مشاوره جراحی بینی | دی ۱۳۹۶
دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی


عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا


مشاوره جراحی بینی | دی ۱۳۹۶



مشاوره با دکتر حسنانی در خصوص جراحی زیبایی بینی

 
پرسش ۴۶۱۷
سلام . من پل بینی ام از قسمتی که به گونه هام وصل میشه پهنه ولی پره های بینی ام بزرگ نیست . عمل کردم وقتی گچ بینی ام باز شد خوب بود ولی بعد از مدتی دوباره بینی ام از همون قسمت پهنه آیا به عمل ترمیمی نیاز دارم؟‎
پاسخ دکتر حسنانی:
اگر بعد از گذشتن یک سال همچنان پهن بود جراحی ترمیمی که یک جراحی ساده است می تواند برای شما انجام شود.


 
پرسش ۴۶۱۶
سلام اقای دکتر من ده روزه عمل زیبایی بینی کردم خیلی خمیازه میکشم بیش از حد و بینیم هم درد میگیره حس میکنم پره های بینیم بزرگ شده میشه یکم راهنماییم کنید‎
پاسخ دکتر حسنانی:
کافی است موقع خمیازه کشیدن دهانتان را بیش از حد باز نکنید. همین کافیست تا مشکلی برای جراحی زیبایی بینی شما پیش نیاید. اما اگر فک را بیش از حد باز کنید و فک بیش از حد حرکت کند ممکن است باعث ورم مختصر شود. ولی به طور کلی خمیازه کشیدن روی نتیجه جراحی زیبایی بینی تأثیری ندارد.


 
پرسش ۴۶۱۵
با سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر محترم. بنده مرد 29 سال سن دارم لطفا کمک کن دکتر جان میدونم خریت کردم اشتباه کردم ولی Plz.... . یک سال است که معتاد به هروئین هستم و طریقه مصرف من هم از طریق بینی بوده این اواخر بینی ام را به مدت یک ماه هر چند روز یک بار با آب میشستم که آب را با فشار به بالا میکشیدم بعد از مدتی سر درد هایی شروع شد که خیلی اذیتم میکرد که یک روز در محل کارم در حالی که خواب بودم در قسمت بالای ابروی سمت چپ در خواب یک حالت بدی مثل اینکه برای یک تا دو ثانیه کلا چیزی حس نکردم .تا.اینکه این شست و شو را قطع کردم و مصرف مواد را از حالت اسنیف بینی کشیدن به کشیدن دود کردن تغییر دادم اکثر درد های سرم رفت ولی هنوز درد اون ناحیه بالای ابرو سمت چپ هنوز ادامه داره، الانم دارم سعی میکنم که ترک کنم خواهش میکنم کمکم کن دکتر راهنمایی کنید با تشکر. با سلام مجدد فراموش کردم مطلبی رو بگم در ضمن من بعد از اون اتفاق شروع کردم به خوردن اموکسی سیلین و تقریبا دو ورق و نیم هر هفت ساعت یک بار میخورم لطفا با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:
مصرف مواد مخدر از طریق بینی (بالا کشیدن مواد با استفاده از بینی) می تواند به ساختار داخلی بینی آسیب برساند و آن را تخریب نماید. ولی به حال این موضوع از طریق معاینه مشخص می شود. علاوه بر معاینه، ممکن است نیاز باشد سیتی اسکن از سینوس گرفته شود تا مشخص شود در داخل سینوس های شما چه اتفاقی افتاده است و بعد بر اساس آن تصمیم بگیریم. الان به صورت کلی تشخیصی برای شما نمی توان مطرح نمود نیاز به معاینه حضوری است باید معاینه شوید تا مشخص شود چه مشکلی بوجود آمده است.


 
پرسش ۴۶۱۴
پدر بنده ۶۴ سالشون هست الان به مرور زمان بینیشون بسیار بزرگ و دفرمه شده پوست بینی ضخیم است وبینی گوشتی وغضروفهاش ضعیف است.هرسال بینی بزرگتر میشود خودشون هم از این موضوع ناراحت هستن ومن احساس میکنم اعتماد به نفسشون رو از دست میدن.میخواستم بدونم امکان جراحی وجود داره .به طوریکه بینی معمولی داشته باشن.درواقع یه جور درمان
پاسخ دکتر حسنانی:
اگر که بیماری قلبی و ریوی کلیوی و بیماری داخلی دیگر که بیهوشی را با مشکل مواجه کند وجود نداشته باشد می توان برای ایشان جراحی بینی انجام داد یعنی اگر از لحاظ سلامت جسمانی مشکلی نداشته باشند و بیهوشی را بتوانند براحتی تحمل کنند، انجام جراحی زیبایی بینی هم برایشان امکان پذیر است. اما اگر به علت بیماری بیهوشی برایشان خطرناک باشد این جراحی ارزشش را نخواهد داشت.


 
پرسش ۴۶۱۳
خانمی ۳۶ ساله هستم که سابقه سینوزیت دارم و به مدت ۶ ماه تحت درمان قرار گرفتم و بهتر هستم.پزشکم فرمودند که بهتر است انحراف بینی خود را جراحی کنم ولی همراه با عمل زیبایی اینکار را انجام ندهم به قول ایشان اول فونداسیون(انحراف بینی)را جراحی کنم و ۶ ماه بعد زیبایی را چون در غیر این صورت در تنفس دچار مشکل خواهم شد.اما بنده تحمل ۲دوره بیهوشی و دوره نقاهت را ندارم و تمایل دارم تحت یک جراحی این عارضه را برطرف نمایید.خواستم نظر حضرت عالی را به عنوان متخصص این امر جویاشوم.
پاسخ دکتر حسنانی:
این سؤالی است که مرتب پرسیده می شود جوابش این است که خیر لازم نیست چنین کاری انجام شود به جراحی دو مرحله ای نیازی نیست. اگر شما قصد عمل زیبایی دارید بهتر است انحراف بینی همزمان با جراحی زیبایی اصلاح شود. در گذشته اینکار را می کردند به این ترتیب که اول انحراف بینی را عمل می کردند و می گفتند بعداً زیبایی عمل کنید. ولی اینکار اصلا ً درست نیست. چون در جراحی زیبایی، فرد قبل از اینکه انحراف بینی اش عمل شده باشد نتیجه مطلوب را نمی گیرد. توصیه جدید آن است که اگر کسی می خواهد عمل زیبایی انجام دهد و انحراف بینی هم دارد بهتر است که هر دو عمل را در قالب یک جراحی انجام دهد که نتیجه هر دو بهتر شود. بعبارت دیگر، وقتی هر دو عمل در قالب یک جراحی انجام می شود، هم نتیجه جراحی زیبایی بهتر درمی آید و هم نتیجه جراحی انحراف بینی بهتر خواهد بود.


 
پرسش ۴۶۱۲
سلام آقای دکتر بینی هایی که گوشتو و پوست زخیم دارن با چه کرم هایی میشه کوچیکشون کرد. ممنون میشم اسم کرم رو بگید؟ و یا چطور دستگاه ویبره برا بینی تهیه کنیم و حدودا چه قیمتی دارن
پاسخ دکتر حسنانی:
کرم و دستگاه ویبره هیچکدام روی بینی تأثیر ندارند! حتی جراحی هم روی بعضی از بینی های گوشتی تأثیر ندارد، چه برسد به یک کرم یا دستگاه ویبره که بخواهد بینی گوشتی را کوچک نماید! اینها همگی تبلیغاتی هستند که غیرعلمی بوده و واقعیت ندارند.


 
پرسش ۴۶۱۱
باسلام آقای دکتر من قصد عمل بینی دارم اما مدام از عمل ترس دارم مخصوصا از مسئله مشکل بویایی و مشکل تنفسی وهمچنین زین اسبی شدن بینی و نا قرینگی سوراخهای بینی میخواستم بدونم احتمال وقوع مشکلات فوق الذکر چقدر است ممنون...
پاسخ دکتر حسنانی:
این عوارضی که شما از آن ترس دارید همگی می توانند جزء عوارض جراحی بینی باشند. ولی این به آن معنا نیست که هر کسی که عمل جراحی زیبایی بینی انجام می دهد دچار این مشکلات می شود. اولاً اینکه اینها بستگی به مهارت جراح دارد. اگر جراح عمل را به خوبی انجام دهد معمولاً هیچکدام از این مشکلات پیش نمی آید. اگر هم به ندرت پیش بیاید قابل اصلاح است. البته این جزء حالت معمول نیست که هر کس جراحی زیبایی بینی انجام دهد، دچار این مشکلات می شود. گاهی به ندرت این مسائل ممکن است پیش بیاید که آنها هم با صبر و حوصله قابل اصلاح و قابل درمان هستن.د ولی بهتر است که خودتان را از این مسائل نترسانید چون این مسائل معمولاً پیش نمی آیند.


