مخاط بینی چیست؟
دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی


عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا


مخاط بینی چیست؟




 

پرسش و پاسخ با دکتر حسنانی در مورد مخاط

 
پرسش ۴۸۴۰
من چند سالی هست همزمان با سرماخوردگی برخی علایم سینوزیت مثل درد بالای ابروها و اطراف بینی و درد دندون رو دارم. امسال بعد از مصرف چرک خشک کن و خوب شدن سرماخوردگیم رفتم دکتر گوش و حلق و بینی و بعد از دیدن عکس های سیتی اسکن به من گفتن هیچ وقت سینوزیت نداشتم و نه الان دارمش. خواستم بپرسم واقعا میشه از روی عکس سی تی اسکن فهمید کسی تا به حال توی زندگیش سینوزیت داشته یا نه؟؟ یا اون دکتر صرفا چون اون موقع چرکی تو عکس ندیده اینو گفته؟
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

سينوزيت مزمن يعني سينوزيتي كه بيشتر از سه ماه طول كشيده باشد. در مخاط سينوس مبتلایان به این نوع سینوزیت، تغييراتي ايجاد مي شود كه با سيتي اسكن قابل تشخیص است. در سيتي اسكن این افراد، افزايش ضخامت مخاطي، كيست و ترشحات داخل سینوس های قابل مشاهده است. اگر با ديدن سيتي اسكن مشاهده كنيم كه سينوس ها كاملاً پاك و تميز هستند و مخاط سينوس ها كاملاً تميز هستند و افزايش ضخامت ندارند هيچگونه تغييرات التهابي در سينوس ها ديده نمي شود، مي توان به اين نتيجه رسيد كه در چند ماه اخير سينوزيت نداشته ايد يا هيچوقت سينوزيت مزمن نداشته ايد. سينوزيت حاد ممكن است داشته باشيد. سينوزيت حاد آن است كه گاهي سينوس ها درگير عفونت مي شوند. این نوع سینوزیت قبل از يك ماه معمولا بهبود مي يابد.. با سيتي اسكن نمی توان تشخيص داد كه مثلاً شما سه ماه قبل آيا سينوزيت حاد داشته ايد يا نداشته ايد. ولي سينوزيت مزمن كه تغييرات آن ممكن است بيشتر از سه ماه طول بكشد (علائم را فرد بيشتر از سه ماه داشته باشد) تغييراتي در سيتي اسكن ايجاد مي كند كه قابل رويت است. اگر سيتي اسكن كاملا پاك و تميز باشد مي توان گفت كه مثلا شما قبلاً سينوزيت مزمن نداشته ايد. اگر داشتيد تغييرات آن در عكس سيتي اسكن ديده مي شد.


 
پرسش ۴۸۲۱
سلام اقای دکتر وقت بخیر خسته نباشید ببخشید من مدتی هست که در یکی ازسوراخهای بینیم یک زخم دارم که خشک شده و خوب نمی شود وبوی بدی هم میدهد به نظر شما مشکل ساز هست یا نه؟ ممنونم
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

بايد علت زخم بيني مشخص شود با يك معاينه ساده علت آن مشخص مي شود. اگر به دليل خشكي مخاط باشد با پمادهاي چرب كننده داخل بيني بهبود خواهد يافت اما گاهي علت هاي ديگر هم دارد. گاهي نياز به نمونه برداري است و ممكن است نشان دهنده بيماري خاصي باشد.بهرحال براي دادن نظر دقيق نياز به معاينه است.


 
پرسش ۴۸۱۶
من ازطریق اینترنت باهاتون آشنا شدم و کارتونو خیلی میپسندم ولی چون متاسفانه شهرستان هستم و امکان اومدنم به تهران نیس از دکتر های شهر خودم تحقیق میکردم ک شنیدم یه مشکلی بیشتر مواقع واس عمل کننده ها بوجود میاد و اون خونریزی بینی تو فصل های سرد سال هس . دلیل این مساله به خاطر چی هس ؟ و راه حلی داره ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

اولا كه اين موضوع براي همه پيش نمي آيد و فقط براي درصد كمي از افراد پيش مي آيد اگر هم پيش بيايد به علت خشكي مخاط است. بعد از دو سه سال اين مسئله خود بخود حل مي شود بهترين كار چرب كردن داخل بيني با پماد ويتامين A مي باشد. چند وقت يكبار كه احساس مي كنيد مخاط بيني خشك شده و لخته هاي خون مي بينيد شب ها داخل بيني را ويتامين A چرب كنيد.


 
پرسش ۴۷۹۰
nose 4790
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

درمان بيماري هاي حساسيت و سينوزيت، دارويي است. به عبارت ديگر با درمان هاي جراحي از بين نمي روند. بخاطر آنكه مخاط بيني دچار مشكل است و وقتي مخاط بيني مشكل داشته باشد ممكن است حساسيت ايجاد شود يا دچار التهاب و عفونت گردد. اگر دچار التهاب و عفونت گردد به آن سينوزيت مي گوييم. سينوزيت و حساسيت درمانشان دارويي است. بعضي وقتها سينوزيت به دارو جواب نمي دهد و ما ممكن است مجبور شويم از جراحي كمك بگيريم ولي باز هم مشكل اصلي مريض كه همان التهاب مخاط است درمان نهاييش، دارويي است بنابراين، اينكه فكر كنيم سينوزيت و حساسيت با عمل خوب مي شود، چنين چيزي صحت ندارد. جراحي زيبايي بيني فقط مي تواند اشكالات ظاهري بيني را برطرف نمايد.


 
پرسش ۴۷۸۱
nose 4781
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

احساس درد به صورت نقطه ای روی استخوان های بینی به طوری که وقتی دستتان را روی نقطه خاصی از بینی می گذارید بینی درد بگیرد تا دو سه ماه بعد از عمل بینی هم اگر باشد مسئله مهمی نیست ولی اگر ترشحات چرکی وجود داشته باشد بحث دیگری است. علت ترشحات چرکی باید بررسی شود و حتماً باید درمان شود و ترشحات چرکی نباید به حال خودش گذاشته شود زیرا ترشحات چرکی معمولاً پیشرفت می کند و مشکلات خاصی را برای فرد ایجاد می کند ممکن است جسم خارجی باقیمانده باشد یا پوست بینی به داخل مخاط بینی راه پیدا کرده باشد بهرحال علتی دارد که باید بررسی شده و برطرف شود


 
پرسش ۴۷۷۸
یه سالی میشه عمل کردم منتهی گرفتی بینی دارم بعضی وقتا گرفتگیم جابه جا میشه ثابت نیست هر چند دقیقه یه سوارخه بعد عوض میشه خواستم بدونم راه درمانش چیه راهنماییم کنی
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

گرفتگی بینی که جابجا می شود و فقط در یک سمت خاص بینی نیست معمولاً علتش آلرژی است. به جراحی ربطی ندارد. اگر انحراف بینی باقی مانده باشد یا دریچه بینی تنگ شده باشد یا چسبندگی ایجاد شده باشد معمولاً مشکلی که ایجاد می شود فیکس است یعنی مثلاً فقط سمت راست گرفته می شود یا گرفتگی همیشه در سمت چپ بینی است یا هردو. وقتی یک طرف باز می شود و بسته می شود و این گرفتگی جابجا می شود معمولاً علت مخاطی دارد و ربطی به جراحی ندارد البته علت دقیق آن با معاینه مشخص می شود ولی اینها درمانشان اسپری های ضدحساسیت است این حالت معمولاً قبل از عمل هم وجود داشته است یعنی این مشکل گرفتگی بینی قبل از عمل هم وجود داشته است و اگر دقت کنید که متوجه می شوید که ربطی به عمل ندارد.


