اگر بینی بعد از عمل ضربه ببیند چه می‌شود؟ از خونریزی تا کجی بینی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی

عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا

ضربه خوردن به بینی بعد از عمل

اگر بعد از جراحی، بینی دچار ضربه‌ای ناخواسته شد، حتما باید با توجه علائم خود، اقدامات لازم انجام داده و در اولین فرصت با پزشک خود مشورت و یا در صورت لزوم حضوری به پزشک مراجعه کنید. بطور کلی اگر ضربه به قدری باشد که بلافاصله بعد از آن بینی دچار درد و یا خونریزی همراه با تغییر شکل آنی در آن، مثلا کج شدگی، نشده باشد، معمولا جای نگرانی نیست. در غیر اینصورت نیاز به معاینه خواهد بود. ضربه اگر خیلی محکم نبوده، تغییر شکل ایجاد نشده، تنفستان مشکل نشده بعید است که باعث ایجاد شکستگی شده باشد. اگر ضربه خیلی شدید بوده و باعث تغییر شکل ظاهری بینی شده، یعنی مثلا به طور واضح، بینی کج شده است در این حالت مشکل پیش آمده است. ولی اگر ظاهر بینی به نظر می رسد که تغییری نکرده است خونریزی شدید نداشته اید درد آنچنانی که طول بکشد نداشته اید این بعید است که مشکل پیش آمده باشد. برای تشخیص دقیق تر و پاسخ دقیق تر نیاز به معاینه حضوری است.

dorsal hump og
رفع قوز بینی هم می تواند به صورت طبیعی و هم به صورت نیمه فانتزی انجام شود. برای بینی های مردانه معمولا شیب زیادی به پشت بینی داده نمی شود.
قوز بینی، یکی از مشکلات بینی است که بسیاری از متقاضیان می خواهند در طی جراحی برطرف شود. وجود قوز باعث می شود بینی از نمای نیمرخ نا متناسب باصورت به نظر برسد و ظاهری مردانه داشته باشد که چنین امری برای بسیاری از زنان، خوشایند نیست. برای بسیاری از مردان نیز بینی بزرگ قابل پذیرش نیست . برای اصلاح قوز بینی، غضروف و استخوان تشکیل دهندۀ پل بینی با دقت و ظرافت تراشیده می شوند. برخی افراد فکر می کنند که پس از برطرف کردن قوز بینی، پوست اضافی نیز باید برداشته شود. اما چنین تصوری درست نیست. چرا که پس از برداشتن قوز، پوست پوشانندۀ پل بینی جمع تر شده و با چارچوب جدید انطباق پیدا می کند.

قوز بینی دختر زیبا برداشته شد

قوز بینی دختر زیبا برداشته شد

اصلاح انحراف بینی
 بینی غضروفی (استخوانی) بوده است. نتیجه جراحی طبیعی است. قوز بینی برداشته شده است. زاویه بین لب و بینی اصلاح شده است.





اصلاح انحراف بینی
 بینی غضروفی (استخوانی) بوده است. نتیجه جراحی نیمه فانتزی است. قوز بینی برداشته شده است. زاویه بین لب و بینی اصلاح شده است.





البته گاهی مواقع فرو رفتگی بیش ازحد محل اتصال پیشانی به بینی باعث می شود قوز بینی بزرگتر از میزان واقعی به نظر برسد.
شبه قوز
در چنین شرایطی، از گرافتی مخصوص به نام گرافت رادیکس استفاده می شود. گرافت رادیکس، غضروفی تراش داده شده است که معمولاً از تیغۀ بینی خود بیمار برداشته شده و در قسمت بالایی پل بینی، نزدیک به ناحیۀ میانی دو چشم قرار داده می شود. قرار دادن گرافت رادیکس همچنین به حفظ شیب طبیعی بینی کمک می کند.

برداشتن قوز بینی با تزریق ژل

قوز بینی در اثر رشد بیش از حد استخوان یا غضروف پشت بینی ایجاد می شود . بنابراین برای برداشتن آن باید در حین جراحی پشت بینی تراشیده شود ، ولی در کمتر از 5 درصد موارد قوز بینی واقعی نیست و در اثر فرورفتگی نواحی بالا یا پایین آن ایجاد شده است و به صورت یک برجستگی کاذب دیده می شود . در این موارد که قوز کاذب (غیر واقعی ) وجود دارد با پر کردن فرو رفتگی های اطراف آن بوسیله تزریق ژل می توان آن قوز کاذب را از بین برد و نیازی به تراشیدن آن با جراحی وجود ندارد . ژل ها مواد پر کننده بی خطری هستند که حدود شش ماه تا یک سال دوام می آورند و بعد از آن باید مجددا تزریق آن ها انجام شود . با توجه به توضیحات فوق در کمتر از 2 در صد مواقع که قوز کاذب روی بینی وجود دارد و بینی مشکل دیگری نظیر کجی ، بزرگی ، افتادگی نوک یا بد شکلی ندارد می توانیم بدون انجام جراحی و با تزریق مکرر ژل آن قوز کاذب را از بین ببریم .