بازگشت قوز بینی بعد از جراحی

برگشت قوز بینی بعد از عمل

تمامی افرادی که به هر دلیلی از فرم بیتی‌ خود ناراضی هستند، به رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی رو می آورند. باید توجه داشت که این جراحی اگرچه باعث زیبا شدن چهره می شود اما عوارضی هم دارد. معمولا افرادی که بینی خود را جراحی می کنند، به عوارض پس از جراحی بینی دچار می شوند. چنین عوارضی ماندگار نیستند و پس از مدت کوتاهی از بین می روند.
 برگشت قوز بینی بعد از عمل یکی از همین عوارض است که عده ای از متقاضیان رینوپلاستی به آن دچار می شوند. برآمدگی های روی بینی پس از جراحی ممکن است به دلایلی برگشت داشته باشند. به همین دلیل هیچ پزشکی تضمین نمی کند که این برآمدگی ها کاملا از بین می روند. متقاضیان جراحی بینی باید با در نظر گرفتن عوارضی همچون برگشت قوز بینی بعد از عمل، اقدام به انجام این جراحی کنند. در این باره در ادامه این مطلب بیشتر صحبت خواهیم کرد.

عوامل موثر در بازگشت بینی به حالت قبل از عمل

عوامل بسیاری وجود دارند که منجر به برگشت قوز بینی بعد از عمل می‌شوند. اولین عامل مهم در این زمینه، سن افراد است. پس از عمل زیبایی بینی و با افزایش سن ممکن است بینی همچنان به رشد خود ادامه دهد. رشد بینی هم باعث برگشت قوز بینی بعد از عمل خواهد شد. به همین دلیل است که سن خاصی برای رینوپلاستی در نظر گرفته شده است. عامل دیگر، احتمالات پیش بینی نشده است.

هیچ تضمینی وجود ندارد که مشخص کند نتایج جراحی بینی همان گونه که هست، باقی بماند. به وجود آمدن برخی از اتفاقات منجر به بازگشت قوز بینی خواهند شد. در واقع زمانی که استخوان بینی آسیب ببیند، پس از مدتی احیا شده و رشد خود را از سر می گیرد. با رشد بینی احتمال قوز شدن بینی وجود دارد. بنابراین لازم است که از جراحان ماهر برای انجام این جراحی کمک بگیرید.

آیا استخوان بینی بعد از عمل ورم می‌کند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که پزشکان صد در صد تضمین نمی‌کنند که قوز بینی پس از عمل برگشت نداشته باشد. به همین دلیل به وجود آمدن تورم پس از جراحی بینی دور از انتظار نیست. با ورم کردن استخوان‌های بینی افراد تصور می‌کنند که قوز بینی بازگشت داشته است. اما در تمامی موارد چنین نیست.

اگر علت قوز شدن بینی ورم کردن استخوان باشد، پزشکان توصیه می کنند که متقاضی نسبت به آن بی اعتنا باشد. یعنی اقدامی انجام ندهد تا بینی با سوخت و ساز خود ورم به وجود آمدن را برطرف نماید. اما مشکل اصلی اینجا است که برگشت قوز بینی بعد از عمل اتفاق بیفتد. یعنی برآمدگی روی بینی ناشی از ورم کردن نباشد بلکه ناشی از رشد استخوان باشد. در برخی از موارد درمان این عارضه سریع انجام می گیرد اما در برخی از موارد درمان آن مشقت زیادی دارد.

توصیه های تکمیلی پس از عمل بینی

  • برای این که تا حدودی از برگشت قوز بینی بعد از عمل جلوگیری کنید، لازم است که به توصیه‌های تکمیلی پس از جراحی بینی توجه بورزید. این توصیه‌ها عبارتند از:
  • به مدت شش ماه پس از انجام جراحی بینی چسب بینی را به گونه‌ای که پزشک به شما یاد داده است، مورد استفاده قرار دهید و آن را همان گونه که پزشک عوض می‌کند، عوض کنید.
  • به هیچ عنوان قسمت‌هایی که بر روی بینی به شکل برآمده قرار گرفته‌اند را دستکاری نکنید یا این قسمت‌ها را ماساژ ندهید. با انجام این کارها تنها باعث تشدید برامدگی خواهید شد.
  • اگر مشاهده می‌کنید که برآمدگی بینی پس از شش ماه اتفاق افتاده است، لازم است که سریعاً به پزشک معالج خود مراجعه کنید .پزشکان با تشخیصی که دارند اقدام به از بین بردن برآمدگی می‌کنند. در اغلب موارد قوز بینی را با استفاده از سوهان یا ابزارهای پزشکی از بین می‌برند.

چنانچه بینی شما دوازده ماه پس از جراحی شکل خوبی داشت و پس از گذشت این دوازده ماه ورم کرده و برآمدگی پیدا کرد، لازم است که جراحی های ترمیمی برای از بین بردن استخوان اضافی استفاده کنید. از آنجایی که پزشک در جراحی دوم فرآیند سختی را باید انجام بدهد، معمولاً از روش سوهان برای از بین بردن این برآمدگی استفاده می‌کند.

درمان برگشت قوز بینی بعد از عمل

افرادی که با درمان برگشت قوز بینی بعد از عمل مواجه شده‌اند، به دنبال یک راهکار تضمینی برای از بین بردن این عارضه هستند. برای درمان این عارضه لازم است که علت آن شناسایی شود. زمانی که قرار باشد پزشک بینی را به حالت اولیه پس از عمل باز گرداند، باید بداند که دلیل برگشت قوز بینی بعد از عمل تورم بینی است یا این مشکل از رشد استخوان‌ها نشئت می‌گیرد. چرا که راهکارهای درمانی در هر مورد متفاوت است.

اگر این عارضه به دلیل تورم بافت های جراحی شده بینی صورت گرفته باشد، نیاز به درمان آنچنانی نیست. پس از مدتی کوتاه که معمولا یک سال طول می کشد، از بین خواهد رفت. اگرچه در مواردی پزشکان از کورتون استفاده می کنند اما بهتر است که خود بدن این مشکل پیش آمده را برطرف کند.

زمانی که رشد استخوان باعث برگشت قوز بینی بعد از عمل شده باشد، باید بیمار معاینه شود. معمولا در این موارد جراحی‌های ثانویه بینی انجام می‌شوند تا فرم بینی بهبود پیدا کند. چنانچه به نکات مهم و مراقبت‌های بعد از جراحی بینی توجه بورزید، احتمال کاهش یافتن عوارض آن وجود دارد. لیفت بینی با نخ نیز از دیگر راهکارهای درمانی برای از بین بردن قوز بینی است.

لیزر برای درمان برگشت قوز بینی بعد از عمل

ممکن است شما هم دیده باشید که بینی را برای بهبود فرم، لیزر می‌کنند. یکی از مواردی که می‌توان از لیزر برای برطرف کردن آن استفاده کرد، قوز بینی است. چنانچه به دنبال درمان برگشت قوز بینی بعد از عمل می‌گردید، لیزر کردن را به شما پیشنهاد می‌کنیم. البته لیزر کردن باید زیر نظر پزشک معالج شما باشد. یعنی این پزشک تایید کند که با لیزر امکان از بین بردن قوز وجود دارد. لیزر درمانی یک راهکار سریع، سرپایی و بدون خطر است که دوره نقاهت چندانی ندارد. به کمک این راهکار درمانی شما قادر هستید که فرم بینی خود را تا سالیان سال تثبیت کنید.

کلام آخر

ما در این مطلب در مورد درمان برگشت قوز بینی بعد از عمل با شما صحبت کردیم و علت این عارضه را برایتان شرح دادیم. اگر به توصیه‌های پس از حراحی بینی توجه کنید، احتمال کاهش این عوارض وجود دارد.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *