بهتر است افراد مبتلا به آلرژی، از یک هفته قبل از جراحی نسبت به مصرف داروهای ضد آلرژی اقدام نمایند و استفاده از این داروها را تا دو ماه بعد از عمل نیز ادامه دهند.

این اقدامات قبل و بعد از عمل بینی در افراد با سابقه آلرژی به این دلیل است تا در دوره نقاهت و بعد از جراحی زیبایی، بینی روند ترمیمی خود را طی کرده و علائم آلرژی توسط دارو کاملا کنترل شده باشد. اگر آلرژی توسط دارو کنترل شده باشد، اصلاً نمی تواند ضرری برای جراحی زیبایی بینی داشته باشد.

جراحی بینی برای مبتلایان به آلرژی
آلرژی فصلی و حساسیت، منعی برای انجام جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت محسوب نمی شود و با دارو کنترل می شود.

آیا امکان درمان آلرژی با جراحی بینی وجود دارد؟

یکی از متداول ترین سوالات در افراد مبتلا به آلرژی این است که آیا بعد از جراحی بینی، حساسیت های فصلی یا سالانه بهبود می یابد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که جراحی زیبایی بینی هیچ تأثیری روی آلرژی ندارد. یعنی آلرژی فردی که عمل بینی انجام داده است نه بهتر می یابد و نه بدتر می شود. در واقع آلرژی همان روند قبلی را دارد و جراحی تأثیری روی آن نخواهد داشت.

آیا افرادی که حساسیت فصلی دارند می توانند جراحی زیبایی انجام دهند؟

همان طور که اشاره شد، حساسیت به خودی خود منعی برای انجام عمل جراحی بینی ایجاد نمی کند. اما به مبتلایان آلرژی فصلی توصیه می شود که در فصولی که دچار افزایش علائم آلرژی می شوند از اقدام به جراحی خودداری کنند. برای مثال در فصل بهار گرده افشانی گل ها می تواند سبب علائم آلرژی مانند عطسه، آبریزش بینی، افزایش ترشخات پشت حلق، خارش در ناحیه گوش، حلق، بینی و چشم شود. همچنین، فصل پاییز به دلیل افزایش گرد و خاک در محیط می تواند علائم مشابهی مانند گرده افشانی ایجاد کند. به همین علت جراحی بینی برای مبتلایان به آلرژی فصلی در این ماه ها توصیه نمی شود.

با این حال اگر فردی با داشتن چنین علائمی بخواهد عمل زیبایی بینی انجام دهد، باید از یک هفته قبل از عمل با استفاده از داروهای ضدآلرژی مشکل حساسیت خود را کنترل نماید و مصرف دارو را تا دو ماه بعد از جراحی ادامه دهد. در این صورت به راحتی می تواند جراحی زیبایی بینی را انجام دهد.

داروهای کنترل آلرژی قبل از عمل بینی

داروهای کنترل آلرژی قبل از عمل بینی، اغلب توسط پزشک تجویز می شود. با این حال اسپری های کورتون دار شایع ترین نوع داروهای ضدآلرژی به شمار می روند. اگرچه عوارض کورتون ها نظیر پوکی استخوان، مرض قند و زخم معده جای نگرانی ندارند. زیرا اسپری های کورتون دار به شکل معجزه آسایی فواید کورتون را دارند اما عوارض آن را ندارند و به واسطه اپری بودن آن جذب بدن نمی شوند. اگر هم مختصری جذب شدند، پس از عبور از کبد از بین می روند. بنابراین اسپری های کورتون دار را می توان به راحتی برای درمان آلرژی استفاده نمود.

کلام آخر

جراحی بینی برای مبتلایان آلرژی امکان پذیر است و جای هیچ گونه نگرانی نیست. دکتر حسنانی بر این باورند که انواع آلرژی فصلی و حساسیت های سالیانه، منعی برای انجام جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت ایجاد نکرده و با دارو کنترل می شود. به همین علت توصیه می شود که یک هفته قبل از عمل بینی مصرف داروهای ضد حساسیت را آغاز کرده و دو ماه پس از عمل بینی آن را ادامه دهید. در پایان توصیه می شود برای کاهش عوارض احتمالی پس از عمل به بهترین جراح بینی مراجعه کرده و مراقبت های بعد از عمل را جدی بگیرید.

دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی

متخصص گوش و حلق و بینی، جراحی بینی و صورت، متخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بینی، دکتر حمیدرضا حسنانی دارنده بورد تخصصی گوش و حلق و بینی از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را روی جراحی بینی متمرکز نموده و تا کنون بیش از ۵۰۰۰ عمل جراحی بینی موفق انجام داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

2 پاسخ
  1. سلام اقای دکتر ببخشید من ۱۷ سالمه بعضی مواقع گلوم میگیره وحس می کنم یه چیزی تو گلومه و یکم تنگی نفس دارم البته اینا که میگم کمه می خواستم ببینم می تونم عمل زیبایی بینی انجام بدم ؟

    • دکتر حمیدرضا حسنانی گفت:

      سلام. اگر مشکل شما آلرژی باشد معمولا مانعی برای جرااحی زیبایی بینی نیست. اما باید علت گرفتگی شما با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی تشخیص داده شود. اگر آلرژی باشد درمان آن دارویی است. . علت تنگی نفس شما هم باید مشخص شود اگر مشکل از بینی و به علت انحراف یا پلیپ یا تومور باشد معمولا با جراحی قابل اصلاح است . اما برای تشخیص دقیق باید حضوری معاینه شوید تا علت گرفتگی و تنگی نفس شما مشخص شود و درمان طبق آن صورت بگیرد.

فهرست محتوا