مشاوره جراحی بینی | آبان ۱۳۹۶
دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی


عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا


مشاوره جراحی بینی | آبان ۱۳۹۶




مشاوره با دکتر حسنانی در خصوص جراحی زیبایی بینی

 
پرسش ۴۷۴۰

عذر میخام سوالی که دارم اینه که کلاااا بافت فیبروز اگه که بعد عمل به وجود بیاد بعد یک سال نهایتا از بین میره یا ممکنه بمونه و از بین نره!؟
پاسخ دکتر حسنانی:

بافت فیبروز یک جور بافت پیوندی است که قسمت های مختلف را به یکدیگر پیوند می دهد مثلاً فرض کنید پوست بینی را به اسکلت زیر آن پیوند می دهد در جراحی بینی پوست از روی اسکلت جدا می شود عمل روی اسکلت بینی انجام می شود تغییر شکل روی غضروف و استخوان انجام می شود بعد پوست روی اسکلت فیکس شده و دوباره دوخته می شود بافت فیبروز بافتی است که پوست را دوباره به اسکلت بینی می چسباند یعنی به صورت کلی بافت فیبروز بافت خوبی است ولی گاهی این بافت در قسمت هایی از بینی بیش از حد رشد می کند و این باعث می شود که سایز بینی در برخی قسمت ها تغییر کند در آن حالت تزریق آمپول کورتن در بافت فیبروز قبل از یکسال یعنی قبل از اینکه یکسال از عمل گذشته باشد می تواند رشد بافت فیبروز را کنترل کند. این موضوع مخصوصاً در ناحیه پشت بینی بلافاصله بعد از نوک بینی آن ناحیه مستعد فیبروز می باشد اگر در آن ناحیه فیبروز اتفاق بیفتد تزریق کورتن در آن می تواند مفید باشد


 
پرسش ۴۷۳۹

وسط بینی من یک سوراخ وجود داره که دکتر رفتم میگه یک نو کیست مادرزادی هستش آیا میشه عمل بشه و سوراخ دیگه معلوم نشه و آیا به جای سوراخ یک خط میفته یا نه ممنون میشم اگه راهنمایی بکنید
پاسخ دکتر حسنانی:

باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید این در حیطه تخصص گوش و حلق و بینی است شاید ناحیه لوزه های شما عفونی شده باشد که با درمان بهبود می یابد


 
پرسش ۴۷۳۸

میخواستم بپرسم خندیدن باعث میشه بینی زشت بشه
پاسخ دکتر حسنانی:

یک ماه اول بعد از عمل از هرگونه حرکتی که منجر به حرکت شدید فک و صورت می شود مثل خندیدن باید پرهیز کرد اما بعد از یک تا دو ماه مشکلی ندارد و می توانید به راحتی بخندید


 
پرسش ۴۷۳۷

سلام آقای دکتر وقتتون بخیر . اگه کم کاری یا پرکاری تیروئید داشته باشیم نمیتونیم عمل کنیم ؟ینی به هوش نمیاییم واقعا ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

کم کاری یا پرکاری تیروئید اگر درمان شده باشد منعی برای جراحی نمی باشد یعنی شما می توانید درمان آنها را انجام دهید و جراحی بینی هم انجام دهید.


 
پرسش ۴۷۳۶

سلام خدمت شما اقای دکتر من ۴۰ روز پیش عمل کردم بینی گوشتی داشتم به دکترم گفتم میخوام پره های بینیم کوچک بشود که دکتر مخالفت کرد و گفت دیگه نمیتونی نفس بکشی الان احساس میکنن پره های بینیم نسبت به استخوان بینی بزرکتر است و قشنگ نیست ایا میشود با عمل بسته یا هر کاری که نیاز به هزینه زیاد یا مثل عمل بینی دشوار باشه انجام داد تا پره های بینی ام کوچکتر بشه عکس قبل و بعد عمل هم برایتان ارسال میگنم با تشکر g
nose 4736
پاسخ دکتر حسنانی:

برای کوچک کردن پره های بینی هیچ گاه عجله نکنید. اگر در حین عمل اول، دکترتان تشخیص داده که پره های بینی جراحی نشود بهتر است یکسال صبر کنید بعد از یکسال اگر همچنان احساس کردید که پره های بینی بزرگ است می توانید با دکترتان در این زمینه مشورت کنید که آیا پره ها کوچک شوند یا خیر چون پره های بینی معمولاً با گذشت زمان کوچک می شود و اصلاً نباید در این مورد عجله کرد.


 
پرسش ۴۷۳۵

سلام آقای دکتر، من ۶ سال پیش عمل انحراف بینی انجام دادم به علت چسبندگی مجدد ۴ سال پیش عمل انحراف و زیبایی انجام دادم باز مجدد به علت عفونت شدید قارچ زد و دو سال پیش عمل اندوسکپی ماگزیلاری چپ و مجدد پارسال ماگزیلازی راست انجام دادم الان از اخرین عمل یکسال گذشته و من به شدت عفونت زرد و قهوه ای دارم و بوی ماهی گندیده از بینی من خارج میشه و احساس خفگی و درد استخوان بینی هم دارم، امروز ctscan انداختم منتظر نظر و راهنمایی شما هستم‌.
nose 4735
nose 4735
پاسخ دکتر حسنانی:

همانطور که در عکس مشخص است شما هنوز سینوس هایتان گرفتار و درگیر است و نیاز به آندوسکوپی، شستشو و تخلیه دارید. باید دوباره برای شما درمان های دارویی انجام شود. سینوس های شما دچار التهاب و عفونت مزمن است و دوباره باید برایش کاری انجام شود.


 
پرسش ۴۷۳۴

سلام خسته نباشید من بینی مو شش ماه پیش عمل کردم و الان کمی از قوزش باقی مونده میخواستم ببینم هزینه ی سوهان زدن بینی چقدر هست و اینکه چه زمانی باید از عمل بینیم بگذره تا بتونم سوهان بزنم؟؟؟؟؟ممنون میشم پاسخ بدید؟؟؟؟
پاسخ دکتر حسنانی:

عمل های ترمیمی معمولاً توافقی است دکتر معمولاً دستمزد نمی گیرد فقط هزینه کلینیک از شما گرفته می شود البته بستگی دارد مثلاً برای شما که قوز بینی باقی مانده به این شکل قابل توافق است. اما اگر بخواهید مدل بینی را تغییر دهید، دکتر دوباره دستمزد می گیرد.


 
پرسش ۴۷۳۳

میبخشید من سال ۹۵ به دلیل انحراف و تورم شاخک بینی تصمیم به انجام عمل جراحی شدم... بعد از گذشت ۲ سال همچنان مشکل تنفس و همچنین از نظر شکل ظاهری یه فرورفتگی در سمت چپ بینی دارم درواقع مجددا انحراف داره بینیم.
nose 4733
پاسخ دکتر حسنانی:

اگر انحراف بینی برگشته باشد، یعنی تیغه وسط بینی کج شده باشد و این کجی روی ظاهرش هم اثر گذاشته باشد و کلاً بینی از ظاهر کج شود، درمانش جراحی مجدد است. ولی اگر گرفتگی به دلیل تورم شاخک بینی باشد، معمولاً توصیه درمانی استفاده از داروهای کوچک کننده شاخک های بینی است که معمولاً با اسپری های حاوی کورتن که در داخل بینی زده می شوند امکان پذیر است البته کورتن جذب نمی شود و فقط روی شاخک و محیط اطرافش اثر دارد. بنابراین عوارض مربوط به کورتن را ندارد.


 
پرسش ۴۷۳۲

آقای دکتر سلام خیلی نگرانم لطفا کمک کنید دوسال سردرد داشتم دوماه اخیر خیلی شدید شد. درد از سمت راست بینی شروع وبه زیر چشم سمت راست کشیده وبعد به کل سر. سیتی اسکن و ام ار ای کردم حفرهای سمت راست سیاه بودن. رفتم تهران بیمارستان امیر اعلم دکتر آندوسکوبی کرد گفت هم پولیب داری هم قارچی شده باید جراهی آندوسکوپی کنی. نوبت جراهی زدن یک ماه دیگه. با توجه به خطرناک بودن بیماری درته که تا یک ماه دیگه صبر کنم. مرسی لطفا کمکم کنید
پاسخ دکتر حسنانی:

اگر که فرد اختلال ایمنی نداشته باشد، مثلاً نقص ایمنی ناشی از دیابت یا مرض قند طولانی یا خدای ناکرده نقص ایمنی ناشی از سرطان ها یا نقص ایمنی ناشی از ایدز وجود نداشته باشد، قارچ های داخل بینی یا سینوس معمولاً جای نگرانی ندارد. یعنی فردی که از نظر ایمنی، بدن سالمی دارد، بیماری های قارچی در سینوسش معمولاً خطری ندارد. فقط کمی اذیت کننده است و ترشحات ایجاد می کند و ممکن است گاهی ایجاد درد نماید. درمان آنها با جراحی آندوسکوپیک است که در طی آن قارچ ها خارج می شوند و مشکل فرد حل می شود و معمولاً خطری ندارد و حیات فرد را تهدید نمی کند. بیماری های قارچی سینوس فقط در افرادی که دچار نقص ایمنی هستند خطرناک است.