 
پرسش ۴۶۱۰
من دارای الرژی می باشم معمولا چند ماه از سال را سرفه می کنم یکی از پزشکان تشخیص داد که دارای سینوزیت می باشم می خواستم بدونم ایا عمل زیبایی بینی این علایم را تشدید و با بر عکس کم می کند؟
پاسخ دکتر حسنانی:
عمل زیبایی هیچ تأثیری روی آلرژی یا سینوزیت ندارد. آلرژی یا سینوزیت درمان های جداگانه دارند. درمان آلرژی معمولاً اسپری های حاوی کورتن و آنتی هیستامین است. برای درمان سینوزیت معمولاً آنتی بیوتیک تجویز می شود یا شستشوی بینی توصیه می شود. گاهی نیز اسپری های حاوی کورتن تجویز می شود. نهایتاً اگر سینوزیت به درمان های طبی جواب نداد، آندوسکوپی سینوس انجام می شود که در آن دهانه سینوس باز می شود و داخل سینوس شستشو داده می شود جراحی مربوط به آن انجام می شود. گاهی اصلاح انحراف بینی باعث بهبود سینوزیت می شود. بهرحال جراحی زیبایی بینی باعث درمان آلرژی یا سینوزیت نمی شود زیرا اینها به یکدیگر ربطی ندارند.


 
پرسش ۴۶۰۹
سلام روز خوش . من وقفه تنفسی دارم و همچنین انحراف مشهود بینی در ضمن وزن هم حدود ۹۴ کیلو و قد ۱۶۷سانتی متر است و سن ۴۶ دارم . آیا اگر عمل بینی برای رفع انحراف انجام بدهم مشکل وقفه تنفسی من رفع خواهد شد ؟ضمنا عمل بینی باز یا بسته کدام مناسب تر است . با سپاس ارسلان
پاسخ دکتر حسنانی:
وقفه تنفس مخصوصاً اگر در خواب باشد معمولاً علت های متعددی دارد. سردسته و مهمترین علت آن چاقی و اضافه وزن می باشد. انحراف بینی به تنهایی نمی تواند موجب وقفه تنفسی شود. چون حتی اگر بینی انسداد بینی داشته باشد فرد می تواند دهان خود را باز نموده و از راه دهان تنفس کند. اینکه با وجود باز بودن دهان، باز هم وقفه تنفسی پیدا شود معمولاً علت های مختلفی دارد مثلاً چاقی یا اضافه وزن که علت اصلی است. بزرگی لوزه ها، افتادگی عضلات حلق، کوچک بودن چانه، بزرگ بودن قاعده زبان، انحراف بینی و غیره. نکته اینجاست که معمولاً چند عامل دست به دست هم می دهند. سیگار کشیدن و استفاده از قلیان می توانند فرد را دچار اختلال تنفس نمایند مخصوصاً در هنگام خواب. بنابراین با یک جراحی انحراف بینی مشکل به طور کامل برطرف نمی شود. این افراد باید یک معاینه کامل بشوند سیتی اسکن از آنها انجام شود در آزمایشگاه مربوط به خواب به مدت یک شب بستری شوند ضربان قلب و ریتم مغز کنترل شود. معمولاً درمان اینها ماسکی است که با فشار مثبت به بیمار هوا می دهد. به عبارت دیگر در هنگام خواب باید ماسک بزنید که با فشار مثبت، اکسیژن وارد ریه شود البته جراحی انحراف بینی کمک می کند مثلاً در حد 20 درصد می تواند کمک کند.


 
پرسش ۴۶۰۸
من,٤.٥سال هست بینیم رو عمل کردم تا ٤/٥ماه پیش خوب بود ولی یه دفعه ورم کردوسنگین شد( با تکان دادن سرم عین وزنه شده) انگار ٢برابر شده بینیم یه ذره پهن شده اصلاً قابل مقایسه نیست با قبلش،تا چند ماه پیش هرچی میگذشت قشنگ تر میشد،یه روزایی جمع میشه،میخواستم بدونم این ورم بعد ٤سال طبیعیه؟و دوباره بینیم اون فرم قبل رو میگیره؟(بینیم خیلی خوش فرم و ظریف شده بود البته ظریف پسرونه)و این سنگین شدن واسه چیه؟ تا ١سال ورم میکرد ولی از سال ٢ به بعد هر روز که میگذشت بهتر از روز قبل ولی الان اصن نمیدونم چیکا کنم،این بینی دوباره درست میشه؟ و از کجا بدونم این ورم هست؟ دکترم گفت مال عملت نیست؟!ممنون میشم اقای دکتر
پاسخ دکتر حسنانی:
معمولش اینطور است که بینی هرچقدر از عمل می گذرد زیباتر می شود یعنی هرچه از زمان عمل فاصله بیشتری می گیریم ورم بینی بیشتر می خوابد و فرم آن زیباتر و قشنگ تر می شود. این مورد شما حالت غیرعادی است. باید به دنبال علت آن گشت تا ببینیم مساله چیست. مثلاً ممکن است داخل بینی شما پروتز کار گذاشته شده باشد. پروتز نوعی غضروف مصنوعی است. غضروف های مصنوعی ممکن است گاهی عفونت کنند و باعث ورم بینی شوند یا مثلاً ممکن است نخ هایی که در جراحی استفاده شده نخ های غیرقابل جذب بوده باشد و یکی دوتا از آنها عفونت کرده باشد اما این موضوع یک حالت غیرعادی است و باید به دنبال علت آن گشت. در حالت عادی با گذشت زمان، بینی روز به روز کوچکتر و زیباتر می شود.


 
پرسش ۴۶۰۷
با عرض سلام و تشکر فراوان.من ۸ ماه پیش بینیمو عمل کردم.اما هفته ی پیش در یک مهمانی بر اثر یک سهل انگاری استخوان بینیم ضربه بسیار شدیدی خورد(برخورد ظرف چینی)یک برامدگی بر روی استخوان بینیم بوجود امده.که بشدت ناراحتم چون فرم بینیم بسیار قشنگ بود قبل از ضربه.خواهش میکنم بنده رو راهنمایی بفرمایید که ایا این برامدگی رفع میشه یا باید درمان خاصی انجام بدم چونبرامدگی بر روی لبه ی استخوان بینیم هست.الان یه هفته که گذشته تغییری نکرده.
پاسخ دکتر حسنانی:
اگر که استخوان بینی در اثر آن ضربه شکسته باشد و این برآمدگی ایجاد شده باشد با جا اندازی شکستگی می توان این مشکل را حل نمود باید به پزشک خود مراجعه کنید در ظرف کمتر از ده روز چون بعد از ده روز ممکن است استخوان جوش بخورد. اگر جابجایی استخوان اتفاق افتاده باشد می توانند با یک جا اندازی ساده مشکل را برطرف کنند.


 
پرسش ۴۶۰۶
سلام خسته نباشید من 17 سالمه انحراف تیغه میانی بینی دارم بطوری که سوراخ بینی سمت چپ کلا بستست ،قوز بینی هم دارم و اینکه سینوس هام عفونی شده باید اندوسکوپی کنم ولی چون حفره سمت چپ بستست الان مقدور نیست، میخواستم ببینم میشه من عمل جراحی زیبایی بینی و همینطور انحراف بینی رو با هم در این سن انجام بدم ؟
پاسخ دکتر حسنانی:
انجام جراحی انحراف بینی یا انحراف تیغه بینی، جراحی پولیپ های بینی، جراحی سینوس های عفونی که توسط آندوسکوپی سینوس انجام می شود و جراحی زیبایی بینی همگی در یک مرحله و به صورت همزمان قابل انجام هستند یعنی نیازی نیست که این عمل ها جداگانه انجام شود. البته این در صورتی است که واقعاً نیاز به این عمل ها باشد. تشخیص این موضوع با معاینه حضوری آندوسکوپی تشخیصی و سیتی اسکن قابل انجام می باشد. بعد از آنکه تشخیص دادیم که فرد به کدامیک از این جراحی ها نیاز دارد می توانیم این جراحی ها را به صورت همزمان انجام دهیم. سن مناسب برای عمل جراحی زیبایی بینی برای خانم ها 16 سال تمام و برای آقایان 18 سال تمام است.


