جراحی قوز بینی، یکی از عمل های زیبایی است که به برداشتن برآمدگی یا به اصطلاح قوز بینی کمک می کند. برآمدگی های بینی اغلب در ظاهر بینی های استخوانی مشاهده می شود. بسیاری از افراد به دنبال روشی برای اصلاح این برآمدگ روی بینی هستند تا زیبایی چهره خود را چند برابرکنند. به منظور آشنایی بیشتر با نحوه عمل بینی های قوز دار تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
عمل جراحی قوز بینی
قوز بینی، یکی از مشکلات ظاهری بینی به شمار می رود که بسیاری از متقاضیان تمایل به برداشتن آن با جراحی هستند. وجود قوز باعث می شود بینی از نمای نیمرخ نا متناسب باصورت به نظر برسد و ظاهری مردانه داشته باشد که چنین امری برای بسیاری از زنان، خوشایند نیست. برای بسیاری از مردان نیز قوز باعث بزرگ دیده شدن بینی می شود و زیبایی چهره آن ها را تحت تاصثیر قرار می دهد.
عمل قوز بینی استخوانی
داشتن برآمدگی یا قوز بینی یکی از ویژگی های ظاهری است که اغلب در بینی های استخوانی به دلیل ساختار بینی و پوست نازک دیده می شود. عمل برداشتن قوز بینی در این نوع از بینی ها پیچیدگی خاصی ندارد، اما همچنان نیاز تبحر و مهارت بالای جراح بینی دارد. از آنجایی که این نوع از بینی های پوست نازکی دارند، لذا هر نوع تغییر در ساختار بینی به وضوح دیده می شود. به همین علت در انتخاب جراح بینی برای عمل زیبایی بینی دقت لازم را داشته باشید.
عمل قوز بینی چگونه است؟
عمل قوز بینی با سوهان یکی از روش های متداول به شمار می رود. برای اصلاح قوز، غضروف و استخوان تشکیل دهندۀ پل بینی با دقت و ظرافت تراشیده می شوند. برخی افراد فکر می کنند که پس از برطرف کردن قوز ، پوست اضافی نیز باید برداشته شود. اما چنین تصوری درست نیست. چرا که پس از برداشتن قوز، پوست پوشانندۀ پل بینی جمع تر شده و با چارچوب جدید انطباق پیدا می کند.
در برخی موارد امکان برداشتن قوز بینی وجود ندارد، لذا در چنین شرایطی، از گرافتی مخصوص به نام گرافت رادیکس استفاده می شود. گرافت رادیکس، غضروفی تراش داده شده است که معمولاً از تیغۀ بینی خود بیمار برداشته شده و در قسمت بالایی پل بینی، نزدیک به ناحیۀ میانی دو چشم قرار داده می شود. قرار دادن گرافت رادیکس همچنین به حفظ شیب طبیعی بینی کمک می کند.
برداشتن قوز بینی با عمل می تواند به صورت طبیعی و هم به صورت نیمه فانتزی انجام شود. البته شایان ذکر است که برای بینی های مردانه معمولا شیب زیادی به پشت بینی داده نمی شود.
عمل قوز بینی بدون جراحی
برخی از مراجعه کنندگان این سوال را مطرح می کنند که چگونه قوز بینی را بدون عمل برطرف کنیم؟ به طور کلی، قوز بینی در اثر رشد بیش از حد استخوان یا غضروف پشت بینی ایجاد می شود. بنابراین برای برداشتن آن باید در حین جراحی پشت بینی تراشیده شود. اما در کمتر از 5 درصد موارد قوز واقعی نیست و در اثر فرورفتگی نواحی بالا یا پایین آن ایجاد شده است و به صورت یک برجستگی کاذب دیده می شود. در چنین شرایطی روش هایی مانند استفده از ژل برای رفع قوز بینی موثر است.
برداشتن قوز بینی با تزریق ژل
تزریق ژل و انواع فیلرها یکی از روش های مناسب برای قوز کاذب (غیر واقعی ) است. با پر کردن فرو رفتگی های اطراف قور توسط ژل، دیگر نیازی به تراشیدن برآمدگی با جراحی وجود ندارد و قوز کاذب با پر کننده ها از بین می رود. ژل ها مواد پر کننده بی خطری هستند که حدود شش ماه تا یک سال دوام می آورند و بعد از آن باید مجددا تزریق آن ها انجام شود. توجه داشته باشید که این روش تنها قوزهای کاذب را برطرف کرده و مواردی مانند کجی، بزرگی، افتادگی نوک یا بد شکلی نیاز به عمل جراحی خواهند داشت.
عمل قوز بینی با لیزر
متاسفانه برخی افراد سودجو روش های غیر جراحی مانند لیزر را برای درمان مشکلاتی مانند برداشتن قوز بینی بدون عمل را توصیه می کنند. اما بهتر است بدانید لیزر در جراحی کاربرد نداشته وحتی برای برش و برداشتن قوز بینی به کار گرفته نمی شود. در حال حاضر لیزر تنها به بهبود مشکلات پوستی بینی کمک می کند و برای رفع عیوب بینی مانند کجی، قوز یا بزرگی بینی به کار گرفته نمی شود.