 
پرسش ۴۷۳۱

nose 4731
پاسخ دکتر حسنانی:

هفته اول بعد از عمل یک قالب گچی یا پلاستیکی که به آن اسپیلینت گفته می شود روی بینی هست و می توانید روی آن عینکتان را بزنید ولی بعد از هفته اول که آن قالب برداشته می شود بهتر است که تا یک ماه از عینک استفاده نکنید چون عینک می تواند روی استخوان های بینی که تراش خورده تأثیر بگذارد و شکل آنها را تغییر دهد. بعد از گذشت حدوداً چهل روز عینک زدن مشکلی ایجاد نمی کند و با خیال راحت می توانید از عینک استفاده کنید.


 
پرسش ۴۷۳۰

سلام وقت بخیر . من بعد از عمل به کسایی برا عیادت پیشم اومدن کمی توضیح دادم و حرف زدم . حرف زدن چه تاثیری رو عمل خواهد داشت ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

توصیه کلی ما آن است که بعد از عمل حرکاتی که باعث می شود فک شدید حرکت کند مثل خندیدن شدید به مدت یک الی دو ماه انجام نشود. اگر حرف زدن در حد چند جمله باشد و در حد پاسخ دادن کارهای روزمره باشد مشکلی ایجاد نمی کند ولی اینکه بنشینید و با دوستتان یک ساعت پشت سر هم حرف بزنید توصیه ما آن است که یک الی دو ماه یا حداقل یک ماه کمتر صحبت شود ولی معمولاً حرف زدن مشکل آنچنانی ایجاد نمی کند. نگران نباشید.


 
پرسش ۴۷۲۹

nose 4729
پاسخ دکتر حسنانی:

داروهایی مثل متاتروکسات که ترمیم بافت ها را دچار اختلال می کنند بهتر است دو هفته قبل و حداقل دو هفته بعد از جراحی استفاده نشوند. البته بعد از جراحی، هرچه مدت استفاده از آنها بیشتر باشد بهتر است. مثلاً یک الی دو ماه استفاده نشوند ولی گاهی استفاده نکردن از اینها می تواند باعث عود کردن بیماری زمینه ای که در مورد شما بیماری آرتریت روماتوئید است شود. به همین خاطر باید رابطه ای بین پزشک جراح و پزشکی که مسئول درمان بیماری اصلی شما است برقرار باشد. حداکثر زمانی که آن دارو می تواند قطع شود را در حقیقت باید پزشک اصلی شما که برای درمان بیماری تان تحت نظرشان هستید مشخص کند که چه مدت می توانید این دارو را استفاده نکنید. ولی از نظر ما، هرچه مدت استفاده نکردن آن بعد از عمل بیشتر باشد بهتر است.


 
پرسش ۴۷۲۸

سلام اقای دکتر شرمنده مزاحم شدم وقتتون بخیر من ۲ ماهه بینیم رو عمل کردم گوشتی بود برام غضروف گذاشتن و انحراف تیغه بینی داشتم که درست کرده بعد من میکاپ کارم و روزی ۷،۸ ساعت کار میکنم و بیشتر مجبورم سرم رو پایین بندازم ایا به مرمر نوک بینیم افتاده نمیشه و لازمه بیشتر از ۲ ماه چسب بزنم؟؟ ممنون میشم جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی:

پایین نگه داشتن سر باعث افتادگی نوک بینی نمی شود. افتادگی نوک بینی مربوط به تکنیک جراحی است اگر تکنیک جراحی دقیق انجام شده باشد افتادگی اتفاق نمی افتد اینکه سرتان را به مدت طولانی پایین نگه دارید تنها اتفاقی که ممکن است بیفتد آن است که ممکن است بینی ورم کند و ورم آن دیرتر بخوابد ولی باعث تغییر شکل بینی یا تغییر نتایج جراحی نمی شود.


 
پرسش ۴۷۲۷

سلام دکتر من عمل کردم الان دو هفته دیگه از عملم میگذره ولی در یکی از سوراخای بینیم احساس تنگی نفس میکنم و احساس میکنم ک داخلش خیلی تنگ تر میخواستم بدونم میشه بر اثر تورم بافت های داخلی باشه این تنگی یا بر اثر دیگه ای البته فقط یطرف از بینیم ممنون میشم زود تر پاسخ بدین و منو از این دل نگرونی در بیارین اخه سابقه تنگی نفسی هم نداشتم
پاسخ دکتر حسنانی:

گرفتگی یک طرفه بینی بعد از جراحی می تواند به علت تورم بافت های داخل بینی مثلاً شاخک بینی ایجاد شده باشد. همچنین می تواند به دلیل باقی ماندن انحراف تیغه وسط بینی باشد. یا اینکه تیغه وسط بینی در حین جراحی منحرف شده باشد. به هرحال تشخیص اینها به وسیله معاینه حضوری است. یعنی با معاینه داخل بینی می توان آن را تشخیص داد. اما برای اینکه مطمئن شوید مشکل چیست باید صبر کنید. دو ماه بعد از عمل دوباره معاینه شوید. معاینه دو ماه بعد از عمل در این زمینه دقیق تر است. چون تورم های داخل بینی برطرف شده. معمولاً اکثریت قریب به اتفاق این مشکلات گرفتگی بعد از عمل، ظرف دو ماه اول برطرف می شود. اگر بعد از دو ماه اول همچنان باقی مانده باشد می توان بررسی کرد. ممکن است تنگی دریچه های بینی اتفاق افتاده باشد. بینی دو دریچه دارد یکی دریچه خارجی (نزدیک سوراخ بینی) یکی دریچه داخلی که یک سانت عقب تر است و فضای تنگی است که هوا از آن رد می شود. در حین جراحی گاهی هر کدام از این دریچه ها ممکن است تنگ شده باشد و گرفتگی ایجاد شده باشد. یا ممکن است که تیغه وسط بینی منحرف شده باشد. یا انحرافش باقی مانده باشد. یا ممکن است شاخک بزرگی در آن ناحیه بوده باشد که کوچک نشده است. هر کدام از این عوامل می تواند عامل تنگی یک طرفه بینی باشد که این را در حین معاینه حضوری بعد از ماه دوم بعد از دو ماه از جراحی می توان تشخیص داد.


 
پرسش ۴۷۲۶

nose 4726
پاسخ دکتر حسنانی:

سینوزیت هایی که بیشتر از سه ماه طول بکشد و به درمان های دارویی پاسخ ندهد و با آنتی بیوتیک درمان نشود معمولاً کاندید انجام جراحی سینوس به وسیله آندوسکوپ هستند. آندوسکوپ ها، لنزهایی هستند که از سوراخ بینی وارد می شوند به وسیله آنها دهانه سینوس ها را باز می کنیم و عفونت و ترشحات داخل سینوس را تخلیه می کنیم. به اشتباه مردم این آندوسکوپ را لیزر می نامند و کسی که عمل آندوسکوپی انجام داده را می گویند با لیزر عمل کرده ولی صحیح و علمی آن استفاده از آندوسکوپ می باشد. در حقیقت لیزر اینجا استفاده نمی شود. آندوسکوپ ها مزیتشان آن است که هیچ برشی داده نمی شود برخلاف روش های قدیمی که برش داده می شد آندوسکوپ نیاز به برش ندارد با این لنزها وارد بینی و سینوس می شویم ترشحات و عفونت را تخلیه می کنیم و مشکل برطرف می شود.


 
پرسش ۴۷۲۵

nose 4725
پاسخ دکتر حسنانی:

پروجکشن یا ارتفاع بینی استاندارد خاصی دارد و آن استاندارد آن است که 65 درصد طول بینی باشد. طول بینی هم استانداردی دارد: طول بینی باید 65 درصد یک سوم میانی صورت باشد هر کدام از اینها را بر اساس این استانداردها طراحی می کنیم. شما قسمت پشت بینی تان زیاد تراشیده شده است اما به همین علت به نظر می رسد نوک بینی بلند است حال یا خواسته خودتان بوده که می خواستید قوس زیاد داشته باشد یا هرچه . بهرحال به اشتباه به نظر می رسد که پروجکشن یا ارتفاع بینی تان زیاد است اما در حقیقت این یک پروجکشن کاذب است بخاطر اینکه پشت بینی زیاد پایین آورده شده است. در هر صورت اگر بخواهم به صورت کلی به سوالتان جواب دهم پروجکشن را می توان با عمل ترمیمی کم کرد در صورتی که صلاح باشد. من معمولاً عمل های ترمیمی را با بیهوشی عمومی انجام می دهم. با بی حسی موضعی انجام نمی دهم.


 
پرسش ۴۷۲۴

nose 4724
پاسخ دکتر حسنانی:

خیر. شما می توانید از براکت دندانپزشکی استفاده کنید و هیچ اثری روی نتیجه جراحی بینی یا پروتز چانه نخواهد داشت. دو ماه بعد از عمل به راحتی می توانید استفاده کنید. حتی هفته اول بعد از عمل هم می توان استفاده کرد به شرطی که با دقت انجام شود و روی بینی و روی چانه فشاری وارد نشود ولی بهرحال بعد از دو ماه گذشتن از عمل مشکلی وجود ندارد.