 
پرسش ۴۶۰۵
دکتر من مشکل آلرژی دارم، قبلا هم به پزشکای دیگه مراجعه کردم، هم تست آلرژی دادم که مثبت بوده، و گفتن که به چند نوع گیاه و چمن و گرد و خاک و... حساسیت دارم، هم گفتن که بینیم انحراف نداره، البته با توجه به گرفتگی مدام یکی از سوراخهای بینیم، حس میکنم که کوچکتره آلرژی هم خیلی اذیتم میکنه، من مدام، ابریزش بینی و عطسه و خارش گلو و سقف دهان دارم، البته تو بهار شدتش بیشتر میشه و ابریزش چشم و پف چشم و خوابالودگی شدید هم پیدا میکنم، اینها خیلی انرژی ازم میگیرن و خستم میکنن، واقعا به گریه افتادم با شستشوی بینی هم هیچ مشکلی ازم حل نمیشه، یعنی در حالت ایستاده که بینیم رو میشورم، بعدش که می نشینم دوباره بینیم کیپ میشه الان طرف دو هفته، پنج جعبه دستمال کاغذی تموم کردم از طرفی هم موقع خواب به هر سمت که میخوابم بینیم کیپ میشه مخصوصا همون سوراخ بینیم که حس میکنم کوچکتره، بعضی وقتها هم جفت سوراخ های بینیم کیپ میشه و مجبور میشم که بلند شم. دکترم رفتم جز سیتریزین و لوراتادین چیزی بهم ندادن، منم بخاطر خواب آوری قرص ها، فقط لوراتادین میخورم، که چند وقته حس میکنم اونم دیگه روم اثر نمیکنه، الان تو بهار خیلی دارم اذیت میشم از طرفی هم شنیدم که میگن، با عمل و دستکاری شاخک های داخل بینی میشه آلرژی رو بهتر کرد، آیا این موضوع درسته؟، و اینکه من برای حساسیتم چیکار کنم، میشه راهنماییم کنید، ممنون میشم
پاسخ دکتر حسنانی:
درست می فرمایید. بیماری شما اسمش آلرژی یا حساسیت است. رنیت آلرژیک می باشد. علائم رنیت آلرژیک عبارتند از: آبریزش بینی، خارش، عطسه، خلط پشت حلق، گرفتگی بینی، خارش چشم ها و کاهش مختصر بویایی. این علائم ممکن است در فصل خاصی باشد که در اینصورت به آن آلرژی فصلی می گویند همچنین می تواند در تمام طول سال باشد که در اینصورت به آن آلرژی سالیانه گفته می شود. در آلرژی فصلی معمولاً حساسیت به گرده گل و گیاه وجود دارد. در آلرژی سالیانه معمولاً حساسیت به موادی است که همیشه در محیط زندگی وجود دارد. مثل موجودات ذره بینی که لای قالی و فرش و مبلمان خانه وجود دارد. درمان اینها در درجه اول استفاده از اسپری های حاوی کورتن است. این اسپری ها خوشبختانه کورتنش جذب نمی شود. بنابراین عوارض کورتن مثل مرض قند، فشار خون و پوکی استخوان را ندارد مشکل اینها فقط آن است که این اسپری ها فقط بیماری را کنترل می کنند و درمان نمی کنند یعنی تا وقتی که اسپری را استفاده می کنید بیماری کنترل می شود و وقتی که آن را قطع کنید بیماری دوباره برمی گردد. معمولاً یک دوره ده تا بیست سال آلرژی وجود دارد. اگر با این اسپری ها درمان شود که مشکل حل شده است اگر نشود استفاده از ایمنوتراپی یا واکسن های ضدحساسیت توصیه می شود. علاوه بر آن، درمان های کمکی می تواند شامل آنتی هیستامین باشد که خودشان دو گروه هستند نسل قدیم و نسل جدید. نسل قدیم آنتی هیستامین ها خواب آور هستند ولی نسل جدید آنها خواب آور نیستند ولی مشکل آنتی هیستامین ها آن است که در دراز مدت اثرشان کم می شود یعنی وقتی فرد برای مدت طولانی مصرف می کند، بدن نسبت به آن تحمل پیدا می کند و آنتی هیستامین دیگر خوب کار نمی کند. بهترین کار استفاده از اسپری های ضدحساسیت است که زیر نظر پزشک برای شما تجویز می شود. جراحی هیچ تأثیری روی آلرژی ندارد یعنی با جراحی نمی توان آلرژی را بهتر کرد . خودِ جراحی هم باعث بدتر شدن آلرژی نمی شود به عبارت دیگر جراحی نه باعث بهتر شدن آلرژی می شود نه وضعیت آلرژی را وخیم می کند. در واقع هیچ ربطی به هم ندارند. پس در کل اینطور نتیجه گیری می کنیم هیچ جراحی برای کنترل یا درمان آلرژی و حساسیت وجود ندارد. درمان آلرژی و حساسیت دارویی است.


 
پرسش ۴۶۰۴
بنده قصد عمل جراحی دارم قبل از اقدام چند تا سوال در مورد عمل داشتم اول از همه وقتی که برش از زیر نوک بینی داده میشه پوست بینی رو به سمت بالا میبرین تا اقدامات جراجی رو انجام بدید میخواستم بدونم تیغه بینی یا سپتوم استخوان هست یا غضروف؟ سوال دومم اینه که سمت چپ و راست سپتوم وقتی که برش داده میشه حالت گوشتی هست که یه طرف به سمت راست و یکی به چپ میفته ایا این گوشت که جدا میشه از سپتوم گوشته یا غضروف؟
پاسخ دکتر حسنانی:
اسم تیغه وسط بینی سپتوم است. سپتوم در قسمت جلو غضروفی است و در قسمت پشت، استخوانی است. روی این غضروف و استخوان را یک لایه می پوشاند که به آن مخاط گفته می شود. مخاط شبیه پوست بیرونی است. یعنی پوشش داخلی بینی را مخاط می نامند و پوشش های خارجی را پوست می نامند. سپتوم می تواند به سمت چپ یا راست کج شده باشد یا مثلاً از جلو به سمت چپ کج شده باشد و از عقب به سمت راست و یا بالعکس آن. در هر حال از هر طرفی که کج شده باشد ممکن است محفظه سمت چپ یا محفظه سمت راست یا هر دو مسدود کند در این صورت می گوییم انحراف بینی یا انحراف تیغه وسط بینی وجود دارد و برای اصلاح آن جراحی به نام سپتوپلاستی وجود دارد. در سپتوپلاستی، تیغه وسط بینی اصلاح می شود. این عمل ربطی به عمل زیبایی بینی ندارد. عمل زیبایی راینوپلاستی یا رینوپلاستی نام دارد. ولی می توان اصلاح انحراف بینی را همزمان با اصلاح ظاهر بینی جراحی کرد که در آن صورت اسم عمل سپتوراینوپلاستی می شود. یعنی جراحی سپتوم بعلاوه جراحی مربوط به زیبایی بینی.


 
پرسش ۴۶۰۳
من هنگام بالا رفتن از پله ها بیشتر از دو طبقه نفس کم میارم کلا تو فعالیت های در همین حد کمبود نفس دارم و کلا هوا رو از طریق دهان استشمام میکنم وقتی با بینی پشت هم نفس میکشم تنفس راحتی ندارم در واقع سیر نمیشم حتما باید هرچند وقت با دهان نفس بکشم و در کل طول شب در خواب دهانم باز میمونه به دلیل تنفس، ایا بینی من نیاز به عمل داره میخوام بدونم اگه مشکل از بینی هست هم عمل درمانی انجام بدم هم عمل زیبایی.ممنون میشم اگه جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی:
اینکه به راحتی نمی توانید از بینی نفس بکشید علت های متعددی دارد. مثلاً آلرژی یا حساسیت می تواند عامل آن باشد. می تواند علت آن پولیپ باشد. می تواند علتش انحراف تیغه وسط بینی باشد که به انحراف بینی معروف است. هرکدام از این موارد درمان های خاص خودشان را دارند. بعضی از آنها درمانشان دارویی است بعضی از آنها درمانشان جراحی است و با دارو قابل کنترل نمی باشد. راه تشخیص آن معاینه می باشد. با یک معاینه حضوری پزشک می تواند متوجه شود که کدام یک از این عوامل باعث مشکل شده است. اگر درمان دارویی نیاز باشد مشکل حل می شود. در غیر اینصورت عمل جراحی باید انجام شود. در صورتیکه نیاز به جراحی داشته باشد همزمان می توانید تصمیم بگیرید که آیا عمل زیبایی می خواهید انجام دهید همراه با درمان یا خیر. اینکه گرفتگی بینی را بخواهیم اصلاح کنیم جراحی متفاوتی دارد با اینکه شما بخواهید شکل ظاهری بینی را تغییر دهید. ولی اگر فرد نیاز به جراحی همزمان داشته باشد یعنی هم برای گرفتگی نیاز به جراحی داشته باشد و هم بخواهد شکل ظاهری بینی را اصلاح کند می توان این دو جراحی را در یک نوبت به صورت همزمان انجام داد. یعنی همزمان عمل زیبایی و رفع مشکلات تنفسی بینی انجام شود. بنابراین این حرف درست نیست که کسی که گرفتگی بینی دارد باید الزاماً عمل زیبایی بینی انجام دهد. گرفتگی های بینی نیاز به جراحی های خاصی دارد که ربطی به جراحی زیبایی ندارد. اما در صورتیکه بیمار بخواهد می تواند همزمان جراحی زیبایی هم انجام دهد.


 
پرسش ۴۶۰۲
با عرض سلام وخسته نباشید.دکترجان من یه ماهه که هم عمل انحراف وزیبایی انجام دادم بینیم خوب شده.اما سوراخای بینیم شبیه هم نیسنتد همجای بقیه ها زیر ببینم خیلی خشکو ورم داره منم هس میکنم که نوک بینیم انحراف داره لطفا راهنمایم کنید ممنون میشم
پاسخ دکتر حسنانی:
اینگونه مشکلات بعد از جراحی بینی تا یک مدت مثلاً تا شش ماه پذیرفته شده است. یعنی ممکن است ورم غیرقرینه در بینی وجود داشته باشد و بعد از شش ماه این غیرقرینگی های و انحراف های ناشی از ورم از بین خواهد رفت ولی اگر بعد از شش ماه باقی مانده باشد ناشی از اشکال تکنیکی جراحی است و قابل اصلاح می باشد ولی به هر حال هرگونه اعمال جراحی ترمیمی را بهتر است با فاصله بیشتری نسبت به جراحی اول انجام دهیم. بهتر است حداقل یک سال از جراحی اول گذشته باشد. اینطور نیست که شما فکر کنید امروز جراحی کردید یک ماه بعد سوراخ های بینی تان غیرقرینه است پس برویم جراحی کنیم تا اصلاح شد. خیر چنین کاری کاملاً غلط می باشد. حداقل باید یک سال از جراحی گذشته باشد تمام اشکالات جراحی مشخص شود، ورم بینی از بین برود تا جراح بتواند تصمیم بگیرد که چه چیزی را باید دوباره اصلاح کند. اگر بخواهیم زود اقدام به جراحی نماییم احتمال آسیب دیدن پوست بینی زیاد است. زیر شش ماه، بلند کردن پوست بینی خطرناک است. بنابراین جراحی مجدد که مستلزم بلند کردن پوست بینی از اسکلت بینی است زیر شش ماه کلاً خطرناک می باشد. بعد از شش ماه، خطر کمتر می شود. می توان جراحی ترمیمی انجام داد. ولی باز هم بهتر است جراحی ترمیمی حداقل یک سال به تعویق بیفتد تا بینی ورمش بخوابد، اشکالات جراحی به طور کامل مشخص شود آن اشکالاتی که ناشی از ورم بوده و خودبخود از بین می رود، از بین برود تا جراح بتواند تصمیم بگیرد و مشکلی که وجود دارد را اصلاح کند. اگر زودتر از این عمل کنید ممکن است خدای ناکرده آن مشکل کامل اصلاح نشود و نیاز به جراحی سوم و جراحی چهارم باشد. کلاً توصیه می شود در انجام اعمال ترمیمی عجله ای نکنید و هرچه دیرتر این کار انجام شود بهتر است. یک سال، دو سال، سه سال، هرچه انجام جراحی ترمیمی بینی دیرتر انجام شود نتیجه گیری بهتر خواهد بود.


 
پرسش ۴۶۰۱
‫سلام آقای دکتر خسته نباشید .خانومم بینیشو عمل کرده و از غضروف مصنوعی پلاستیکی استفاده کرده دکترش. الان خیلی اذیت میشه میخاستم ببینم چکار میشه کرد .آیا میشه عمل کرد و برش داشت؟؟؟ ممنون میشم‌‬‎
پاسخ دکتر حسنانی:
این سوال بسیار خوبی است. در گذشته برخی از بینی ها که نیاز به تقویت غضروفی داشت با استفاده از غضروف های مصنوعی و به قول شما پلاستیکی آنها را تقویت می کردند. البته این غضروف های پیوندی از جنس پلاستیک نیستند بنابراین کلمه غضروف های پلاستیکی اشتباه است. جنس اینها یا از متفور است یا از سیلیکون. به هر حال اینها مواد مصنوعی هستند. این مواد مصنوعی معمولاً خنثی و بی خاصیت هستند و معمولاً عارضه ای ایجاد نمی کنند. اما اگر عارضه ای ایجاد شود عوارضشان بسیار اذیت کننده ومخرب است. یعنی ممکن است از پوست بینی بیرون بزنند، عفونت کنند و به بینی آسیب بزنند به همین علت امروزه دیگر استفاده از غضروف های مصنوعی طرفداران چندانی ندارد و توصیه ما آن است که غضروف مصنوعی اصلاً داخل بینی استفاده نشود. من خودم هرگز غضروف مصنوعی در بینی استفاده نمی کنم. اگر قرار باشد بخواهیم بینی را با استفاده از غضروف ها تقویت کنیم حتماً باید غضروف خود فرد باشد یعنی اینکه یا باید از تیغه وسط بینی برداشته شود یا از غضروف پشت لاله گوش یا از غضروف های دندنه خودِ فرد. اینها بهترین انتخاب هستند. یک آلترناتیو یا یک جایگزین دیگری که مطرح می شود غضروف های اشعه دیده هستند غضروف های اشعه دیده آنهایی هستند که از یک فرد دیگر برداشته شده، مثلاً فردی که مرده است غضروفش را برمی دارند، اشعه می دهند، ضدعفونی می کنند، آنتی ژن هایش را از بین می برند این غضروف تحت عنوان اشعه دیده در بازار به فروش می رسد و می توان آن را برای تقویت غضروفی افراد استفاده کرد ولی این نوع غضروف ها را نیز تا آنجا که امکان دارد بهتر است استفاده نشود مگر آنکه مجبور باشیم چون ممکن است بعد از مدتی این نوع از غضروف ها جذب شده و از بین برود. بنابراین بهترین انتخاب غضروف خود فرد است . در خصوص سوالتان که فرمودید آیا می توان این غضروف را برداشت، بله افرادی که با این غضروف ها مشکل دارند یا احساس می کنند یک جسم خارجی داخل بینی شان وجود دارد می توان آن را برداشت. اما باید با یک غضروف دیگر جایگزین کرد که این غضروف می تواند از خود بینی، از گوش فرد یا از دنده فرد برداشته شود.


 
پرسش ۴۶۰۰
باسلام. آیااین که میگن بینی عمل شده بعدازچندسال مجددابزرگ میشه ونوک بینی حالت افتادگی پیدامیکنه وباید تاحدامکان بینی درجراحی اول کوچیک بشه که چندسال بعدنیازبه جراحی مجددنداشته باشه صحت داره؟
پاسخ دکتر حسنانی:
خیر، اصلاً چنین چیزی صحت ندارد. اینکه می گویند «بینی عمل شده بعد از چند سال بزرگ می شود پس باید سایز آن را تا حد امکان کوچک نمود تا بعداً بزرگ نشود»، یک حرف کاملاً غیرعلمی و غلط می باشد اصلاً چنین چیزی وجود ندارد. سایز بینی تغییری نخواهد کرد. افتادگی بینی ممکن است ایجاد شود ولی افتادگی ناشی از جراحی را باید افتادگی ناشی از افزایش سن تفکیک نمود. افتادگی ناشی از جراحی به آن معناست که سه الی شش ماه بعد از عمل جراحی نوک بینی پایین می آید و افت می کند. این ناشی از تکنیک غلط جراحی می باشد. اگر تکنیک جراحی صحیح باشد این اتفاق نخواهد افتاد بعد از جراحی نباید افت بینی داشته باشیم. اما حالت دوم افت بینی ناشی از افزایش سن می باشد. به آن معنا که همه افراد با افزایش سن، نوک بینی شان افت پیدا می کند. مثلاً شما افراد مسن را که نگاه کنید در خانم ها و آقایان خیلی مسن مشاهده می کنید که نوک بینی بسیار پایین آمده است. این به آن دلیل است که غضروف و بافت هم بند شل می شود و نوک بینی افت می کند. این ربطی به جراحی ندارد. چه فرد جراحی کرده باشد چه جراحی نکرده باشد در هر صورت با افزایش سن، غضروف و بافت هم بند شل می شود و افت پیدا می کند. ولی اینکه افت ناشی از جراحی باشد زیر یک سال خودش را نشان می دهد و آن ناشی از تکنیک غلط جراحی می باشد. اگر تکنیک جراحی صحیح باشد هرگز افتادگی بینی نخواهیم داشت. بنابراین افت بینی ناشی از جراحی را با افتادگی بینی ناشی از افزایش سن باید تفکیک نمود. کوچک کردن بینی هم قانون دارد. در رابطه با بینی های استخوانی، بیشتر از بینی های گوشتی امکان پذیر است. بینی های گوشتی اگر از یک حدی کوچکتر شود دچار مشکلات شدید تنفسی خواهند شد و ممکن است دوباره بافت فیبروز سایز بینی را بزرگ کند چنین چیزی ممکن است وجود داشته باشد. یعنی اگر بینی از حدی کوچکتر شده باشد بین پوست و اسکلت بینی فاصله می افتد چون پوست باید به اسکلت بینی بچسبد. اگر اسکلت بینی از حدی بیشتر کوچکتر شود، چون در بینی های گوشتی پوستشان ضخیم است، پوست نمی تواند به اسکلت بچسبد و بین آنها فاصله ای می افتد و این فاصله را، بدن با بافتی به نام بافت فیبروز پر می کند. یعنی سایز بینی دوباره تغییر می کند و ممکن است دوباره بزرگ شود. بنابراین این موضوع ناشی از آن است که بینی بیش از حد کوچک شده باشد. بنابراین این فکر کاملاً غلط است که بینی را کوچک کنیم تا دوباره بزرگ نشود. در بینی های گوشتی تاحد مشخصی می توان بینی را کوچک نمود. در صورتیکه بیشتر از آن کوچک شود دوباره با بافت فیبروز جبران شده و بزرگ خواهد شد. در بینی های استخوانی هم همینطور است ولی وضع کمی بهتر است. یعنی بیشتر می توان بینی را کوچک نمود بدون آنکه بافت فیبروز ایجاد شود. منتها در هر دو حالت چه در بینی های استخوانی، چه در بینی های گوشتی اگر بینی از حدی بیشتر کوچک شود حتماً عوارض تنفسی ایجاد خواهد شد. حتماً عوارض زیبایی ایجاد خواهد شد. بنابراین جراح حق ندارد بینی را از حد مشخصی کوچکتر نماید. حال در بینی های استخوانی با پوست نازک امکان کوچک کردن بیشتر است، در بینی های گوشتی امکان کوچک کردن بینی کمتر است. بینی های گوشتی باید اسکلت محکم تری داشته باشند تا فرد دچار مشکلات زیبایی و تنفسی نشود.


 
پرسش ۴۵۹۹
سلام آقای دکتر من 3 ماهه جراحی بینی کردم الان یک هفته است که کنار تیغه بینی از داخل مثل یه جوش برجسته شده از بیرون اصلا مشخص نیست،وقتی بهش دست میزنم خیلی درد داره و کاملا برجستگی مشهوده،میخواستم بدونم علتش چیه و باید چیکار کنم؟ ممکنه بعد از مدتی از بیرون هم برجسته بشه؟ ممنون از پاسخگویی شما
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. برای اظهار نظر دقیق تر نیاز به معاینه حضوری دارد ولی ممکن است یک زایده استخوانی یا غضروفی از تراشه های عمل انحراف بینی باقی مانده باشد که اهمیتی ندارد و در ظاهر مشخص نخواهد شد و به طور خودبخود درد و التهاب آن بر طرف می شود .


 
پرسش ۴۵۹۸
سلام اقای حسنانی خسته نباشید اگه توی عمل مجدد بینی صرفا پره های بینی جمع بشه باز هم ورم و کبودی داره؟ و این که میشه با بیهوشی موضعی این کار انجام بشه؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اگر فقط پره های بینی جمع بشود معمولا ورم و کبودی ندارد و این کار با بیحسی موضعی هم قابل انجام است .


 
پرسش ۴۵۹۷
سلام وقتتون بخیر... من یک سال و نیم پیش بینی ام رو عمل کردم ، بینی ام غضروفی بود با پوست ضخیم ... افتادگی شدید نوک بینی داشتم با یه قوز ... عکس بینی ام رو قبل عمل برا دکتر حسنانی فرستادم گفتن که نتیجه تا ۷۰ درصد مطلوبه ... بینی ام تغییرات زیادی روش اعمال شده و فرم کلی اش خوبه ، منتها قسمت بالا و اطراف نوک بینی ام به نظرم ورم داره ،احساس میکنم بافت فیبروز تشکیل شده ( یک ماه بعد عمل ۳ تا کورتون آلمانی تزریق کردم به فاصله ی ماهی یدونه) ... به دکترم گفتم ممکنه کورتون تزریق کنید ؟ گفتن که این فیبروز نیست و بخاطر ضخیم بودن پوستته و راکوتان الان موثر تر از کورتونه ، برام راکوتان تجویز کردن .... سوالم اینه با توجه به اینکه پوستم ضخیمه ممکنه ورم باشه و بعد یه مدت بهتر شه؟(یسال و نیم از عملم میگذره) با توجه به اینکه سه تا کورتون تزریق کردم بازم ممکنه فیبروز تشکیل شده باشه ؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. تزریق کورتون بعد از یک سال معمولا تاثیر کمتری دارد ولی گاهی موثر می افتد . در صورتی که پوست چرب و ضخیم داشته باشید مصرف راکوتان هم برای شما مفید است .


 
پرسش ۴۵۹۶
سلام جناب دکتر خسته نباشید من الان نزدیک یکسال هست بینی م رو عمل کردم ولی متاسفانه آون قسمت بالای (پل )بینی م رو دکتر خوب خوب لوله ای نکرده بودند الان هم احساس میکنم داره یکم پهن تر میشه با دکتر خودم تماس گرفتم گفتند برلی یک ماه اسپلینت فلزی استفاده کنم به نظر شما جواب میگیرم یا راه دیگری شما پیشنهاد میکنید ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. ماساژ دادن پرفشار مکرر به سمت داخل روی استخوان بینی بهتر از اسپلینت جواب می دهد . در صورتی که بعد از چند هفته هیچ تغییری احساس نکردید اصلاح مجدد با جراحی امکان پذیر است .


 
پرسش ۴۵۹۵
با سلام خدمت جناب آقای دکتر ببخشید من بیست روز پیش عمل سپتوم بینی انجام دادم و دیروز به بینیم ضربه وارد شد و مقداری خونریزی داشت و سریع قطع شد دکتر بینیم رو معاینه کرد و گفت غضروف فوقانی مشکوک به شکستگیه و از بینیم عکس گرفتم که دکتر گفت یه ترک جزیی داره بینیت و گفت به سپتوم بینیت آسیبی نرسیده،خواستم بدونم آیا غضروف بینیم احتیاج به درمان خاصی نداره و خودش جوش میگیره با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. این گونه شکستگی های خفیف معمولا خود به خود جوش می خورد و نیاز به هیچ اقدامی ندارد .


 
پرسش ۴۵۹۴
با سلام اینجانب 30 ساله ام و خیلی ممنون میشم اگر یک راهنمایی ام بفرمایید . با سلام اینجانب در قسمت پایینی بینی یک شکاف ایجاد شده است که خیلی برایم ناخوشایند است . آوازه شما را خیلی شنیدم و خیلی دوست دارم خدممتان برسم . خاستم ببینم برای مشکلی که دارم راه حلی وجود دارد مثلا با داروی خاص این شکاف از بین برود یا حتما به جراحی نیاز است با تشکر از لطف شما دکتر عزیز و محبوب برای در میان گذاشتن دقیق بینی ام عکسی پیوست می کنم . ممنون میشم اگر کمکم بفرمایید .
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. این شکاف به دلیل فقدان اتصال بین غضروف های تحتانی بینی است که در حالت عادی وجود دارد . اصلاح آن به کمک جراحی و برقرار کردن اتصال امکان پذیر است . درمان موقت غیر جراحی به کمک فیلر ها هم امکان پذیر است که البته دومی را من انجام نمی دهم .


 
پرسش ۴۵۹۳
با سلام خدمت دکتر حسنانى محترم. دکتر من امروز پیش دکتر متخصص گوش و حلق و بینى در کشور هلند بودم . Ct ازم گرفتن . سالهاست در گیر سرما خوردگى داعم در تابستان و زمستان هستم. در ct من یه کیست دیده میشه در قسمت چپ. و همیشه مشکل دارم با گوش سمت چپ وبعضى وقتها درد وحشتناکى در گوش چپم میپیچه که لاله گوشم رو نمیتونم دست بزم و داین حالت اگه مشغول غذا خوردن باشم دهانم رو نمیتونم باز کنم که قاشق رو داخل دهانم بکنم .دردش بسیار شدیده انگار که یک نفر در حال پیچوندنه گوش من باشه . Ct در دسترس نیست میتونم تقاضا کنم برام رو cd بریزن. این کیست تو opg هم دیده شده. دکتر سوال من اینه : باید عمل کنم و این کیست رو در بیارم . درقسمت فک بالا چپ همش احساس فشار دارم وهمیشه خدا مریضم. از همه بدتر این گوش درده هست. دکتر ایا این کیست باعث گوش درد منه؟ خواهش من اینه وهواستم نظر شمارو بدونم .به دکتراى اینجا (هلند) اعتماد ندارم. با تشکر از وقت با ارزشتون
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. گوش درد شما مربوط به مفصل فک سمت چپ است و ربطی به کیست داخل سینوس شما ندارد . بهتر است لقمه های غذای شما کوچک و نرم باشد . از آدامس جویدن خودداری نمایید و خمیازه های شدید نداشته باشید و در کل به مفصل فک خود برای چند ماه استراحت بدهید . کیست داخل سینوس اهمیتی ندارد و به جراحی نیاز ندارد و با درمان دارویی بهبود خواهد یافت .


 
پرسش ۴۵۹۲
با سلام و خسته نباشید،خدمت شما دکتر حسنایی ببخشید من سوالی داشتم آیا فرم دادن به پره های بینی بعد از برداشتن کچ از روی بینی امکان پذیر است،نه اینکه خیلی تغییر ایجاد کرد کمی به پره ها فرم گرد شدن داد،آیا این امکان پذیر است یا خیر ممنون از پاسخ شما،با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. کوچک کردن پره های بینی ( یا سوراخ های بینی ) بعد از برداشتن گچ بینی هم امکان پذیر است ولی بهتر است حداقل سه ماه بین عمل بینی و کوچک کردن مجدد پره های بینی فاصله باشد .


 
پرسش ۴۵۹۱
سلام،بینی من انحراف داره که قصد عملش رو دارم،و چون روی بینیم کمی قوز دارم،و جایی خوندم که روی قوز رو میشه سوهان کشید،آیا میشه که فقط قوز بینیم رو با سوهان ترمیم کنید،حتی اگ قوز کاملا ترمیم نشه(چون جایی نوشته بودین که اگر فقط قوز رو بردارین،بینی بلند میشه و ...)!اگر که میشه هزینش ،به غیر از عمل انحراف چقدر میشه.ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. بینی های قوز داز اغلب افتادگی نوک بینی هم دارند . در صورتی که فقط قوز بینی برداشته شود و افتادگی نوک بینی اصلاح نشود بعد از عمل به نظر می رسد طول بینی زیاد شده است . ( بینی دراز به نظر می رسد ) . بنابراین توصیه می شود همراه سوهان کشیدن روی بینی افتادگی نوک بینی هم اصلاح شود تا تناسب زیبایی برقرار شود .


 
پرسش ۴۵۹۰
سلام آقای دکتر من دو ماهه عمل بینی انجام دادم استخوان بغل بینیم یه کم احساس سوزش میکنم و خارش البته همیشه نه دلیلش چی میتونه باشه با تشکر‎
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. این گونه مشکلات بعد از جراحی بینی اهمیتی ندارد و اغلب مربوط به جراحی بینی هم نیست . ممکن است به دلیل حساسیت به چسب باشد.


 
پرسش ۴۵۸۹
باسلام وعرض ادب: آیاخمیازه کشیدن درهفته های اول بعدازجراحی بینی (درصورتی که باخمیازه کشیدن فشارزیادی به بینی وارد شود،به طوری که سوراخهای بینی بافشاربه طرفین بازشوند)تاثیرمنفی بر نتیجه ی بینی دارد؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. معمولا مشکلی ایجاد نمی کند با این حال بهتر است از هر گونه حرکات شدید فک ها که ممکن است به بینی فشار بیاورد در ماه اول بعد از جراحی بینی خودداری نمایید .


 
پرسش ۴۵۸۸
سلام خدمت آقای دکتر . خسته نباشید . آقای دکتر چند روز پیش پسر ۵ ساله ام یک باطری ساعتی خیلی کوچک که برای اسباب بازی هست رو داخل بینی خود کرد . بعد از اطلاع پسرم را به بیمارستان امیر اعلم بردم و در اورژانس باطری رو دراوردن ولی گفتن که نکروز شده. و سرم شستشو دادن و گفتن داخل بینی رو شستشو بدید و گفتن دو روز دیگه بیار . دو روز بعد بردم داخلش رو تمیز کردن . سوالم این است که نکروز خطرناکه و در قیافه بینی و اندازه اون تاثیر داره و باید چیکار کنم
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. نکروز به معنی از بین رفتن بافت زنده بینی است . باطری ساعت در عرض چند ساعت باعث نکروز بافتی می شود . مقدار آسیب نکروز بستگی به بزرگی و اندازه بافت نکروز شده دارد . نکروز های نقطه ای معمولا آسیبی ایجاد نمی کنند ولی اگر مقدار بافت نکروز شده زیاد باشد و اسکلت بینی را آسیب زیادی زده باشد می تواند روی شکل ظاهری بینی تاثیر بگذارد . فعلا در این مرحله همان سرم شستشو با سرم و چرب کردن داخل بینی با پماد ویتامین آ کافی است. بعد از گذشت حداقل یک ماه می توان در مورد آن تصمیم گرفت.


 
پرسش ۴۵۸۷
سلام و درود فراوان من به شما، یک سوالی داشتم خدمتتون،من انحراف بینی داشتم یک سال پیش بینیمو عمل کردم در کانادا،مشکل انحراف فیزیکی بینیم برطرف شد و تیغه های اضافی برداشته شد، فقط مشکلی که بعد عمل برام پیش اومد و هنوز خب نشد این هستش که یکی از بینی هام کاملا کیپ میشه و دومی کاملا باز باز...و بعد از چند ساعت دوباره جاشون عوض میشه...یعنی اولی که باز بوده کیپ میشه و دومی که بسته بوده باز میشه....(به طوری که همیشه یکیشون بازه بازه و یکیشون کیپ کیپ..و جاشون هی عوض میشه..و کمتر پیش میاد که هردوشون باهم باز باز باشند‌..) هر روز چرپ می کنم و بهش میرسم ولی هنوز خب نشده،ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. جابه جا شدن مقدار جریان هوا در سوراخ های بینی موضوعی عادی است و در همه افراد اتفاق می افتد ولی افراد معمولا از آن آگاه نیستند . آگاه شدن فرد از این سیکل گرفتگی به معنی تنگی نسبی راه هوایی بینی وی است . این حالت می تواند در اثر اشکلات مخاطی نظیر آلرژی باشد که با درمان دارویی بهبود می یابد یا این که ممکن است به دلیل اشکلات ساختار بینی مانند باقی ماندن انحراف بینی باشد که نیاز به جراحی مجدد دارد.


 
پرسش ۴۵۸۶
با سلام خدمت دکتر حسنانی . من ۲۴ روز پیش عمل داشتم از خود بینی کاملا راضی هستم ولی سوراخ سمت راست کمی کوچک تر و زیر اون یک برجستگی سفت حس میکنم که وقتی میخندم کاملا مشخصه . خواهشا بگین که رفع میشه یا نیاز به ترمیم داره. خیلی نگرانم
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. این گونه مشکلات معمولا با گذشت زمان بهتر می شود . بعد از شش ماه اگر باقی مانده بودند نیاز به بررسی دارند .


 
پرسش ۴۵۸۵
سلام اقای دکتر چند ماه پیش ضربه ای به بینی من وارد شد که نتیجش ناقرینگی جزئی بینیم شده ،قسمت چپ بینیم همونطور که میبینید و با بازو بسته کردن پره های بینیم این قسمت تکون میخوره،میخواستم ببینم مشکل چیه وحتما نیاز به جراحی داره؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اگر مشکل تنفسی ایجاد نکرده است و راه هوایی بینی شما باز است نیاز به هیچ اقدام جراحی ندارد .


 
پرسش ۴۵۸۴
سلام جناب دکتر خسته نباشید و سالم باشید اقای دکتر من ۲۰ ساله هستم بینی گوشتی دارم و غضروف ضعیفی دارم دو سوال دارم ۱.ایا با عمل پلیپ انحراف بدنه بینی هم صاف میشود یا جزئ عمل زیبایی است ۲. ایا غضروف دنده با مصنوعی یکی است چون دکترم فوق تخصص است و گفته که غضروف دنده باید بخرم و ایا غضروف دنده ایمن و بدون عوارض است ممنون که مطالعه کردید من میخواهم فقط بینیم را صاف کنم و پلیپ از بین برود و حدود ۵ میلی متر از عرض بینیم کم شود خدا نگهدار ممنون شما میشوم اگر جواب را ایمیل کنید خدا حافظ شما
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. پولیپ, رشد مخاط داخل بینی در اثر علل مختلف است که خود را به صورت بافت نرم ( گوشت اضافه ) درون بینی نشان می دهد و در معاینه و سی تی اسکن قابل رویت است . مشکل تنفسی ایجاد می کند و درمان آن ابتدا دارویی است در صورتی که به دارو پاسخ نداد نیاز به جراحی دارد . جراحی پولیپ روی شکل ظاهری بینی هیچ اثری ندارد . غضروف دنده اشعه دیده (از فرد مرده) یا غضروف مصنوعی هیچ کدام اولویت اول ما نیستند . بهتر است از غضروف خود شما استفاده شود که به ترتیب غضروف تیغه بینی , غضروف پشت لاله گوش و غضروف دنده اولویت استفاده دارند . در شرایط خاص می توان از غضروف اشعه دیده یا غضروف مصنوعی استفاده نمود .


 
پرسش ۴۵۸۳
اقای دکتر من ۱ماه بود بینی عمل کرده بودم و فعالیتی مثل رقص داشتم اندازه ۵دقیقه میخوام ببینم چه مشکلاتی میتونه برای بینی ایجاد کنه. نمیدونستم نباید فعالیت کنم. ببخشید یسوال دیگه من استخون روی بینیم دست میزنم شکسته درحالی که ضربه هم نخورده میخواستم بدونم قبلا ینی ورم داشته که مشخص نبوده این شکستگی ؟؟؟ واقعا تشکر که جواب میدید
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. بهتر است ورزش های سنگین بعد از دوماه از عمل انجام شود با این حال فعالیت های ورزشی کوتاه مدت معمولا مشکلی ایجاد نخواهد کرد .


 
پرسش ۴۵۸۲
با سلام وعرض ادب، اگر ممکنه راهنمایی بفرمایین. ۳سال پیش عمل کردم بعداز یک هفته که پانسمان بینی رو باز کردم با زخم بزرگی روی بینی مواجه شدم و بعدش هم یک لایه عفونت ب روی زخم بعد حدود ۲ ماه بعد از مراقبت عفونت برطرف شد و ۶ ماه بعد جای زخم رو لیزر کردم که جای زخم کمتر بشه و ۸ ماه از عمل بینی میگذشت که دکتر بینیم رو ترمیم کرد و نتیجه کار این شد. حالا با توجه به عکسهایی که واستون فرستادم میخوام عیبهای بینیم رفع بشه میخوام نظر شما رو بدونم که آیا نیاز به ترمیم دارم یا جراحی ؟ واگر هر کدوم اینها بود هزینه چقدر میشه؟ در ضمن من از خوزستان تماس میگیرم واسه گرفتن نوبت واسه ترمیم و یا جراحی چیکار کنم. ممنون میشم جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اثری که روی پوست باقی مانده قابل اصلاح نیست ولی اشکال اسکلت بینی قابل ترمیم است .


 
پرسش ۴۵۸۱
با عرض سلام و خسته نباشید، اقای دکتر من یک سال پیش رینوپلاستی انجام دادم دو هفته پیش دماغم ضربه میخوره باتوپ و میشکنه زیادم تغییر شکل نداده بود فقط فرو رفته شده بود از کنار هم ضربه به بینیم وارد شده بود تشخیص دکتر بینیم این بود که با روش بسته باید جا اندازی بشه می خواستم بدونم ایا دماغم ب همون شکل اولش بر میگردد یا دوباره نیاز میشود ک عمل زیبایی انجام بدهم با تشکر از پاسخ گویی شما ‎
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. درمان شکستگی بینی در بینی عمل شده تفاوتی با بینی عمل نشده ندارد . معمولا ابتدا به روش بسته در ده روز اول بعد از ضربه جاندازی می شود . در صورتی که مشکلاتی باقی بماند بعد از شش ماه از ضربه , امکان جراحی زیبایی مجدد هم وجود دارد .


 
پرسش ۴۵۸۰
میشه بعد از گذشت٣٧ روز مو رنگ کرد بدون دکره ؟؟؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. رنگ کردن مو دو هفته بعد از عمل بلا مانع است . ولی بهتر است ترجیحا تا یک ماه صبر نمایید .


 
پرسش ۴۵۷۹
با سلام. وقت بخیر. سوالی داشتم از خدمتتون. تفاوت انحراف تیغه بینی تکاملی با انحراف تیغه بینی بر اثر ضربه چی میتونه باشه از نظر ظاهری و .... . باتشکر فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. معمولا از هم قابل تفکیک نیست با این حال نشانه هایی وجود دارد که تا حدودی می توان آن ها را از هم تفکیک کرد . مثلا اگر بلافاصله بعد از ضربه کج شده باشد , یا خطوط شکستگی واضح و شارپ در غضروف یا استخوان وجود داشته باشد می تواند ناشی از ضربه باشد . البته درمان آن ها عملا تفاوتی ندارد .


 
پرسش ۴۵۷۸
سلام آقایی دکتر وقت بخیر.من 24 آبان عمل زیبایی بینی دارم سرما خوردگی گرفتم بنظر شما چیکار کنم.ممنون میشم
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. بهتر است بین سرماخوردگی و جراحی بینی بین 4 تا 7 روز فاصله باشد .


 
پرسش ۴۵۷۷
سلام دکتر وقت شما بخیر من 10 ماهه بینی مو عمل کردم چند وقته هرچه توجه میکنم وسط ابروم یعنی ابتدای پل بینی باریکتر از پایین بینیم هست و قسمت استخوانی بینی رو که دست میزنم برامدگی و تو رفتگی هست علت چیه میشه منو راهنمایی کنید
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. برآمدگی و فرورفتگی اگر فقط لمس می شود و مشاهده نمی شود اهمیتی ندارد . عدم تناسب پهنای ریشه بینی با بقیه اجزا بینی اگر واقعا وجود داشته باشد با جراحی ترمیمی قابل اصلاح است .


 
پرسش ۴۵۷۶
با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر سوال من این است اگر بیماری گاهی اوقات مشکل تپش قلب داشته باشد می توان جراحی بینی بر روی او انجام داد یا خیر بیهوشی برای بیمار مضر نیست
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. تپش قلب به تنهایی ( مخصوصا در خانم ها ) معمولا اهمیتی ندارد و مانعی برای جراحی زیبایی بینی و صورت نیست ولی اگر تپش قلب همراه بیماری شناخته شده قلبی باشد به طوری که فرد برای آن بستری شده یا مرتب به پزشک قلب مراجعه می کند باید مورد برسی بیشتر قرار بگیرد و اجازه متخصص قلب برای بیهوشی الزامی است .


 
پرسش ۴۵۷۵
سلام و عرض ادب اقای دکتر ببخشید من ۱۷ سالمه سه ساله پیش یه ضربه ای به بینیم وارد شد که موجبه انحرافه تیغه ی بینیم شد و متاسفانه مراجعه نکردم الان سه سال میگذره و بینیم نامتقارن رشد کرده و از لحاظ ظاهری بهم ریخته خواستم بدونم میتونم عمل کنم یا نه اخه پیشه یه متخصص رفتم تو بیمارستان لواسانی گفت باید ۱۸ سالم بشه و رشده جسمیم کامل بشه ولی واقعا نمیشه تحمل کرد و اینکه شنیدم یسری ازمایش هست که با انجام دادنش میشه فهمید که عمل تو این سن عوارضی بعداً داره یا نه بعد بغییر از هزینه جراحی زیبایی واسه شکستگیشم چیزی باید پرداخت شه؟!چون بیمه دارم ممنون میشم جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. جراحی در سنین پایین تر هم امکان پذیر است و معمولا اشکالی پیش نخواهد آمد ولی پزشکان معمولا جانب احتیاط را رعایت می کنند و برای دختر خانم ها بعد از شانزده سال و برای آقایان بعد از 18 سالگی جراحی می کنند تا اختلالی در رشد بینی و صورت ایجاد نشود . اصلاح شکستگی در قالب همان جراحی زیبایی انجام می شود و هزینه اضافی ندارد .


 
پرسش ۴۵۷۴
سلام اقای دکنر من بینیمو قبلا عمل کردم اما هنوز تیغه ی بینیم کجه ایا برای اصلاحش باید تیغه ی بینی راشکست و مجدد اونو صاف کرد یا فقط باید با غضروف اونو اصلاح کرد؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. هر گونه کجی ظاهری بعد از عمل بینی نیاز به اقدامات کامل تر در جراحی ترمیمی دارد و اقدام های جراحی نصفه نیمه معمولا مشکل را برطرف نخواهد کرد .


 
پرسش ۴۵۷۳
سلام‌ آقای‌ دکتر‌ خانم‌ بنده‌ عمل‌ لایزیک‌ چشم‌ حدود‌ یکسال‌ قبل‌ انجام‌ داده‌ است. و‌ میخواهد‌ جراحی‌ بینی‌ هم‌ انجام‌ دهد‌ ولی‌ یکی‌ از‌ دوستانش‌ که‌ جراحی‌ بینی‌ انجام‌ داده‌ و‌ قبل‌ از‌ آ‌ن‌ عمل‌ لایزیک‌ کرده‌ بوده‌ و‌ بعد‌ از‌ جراحی‌ بینی‌ دوباره‌ چشمانش‌ ضعیف‌ شده‌ است.‌ خواهشمنداست‌ جواب‌ بنده‌ را‌ بدهید.ممنون.
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. افزایش شدت نزدیک بینی یا دوربینی ( ضعیف شدن چشم ) هیچ ربطی به جراحی بینی ندارد و به مسایل خود چشم مربوط است .


 
پرسش ۴۵۷۲
سلام.آقای دکتر من 3ماه و 5روزه که عمل کردم ولی ورم های کنار بینیم هنوز نخابیده خاستم ببینم میخابه یا ن و ایا طبیعیه؟دکتره خودم گفته که طبیعیه خاستم ببینم چطوریه این.ممنون میشم
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. زمان از بین رفتن ورم بینی در افراد متفاوت است و قانون مشخصی ندارد . هر چه پوست بینی ضخیم تر باشد ( بینی گوشتی تر باشد ) زمان از بین رفتن ورم طولانی تر است .


 
پرسش ۴۵۷۱
سلام وممنون از پاسخگویی شما ،من حدود۲۰روز پیش عمل سپتورینو انجام دادم و انحراف تیغه ازسمت چپ داشتم که جدیدا از سمت چب بینی بازهم مشکل تنفسی دارم و متوجه شدم از داخل قسمت بالا تیغه اصلی یه چیزی مثل گوشت اضافه و استخوان راه تنفس را تنگ کرده. و دقیقا روبروی همین برامدگی داخل بینی برامدگی سفتی وجود داره و معمولا به هم می چسند ، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اگر بعد دو ماه از عمل همچنان این مشکل وجود داشت با پزشک خود مشورت نمایید .


 
پرسش ۴۵۷۰
سلام خسته نباشید اقای دکتر من تقریبا یک ماه پیش عمل زیبایی بینی انجام دادم دیروز دستم محکم به نوک بینیم خورد طوری که احساس کردم نوک بینیم جدا شد و درد شدیدی گرفت که بعده چند دقیقه خوب شد حالا میخوام بدونم ایا این ضربه باعث میشه بینیم کج بشه موقع ضربه هم بینیم چسب داشت و یه سوال دیگه هم دارم بخیه های داخل بینی هنوز جذب نشده و بینیم خیلی خشک میشه چیکار کنم دکترم فقط قطره نمکی داده اگه ویتامین آ استفاده کنم ایرادی داره ؟ ممنونم از پاسخگوییتون
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. در دو ماه اول بعد از عمل , بینی آسیب پذیر است . میزان آسیب به شدت ضربه بستگی دارد . با این حال ممکن است هیچ آسیبی ایجاد نشده باشد .اظهار نظر دقیق با معاینه حضوری امکان پذیر است . استفاده از قطره نمکی و پماد ویتامین آ هر دو بلا مانع است .


 
پرسش ۴۵۶۹
سلام،میخواستم بپرسم افتادگی نوک بینی در سه ماه اول بینی ممکنه بخاطر تورم باشه؟ یا اینکه موندگار خواهد بود؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. افتادگی نوک بینی به ورم ارتباطی ندارد . افتاده شدن نوک بینی به فقدان استحکام نوک بازسازی شده بینی ارتباط دارد .


 
پرسش ۴۵۶۸
سلام اقای دکتر من ۱۷ سال دارم .از ۱۱سالگی مشکل بینی پیدا کردم .مشکلمم اینه که وقتی دراز میکشم یا میخوام بخوابم به هر طرف که دراز کشیدم سوراخ اون طرف بینیم میگیره .و بعدشم وقتی سمتی کع خوابیدم رو عوض میکنم مثلا از راست به چپ میشم سوراخ سمت راست بینیم خالی و سمت چپ بینیم پر میشه .این اتفاق همیشه برام اتفاق میوفته و اذیتم میکنه
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اتفاقی که برای شما می افتد برای همه افراد می افتد و موضوعی طبیعی است ولی در افرادی که به دلیلی تنگی راه هوایی بینی وجود دارد پر و خالی شدن بینی قابل درک می شود و فرد آن را درک می کند و اذیت می شود . از علل تنگ شدن راه هوایی می تواند آلرژی و حسایت , انحراف بینی و پولیپ باشد که برای تشخیص نیاز به معاینه حضوری وجود دارد .


 
پرسش ۴۵۶۷
سلام خدمت دکتر حسنانی بنده حدود ۲ سال از قطره ی بینی نفازولین استفاده کردم و حالا میخوام بدونم راه درمان بدون جراحی هم وجود داره ؟ ممنون میشم جوابمو بدید خیلی میترسم از اینکه عمل بخواد باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. قطره نفازولین و فنیل افرین اعتیاد آور است و بیشتر از سه روز نباید استفاده شود . در صورت استفاده طولانی تر علاوه بر اسیب به مخاط بینی وابستگی و اعتیاد ایجاد می کند . هر چه سریعتر استفاده از آن را کنار بگذارید .


 
پرسش ۴۵۶۶
سلام اقای دکتر.بینی من گوشتی ودارای انحراف بود.الان یک ماهه که عمل کردم .اوایل خیلی راضی بودم اما بعد از یک ماه استخوان اضافی که دکترم تراشیده بود دوباره داره رشد میکنه.البته استخوان اصلی انحرافی نداره.فقط تنها مشکل استخوان در حال رشد سمت راست دماغم هست.میخواستم بدونم ایا این طبیعی هستش؟و یا امکان داره به مرور زمان بهتر بشه؟لطفا راهنماییم کنید اقای دکتر..خیلی فکرم رو مشغول کرده.میترسم بدتر بشه...با تشکر از وقتی که میگذارید
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. این گونه مشکلات معمولا به مرور زمان بهتر می شوند و بهتر است زیر شش ماه از پزشک خود درخواست اصلاح آن ها را ننمایید .


 
پرسش ۴۵۶۵
سلام اقای دکتر خسته نباشید من تقریبا اخرای ابان عمل بینی دارم بعد اسفند ماه میخام برم خدمت مشکلی پیش نمیاد برام توی اموزشس و رزم؟مچکرم
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. بهتر است بین جراحی بینی و شروع دوره آموزشی سربازی حداقل دو سال فاصله باشد .


 
پرسش ۴۵۶۴
باسلام من پسری19 ساله هستم ک بینی نیمه گوشتی دارم ومشکلم اینجاست که پره های بینیم خیلی کوچک هست و نفس کشیدن برام سخته میخواستم بپرسم میشه کمی پره های بینی رو بازتر کرد؟ اگه میشه هزینهش چقدر میشه؟؟ خواهشا جواب بدبد
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. کوچکی پره های بینی نمی تواند عاملی برای مشکل تنفسی باشد. برای تشخیص مشکل شما نیاز به معاینه حضوری وجود دارد .


 
پرسش ۴۵۶۳
سلام آقای دکتر خسته نباشید؟من 7ماه پیش بینیمو عمل کردم درماه سوم عملم خیلی راضی بودم چون حالت طبیعی داشت ولی الان هرچی میگذره و ورمش کمترمیشه حس میکنم داره کوچیک میشه وازقد بینیمم کوتاه صورت من گونه داره و براهمین حس میکنم تقارن نداره با اجزای صورتم وخیلی میترسم افسرده شدم..درعملم هم به پره های بینیم دست نزدن بینی من گوشتی بود وقوز داشت خیلی هم بزرگ نبود الان قوس زیاد نداره وبینیمم خیلی سربالانشده فقط کوچیک شده وکوتاه به نظرشمامن میتونم کاری کنم بینیم به حالت طبیعی برگرده؟؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. اصلاح اغلب مشکلات ظاهری بینی بعد از گذشت یک سال با استفاده از پیوند های غضروفی از پشت گوش امکان پذیر است. برای اظهار نظر دقیق تر نیاز به معاینه حضوری وجود دارد .


 
پرسش ۴۵۶۲
سلام آقای دکتر.میشه آدرس مطبتون تو قم رو بدین؟ و هزینه ی جراحی بینی حدودا چقدره؟ من کم خونی دارم.این ترس همیشه همراهمه که اگه عمل بینی انجام بدم خونریزی میکنم و میمیرم.آیا امکان این اتفاق وجود داره؟
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. از حدود دو سال پیش دیگر قم نیستم. کم خونی اگر با هموگلوبین بالای ده باشد برای جراحی بینی مشکلی ندارد.


 
پرسش ۴۵۶۱
سلام.من 20 روزه ک عمل زیبایی بینی انجام دادم.بعد از کشیدن بخیه هام ،جاشون داره سفید میشه ....خیلی شکل بدی پیدا کرده.ایا ممکنه عفونت کرده باشه ؟؟؟؟لطفا جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی:
سلام. عفونت نیست . استفاده از کرم های ضد بخیه برای شما مفید است.


مشاوره با دکتر حسنانی

09126115922
تلفن واتساپ و تلگرام برای درخواست مشاوره


drhosnani@gmail.com
ایمیل برای مطرح کردن سوالات پزشکی و علمی

توجه داشته باشید که به علت زیاد بودن درخواست ها، برای دریافت پاسخ، باید حدود سه روز منتظر بمانید. از شکیبایی شما پیشاپیش سپاسگزارم.

آرشیو سوالات قبلی

آرشیو
۸۱

