استحمام بعد از جراحی بینی

استحمام بعد از جراحی بینی

استحمام بعد از جراحی بینی همچون روال گذشته انجام نمی شود. بعد از عمل جراحی تا یک هفته یک قالب پلاستیکی به نام اسپلینت روی بینی دارید و نباید اجازه دهید این قالب خیس شود. بنابراین نمی توانید مطابق عادت معمول به حمام بروید. به هیچ وجه به تنهایی حمام نروید و باید نحوه صحیح استحمام بعد از عمل زیبایی بینی را بدانید.

bathing after rhinoplasty
روش صحیح استحمام بعد از جراحی بینی

حمام کردن بعد از عمل بینی

بدون شک تحمل کردن چرب بودن پوست و یا موها به مدت یک الی 2 هفته بسیار کاری دشوار می‌باشد؛ در نتیجه شما می‌توانید 24 ساعت بعد از عمل بینی از گردن به پایین خود را با آب ولرم شستشو دهید. در این راه برای شستن موهای خود بهتر است از یک شخص دیگر کمک بگیرید. حمام رفتن بعد از جراحی بینی باید به این صورت انجام شود که شما بر روی یک صندلی راحتی بنشینید و سر خود را به سمت عقب خم کنید.

سپس از شخصی که به شما کمک می‌کند بخواهید که موهای شما با استفاده از شانه و شامپو بشوید. لازم به ذکر است شخص باید کمی کف درست کند و با استفاده از شانه آن را در اطراف سر شما پخش کند، این میزان کف نباید به حدی باشد که کنترل کردن آن سخت شود و یا به دیگر نقاط صورت و بدن تراوش پیدا کند. حمام کردن بعد از جراحی بینی یکی از حساس‌ترین مراحلی است که شخص بعد از عمل بینی با آن مواجه می‌شود.

حمام کردن بعد از عمل بینی

آیا استحمام بعد از عمل بینی ممنوع است؟

بعد از عمل جراحی بینی تا یک هفته پانسمان روی بینی دارید و نباید اجازه دهید پانسمانتان خیس شود. بنابراین نمی توانید مطابق عادت معمول به حمام بروید. اگر در این مدت از یک شخص کمک بگیرید مشکلی ایجاد نخواهد شد. زیرا وقتی به تنهایی اقدام به شستن موها می کنید مجبورید سرتان را رو به جلو خم کنید و ممکن است اسپیلینت بینی را خیس کنید.

با توجه به اینکه در این چند روز، معمولاً در اثر خوردن مُسکن خواب آلوده هستید در حمام (خصوصا اگر از وان استفاده می کنید) مواظب باشید زمین نخورید.

استحمام بعد از جراحی بینی: چگونه بعد از عمل بینی حمام کنیم؟

آب مورد استفاده برای دوش گرفتن باید ولرم باشد زیرا گرمای آب اگر از حدی بیشتر باشد ممکن است ایجاد سرگیجه نماید. موقع استحمام سعی کنید تا حد امکان سرتان را به سمت پایین خم نکنید. بهتر است شب قبل از عمل به حمام بروید و به خوبی سر و بدنتان را بشوئید. تا نیازی نباشد یکی دو روز بعد از عمل حمام کنید.

از روز دوم به بعد، برای شستن موهای سر، می توانید در حمام روی یک صندلی یا چهارپایه پلاستیکی بنشینید. سر خود را رو به عقب خم کنید و از شخص بخواهید موی سرتان را بشوید. از کمکتان بخواهید ابتدا دمای آب را کنترل کند. وقتی مطمئن شدید دمای آب مناسب است، عمل شستشو را انجام دهید.

استحمام بعد از جراحی بینی
استحمام بعد از جراحی بینی

همچنین می توانید از سرشوهای آرایشگاهی استفاده کنید که در آن سر رو به عقب خم شده و موها توسط شخص دیگری شسته می شود. البته ممکن است این ابزار در دسترس همه نباشید.

خیس شدن گچ یا اسپلینت بینی

گچ و یا همان اسپلینت بینی یک نوع قالب پلاستیکی است که در پایان عمل پزشک به دلیل محافظت از بینی و حفظ فرم جدید بینی آن را بر روی بینی قرار می‌دهد. نگهداری درست از گچ بینی بعد از عمل باید با دقت بالایی انجام شود، در نتیجه بهتر است 7 الی 10 روز بعد از عمل بینی به شستشو صورت و استحمام بپردازید. در صورتی که استحمام شما ضروری باشد، می‌توانید به شیوه‌ای که در بالاتر برای شما بیان کردیم دوش بگیرید. خیس شدن گچ یا اسپلینت بینی باعث شل شدن گچ بینی می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد. علاوه بر این موضوع خیس شدن گچ یا اسپلینت بینی می‌تواند تأثیرات منفی در نتیجه عمل بینی به وجود آورد.

اگر اسپیلینت خیس شود پوست بینی دچار خارش و سوزش شده و در این یک هفته تحمل اسپیلینت برایتان سخت می شود

wet splint

چه زمان می‌توان به طور نرمال دوش گرفت؟

بعد از گذشت 7 الی 10 روز شما برای برداشتن گچ بینی به سراغ پزشک می‌روید. با توجه به توصیه پزشکان شما باید قبل از آن که برای برداشتن گچ بینی به مطب بروید، بدون آن که نگران خیس شدن گچ بینی خود باشید باید با خیال راحت استحمام کنید و اجازه دهید که گچ بینی به خوبی خیس و مرطوب شود. این امر باعث می‌شود زمان برداشتن گچ بینی بیمار احساس درد نداشته باشد، در نتیجه بهترین زمان برای دوش گرفتن روز قبل از مراجعه به برداشتن گچ بینی می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید جراح بعد از آن که گچ بینی را برمی‌دارد، اقدام به چسب زدن بر روی بینی خواهد کرد؛ در این زمان و در زمانی که شما چسب بینی دارید استحمام شما به ثورت نرمال انجام خواهد شد.

نکاتی در خصوص اولین دوش گرفتن بعد از جراحی

در صورتی که شما قصد دارید اولین دوش خود را بعد از عمل بینی داشته باشید باید حتماً به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • ناحیه جراحی شده بهتر است خشک نگهداری شود، محل جراحی را بپوشانید. علاوه بر این موضوع از قرار دادن بینی در معرض آب مستقیم خودداری کنید.
  • در این راه بهتر است از دوش‌های دستی استفاده کنید، دوش‌های دستی در مقایسه با دوش‌های ثابت گزینه بسیار بهتری خواهند بود. در صورتی که شما از دوش‌های دستی استفاده کنید احتمال خیس شدن ناحیه جراحی شده کمتر خواهد بود.
  • زمان دوش گرفتن خود را کوتاه‌تر کنید. به منظور جلوگیری از بروز التهاب و برای خشک نگه داشتن ناحیه جراحی باید دوش خود را کوتاه‌تر و مختصرتر کنید
  • خود را به صورت کامل خشک کنید؛ بعد از آن که شما به صورت مختصر و کوتاه دوش گرفتید باید خود را به
  • صورت کامل خشک کنید. بینی خود را به هیچ عنوان محکم مالش ندهید و با آرامش و ملایمت آن را خشک کنید.

سوال متداول

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک پاسخ
  1. مهسا رستمی تبار گفت:

    سلام . آقای دکتر با چسب بینی میشه دوش گرفت؟