 
پرسش ۴۷۲۳

nose 4723
پاسخ دکتر حسنانی:

بوی بدی که بعد از جراحی گاهی احساس می شود به خاطر راه ارتباطی است که بین پوشش مخاطی داخل بینی و پوست زیر بینی ایجاد شده یعنی مثلاً در اثر بخیه هایی که در حین جراحی زده شده یا در اثر برش هایی که در حین جراحی داده شده راهی بین محفظه داخل بینی و بافت های زیر پوست بینی باز شده. این باعث می شود که عفونت از داخل بینی به زیر پوست بینی منتقل شود و بو بگیرد. بهترین راه درمان این مشکل، شستشوی مکرر بینی با استفاده از سرم فیزیولوژی یا آب نمک که با همان غلظت سرم فیزیولوژی ساخته شده است. اگر این کار را مرتب انجام دهید این مشکل معمولاً به صورت خود به خود کنترل می شود و از بین می رود. اگر خیلی مقاوم باشد و از بین نرود در این صورت باید جراحی مجدد شود یا حداقل یک بازبینی مجدد با آندوسکوپ بشود تا بفهمیم کجا چنین مشکلی به وجود آمده است. اگر با آندوسکوپ تشخیص ندهیم که مشکل از کجا بوده باید دوباره بینی باز شود تا ببینیم مشکل از کجا ایجاد شده است ولی معمولاً با شستشوی مکرر داخل بینی بوی بد داخل بینی از بین می رود و نیازی به اقدام جراحی نیست و باید صبر و حوصله کنید. گاهی آنتی بیوتیک نیز مفید است استفاده از آنتی بیوتیک باعث می شود که این بو زودتر کنترل شود مخصوصاً اگر عفونت واقعی ایجاد شده باشد. قرمزی و التهاب ایجاد شده باشد یا ترشح چرکی از قسمتی از ساختار بینی ایجاد شده باشد در آن صورت آنتی بیوتیک کمک می کند ولی اگر عفونت واضح نباشد بیشتر همان شستشوی بینی توصیه می شود.


 
پرسش ۴۷۲۲

دکتر چند روز بعد عمل میشه از لیزر موهای زائد استفاده کرد؟
پاسخ دکتر حسنانی:

اگر موهای زاید صورت باشد، دو ماه بعد از جراحی می توانید لیزر انجام دهید. روی خودِ پوست بینی تا شش ماه بعد از عمل نباید لیزر زده شود. شش ماه بعد از جراحی می توان روی پوست بینی را هم لیزر کرد.


 
پرسش ۴۷۲۱

nose 4721
پاسخ دکتر حسنانی:

فیبروزها معمولاً با تزریق کورتن از بین می رود ولی اگر از بین نرود، یا فیبروز نیست. مثلاً ممکن است غضروف در آن قسمت قرار داشته باشد یا فیبروز مقاوم به کورتن است که باید بگذاریم یک سال حداقل از جراحی بگذرد و بعد از یکسال می توان آن فیبروز را تراشیده و برداشت. به هر حال در مورد بافت فیبروز اگر واقعاً فیبروز باشد باید صبر کنید.


 
پرسش ۴۷۲۰

سلام دکتر فیبروز بالای پره بینی اگر ایجاد شده ازبین میرود؟ و تا چه مدت بعد عمل امکان ایجاد فیبروز وجود دارد.
پاسخ دکتر حسنانی:

فیبروز یک پدیده التهابی است که در اثر آن بدن بافت نرم جدیدی تولید می کند که به آن فیبروز گفته می شود. یعنی مثلاً قسمت هایی از بینی ممکن است به صورت گوشتی رشد کند مخصوصاً پشت نوک بینی یعنی در واقع پشت آن قسمتی که نوک بینی قرار دارد. پس فیبروز یعنی رشد گوشت اضافه در اثر بافت های التهابی که بدن تولید می کند. اگر واقعاً فیبروز باشد با تزریق کورتن قابل کنترل است. یعنی می توان گوشت اضافه را آب کرد، کوچک کرد و از بین برد ولی اگر که نه، اسکلت بینی باشد و غضروف اضافه در آنجا قرار داشته باشد با تزریق آمپول از بین نمی رود و فایده ای ندارد.


 
پرسش ۴۷۱۹

سلام بعد از ٢سال برای از بین بردن جای بعضی از بخیه ها چه پمادی توصیه میکنید؟
پاسخ دکتر حسنانی:

پمادها بعد از حدود سه الی شش ماه اثر چندانی روی جای بخیه ندارد. حداکثر شش ماه شاید تأثیرداشته باشد. تأثیر پمادها بیشتر در همان یکی دو ماه اول است. بعد از دو سال، کارهایی مثل لیزر یا لایه برداری از پوست یا جراحی مجدد جای بخیه و اقداماتی از این دست کمک می کند. بعد از دو سال، پماد دیگر تأثیر چندانی ندارد.


 
پرسش ۴۷۱۸

سلام آقای دکتر من ۸ ماه از عمل بینی ام گذشته سری قبل ک بهتون پیام دادم ۱ ماه و نیم پیش بود ک گفتم با چسب فرم بینی ام خیلی بهتر است ولی الان حدود یک‌ماهه ک دیگ به گفته پزشکم چسب نمیزنم قبلا خیلی فرم بهتری داشت ک چسب میزدم ولی باز هم بعضی وقتا خوب نبود ولی عکس های رو ک گرفتم مقایسه میکنم میبینم اون موقع خیلی خوب بوده بینی ام گوشتی بوده ولی آیا ممکنه با اینکه ۸ ماه گذشته قسمت پایین بینی انقد بزرگ باشد و ورم باشه؟ مشکل دیگ ای نداره از نظرتون ؟ براتون عکس هم ارسال میکنم لطف میکنید که جواب میدید خیلی بزرگوار هستید ک ما رو از نگرانی در میارید
پاسخ دکتر حسنانی:

ورم بینی های گوشتی ممکن است دو یا سه سال طول بکشد اگر احساس می کنید بینی بزرگی دارید و قبلاً با چسب فرم بهتری داشت می توانید حداقل شب ها به مدت دو سه ماه، چسب بزنید. چون شب ها بینی بیشتر ورم می کند وقتی که فرد در حالت درازکش قرار می گیرد و سر پایین تر از بدن قرار بگیرد یا هم سطح بدن قرار بگیرد بینی ورم می کند. به همین علت بهتر است که شب ها چسب بزنید صبح که بلند می شوید بینی فرم بهتری خواهد داشت. لازم نیست شبانه روز چسب زده شود. همینکه شب ها چسب بزنید کفایت می کند. می توانید به مدت دو الی سه ماه چسب بزنید. استفاده از آمپول های کورتن هم کمک کننده است. کورتن می تواند باعث کوچک شدن بینی شما شود ولی تزریق کورتن باید حتماً تحت نظر پزشک انجام شود. چون اگر پوست در اثر کورتن های قبلی نازک شده باشد دیگر نمی توان کورتن زد ولی اگر پوست نازک نباشد، امکان تزریق مجدد کورتن وجود دارد.کورتن هایی که در بینی تزریق می شود به علت مقدار کم آنها، عوارض چندانی ندارد و عوارض کورتن ها مثل فشار خون، پوکی استخوان را ندارد. مقدار ناچیزی فقط در داخل خود بینی تزریق می شود که ورم بینی کم شود ولی باید حتماً تحت نظر پزشک باشد که آسیبی به شما وارد نشود.


 
پرسش ۴۷۱۷

nose 4717
پاسخ دکتر حسنانی:

PT و PTT تست هایی هستند که از طریق آنها می توان اختلالات انعقادی خون را تشخیص داد. یعنی اگر فردی این دو پارامتر خونی اش مشکل داشته باشد باید بررسی کنیم ببینیم کدامیک از فاکتورهای انعقادی اش مشکل دارد و چرا این مشکل ایجاد شده است. اگر بیماری خاصی مثل هموفیلی داشته باشد یا فون ویلبراند Von Willebrand باید اول آن بیماری ها کنترل شوند بعد جراحی برای فرد انجام شود. در حالتی که PT و PTT مشکل دارد اصلاً بهتر است جراحی انجام نشود. چون کسانی که این دو پارامتر خونی شان مشکل دارد ممکن است در حین جراحی یا بعد از جراحی خونریزی های شدید داشته باشند که کنترل آنها سخت باشد و مریض را به زحمت بیندازد. به همین علت بهتر است اگر اختلال یا بیماری انعقادی وجود دارد جراحی انجام نشود.


 
پرسش ۴۷۱۶

سلام . برای پیوند غصروف گوش دقیقا کجا رو بخیه میزنند ؟ امکان داره که پوست سر شکافته بشه ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

معمولاً پشت لاله گوش بخیه می خورد و جای بخیه هم دیده نمی شود. معمولاً تظاهر آنچنانی ندارد.


 
پرسش ۴۷۱۵

سلام اقای دکتر ببخشید بخام بیامً عمل کنم از عمل میترسم قبل اینکه بیامً اتاق عمل قرص خاب آور میدی ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

قبل از اینکه وارد اتاق عمل بشوید معمولاً داروهای آرام بخش به شما داده می شود و به این ترتیب شما اضطراب و نگرانی تان کمتر می شود. معمولاً جای نگرانی وجود ندارد.