کلام آخر
عمل جراحی قوز بینی به منظور رفع برآمدگی و هماهنگی بیشتر بینی با سایر اجزای صورت انجام می شود. اگر چه روش های دیگری مانند تزریق انواع ژل ها پر کننده ها می تواند بهبود ظاهر برآمدگی ها کمک کند، اما اکثر برآمدگی های بینی در اثر رشد بیش از حد بافت غضروفی یا استخوان بینی است. به همین علت تنها راه برطرف کردن آن ها عمل جراحی است. در پایان توصیه می شود برای دستیابی به نتیجه مطلوب به بهترین جراح قوز بینی مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر آقای دکتر
من شش ماه پیش راینوپلاستی انجام دادم قوز بینیم موند
دو روز پیش دکتر واسم سوهان کشی کرد
الان دوباره اون استخون تشکیل شده و دقیقا عین قوز قبلیم شده
ورم نیست دقیقا استخونه
من باید چیکار کنم
سلام. ما معمولا به بیماران توصیه میکنیم بعد از جراحی زیر یکسال هیچ اقدام ترمیمی حتی ساده ترین آنها را انجام ندهد. به دلیل اینکه ممکن است نتیجه مثبت نباشد. اینکه بعد از سوهان کشی مجدد قوز دراوده در درجه اول فعلا با دو روز چیزی مشخص نیست و ظاهر بینی قابل قضاوت نیست. به مروز زمان بهتر میشود. صبر کنید چند ماه بگذرد تا نتیجه خودش را نشان دهد. بعد از این اقدام دوم شما باید حداقل یک تا دو سال صبر کنید. اگر هم قوز باقی مانده باشد و قابل چشم پوشی نباشد بعد از این مدت میتوانید برای ترمیم با پزشک تان مشورت کنید. اما هر چقدر دیرتر اقدام کنید بهتر است.
سلام آقای دکتر خسته نباشید
من حدود یک ماه پیش بینیم عمل کردم و بعد از گذشت ده روز دچار برامدگی شد و همچنان با انجام ماساژ و فشار زیاد چسب بر طرف نشده . دکتر گفتن که غضروف روی بینی هستش و بعد از خوابیدن ورم از بین میره . درسته !؟ من خیلی نگران هستم که بینی نیاز به سوهان کشی نداشته باشه . پیشاپیش ممنونم از توجهتون
سلام. با گذشت یک ماه از جراحی هنوز بینی خیلی ورم دارد. فعلا حداقل شش ماه تا یکسال باید صبر کنید تا نتیجه نهایی مشخص شود. ظاهر بینی خیلی ظریفتر و بهتر خواهد شد. بعد از یکسال اگر هنوز هم قوز باقی مانده باشد و قابل اغماض و چشم پوشی هم نباشد، میتوانید با پزشکتان مشورت کنید، شاید امپول تزریق کنند و یا سوهان بکشند و شاید هم نیاز به هیچ اقدامی نباشد. نگران نباشید.
سلام آقای دکتر خسته نباشید بنده یک سال هست که جراحی کردم از نتیجه جراحی راضی نیستم قوز هنوز هستش واز بغلهای بینیم هم قوز پهنه وهم نوک بینیم گرد هست ونوکش تقریبا اومده پایین.الان عکسهای الان رو که برای پزشک فرستادم چون پزشکم تهران هستن وخودم شهرستانم میگن که احتمالا بشه با تیپ پلاسی درست بشه تاجایی که اطلاع دارم قوز بینی با تیپ پلاسی نمیشه درست بشه حالا خواستم بپرسم از شما که آیا با تیپ پلاسی قوز رو هم میشه درست کرد؟
لطفاً پاسخم رو بدید خواهش میکنم
متشکرم.
سلام. بله با ترمیم قابل اصلاح است ولی ترمیم هر قدر دیرتر انجام شود بهتر است.
سلام آقای دکتر من یک سال و نیم بینیمو عمل کردم فیبروز زده دکتر خودم هی میگفت میره تا یک سال ولی نرفت خیلی بینیم زشت شده باید چیکار کنم
فیبروز یک پدیده التهابی است که در اثر آن بدن بافت نرم جدیدی تولید می کند که به آن فیبروز گفته می شود. فیبروزها معمولاً با تزریق کورتن از بین می رود ولی اگر از بین نرود، یا فیبروز نیست. مثلاً ممکن است غضروف در آن قسمت قرار داشته باشد یا فیبروز مقاوم به کورتن است که باید بگذاریم یک سال حداقل از جراحی بگذرد و بعد از یکسال می توان با مشورت پزشک آن فیبروز را تراشیده و برداشت.
سلام آقای دکتر خسته نباشید من ۱۱ ماه ونیم قبل جراحی کردم ولی الان قوز بینیم پهنه ونوک بینیم هم همچنان بزرگه حالا برای جراحی ترمیمی بنظرشما تیپ پلاسی ایرادها رو برطرف میکنه بخصوص قوز بینیم یا باید رینو پلاسی بشه عکسها روهم برای شما ارسال نمودم