 
پرسش ۴۷۲۳
nose 4723
پاسخ دکتر حسنانی:

بوي بدي كه بعد از جراحي گاهي احساس مي شود به خاطر راه ارتباطي است كه بين پوشش مخاطي داخل بيني و پوست زير بيني ايجاد شده يعني مثلاً در اثر بخيه هايي كه در حين جراحي زده شده يا در اثر برش هايي كه در حين جراحي داده شده راهي بين محفظه داخل بيني و بافت هاي زير پوست بيني باز شده. اين باعث مي شود كه عفونت از داخل بيني به زير پوست بيني منتقل شود و بو بگيرد. بهترين راه درمان اين مشكل، شستشوي مكرر بيني با استفاده از سرم فيزيولوژي يا آب نمك كه با همان غلظت سرم فيزيولوژي ساخته شده است. اگر اين كار را مرتب انجام دهيد اين مشكل معمولاً به صورت خود به خود كنترل مي شود و از بين مي رود. اگر خيلي مقاوم باشد و از بين نرود در اين صورت بايد جراحي مجدد شود يا حداقل يك بازبيني مجدد با آندوسكوپ بشود تا بفهميم كجا چنين مشكلي به وجود آمده است. اگر با آندوسكوپ تشخيص ندهيم كه مشكل از كجا بوده بايد دوباره بيني باز شود تا ببينيم مشكل از كجا ايجاد شده است ولي معمولاً با شستشوي مكرر داخل بيني بوي بد داخل بيني از بين مي رود و نيازي به اقدام جراحي نيست و بايد صبر و حوصله كنيد. گاهي آنتي بيوتيك نيز مفيد است استفاده از آنتي بيوتيك باعث مي شود كه اين بو زودتر كنترل شود مخصوصاً اگر عفونت واقعي ايجاد شده باشد. قرمزي و التهاب ايجاد شده باشد يا ترشح چركي از قسمتي از ساختار بيني ايجاد شده باشد در آن صورت آنتي بيوتيك كمك مي كند ولي اگر عفونت واضح نباشد بيشتر همان شستشوي بيني توصيه مي شود.


 
پرسش ۴۷۰۲
nose 4702
پاسخ دکتر حسنانی:

پوليپ، رشد مخاط داخل بيني است براي آنكه بخواهم در مورد مخاط توضيح دهم اينطور بايد فرض كنيم كه پوست روي بيني را مي پوشاند داخل بيني، بافت پوششي كه وجود دارد كه حفره هاي داخلي بيني را مي پوشاند و همچنين سينوس ها را مي پوشاند به آن مخاط مي گويند. بافت مخاط گاهي در اثر برخي بيماري ها رشد نابجا مي كند سردسته اين بيماري ها، آلرژي است. با رشد مخاط گوشت اضافه توليد مي شود كه اين گوشت اضافه داخل بيني را مسدود مي كند راه تنفس را تنگ مي كند و گاهي باعث بسته شدن راه تنفس مي شود. درمان اين پوليپ ها دارويي است. بيماري كه باعث شده مخاط رشد اضافي بكند با دارو درمان مي شود تا پوليپ ها كوچك شوند ولي گاهي هر چه دارو مي دهيم پوليپ ها به دارو جواب نمي دهند و همچنان به رشد خودشان ادامه مي دهند. در اين حالت، نياز به جراحي است يعني با جراحي پوليپ ها را مي تراشيم، خارج مي كنيم و راه هوايي را دوباره باز مي كنيم. داستان پوليپ با جراحي زيبايي تفاوت مي كند. جراحي زيبايي بيني يعني اينكه بياييم و شكل ظاهري بيني را تغيير دهيم ولي عمل پوليپ آن است كه گوشت اضافه را كه در اثر بيماري هاي خاص ايجاد شده بتراشيم و دربياوريم كه روي ظاهر بيني اصلاً هيچ تأثيري ندارد اينها دو عمل كاملاً مجزا هستند. تغيير شكل ظاهر بيني توسط جراحي پلاستيك با جراحي زيبايي انجام مي شود پوليپ با جراحي ديگري به نام آندوسكوپي سينوس خارج مي شود اين دو، دو جراحي كاملاً متفاوت است كه هيچ ربطي به يكديگر ندارند ولي اين قابليت وجود دارد كه هر دو جراحي را همزمان با يكديگر در يك عمل جراحي انجام دهيم و وقتي كه فرد بيهوش است اول پوليپ ها را بتراشيم و با تكنيك هاي آندوسكوپي سينوس از بيني خارج كنيم بعد از آنكه مجراي هوايي بيني كاملاً باز شد عمل دوم كه جراحي زيبايي هست را شروع مي كنيم و شكل ظاهري بيني را تغيير مي دهيم.