 
پرسش ۴۷۱۴

ببخشید مزاحم شدم یه سوال داشتم لطفا جواب بدید.من20 سالمه میخوام جراحی زیبایی بینی انجام بدم ولی بیماری لوپوس دارم فعلا بیماریم کنترل شده کورتون مصرف میکنم آیا بعد از انجام جراحی امکان داره بیماریم دوباره فعال بشه؟ خواهش میکنم راهنماییم کنید
پاسخ دکتر حسنانی:

لوپوس اگر در مرحله خاموش بیماری باشد، بطوریکه داروها و کورتونی که مصرف می کنید به میزان حداقل مصرف شود، می توان جراحی کرد و معمولاً مشکلی پیش نمی آید.


 
پرسش ۴۷۱۳

میخواستم ببینم شما کسی رو که دیالیز میشه جراحی زیبایی بینی انجام میدید؟
پاسخ دکتر حسنانی:

تا الان کسی که در حال دیالیز هست را جراحی بینی نکرده ام. باید ببینیم بیماری ایشان در چه مرحله ای است و به چه علت دیالیز می شود. در کل، بهتر است که کسی که دیالیز می شود جراحی بینی انجام ندهد.


 
پرسش ۴۷۱۲

nose 4712
nose 4712
پاسخ دکتر حسنانی:

مواردی که شما به آن اشاره می کنید جزء جراحی بینی است و عمل بینی نام دارد. بعبارت دیگر چه بخواهید کارهای کمتری انجام دهید چه کارهای بیشتری انجام دهید همان تکنیک های یک عمل جراحی کامل بینی باید بر روی آن انجام شود و اگر در هزینه مدنظرتان است، تفاوتی ایجاد نمی کند.


 
پرسش ۴۷۱۱

سلام ببخشید یه سوال داشتم من یه ماه بینی ام عمل کردم و مدل فانتزی شده و الان خیلی پشیمونم چرا طبیعی نشده چون احساس میکنم خیلی کوچیک شده ایا میشه با ترمیم به شکل طبیعی تر برگشت ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

بهرحال ترمیم همیشه امکان پذیر است. ولی قبل از اینکه هرگونه اقدام برای ترمیم بکنید باید حداقل یکسال صبر کنید تا بینی شکل خود را پیدا کند بعد از یکسال فرم بینی طبیعی تر می شود. اگر بعد از یکسال همچنان فانتزی بود و بینی خود را دوست نداشتید، ترمیم امکان پذیر است.


 
پرسش ۴۷۱۰

اگر در حین جراحی بینی سرماخوردگی خفیف داشته باشیم مشکلی درروند جراحی پیش میاد؟
پاسخ دکتر حسنانی:

بهتر است حداقل یک هفته از شروع سرماخوردگی گذشته باشد و بعد از آن، جراحی بینی انجام شود ولی بهرحال، برای کسی که عجله دارد سرماخوردگی خفیف معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند ولی گاهی سرماخوردگی بعد از جراحی علائمش تشدید می شود و فرد دوره نقاهت خیلی سختی را خواهد گذرانید. بهتر است یک هفته از شروع سرماخوردگی گذشته باشد بعد عمل جراحی بینی انجام شود.


 
پرسش ۴۷۰۹

nose 4709
پاسخ دکتر حسنانی:

در قدم اول باید توسط پزشکتان معاینه شوید تا ببینیم علت بسته شدن یک طرفه بینی چیست. بعد از آنکه مشکل تشخیص داده شد، می توان درمان مناسب را برای آن انجام داد. بدون بررسی، نمی توان مصرف قرص یا اسپری خاصی را توصیه کرد.


 
پرسش ۴۷۰۸

سلام آقای دکتر ببخشید بنده از بیهوشی میترسم. میخواستم بدونم بدون بیهوشی میشه کاری کرد. غضروف فوقانی بینی بنده شکسته. ممنون...
پاسخ دکتر حسنانی:

بیهوشی های امروزی بی خطر است معمولاً از مواد تخدیرکننده استفاده می کنند که خطر چندانی ندارد. به خاطر همین برای کارهایی که دردناک باشد بیشتر تمایل داریم که از بیهوشی استفاده نماییم. بر خلاف قدیم که بیهوشی ها کمتر تحت کنترل بودند، در حال حاضر بیهوشی های مدرن زیاد خطری ندارد و جای نگرانی نیست.


 
پرسش ۴۷۰۷

nose 4707
پاسخ دکتر حسنانی:

جراحی لوزه معمولاً در سنین پایین توصیه می شود. قبل از اینکه رشد فک و صورت کامل شود. چون بزرگی لوزه ها می تواند روی رشد فک و صورت و روی فرم دندان ها تأثیر بگذارد ولی در سن 26 سالگی اگر مشکل در حدی است که برایتان قابل تحمل نیست جراحی لوزه توصیه می شود. در غیر اینصورت بهتر است که با این مشکل کنار بیایید.


 
پرسش ۴۷۰۶

وقت بخیر دکتر دخترم در 6 سالگی عمل لوزه انجام داد-اما تا الان که حدود16 سال داره -مدام ترشحات و تنفس بد و .. شدید درگیر بوده الان دکترها میگن باید عمل شاخک بینی انجام بده- مادر بزرگش مشکل ریوی داشته دکتر گفتن قبلش پیش دکتر ریه بره حالا من خیلی نگران هستم - خدای نکرده اگر مشکل ریوی باشه -این عمل خطرناک هستش؟ یا کلا به علت بیهوشی خطرناکه این عمل؟
پاسخ دکتر حسنانی:

ترشحات داخل بینی اگر همراه با تنفس بدبو باشد بیشتر احتمال سینوزیت مطرح است یعنی سینوس ها باید بررسی شود. تشخیص معمولاً با معاینه داخل بینی شروع می شود که داخل بینی و ترشحات سینوس ها که داخل بینی می ریزد در معاینه مشخص می شود. قدم بعدی آندوسکوپی است که به وسیله آندوسکوپ داخل بینی می رویم، دهانه سینوس ها را نگاه می کنیم تا ببینیم آیا ترشحات چرکی از سینوس ها خارج می شود یا خیر. در نهایت هم استفاده از سیتی اسکن سینوس به ما کمک می کند که علت ترشحات عفونی را تشخیص دهیم. بزرگی شاخک ها معمولاً باعث بدبو شدن یا ایجاد ترشحات بدبو نمی شود. علت اصلی همان سینوزیت است که خدمتتان مطرح شد.


 
پرسش ۴۷۰۵

بنده روز شنبه بخیه هامو کشیدم روز چهارشنبه که میخواستم چسب رو تعویض کنم متوجه شدن روی تیغه وسط کنار حفره بینیم یک بخیه گره دار باقی مونده که همون روز برام کشیدن...محل بخیه کاملا قرمز شده و یکم حس میکنم یه حالت جوش مانند اون قسمت به وجود اومده و یکم میپره! میخواستم بدونم احتمال عفونت وجود داره؟ چه کار میتونم برای مداواش انجام بدم...اگر عفونت باشه ممکنه به قسمت های داخلی تر نفوذ کنه؟
پاسخ دکتر حسنانی:

داخل بینی، مخصوصاً تیغه وسط بینی چون خون رسانی خیلی خوبی دارد معمولاً عفونت نمی کند یعنی اگر مثلاً بخیه ای هم آنجا جا بماند معمولاً عفونت نمی کند. اینکه بخیه را کشیده اند و یک قسمتی از آن جا مانده است، احتمال اینکه بخواهد مشکلی پیش بیاورد خیلی خیلی کم است و معمولاً جای نگرانی نیست.


 
پرسش ۴۷۰۴

من پنج ماه پیش عمل کردم و دماغم گوشتی بزرگ بود دکتر گفت که اگه سر بینی رو کمی جمع کنیم و یک کمی به عقب ببریم درست میشه. الان شبیه قبله و جمع کردنش هیچ تاثیری نداشت.. مشکل من:الان سمت راس از داخل نوک بینی من یک چیزی بیرون زده که با انگشتم حسش میکنم قبلا اینطور نبود درد که خدا را شکر نمیکنه ولی میترسم بینی مو از دست بدم. کمک کنید لطفا در همون موقعیت هم یک بخیه مونده
پاسخ دکتر حسنانی:

اگر از داخل نوک بینی شما ، چیزی بیرون زده که قبلاً احساسش نمی کردید، ولی درد و عفونت ندارد و مشکل ترشحات چرکی ندارد، معمولاً باعث مشکلی نمی شود و اصلاً ربطی به این مسأله ندارد که عنوان می کنید که بینی تان را از دست می دهید! بینی گوشتی که پوست ضخیم دارد، ممکن است نتیجه زیادی از جراحی نگیرد. مشکل شما آن است که عمل کرده اید ولی نتیجه ای که می خواستید را نگرفتید ولی اینکه بینی تان را از دست بدهید یا مشکلی در آینده پیش بیاید، خیر چنین چیزی نیست. کلاً بینی هایی که پوست ضخیم و غضروف ضعیف دارند بهتر است که جراحی نشوند چون ممکن است تغییر خاصی نکند و مریض راضی نباشد.


 
پرسش ۴۷۰۳

آقای دکتر دختر من یک سالشه بر اثر زمین خوردن بالای بینی و زیر ابروش شکافت عمل شد و بخیه زدن برای کشیدن بخیه بخیه کامل خارج نشد و مقداری زیر پوست مانده آیا این خطرناک است ؟! لطفا من را راهنمایی کنید
پاسخ دکتر حسنانی:

بخیه ای که زیر پوست مانده است خطرناک نیست ولی اگر درآورده بشود بهتر است، چون بهرحال می تواند کانون عفونت باشد و اگر از بخیه های غیرقابل جذب باشد ممکن است در آینده، کنار آن بخیه، عفونت کند اما معمولاً مشکلی پیش نمی آید.


 
پرسش ۴۷۰۲

nose 4702
پاسخ دکتر حسنانی:

پولیپ، رشد مخاط داخل بینی است برای آنکه بخواهم در مورد مخاط توضیح دهم اینطور باید فرض کنیم که پوست روی بینی را می پوشاند داخل بینی، بافت پوششی که وجود دارد که حفره های داخلی بینی را می پوشاند و همچنین سینوس ها را می پوشاند به آن مخاط می گویند. بافت مخاط گاهی در اثر برخی بیماری ها رشد نابجا می کند سردسته این بیماری ها، آلرژی است. با رشد مخاط گوشت اضافه تولید می شود که این گوشت اضافه داخل بینی را مسدود می کند راه تنفس را تنگ می کند و گاهی باعث بسته شدن راه تنفس می شود. درمان این پولیپ ها دارویی است. بیماری که باعث شده مخاط رشد اضافی بکند با دارو درمان می شود تا پولیپ ها کوچک شوند ولی گاهی هر چه دارو می دهیم پولیپ ها به دارو جواب نمی دهند و همچنان به رشد خودشان ادامه می دهند. در این حالت، نیاز به جراحی است یعنی با جراحی پولیپ ها را می تراشیم، خارج می کنیم و راه هوایی را دوباره باز می کنیم. داستان پولیپ با جراحی زیبایی تفاوت می کند. جراحی زیبایی بینی یعنی اینکه بیاییم و شکل ظاهری بینی را تغییر دهیم ولی عمل پولیپ آن است که گوشت اضافه را که در اثر بیماری های خاص ایجاد شده بتراشیم و دربیاوریم که روی ظاهر بینی اصلاً هیچ تأثیری ندارد اینها دو عمل کاملاً مجزا هستند. تغییر شکل ظاهر بینی توسط جراحی پلاستیک با جراحی زیبایی انجام می شود پولیپ با جراحی دیگری به نام آندوسکوپی سینوس خارج می شود این دو، دو جراحی کاملاً متفاوت است که هیچ ربطی به یکدیگر ندارند ولی این قابلیت وجود دارد که هر دو جراحی را همزمان با یکدیگر در یک عمل جراحی انجام دهیم و وقتی که فرد بیهوش است اول پولیپ ها را بتراشیم و با تکنیک های آندوسکوپی سینوس از بینی خارج کنیم بعد از آنکه مجرای هوایی بینی کاملاً باز شد عمل دوم که جراحی زیبایی هست را شروع می کنیم و شکل ظاهری بینی را تغییر می دهیم.


 
پرسش ۴۷۰۱

nose 4701
پاسخ دکتر حسنانی:

همانطور که مرتب تکرار شده، قضاوت کردن در مورد ظاهر بینی قبل از دو ماه درست نمی باشد چون در طی دو ماه، بینی ورم اساسی و اصلی دارد. بعد از دو ماه تقریباً 60 درصد ورم می خوابد و شما می توانید تا حدودی روی نتیجه قضاوت کنید ولی افرادی که بعد از دو ماه هم همچنان فکر می کنند بینی شان را دوست ندارند باز باید صبر کنند بین شش ماه تا یکسال بینی تغییرات بیشتری می کند. نهایتاً اگر کسی قصد ترمیم دارد حداقل باید یکسال صبر کند تا بینی تغییرات خودش را بکند اکثر افراد بعد از یکسال از نتیجه بینی راضی می شوند و یا با نتیجه ای که هست کنار می آیند. بعد از یکسال اگر کسی بود که همچنان از بینی ناراضی بود در آن صورت تصمیم گیری امکان پذیر است بینی ورمش خوابیده، شکل بینی مشخص شده و تقریباً می توان گفت که آیا مشکلات پیش آمده ماندگار است یا ماندگار نیست و بینی هم التهابش از بین می رود ترمیم می شود پوست دوباره حالت طبیعی و نرمال پیدا می کند اسکلت بینی حالت نرمال پیدا کرده و ترمیم امکان پذیر می شود. بنابراین زودتر از یکسال اصلاً فکر ترمیم نکنید و باید صبر داشته باشید.


 
پرسش ۴۷۰۰

nose 4700
پاسخ دکتر حسنانی:

الان، بعد از 25 روز نمی توانید روی ظاهر بینی خود قضاوت کنید زیرا مشخص نیست. حداقل شش ماه باید بگذرد و بهتر است اصلاً یکسال بگذرد بعد از یکسال فرم بینی تان خیلی تغییر خواهد کرد. کوچکتر می شود، فاصله بینی و لب کمتر می شود اگر بعد از یکسال هنوز هم چنین نظری داشتید آن موقع می توان برای ترمیم اقدام نمود.


 
پرسش ۴۶۹۹

nose 4699
پاسخ دکتر حسنانی:

اولاً این مسائل با گذشت زمان بهتر می شود و بینی حالت قرینه تری پیدا می کند ثانیاً اگر خیلی جلب توجه نمی کند به طوری که اطرافیان متوجه این مسئله نمی شوند و فقط خودتان در آینه متوجه می شوید زیاد به آن توجه نکنید و وسواس به خرج ندهید.


 
پرسش ۴۶۹۸

nose 4698
پاسخ دکتر حسنانی:

بستگی به تکنیکی دارد که در جراحی استفاده شده است تکنیک های مختلفی در جراحی استفاده می شوند در بعضی از این تکنیک ها افت نوک بینی بیشتر است و در برخی از آنها افت نوک بینی کمتر است. در حال حاضر نمی دانم که پزشک شما از کدامیک از این تکنیک ها استفاده کرده اند ولی اگر می گویند پایین می آید احتمالاً از تکنیکی استفاده شده که بینی افت می کند. بنابراین جای نگرانی نیست و بعد از شش ماه تا یکسال حالت خودش را پیدا می کند. برای توضیح بیشتر باید بگویم که دو تکنیک استفاده می شود: تکنیکی که غضروف های نوک بینی را به اسکلت بینی وصل می کنند و تکنیک بعدی که این دو (غضروف های نوک بینی و اسکلت بینی) از هم جدا هستند. اگر از یکدیگر جدا باشند افت می کند اگر وصل کرده باشند افت آن کمتر خواهد بود با این روش می توانید امتحان کنید: نوک بینی خود را فشار دهید. اگر خیلی سفت باشد افت آن کمتر است اما اگر نرم تر باشد افت آن بیشتر خواهد بود.


 
پرسش ۴۶۹۷

سلام اقای دکتر خسته نباشید یه سوال از خدمتتون داشتم اگه امکانش بود لطفا جواب بدین بنده 10روزه بینیمو عمل کردم بعد از دراوردن تامپون دو تا غضروف داخلی بینی ک فکر کنم اصطلاح علمیش شاخک هستش به سمت پایین امده بود و وقتی سر رو بالا میگرفتم از کناره های بینیم قشنگ معلوم بود بعد از چند روز غضروف سمت راست برگشت سر جاش و خوب شد ولی سمت چپ همینطوری مونده میخواستم بدونم تو ظاهر یا تنفسم در اینده تاثیری داره؟؟ دکترم گفته با گوش پاک کن فشار بده شاید بره بالا انجام میدم ولی امیدی ندارم خواستم از تجربیات شما هم استفاده کنم تا فرصت هست شاید بتوان کاری کرد راه حلی از نظر شما وجود داره ک انجام بدم ایا بنظر شما امکان داره بخاطر ورم باشه و بعد از اینکه ورم خوابید خوب بشه ؟ عکس رو براتون ارسال میکنم
nose 4697
پاسخ دکتر حسنانی:

چیزی که در عکس نشان داده اید شاخک بینی شما نمی باشد. غضروف های کناری بینی است و اینها به مرور زمان بهتر می شود. یعنی با گذشت زمان فرم بهتری به خود می گیرد. اگر تا الان روی تنفستان تأثیر نگذاشته است و با آن مشکلی ندارید در آینده نیز مشکلی پیدا نخواهید کرد. نگران نباشید


 
پرسش ۴۶۹۶

سلام و خسته نباشید مرد 29 ساله هستم با بینی استخوانی و پوست نسبتاً نازک ولی چرب ، بینی با قوز متوسط و افتادگی داشتم که توسط یکی از جراحان تهران عمل شدم و الان مدت 3 ماه از عمل من گذشته است و موارد سوالات زیر برای من ایجاد شده خواهشمندم در صورت تمایل پاسخ و توضیحات خود را برای من ارسال فرمائید: 1- بعد از جراحی در قسمتی که قوز بینی داشتم دو طرف و بیشتر سمت راست بینی من همانطرفی که قوز برداشته شده بود انگار استخوانی بیرون زدگی داشت و ورم دو طرف خیلی زیاد بودش انگاری دو.باره قوز بینی از دو طرف در اومده به دکتر مراجعه کردم با انگشت شصت فشار داد به شدت زیاد و داخل رفت و الان مشکلم کمتر شده ولی همچنان گه گداری اینوطر میشه و من با فشار دادن از بین میبرمش این به نظر شما چیه خطرناکه ؟ ورم بینی هستش یا قوز کامل برداشته نشده؟ 2 - قسمت نوک بینی من با گذشت 3 ماه از عمل همچنان برافروخته و حالت بادکنکی دارد و اصلا ورمش از بین نمیره به دکترم مراجعه کردم گفت خودش از بین میره و نیاز به آمپول کورت تزریقی نیست ولی با توجه به اینکه دوست دارم زودتر فرم بگیره لطفا یک راهکاری به من نشان بدید که بشه نوک ورم بینی سریعتر از بین برود . 3- به تجربه شما برای کاهش ورم نوک بین و ناحیه استخوانی بینی چه نکاتی باید رعایت شود و یا چه قرص و یا کرم برای اینمورد کمک کننده است آیا با گذشت 3 ماه از عمل سیگار بر ورم و نتیجه جراحی تاثیر گذار است یا خیر ؟ پیشپایش از زحمات جنابعالی تشکر و قدردانی را دارم.
پاسخ دکتر حسنانی:

اگر قوزی که می فرمایید را دکترتان فشار داده و برطرف شده و وقتی خودتان هم انجام می دهید بهتر می شود، پس اشکال مهمی وجود ندارد و چیز خطرناکی نیست و با ماساژ دادن می توانید به آن فرم دهید نیازی به نگرانی وجود ندارد. در مورد آنکه می فرمایید بینی تان ورم دارد و می خواهید زودتر ورمش برطرف شود هیچ راه جایگزین و میانبری وجود ندارد باید صبر کنید بدنتان آرام آرام این ورم را از بین می برد. البته آمپول کورتن می تواند مفید باشد ولی در همه موارد مفید نیست تشخیص آن با جراحتان است که آیا استفاده بکنید یا نکنید به صورت کلی، آمپول کورتن در مواقعی مفید است که پوست خیلی ضخیم باشد. در مواردی که پوست خیلی ضخیم نباشد آمپول کورتن مفید نخواهد بود و حتی می تواند مضر باشد. مصرف سیگار و دخانیات می تواند میزان ورم را بیشتر نماید. در دوره یکساله اول بعد از عمل، هر موقع سیگار یا دخانیات مصرف کنید می تواند ورم نوک بینی شما را تشدید کند. داروها و موادی که در حال حاضر در بازار وجود دارد و می تواند ورم را کم کند هیچکدام اثرشان تأیید نشده است و بعضی از آنها می تواند حتی مضر هم باشد. بهترین کار آنست که صبر و حوصله داشته باشید تا ورم خود به خود از بین برود.


 
پرسش ۴۶۹۵

سلام داکتر صاحب حسنانی، بنده از افغانستان می خواهم بینی ام را ببینید و نظر خود را ارایه کنید، وبگویید بینی ام کدام شکل را می گیرد، گالری چند و آیا می توانم شکل دلخوا بینی خود را به شما معرفی کنم؟ و من می خواهم به شکل دلخوا ام بینی ام عمل شود و هم چنان قیمت را هم لطفأ بگویید. من درباره شما از طریق وبسایت شما آشنایی پیدا کردم، و دیدم یک دختر آسترالیایی که در نزد شما عملیات شده است و بسیاری از عکس های جراحی شده را دیدم. من هم عکس های خودم را فرستاده ام ببینید و نظر تان را ارایه کنید. موفق باشید.
nose 4695
nose 4695
پاسخ دکتر حسنانی:

اینکه فردی در جلسه مشاوره عکس دلخواه خود را بیاورد و بگوید می خواهم مشابه این عکس بشوم هم می تواند مفید باشد هم می تواند غیرواقعی باشد. مفید از این جهت که جراح ایده می گیرد که مریض چه چیزی می خواهد و به دنبال چه نتیجه ای است. تفاهم بهتری بین جراح و بیمار ایجاد شود و همچنین از این جهت که جراح می تواند توقعات بیمار را به واقعیت نزدیک کند. دکتر می تواند به بیمار بگوید که آیا تغییرات مطابق عکسی که آورده اید امکان پذیر هست یا خیر و اگر بیمار توقعات غیرواقعی دارد او را از جراحی منصرف کند ولی از آن جهت که جراح می تواند درک کند که مریض چه چیزی می خواهد کمک می کند که جراحی را طوری طراحی و برنامه ریزی کند که رضایت بیمار بیشتر جلب شود و بیمار به آن چیزی که در جراحی می خواهد برسد اما بهرحال باید روی این نکته تاکید کرد که بحث ضمانت یا بحث گارانتی وجود ندارد فقط به مفاهمه و تفاهم بیشتر بین جراح و بیمار کمک می کند در ضمن عکسی که می آورید باید صورتش شبیه خودتان باشد یعنی از لحاظ بینی، گونه، پیشانی، چشم ها، پوست باید شباهت وجود داشته باشد بین صورت شما و صورت فردی که عکسش آورده اید. در ضمن جنس بینی از نظر استخوانی یا گوشتی بودن باید شباهت داشته باشد. مثلاً فردی که صورت آسیایی، افغان و چینی دارد هیچوقت نمی تواند عکس یک اروپایی را بیاورد و بگوید می خواهم این شکلی شوم زیرا دماغ کل صورت را عوض نمی کند چشم ها و چانه همان است فقط فرم بینی قرار است عوض شود.


 
پرسش ۴۶۹۴

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما، سوال داشتم از خدمتتون؛ من 17 سال دارم و بینی من چند سال پیش بر اثر اتفاقی دچار شکستگی شد و به دکتر مراجعه کردم که ایشون گفتن تا 17 یا 18 سالگی صبر کنیم احتمال داره که بینی به اصطلاح جوش بخوره و جا بیوفته. الان بینی من در همون قسمت استخوانی بالا به علت شکستگی انحراف داره. ولی باید بگم اختلالی در تنفس و غیره ایجاد نکرده. میخواستم بدونم اگر برای عمل اقدام کنم همون عمل زیبایی محسوب میشه یا خیر فرق میکنه؟و ممنون میشم که تقریبا تفاوت هزینه عمل در بیمارستان و مطب رو هم نسبت به عمل لازمه بگید. با تشکر بابت وقتی که برای درخواستم گذاشتین
پاسخ دکتر حسنانی:

شکستگی های بینی اگر باعث مشکلات تنفسی نشده باشد نیازی به جراحی درمانی ندارد. شکستگی ها فقط در صورتی نیاز به اقدام درمانی دارند که فرد دچار مشکلات تنفسی شده باشد و نتواند با بینی نفس بکشد ولی اگر تنفس کاملاً سالم است و فقط مشکل ظاهری وجود دارد و مختصری بینی کج شده است در آن صورت تصمیم با شما است که آیا این ایراد ظاهری زیبایی را می توانید با آن کنار بیایید یا اینکه خیر، برایتان غیرقابل قبول است. اگر با آن کنار بیایید که مشکلی نیست و نیاز به هیچگونه جراحی ندارد ولی اگر برایتان غیرقابل قبول است در آن صورت اصلاحش فقط با جراحی زیبایی یا همان جراحی پلاستیک امکان پذیر است یعنی ما با استفاده از تکنیک های جراحی پلاستیک استخوان ها و غضروف های بینی را از حالت انحراف خارج می کنیم و بینی را صاف می کنیم که این هم معمولاً شامل حال بیمه نمی شود. بیمه فقط مواردی را می پذیرد که ظاهر بینی مشکلی ندارد و جراحی فقط برای مشکل تنفسی انجام شده است.


 
پرسش ۴۶۹۳

سلام اقای دکتر من یک بار سال 88 عمل کردم سربالا بود دوست نداشتم بعد دوباره سال91 عمل کردم،بینیم گوشتی با پوست ضخیم است،البته اقای دکتر هر دوبار بینیم کج شد و دکتر صافش نکرد و سوراخ ها کاملت با هم فرق دارد وگرنه من ادم حساسی نیستم و فقط دوست دارم بینی صاف و تمیزی داشته باشم و مشکل اصلی هم سوراخ های بینیم است که شبیه هم نیست و حتی دو طرف بینیم قرینه نیست و کاملا مشخص است،الان هم بینیمو دوست ندارم هم میترسم دوباره عمل کنم بدتر بشه،حتی اگه بشه سرپایی سوراخ های بینیم درست بشه بهتر است،خیلی هم بینیم کوچیک نیست ولی اندازش مهم نیست بیشتر مشکلم سوراخ هاش است،ممنون میشم راهنمایی کنید چکار کنم
پاسخ دکتر حسنانی:

در مورد بیمارانی که چندبار عمل کرده اند و در آخر به خواسته شان نرسیده اند توصیه اول من آنست که وسواس نداشته باشند و خیلی خودشان را درگیر بینی شان نکنند. اگر ظاهر بینی نسبتاً قابل قبول است و فقط نمره کاملی که آنها می خواهند را ندارد و مثلاً 70 الی 80 درصد زیبایی را دارد که در جامعه عرف است و پذیرفته شده است و بینی زشتی محسوب نمی شود و بینی قابل قبولی محسوب می شود به نظرم بهترین کار آنست که با آن بینی کنار بیایید و از جراحی کردن های مجدد و مکرر خودداری کنید. به خاطر اینکه بهرحال هر جراحی عارضه و ریسک خودش را دارد و ممکن است به پوست بینی و اسکلت بینی و یا مخاط داخل بینی آسیب های جبران ناپذیری وارد شود بطوریکه اصلاً قابل اصلاح نباشد. بنابراین توصیه من برای کسانی که قبلاً چندین بار جراحی کرده اند و به نتیجه دلخواهشان نرسیده اند در درجه اول آنست که با بینی خود کنار بیایند فقط در صورتی توصیه جراحی دارم که با وجود آنکه چندین بار قبلاً جراحی شده ظاهر بینی طوری است که مورد پذیرش عرف جامعه نباشد و وقتی به فرد نگاه می کنند احساس کنند که بینی اشکال عمده ای دارد ولی اگر بینی حالتی دارد که قابل قبول است و افرادی که نگاه می کنند احساس نکنند که بینی عجیب و غریبی روی صورت وجود دارد ولی خب آن چیزی که شما می خواهید نیست و به قول خودتان تمیز و زیبا نیست از جراحی کردن های مکرر دست بردارید. چون بهرحال ممکن است بینی شما دچار آسیب های شدید شود.


 
پرسش ۴۶۹۲

nose 4692
پاسخ دکتر حسنانی:

اصلاح غیرقرینگی ها معمولاً با بیهوشی عمومی انجام می شود و نیاز به یک جراحی ترمیمی کامل دارد. معمولاً غیرقرینگی ها را با جراحی های سرپایی ساده نمی توان اصلاح کرد مگر آنکه خیلی جزئی باشند مثلاً فقط سوراخ های بینی غیر قرینه باشد یا فقط عیر قرینگی در ناحیه پشت بینی باشد. اما اگر کل بینی از بالا تا پایین غیرقرینه است نیاز به درمان ترمیمی کامل دارد. با تزریق ژل به صورت موقت می توان غیرقرینگی ها را تا حدودی اصلاح کرد. ولی این کار، فقط یک راح حل موقت است و بعد از اینکه ژل جذب شد غیرقرینگی ها دوباره برمی گردد (جذب ژل حدود یکسال به طول می انجامد یعنی بعد از یکسال غیرقرینگی ها برمی گردد). من به طور کلی با تزریق ژل موافق نیستم بخاطر اینکه اگر بینی واقعاً اشکالی داشته باشد، باید جراحی کند. این ژل هایی که تزریق می شود، فقط جراحی را دچار دردسر و مشکل می کند. اگر هم بینی به آن صورت مشکلی ندارد چرا اصلاً باید ژل تزریق شود؟ ژل ممکن است باعث عفونت شود. ژل ممکن است به بافت بینی آسیب برساند. کلاً ژل چیزی است که به صورت موقت تغییرات ایجاد می کند برای نواحی دیگر صورت چون قرار نیست جراحی رویشان انجام شود مثلاً برای لب ها، تزریق تزریق ژل قابل قبول است چون برای لب معمولاً هیچ جراحی توصیه نمی شود به همین علت تزریق ژل در ناحیه لب می تواند مفید باشد یا مثلاً برای چین و چروک های صورت تزریق ژل می تواند مفید باشد ولی برای بینی که اسکلت آن استخوان و غضروف است و نهایتاً مشکلاتش باید با جراحی برطرف شود تزریق ژل توصیه نمی شود.


 
پرسش ۴۶۹۱

سلام آقای, دکتر فقط عمل بینی انجام میدن؟کوتاه کردن چانه انجام نمیدن؟
پاسخ دکتر حسنانی:

جراحی های پروتز چانه را دکتر حسنانی انجام می دهند. به عبارت دیگر اگر چانه فردی کوچک باشد و نیاز به بزرگ کردن سایز آن وجود داشته باشد با استفاده از پروتز قابل انجام است.


 
پرسش ۴۶۹۰

اقای دکتر روزتون بخیر.خیلی ممنون میشم اگه جواب بدید.دکتر من یک ماهه که عمل کردم تا امروز تنفسم خوب بود و با هردوتا سوراخای بینیم نفس میکشیدم.چند روزیه که یکیش گرفته ی گرفتس و وقتی هم داخلشو نگاه میکنم اون چیزایی صورتی رنگی که اخر بینیم قرار داشت مثل قبل به اندازه مساوی دیده نمیشن.و اون سوراخ بینی ای که گرفتس اینی که اخر بینیم قرار داره اومده جلوتر انگار.میشه یعنی تیغه ی بینیم جابجا شده باشه مثل این عگس؟من شهرستان هستم و متاسفانه نمیتونم برای معاینه بیام ممنون میشم جواب بدید. I
پاسخ دکتر حسنانی:

این مشکلات معمولاً به دلیل آلرژی و حساسیت ایجاد می شود و درمانشان دارویی است ولی برای اظهارنظر دقیق تر نیاز به معاینه حضوری می باشد.


 
پرسش ۴۶۸۹

دکتر دخترم در 6 سالگی عمل لوزه انجام داد-اما تا الان که حدود16 سال داره -مدام ترشحات و تنفس بد و .. شدید درگیر بوده الان دکترها میگن باید عمل شاخک بینی انجام بده- مادر بزرگش مشکل ریوی داشته دکتر گفتن قبلش پیش دکتر ریه بره حالا من خیلی نگران هستم - خدای نکرده اگر مشکل ریوی باشه -این عمل خطرناک هستش؟ یا کلا به علت بیهوشی خطرناکه این عمل؟ ممنون از پاسخ گویی تون
پاسخ دکتر حسنانی:

شاخک های بینی سه جفت برجستگی در داخل بینی هستند که در هر بینی سه عدد شاخک بینی وجود دارد. بینی توسط تیغه وسط به دو حفره تقسیم شده که در هر حفره سه شاخک وجود دارد. این برجستگی ها که به آنها شاخک می گوییم وظیفه شان گرم و مرطوب کردن و تهویه کردن هوای ورودی به بینی و خارج کردن گردوغبار را از هوا است. گاهی شاخک ها آنقدر بزرگ می شوند که خودشان مشکل ساز می شوند و راه هوایی را ممکن است مسدود بکنند. در این مواقع گاهی تصمیم می گیریم که شاخک ها را کوتاه کنیم ولی کلاً من با عمل شاخک بینی زیاد موافق نیستم بسیار به ندرت عمل شاخک بینی را انجام می دهم تنها در صورتی که تمام درمان های دارویی را انجام داد و نتیجه نگرفتم ممکن است شاخک بینی را کوچک نمایم چون بهرحال شاخک های بینی خیلی مفید هستند و حتی الامکان نباید به آنها دست زد.


 
پرسش ۴۶۸۸

این غش کردن من بعد از تزریق امپور و سرم ایا طبیعی یا نشانه حساسیت ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

این را شوک وازوواگال Vasovagal syncope می گوییم. این نوعی واکنش است که فرد به دنبال ترس از هر چیزی اعم از سوزن، یا هر چیز دیگری که فشار خون طرف را دچار افت بکند و یا به قول شما غش بکند می گوییم. مسئله مهمی نیست و واکنش طبیعی بدن است. در بسیاری از افراد این اتفاق می افتد و اصلاً چیز عجیبی نیست.


 
پرسش ۴۶۸۷

سلام اقای دکتر حسنانی من بینیمو بهمن ماه سال گذشته عمل کردم ولی یه سوراخ بینیم سمت چپ بااون یکی سوراخ فرق میکنه ماه پیش دکتر فیلر تزریق کرده یه کم بهترشده ولی باززم سوراخ سمت چپ کشیده به سمت بالا وفرق میکنن وقتی میخندم سوراخا بینیم گشادمعلوم میشه چیکارکنم من کرمان هستم خواهشا جواب بدین ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

فیلر تزریق کردن راه اصلاح مشکلات جراحی بینی نیست. به صورت موقت می توان از فیلرها استفاده نمود توصیه کلی ما آنست که عمل های ترمیمی بعد از یکسال انجام شود. برای مریض هایی که بعد از سه ماه مراجعه نموده اند و ابراز می دارند که بینی شان مشکل دارد می توان به عنوان یک راه حل موقتی فیلر تزریق نمود چون اثر فیلرها شش ماه بیشتر نمی ماند تا مشکل مریض به صورت موقتی برطرف شود و قادر باشد یکسال صبر کند. بعد از یکسال اگر باز هم همچنان مشکل باقی بود بتوانیم ببریم و اصلاح کنیم. بنابراین تزریق فیلر برای حل دائمی مشکلات اصلاً توصیه نمی شود. تزریق فیلر یا ژل برای اصلاح مشکلات بینی راه حل دائمی درستی نیست. البته همان موقت هم توصیه می کنیم انجام نشود. چون کلاً کسی که ژل یا فیلر در بینی تزریق می کند، انجام عمل ترمیمی برای او مشکل خواهد بود. یعنی برای جراح، ترمیم کردن آن بینی سخت است و دردسر دارد. بنابراین برای اصلاح غیرقرینگی و متفاوت بودن سوراخ های بینی تزریق ژل یا فیلر توصیه نمی شود. ژل و فیلر را فقط برای پشت بینی توصیه می کنم آن هم به صورت موقتی.


