جراحی بینی در مبتلایان به تبخال

تبخال قبل و بعد از جراحی بینی

شاید شما جز افرادی باشید که مستعد تبخال هستید و به دلایل مختلف دچار این عارضه می شود. اگرچه تبخال های اطراف لب و دهان خطر جدی ایجاد نمی کنند، اما بدون شک اگر شما کاندید عمل بینی باشید شرایط متفاوت است. اما سوال اینجاست که آیا در زمان بروز تبخال امکان انجام عمل جراحی زیبایی بینی وجود دارد؟ آیا استرس عمل می تواند باعث بروز تبخال گردد؟ بهترین درمان تب خال بعد از عمل بینی چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم به بررسی شرایط مبتلایان تبخال و جراحی بینی بپردازیم، لذا تا انتها همراه ما باشید.

عمل بینی در مبتلایان به تبخال

علل و عوامل موثر در ایجاد تبخال

تب خال یه بیماری مسری است که توسط ويروس هايى ايجاد مى شود. این ویروس ها قبلا در رشته هاى عصبى اطراف لب و بينى به صورت نهفته وجود داشته است. در حقیقت عامل تبخال گروهی از ویروس ها هستند که پوست، سلول های عصبی و غشاهای مخاطی انسان را آلوده می کنند. این بثورات پوستی به شکل گروهی از حباب ها روی نواحی مانند لب، دهان و حتی بینی ظاهر می شود که پس از مصرف داروها خشک شده و از بین می روند.

پیش از بررسی تبخال و جراحی بینی، بهتر است با علل و عواملی که این عارضه را به وجود می آورند آشنا شوید. تبخال یکی از مشکلات آزاردهنده ای است که در اثر عفونت و ویروس روی پوست ظاهر می شود. ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex) عامل اصلی بروز تبخال است. با این وجود عواملی دیگری می تواند تبخال را فعال کند که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • ویروس سرماخوردگی
  • تب
  • تغییرات هورمونی
  • استرس و فشار روانی

آیا استرس عمل بینی می تواند موجب بروز تبخال شود؟

در رابطه با ارتباط جراحی بینی و تبخال باید گفت هر نوعى استرسى چه جسمى و چه روانى مى تواند ريسك فعال شدن تب خال را افزایش دهد. در نتیجه استرس ناشى از جراحى هم مى تواند باعث فعال شدن تب خال بعد از جراحى زيبايى بينى شود. لذا توصیه می شود پیش از عمل با رعایت نکات قبل از عمل بینی، استرس را کاهش داده و از بروز این عارضه پیشگیری کنید.

تبخال و جراحی بینی

تبخال ها خطرناک نیستند، اما برای افرادی که قصد عمل بینی را دارند ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین، گاهی برخی از افراد پس از عمل بینی به این بیماری دچار می شوند، لذا در ادامه به بررسی تبخال قبل از جراحی بینی و تبخال بعد از جراحی بینی خواهیم پرداخت.

تبخال قبل از جراحی بینی

اگرچه اغلب تبخال ها قابل درمان هستند و عوارض جدی به همراه ندارند، اما اگر قصد عمل بینی را دارید بهتر است صبر کنید. به توصیه دکتر حسنانی، وقتى تب خال فعال مى شود بهتر است يك الى دو هفته جراحى زيبايى بينى به تعويق بيوفتد. زيرا امكان گسترش ويروس به بافت هاى اطراف و حتى بافت هاى دور دست نظير مغز وجود دارد.

اگر تب خال در محدوده برش هاى جراحى باشد اين مساله بسیار خطرناك خواهد بود. اما هر چه محل تب خال از محدوده برش هاى جراحى دور تر باشد، امكان ايجاد عوارض و گسترش بيمارى كمتر است. در صورتى كه به هر دليل جراحى در زمان حضور تب خال فعال انجام شود. بهتر است داروهاى ضد ويروس نظير آسيكلووير براى بيمار جهت پيشگيرى از انتشار ویروس در نواحی برش های عمل تجويز شود .

تبخال بعد از عمل بینی

برخی از افراد پس از عمل بینی ممکن است در اثر عوامل گوناگون دچار تبخال فعال شوند. در چنین شرایطی اصلا نگران نباشید و پیش از گسترش تبخال به نواحی جراحی بینی با پزشک خود مشورت نمایید. اکثر تبخال ها قابل درمان هستند و با داروهای ضد ویروس و خشک کننده از بینی می روند. تنها توصیه می شود در صورت فعال شدن تبخال از دستکاری یا کندن آن خودداری نمایید.

درمان تبخال بعد از جراحی بینی

همان طور که اشاره شد، بهترین است پس از مشاهده علائمی خفیف این عارضه درمان را آغاز کنید. به طورکلی، بهترین درمان برای تبخال بعد از جراحی بینی استفاده از داروهاى ضد ويروس نظير آسيكلووير، فامسیکلوویر، والاسیکلوویر و پنسیکلوویر است. این داروها نه تنها اثرات این بیماری را کاه می دهد، بلکه از انتشار آن به نواحی دیگر صورت از جمله محل جراحی جلوگیری می کند.

پیشگیری از تبخال قبل و بعد از جراحی بینی

اگر مستعد تبخال هستید، توصیه می شو که قبل و بعد از عمل بینی به منظور کاهش ابتلا به این بیماری، نکات زیر را رعایت نمایید:

  • اجتناب از تماس با افراد آلوده و عدم استفاده از وسایل شخصی آنها یکی از موثرترین راه ها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس تبخال است.
  • از تماس با افراد دیگر خودداری کرده و از بشقاب، کارد و چنگال و حوله جداگانه استفاده کنید.
  • در صورت ظاهر شدن علائمی خفیفی از تبخال مانند قرمزی و تورم، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • از مالش، فشار و دستکاری کردن تبخال خودداری کنید.
  • پس از عمل بینی اطراف لب، دهان و بینی خود را تمیز و خشک نگه دارید.

توجه داشته باشید که تبخال یک بیماری موذی است که گاهی ظاهر نمی شود. غیرممکن است که از بروز آن جلوگیری کنید. با این حال، می توانید خطر عفونت را با درمان زودهنگام کاهش دهید. البته در صورت بسیار شدید بودن علائم باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید تا از بروز عوارض خطرناک جلوگیری شود.

کلام آخر

افرادی که قصد عمل بینی را دارند ممکن است قبل یا بعد از عمل دچار ابتلا به تبخال شوند. این بیماری در اثر ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد شده و گاهی اوقات عواملی مانند استرس و تغییرات هورمونی بر ایجاد آن تأثیر می گذارد. افرادی که قبل از جراحی بینی دچار تبخال می شوند، بهتر است عمل را به مدت یک هفته به تعویق بیاندازند.

در صورتی که پس از عمل بینی به تبخال دچار شدید، به پزشک خود اطلاع داده و درمان را به سرعت آغاز کنید توجه داشته باشید که عدم درمان تبخال می تواند باعث انتشار ویروس به سایر نواحی از جمله زخم و برش های بینی شود. لذا توصیه می شود در صورت آگاهی از شرایط تبخال و جراحی بینی با بهترین جراح بینی مشورت کنید.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *