جراحی بینی یکی از متداول ترین عمل های زیبایی به شمار می رود که محبوبیت فراوانی در بین دارد. بدون شک آشنایی با مراحل جراحی بینی و روندی که باید طی شود می تواند از نگرانی عمل بینی متقاضیان بکاهد. به طورکلی، مراحل جراحی بینی شامل انتخاب بهترین جراح بینی، مشاوره قبل از عمل، آزمایشات، اقدامات روز عمل و دوره نقاهت می شود. به منظور آشنایی بیشتر با گام به گام مراحل جراحی بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مراحل جراحی بینی
به طورکلی، مراحلی که باید برای انجام عمل بینی طی شود به سه بخش تقسیم خواهد داشت که عبارتند از:
- اقدامات قبل از عمل بینی
- روز جراحی بینی
- دوره نقاهت و مراقبت های بعد از عمل
اقدامات قبل از عمل بینی
اقدامات قبل از عمل بینی اغلب شامل انتخاب جراح خوب، مشاوره، آزمایشات قبل از عمل بینی، عکسبرداری و سی تی اسکن می شود. اگر چه همیشه به رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی تاکید شده است، اما رعایت نکات زیر قبل از عمل نیز می تواند در نتیجه عمل موثر باشد.
انتخاب جراح بینی
انتخاب بهترین جراح بینی، اولین و مهمترین مرحله از مراحل جراحی بینی محسوب می شود. هر چه مهارت و تچربه جراح بالاتر باشد، احتمال بروز عوارض عمل بینی و شکست در عمل کمتر خواهد شد. انتخاب متخصص و جراح خوب بینی از آن جهت زیبایی چهره و همچنین، حفظ سلامت بیمار اهمیت بسیاری دارد.
جلسه مشاوره حضوری
یکی از مراحل جراحی بینی، مراجعه حضوری و شرکت در جلسه مشاوره قبل از عمل است. در جلسه مشاوره بیمار مشکلات ظاهری و عملکردی خود را مطرح کرده و سلیقه خود را با پزشک در میان می گذارد. همچنین، در طی جلسه و پس از معاینات پزشک، مراحل و دستورالعمل های قبل و بعد از عمل بینی به بیمار گفته خواهد شد.
آزمایشات قبل از عمل بینی
قبل از عمل جراحی بینی و عمل زیبایی صورت برای اطمینان از سلامت جسمانی بیمار تعدادی آزمایش خون انجام می شود. این آزمایش ها معمولا برای اطمینان از عدم انعقاد خون یا بیماری های خاص و همچنین عدم بارداری خانم ها صورت می گیرد.
آزمایش خون قبل از جراحی بینی معمولاً شامل قند خون ناشتا، مشکل کم خونی، تست مشکلات انعقادی خون، تست ایدز و هپاتیت است. بدیهی است هرگونه بیماری خونی باید به پزشک اطلاع داده شود تا بیمار بعد از عمل دچار مشکلات جدی مانند خونریزی بعد از جراحی بینی نشود.
سی تی اسکن بینی
عکس سی تی اسکن از نمای داخلی بینی معمولاً قبل از عمل بینی توسط بیمار تهیه شده و به پزشک ارائه می شود. این عکس ها در اتاق عمل روی یک صفحه پرنور که به دیوار متصل است آویزان شده و وضعیت داخلی بینی در حین جراحی توسط دکتر در نظر گرفته می شود.
رعایت نکات قبل از عمل بینی
نکات و مراقبت های قبل از عمل بینی به منظور کاهش عوارض جراحی و تسریع در روند بهبودی ضروری است. معمولا قبل از عمل توصیه می شود که مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد با مشورت پزشک متوقف شود. همچنین، باید از کشیدن سیگار و مصرف الکل قبل از عمل خودداری شود.
شب قبل از جراحی بینی
شب قبل از جراحی یک غذای سبک و معملی خورده و از پرخوری اجتناب کنید. البته می توانید تا ساعت ۱۲ شب مایعات بنوشید، اما از ۱۲ شب به بعد نه چیزی بخورید و نه بنوشید. همچنین، دستورالعمل های پزشک را قبل از عمل جدی بگیرید.
روز جراحی عمل بینی
در روز جراحی راس ساعت مقرر در کلینیک یا بیمارستان حضور داشته باشید. مراحل جراحی بینی در موعد مقرر به شرح زیر است:
- بی هوشی
- انجام عمل بینی توسط جراح
- انتقال به اتاق ریکاوری
- بستری شدن در بیمارستان
پس از بیهوشی، اعمال تغییرات بر روی بینی توسط جراح انجام می شود. پس از پایان جراحی برش ها بخیه شده و گچ بینی و پانسمان روی آن قرار می گیرد. تقریبا دو ساعت بعد بیمار در اتاق ریکاوری به هوش خواهد آمد. در این اتاق ضربان قلب و اکسیژن خون شما به مدت یک ساعت تحت کنترل قرار می گیرد. احساس تشنگی شما در این مرحله قابل درک است. اما در اتاق ریکاوری نمی توانید آب بنوشید. پس از اینکه به طور کامل به هوش آمدید، وارید بخش بستری می شوید.
دوره نقاهت و مراقبت های بعد از عمل
۷ روز بعد از انجام عمل بینی اسپلینت بینی برداشته و بخیه های بینی کشیده می شود. سپس، چسب بر روی بینی توسط پزشک زده می شود. نحوه چسب زدن بینی پس از عمل معمولا توسط جراح آموزش داده خواهد شد. پس از ترخیص از بیمارستان، رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی اهمیت بسزایی در نتیجه عمل و همچنین زمان بهبودی خواهد داشت. مهمترین نکات بعد از عمل بینی عبارتند از:
- خودداری از انجام فعالیت های سنگین یا ورزش
- اجتناب از خم کردن سر به سمت پایین
- بالا نگه داشتن سر به هنگام خواب
- پرهیز از حرکات شدید چهره مانند خنده و گریه بعد از عمل بینی
- خومدداری از ماساژ یا دستکاری کردن بینی و گچ بینی پس از عمل
- مصرف منظم داروها بعد از عمل بینی
- اجتناب از قرار گرفتن در نور خورشید و محیط گرم مانند سونا و جکوزی
- خودداری از شنا به مدت يك ماه پس از عمل بینی
- مراجعه منظم و دوره ای به پزشک (1 ماه ،6 ماه و 1 سال بعد از جراحی برای معاینه مجدد)
کلام آخر
مراحل جراحی بینی معمولا به سه بخش قبل از عمل، روز عمل و بعد از عمل تقسیم بندی می شود. آشنایی با روند جراحی بینی اغلب به کاهش استرس و نگرانی های بیمار کمک کرده و با رعایت نکات قبل و بعد از عمل، بروز عوارض جانبی جراحی کاهش می یابد. بهتر ایت بدانید که یک متخصص و جراح خوب بینی تمام مرحله های جراحی و نکاتی ضروری را در جلسات مشاوره قبل از عمل مطرح می کند. بنابراین در پایان توصیه می شود که در انتخاب جراح بینی دقت لازم را داشته و دستورالعمل های وی را رعایت نمایید.