 
پرسش ۴۶۸۶

nose 4686
پاسخ دکتر حسنانی:

برای انجام ترمیمی عجله نکنید. این موضوع بارها تذکر داده شده است. خیلی ها هستند که عمل بینی انجام داده اند احساس می کنند اشکالاتی وجود دارد و آنقدر فشار می آورند تا پزشکشان مجبور به انجام عمل مجدد بینی شان می شود. اینکار فقط به ضرر بیمار است. چون بینی که عمل شده حداقل باید یکسال به آن اجازه داده شود که جا بیفتد و اشکالاتش به طور کامل مشخص شود. هر چه بیشتر زمان داده شود اشکالات بینی بهتر نشان داده می شود. مثلاً دو سال یا سه سال، هرچه از عمل می گذرد اشکالات جراحی اول بهتر مشخص می شود. بنابراین اگر کسی بخواهد عمل ترمیمی انجام دهد نباید عجله کند چون مثلاً بعد از شش ماه یک سری از مشکلات مشخص شده و پس از عمل مجدد اشکالات جدید مشخص می شود و دوباره مجبور خواهید شد که عمل جراحی انجام دهید. به این ترتیب مجبور به انجام عمل های ترمیمی سوم، چهارم و حتی بیشتر خواهید شد. هرکسی که عمل کرد حداکثر باید یکسال صبر کند و هر چقدر هم بیشتر صبر کند بهتر است. اگر بعد از گذشت یکسال اشکالاتی وجود داشت آن وقت می توانید از پزشکتان درخواست عمل جراحی مجدد نمایید. اما باز هم من توصیه می کنم این کار را دیرتر انجام دهید چون مشکلات واضح می شود و در عمل ترمیمی پزشک شما قادر خواهد بود همه آنها را برطرف کند که خدای ناکرده کار به عمل های سوم و چهارم نکشد.


 
پرسش ۴۶۸۵

nose 4685
پاسخ دکتر حسنانی:

خیر، من از تامپون بینی استفاده نمی کنم. تامپون ها نوعی پانسمان بودند که قبلاً داخل بینی می گذاشتیم بعد از جراحی و یک تا سه روز داخل بینی باقی می ماند. هدف این بود که بینی خونریزی نکند و تیغه وسط بینی سرجایش باقی بماند ولی امروزه با پیشرفت تکنیک های جراحی واقعاً نیازی به تامپون نیست و ما تامپون استفاده نمی کنیم و فرد، شب همان روزی که عمل شده می تواند از راه بینی تنفس کند و هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
در رابطه با بیمه، ما معمولاً کسانی که انحراف بینی دارند گزارش جراحی شان را برای بیمه می نویسیم که می توانند به بیمه مراجعه کنند. خیلی ها از ما درخواست می کنند در آن گزارش ننویسیم که عمل زیبایی هم انجام شده و فقط بنویسیم که انحراف بینی انجام شده است. چنین کاری را نمی توانیم انجام دهیم. در گزارش جراحی، به طور کامل نوشته می شود که هم عمل زیبایی انجام شده و هم عمل انحراف بینی. برخی از بیمه ها که صادقانه برخورد می کنند بخشی از هزینه جراحی که مربوط به انحراف بوده را برمی گردانند اگر نخواهند برگردانند منِ پزشک کاری نمی توانم انجام دهم بهرحال در شرح عمل نمی توانیم از ذکر انجام عمل زیبایی خودداری کنیم. در گزارش می نویسیم که عمل جراحی بینی و انحراف هر دو انجام شده است.


 
پرسش ۴۶۸۴

nose 4684
پاسخ دکتر حسنانی:

یکی از پرتکرارترین سوال هایی که می شود افرادی هستند که جای دیگری عمل کردند حالا مثلاً می گوید سه هفته یا چهار هفته است که از جراحی بینی گذشته است سوراخ های بینی اش نامتقارن است، سر بینی اش خیلی بالا است. ببینید این موارد ممکن است اتفاق افتاده باشد ممکن است واقعاً بینی سربالا شده باشد یا سوراخ ها غیرقرینه باشد تمام این موارد امکان دارد که وجود داشته باشد ولی نکته ای که هست آن است که قضاوت در مورد اینها زمان مشخصی را می طلبد. اگر بخواهم حداقل اعلام کنم، حداقل زمان لازم برای انجام هرگونه قضاوت، شش ماه است. یعنی باید حداقل شش ماه بگذرد، ورم بینی بخوابد، بینی فرم خودش را پیدا کند اگر بعد از شش ماه همچنان سربالا بود و سوراخ ها غیرقرینه بود می توان گفت این به علت اشکال جراحی است ولی زودتر از آن نمی توان قضاوت نمود. چون خیلی از این غیرقرینگی ها با گذشت زمان و خوابیدن ورم برطرف می شود، سر بینی مختصری پایین می آید و بعد از شش ماه ممکن است تمام این موارد اصلاح شده باشد. بنابراین زودتر از شش ماه لزومی به نگرانی وجود ندارد.


 
پرسش ۴۶۸۳

nose 4683
پاسخ دکتر حسنانی:

کلوئید همان اسکار است که هایپرتروفی شده است. اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم جای بخیه ای است که گوشت اضافه آورده است و گوشت اضافه در آن ناحیه رشد کرده و بزرگ شده است.این گوشت اضافه که روی جای بخیه رشد می کند و بزرگ می شود را کلوئید می گویند. فردی که بدنش کلوئید ساز است و می خواهد جراحی بینی انجام دهد باید بداند که معمولاً در ناحیه بینی کلوئید تشکیل نمی شود بعبارت دیگر احتمال خیلی کمی دارد که روی جای بخیه بینی کلوئید تشکیل بشود یا زخم های برجسته تشکیل بشود. احتمال ایجاد زخم های فرورفته بیشتر است. اگر کسی در مورد جای بخیه نگرانی زیادی داشته باشد می تواند عمل کلوز یا بسته انجام دهد که در آن هیچگونه برشی روی بینی وجود ندارد. البته در عمل باز هم برشی که وجود دارد زیر بینی است و بسیار کوچک می باشد و همانطور که عرض شد بینی معمولاً کلوئیدساز نیست و جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد.


 
پرسش ۴۶۸۲

nose 4682
پاسخ دکتر حسنانی:

اینکه برخی از افراد دو هفته بعد از عمل می گویند نگران هستم و چه کار باید بکنم باید بدانند دو هفته یا 14 روز برای قضاوت زود است. چون ممکن است واقعاً ورمی وجود داشته باشد در آن ناحیه و ما نتوانیم تشخیص دهیم که آیا قوز باقی مانده یا اصلاح می شود. بهرحال هرکدام از این حالتها که باشد زیر شش ماه قابل اصلاح نیست و بهتر است که اصلاً یک سال صبر کنید. اگر بین شش ماه تا یکسال صبر کردیم و دیدیم که قوز باقی مانده، به معنی آن است که قوز درست تراشیده نشده است چون در بسیاری از موارد اینها خودبخود از بین می روند. بهرحال دو هفته، چهارهفته و حتی شش هفته زمان های زودی برای قضاوت هستند و نمی توان نتیجه گیری کرد که الان باید چه کار بکنیم و هیچگونه اقدام ترمیمی نیز زودتر از شش ماه توصیه نمی شود. حداقل باید شش ماه صبر کنید اگر صاف نشده بود و هنوز احساس کردید که مقداری قوز وجود دارد بعد از شش ماه می توان آن را دوباره تراشید ولی کلاً اقدامات ترمیمی را می گوییم همه را بعد از یکسال انجام دهید ولی اگر کسی عجله داشته باشد بعد از شش ماه قابل انجام است.


 
پرسش ۴۶۸۱

nose 4681
پاسخ دکتر حسنانی:

فلج بلز Bell\'s palsy بیماری است که در آن عصب هفتم مغزی یعنی عصبی که عضلات صورت را پوشش می دهد و باعث فعالیت عضلات صورت می شود درگیر می شود و فعالیت خود را از دست می دهد. به همین خاطر آن سمتی که عصب درگیر شده است مثلاً سمت راست یا سمت چپ صورت فلج می شود و عضلات نمی توانند فعالیت کنند. این باعث غیرقرینگی در صورت می شود. به مرور زمان که عضلات یک طرف فعالیت نمی کنند و ضعیف می شوند بافت عضله کم می شود و دچار آتروفی می شود. استخوان های زیر صورت کمی تحلیل می روند و به مرور زمان صورت غیرقرینه می شود. این غیرقرینگی صورت روی بینی هم اثر می گذارد و یک سمت بینی به نظر می رسد که کج شده است. اگر جراحی انجام دهیم این غیرقرینگی در بینی باقی می ماند. یعنی این غیرقرینگی را واقعاً نمی توان اصلاح نمود ولی بهرحال جراحی بینی امکان پذیر است. ما برای کسی که فلج بلز دارد هم می توانیم جراحی بینی انجام دهیم ولی مشکلی که وجود دارد آنست که غیرقرینگی صورت قابل اصلاح نمی باشد.


مشاوره با دکتر حسنانی در مورد جراحی بینی

09126115922
تلفن واتساپ برای درخواست مشاوره


به پرسش افرادی که کمتر از شش ماه از تاریخ جراحی شان گذشته باشد پاسخ داده نخواهد شد.


پاسخ سوالتان را پس از یک هفته از اینجا مشاهده کنید

پاسخ سوالات قبلی

آرشیو
۷۹