 
پرسش ۴۶۹۳
سلام اقاي دكتر من يك بار سال 88 عمل كردم سربالا بود دوست نداشتم بعد دوباره سال91 عمل كردم،بينيم گوشتي با پوست ضخيم است،البته اقاي دكتر هر دوبار بينيم كج شد و دكتر صافش نكرد و سوراخ ها كاملت با هم فرق دارد وگرنه من ادم حساسي نيستم و فقط دوست دارم بيني صاف و تميزي داشته باشم و مشكل اصلي هم سوراخ هاي بينيم است كه شبيه هم نيست و حتي دو طرف بينيم قرينه نيست و كاملا مشخص است،الان هم بينيمو دوست ندارم هم ميترسم دوباره عمل كنم بدتر بشه،حتي اگه بشه سرپايي سوراخ هاي بينيم درست بشه بهتر است،خيلي هم بينيم كوچيك نيست ولي اندازش مهم نيست بيشتر مشكلم سوراخ هاش است،ممنون ميشم راهنمايي كنيد چكار كنم
پاسخ دکتر حسنانی:

در مورد بيماراني كه چندبار عمل كرده اند و در آخر به خواسته شان نرسيده اند توصيه اول من آنست كه وسواس نداشته باشند و خيلي خودشان را درگير بيني شان نكنند. اگر ظاهر بيني نسبتاً قابل قبول است و فقط نمره كاملي كه آنها مي خواهند را ندارد و مثلاً 70 الي 80 درصد زيبايي را دارد كه در جامعه عرف است و پذيرفته شده است و بيني زشتي محسوب نمي شود و بيني قابل قبولي محسوب مي شود به نظرم بهترين كار آنست كه با آن بيني كنار بياييد و از جراحي كردن هاي مجدد و مكرر خودداري كنيد. به خاطر اينكه بهرحال هر جراحي عارضه و ريسك خودش را دارد و ممكن است به پوست بيني و اسكلت بيني و يا مخاط داخل بيني آسيب هاي جبران ناپذيري وارد شود بطوريكه اصلاً قابل اصلاح نباشد. بنابراين توصيه من براي كساني كه قبلاً چندين بار جراحي كرده اند و به نتيجه دلخواهشان نرسيده اند در درجه اول آنست كه با بيني خود كنار بيايند فقط در صورتي توصيه جراحي دارم كه با وجود آنكه چندين بار قبلاً جراحي شده ظاهر بيني طوري است كه مورد پذيرش عرف جامعه نباشد و وقتي به فرد نگاه مي كنند احساس كنند كه بيني اشكال عمده اي دارد ولي اگر بيني حالتي دارد كه قابل قبول است و افرادي كه نگاه مي كنند احساس نكنند كه بيني عجيب و غريبي روي صورت وجود دارد ولي خب آن چيزي كه شما مي خواهيد نيست و به قول خودتان تميز و زيبا نيست از جراحي كردن هاي مكرر دست برداريد. چون بهرحال ممكن است بيني شما دچار آسيب هاي شديد شود.


 
پرسش ۴۶۵۷
با عرض سلام و خسته نباشید من مدت زیادی هست (چندسال) که ابریزش شدید بینی (گاها مخاطی و بیشتر مواقع بی رنگ و رقیق) همراه با گرفتگی بینی،خارش و عطسه دارم و درطول روز چندین بار اینطوری میشم و بیشتر اوقات هنگامی که از خواب بیدار میشم اتفاق میوفته. توی این مدت کلی دکتر رفتم و گفتن که حساسیت دارم و داروهای مختلفی رو ازجمله آنتی هیستامین، آمپول دگزا، لوراتادین، اسپری نازوکروم، فکسوفنادین ایرانی و خارجی امتحان کردم و فقط قرص تلفست(فکسوفنادین خارجی) اثربخشی مطلوبی داشت و مابقی داروها تاثیر کم و کوتاه مدت داشتند. و مدتی قبل یکی از پزشکان مختخصص محل کارم گفت که نباید تلفست رو استفاده کنم چون داروی قوی ایه و عوارض داره. حالا از شما درمورد مشکلم راهنمایی میخاستم. آیا بیماری من رنیت آلرژیکه؟ آیا داروی بهتری هست که مشکلم رو برطرف کنه؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید. باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

بيماري شما رنيت آلرژيك يا همان حساسيت است و درمان آن دارويي مي باشد. حساسيت، با دارو فقط كنترل مي شود. معالجه نمي شود به عبارت ديگر تاوقتي كه دارو مصرف شود وضعيت بيمار خوب است و وقتي كه دارو قطع مي شود دوباره عطسه و آبريزش آغاز شده ترشحات پشت حلق و خارش ناحيه گوش و حلق و بيني دوباره آغاز مي شود و برمي گردد. نكته مثبت اينكه با افزايش سن شدت حساسيت آلرژي كم مي شود و از بين مي رود. بنابراين اگر به دنبال درمان هاي دائمي تر هستيد مونوتراپي يا واكسن زدن عليه مواد آلرژن مي تواند به شما كمك كند. به اين صورت كه آلرژن هاي مختلف را كه همان مواد حساسيت زا هستند و به صورت شايع در محيط وجود دارد زير پوست شما تزريق مي كنند تا ببينند به كدام يك حساسيت داريد و سعي مي كنند كه عليه آن، شما را مقاوم نمايند البته اين روش، روش وقت گير و سختي است ولي بهرحال درمان هاي ضدآلرژي را مي توانيد استفاده كنيد كه سردسته آنها اسپري هاي حاوي كورتن است كه در داخل بيني به صورت پاف پاشيده مي شود و به صورت اسپري مي باشد. نكته مثبت اين اسپري ها آن است كه كورتنش جذب بدن نمي شود و در همان بيني اثر مي كند به همين علت عوارض كورتن را ندارد و فقط فوايد آنها را دارد. عوارض كورتن، عبارتند از: فشار خون، پوكي استخوان، مشكلات چشمي، مرض قند و زخم معده. اين موارد توسط اسپري هاي كورتن دار بيني ايجاد نمي شود بنابراين سردسته درمان هاي رنيت آلرژيك اسپري هاي بيني هستند كه حاوي كورتن مي باشند. بعد از آن، آنتي هيستامين ها مفيد هستند. آنتي هيستامين هاي نسل قديم و نسل جديد وجود دارد. نسل قديم خواب آور بودند و آنتي هيستامين هاي نسل جديد خواب آوري كمتري دارند و آنها بيشتر توصيه مي شوند مثل تلفست و لوراتيدين. نسل قديم مثل قرص هاي آنتي هيستامين دكونژستان كه كلرفنيرآمين دارند يا مثلاً ديفن هيدرامين


 
پرسش ۴۶۳۸
با عرض سلام و احترام خدمت جناب آقاي دکتر حسناني مشاوره اي از حضورتان داشتم بنده پسري 30 ساله هستم که از حدود 4الي 5 سال پيش دچار کاهش شديد و قطع حس بويايي و چشايي شده که با اسکن و اندوسکپي بيني سينوزيت و پوليپ بيني با پايه الرژي و انحراف تيغه بيني تشخيص داده شد که با استفاده از دارو و اسپري درمان هاي موقتي داشتم همچنين دچار آسم خفيف نيز شده و از اسپري سيمبوکورت استفاده مينمايم حال با توجه به قطع حس بويايي و مشکلات تنفسي و عکس اسکن و آزمايش که در ادامه ارسال ميشود نظر شما در مورد عمل اندسکوپ بيني براي به دست اوردن حس بويايي و برطرفي مشکلات تنفسي رو چطور و تا چه حد ميدانيد همچنين احتمال بازگشت مشکلات بعد از عمل چگونه است.با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

وقتي كه سينوزيت مزمن بشود، يعني پس از سه ماه درمان، به دارو جواب ندهد يا اينكه در داخل بيني پوليپ هايي وجود داشته باشد كه به دارو جواب نمي دهد درمان جراحي پيشنهادي، جراحي آندوسكوپي سينوس است. به اين صورت بدون هيچ گونه برشي به وسيله يك سري دستگاه هايي كه شامل لنز و وسايل جراحي است از طريق سوراخ هاي بيني وارد مي شويم و پوليپ ها را خارج مي كنيم، تميز مي كنيم، بيني و سينوس شستشو داده مي شود هرگونه عفونت و چرك خارج مي شود دهانه سينوس ها گشاد مي شود، حفره هاي بيني و سينوس را تميز مي كنيم. اين جراحي آندوسكوپي سينوس باعث مي شود كه بيني و سينوس ها كاملاً تميز شوند ولي اين به معناي ريشه كن شدن بيماري نمي باشد. فردي كه آلرژي دارد يا فردي كه التهاب هميشگي در مخاط دارد مستعد تجمع چرك و عفونت مي باشد و ممكن است كه دوباره در داخل بيني اين فرد پوليپ درست شود. به همين علت بعد از جراحي آندوسكوپي بيني دوباره بايد درمان هاي نگهدارنده شروع شود كه شامل شستشوي مكرر بيني و اسپري هاي حاوي كورتن است. اين داروها را فرد بايد براي مدت طولاني استفاده كند وگرنه بيماري دوباره عود مي كند. اسپري هاي حاوي كورتن، نكته مثبتي كه دارند اين است كه كورتن آنها جذب نمي شود به همين علت عوارض كورتن ها را ندارد. افرادي كه علاوه بر پوليپ يا سينوزيت مزمن، آسم هم داشته باشند به درمان سخت تر جواب مي دهند و بعد از اينكه درمان شدند، نسبت به افرادي كه همزمان آسم ندارند، احتمال عود كردن بيماري شان بيشتر است. اين افراد بايد بيشتر رعايت كنند و درمان هاي دارويي را بعد از عمل جراحي، حتما انجام دهند.


 
پرسش ۴۶۱۸
با سلام خدمت دکتر حسنانی ، من پسری ۲۷ ساله ام در ۱۸ سالگی به دلیل خونریزی های غیرقابل تحمل بینی ناشی از انحراف بینی ، اقدام به عمل انحراف بینی کردم .پزشک قبل از عمل به من گفت که نه به طور کامل اما تا ۹۰ درصد از خونریزی های بینی من کاسته خواهد شد و البته از من خواستن ک در صورت تغییر ناخواسته در زیبایی بینی من در حین عمل انحراف بینی ،همزمان عمل رینو رو هم انجام بدن ک من نپذیرفتم .بینی من به شکل طبیعی عقابی هستش اما نتایج بعد از عمل این بود که با اینکه غضروف های دو طرف سپتوم بینی من برداشته شد اما بعد از گذشت ۹ سال هنوز هم با هر ضربه و خشکی هوا و ورزش های سنگین مثل بدنسازی به تعداد زیاد دچار خونریزی بینی میشم و اون عمل انحراف بینی به نظر خودم تنها ده درصد خونریزی های من رو کمتر کرد.برای درمان ۹ ساله هر شب از ترکیب عسل و تریامسینولون ان ان برای مرطوب کردن بینی استفاده میکنم با این وجود برای بهار و تابستون حداقل هفته ای یه بار خونریزی بینی دارم، اگه هم مرطوب نکنم تقریبا هر روز اتفاق میفته، در صورت مرطوب نکردن این خونریزی ها در پاییز و زمستون با تعداد کمتری رخ میده ک واقعا عذاب آوره و مشکل من حل نشده ،از طرفی در حین اون جراحی قسمتی از بالای سپتوم به اندازه نیم سانتی متر برداشته شده بود ک بعد از جراحی دو عارضه داد،اول اینکه دو طرف بینی ام از اون ناحیه با هم مرتبط هستن به این صورت ک اگر از سمت راست بینی دچار خونریزی بشم از اون سوراخ وارد سمت چپ بینی م هم میشه و بالعکس، سوراخش با چراغ قوه هم معلومه و در واقع در سقف بینی بالای سپتوم ایجاد شده ، دوم از لحاظ زیبایی اینکه با اینکه بینی من عقابیه اما در اون ناحیه ک سقف سپتوم برداشته شده قسمتی از قوز بینی من دچار تورفتگی شده و در ظاهر قابل تشخیصه ، الان ۹ سال از اون عمل میگذره ، نه تنها خونریزی بینی من درمان نشده بلکه زیبایی شم دچار اختلال شده ، الان میخواستم بدونم آیا میشه با جراحی مجدد این خونریزی رو درمان کرد و عمل رینو هم انجام داد ؟ ناگفته نماند جهت اطلاع تون بگم سه سال پیش به یه پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کردم و گفتن به علت اینکه غضروف ها با عمق زیادی برداشته شدن و سپتوم بینی من خیلی نازک شده قابل جراحی نیست و ممکنه در حین جراحی سپتوم بشکنه الان میخواستم بدونم آیا میشه با جراحی مجدد یا هر روش دیگه ای به جز مرطوب کردن بینی این خونریزی های متعدد رو درمان کرد و آیا میشه عمل رینو هم انجام بدم؟ من به یه دونه از این عمل ها هم قانعم اگه امکانش باشه مد نظر داشته باشید ک این خونریزی ها من رو از بسیاری کارهای اساسی مثل ورزش دور کرده و کلا این موضوع روی روحیه و روان من تاثیر منفی گذاشته ممنون از حسن توجه تون واقعا سپاسگزار میشم اگه پاسخ بدید
پاسخ دکتر حسنانی:

با توجه به اینكه بخشی از تیغه وسط بینی شما از بین رفته و سوراخ شده است، اصلاح آن مشكل است. زیرا مستلزم آن است كه قسمت مخاطی و غضروفی بینی دوباره پیوند زده شود و پیوند هم معلوم نیست موفقیت آمیز باشد یا نباشد. ولی بهرحال قابل انجام است. در اینگونه موارد معمولاً از گوش یا دنده فرد غضروف برداشته می شود و به همراه مخاط قسمت های مخاطی از داخل بینی آن ناحیه سوراخ شده ترمیم می شود و همزمان می توان عمل جراحی زیبایی بینی انجام داد. ولی بهرحال عمل سخت و مشكلی است و معلوم نیست نتیجه اش قابل قبول باشد ولی در بسیاری از موارد موفقیت آمیز است. می توانید اینكار را امتحان كنید ولی قولی نمی توانم بدهم كه مشكل شما حل شود نقداً هر شب داخل بینی را با استفاده از پماد ویتامین آ چرب كنید.


 
پرسش ۴۶۰۴
بنده قصد عمل جراحی دارم قبل از اقدام چند تا سوال در مورد عمل داشتم اول از همه وقتی که برش از زیر نوک بینی داده میشه پوست بینی رو به سمت بالا میبرین تا اقدامات جراجی رو انجام بدید میخواستم بدونم تیغه بینی یا سپتوم استخوان هست یا غضروف؟ سوال دومم اینه که سمت چپ و راست سپتوم وقتی که برش داده میشه حالت گوشتی هست که یه طرف به سمت راست و یکی به چپ میفته ایا این گوشت که جدا میشه از سپتوم گوشته یا غضروف؟
پاسخ دکتر حسنانی:

اسم تیغه وسط بینی سپتوم است. سپتوم در قسمت جلو غضروفی است و در قسمت پشت، استخوانی است. روی این غضروف و استخوان را یك لایه می پوشاند كه به آن مخاط گفته می شود. مخاط شبیه پوست بیرونی است. یعنی پوشش داخلی بینی را مخاط می نامند و پوشش های خارجی را پوست می نامند. سپتوم می تواند به سمت چپ یا راست كج شده باشد یا مثلاً از جلو به سمت چپ كج شده باشد و از عقب به سمت راست و یا بالعكس آن. در هر حال از هر طرفی كه كج شده باشد ممكن است محفظه سمت چپ یا محفظه سمت راست یا هر دو مسدود كند در این صورت می گوییم انحراف بینی یا انحراف تیغه وسط بینی وجود دارد و برای اصلاح آن جراحی به نام سپتوپلاستی وجود دارد. در سپتوپلاستی، تیغه وسط بینی اصلاح می شود. این عمل ربطی به عمل زیبایی بینی ندارد. عمل زیبایی راینوپلاستی یا رینوپلاستی نام دارد. ولی می توان اصلاح انحراف بینی را همزمان با اصلاح ظاهر بینی جراحی كرد كه در آن صورت اسم عمل سپتوراینوپلاستی می شود. یعنی جراحی سپتوم بعلاوه جراحی مربوط به زیبایی بینی.


 
پرسش ۴۵۸۷
سلام و درود فراوان من به شما، یک سوالی داشتم خدمتتون،من انحراف بینی داشتم یک سال پیش بینیمو عمل کردم در کانادا،مشکل انحراف فیزیکی بینیم برطرف شد و تیغه های اضافی برداشته شد، فقط مشکلی که بعد عمل برام پیش اومد و هنوز خب نشد این هستش که یکی از بینی هام کاملا کیپ میشه و دومی کاملا باز باز...و بعد از چند ساعت دوباره جاشون عوض میشه...یعنی اولی که باز بوده کیپ میشه و دومی که بسته بوده باز میشه....(به طوری که همیشه یکیشون بازه بازه و یکیشون کیپ کیپ..و جاشون هی عوض میشه..و کمتر پیش میاد که هردوشون باهم باز باز باشند‌..) هر روز چرپ می کنم و بهش میرسم ولی هنوز خب نشده،ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. جابه جا شدن مقدار جریان هوا در سوراخ های بینی موضوعی عادی است و در همه افراد اتفاق می افتد ولی افراد معمولا از آن آگاه نیستند . آگاه شدن فرد از این سیکل گرفتگی به معنی تنگی نسبی راه هوایی بینی وی است . این حالت می تواند در اثر اشکلات مخاطی نظیر آلرژی باشد که با درمان دارویی بهبود می یابد یا این که ممکن است به دلیل اشکلات ساختار بینی مانند باقی ماندن انحراف بینی باشد که نیاز به جراحی مجدد دارد.


 
پرسش ۴۵۸۴
سلام جناب دکتر خسته نباشید و سالم باشید اقای دکتر من ۲۰ ساله هستم بینی گوشتی دارم و غضروف ضعیفی دارم دو سوال دارم ۱.ایا با عمل پلیپ انحراف بدنه بینی هم صاف میشود یا جزئ عمل زیبایی است ۲. ایا غضروف دنده با مصنوعی یکی است چون دکترم فوق تخصص است و گفته که غضروف دنده باید بخرم و ایا غضروف دنده ایمن و بدون عوارض است ممنون که مطالعه کردید من میخواهم فقط بینیم را صاف کنم و پلیپ از بین برود و حدود ۵ میلی متر از عرض بینیم کم شود خدا نگهدار ممنون شما میشوم اگر جواب را ایمیل کنید خدا حافظ شما
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. پولیپ, رشد مخاط داخل بینی در اثر علل مختلف است که خود را به صورت بافت نرم ( گوشت اضافه ) درون بینی نشان می دهد و در معاینه و سی تی اسکن قابل رویت است . مشکل تنفسی ایجاد می کند و درمان آن ابتدا دارویی است در صورتی که به دارو پاسخ نداد نیاز به جراحی دارد . جراحی پولیپ روی شکل ظاهری بینی هیچ اثری ندارد . غضروف دنده اشعه دیده (از فرد مرده) یا غضروف مصنوعی هیچ کدام اولویت اول ما نیستند . بهتر است از غضروف خود شما استفاده شود که به ترتیب غضروف تیغه بینی , غضروف پشت لاله گوش و غضروف دنده اولویت استفاده دارند . در شرایط خاص می توان از غضروف اشعه دیده یا غضروف مصنوعی استفاده نمود .


 
پرسش ۴۵۶۷
سلام خدمت دکتر حسنانی بنده حدود ۲ سال از قطره ی بینی نفازولین استفاده کردم و حالا میخوام بدونم راه درمان بدون جراحی هم وجود داره ؟ ممنون میشم جوابمو بدید خیلی میترسم از اینکه عمل بخواد باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. قطره نفازولین و فنیل افرین اعتیاد آور است و بیشتر از سه روز نباید استفاده شود . در صورت استفاده طولانی تر علاوه بر اسیب به مخاط بینی وابستگی و اعتیاد ایجاد می کند . هر چه سریعتر استفاده از آن را کنار بگذارید .


 
پرسش ۴۵۵۹
باسلام جناب دکتر من یک سال و نیم پیش عمل بینی انجام دادم و از همان ابتدا احساس چسبندگی مخاط داخل بینی دارم ممنون میشم اگردر باره راه درمان راهنماییم کنید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی علت های متعددی دارد . باقی ماندن انحراف تیغه وسط بینی , تنگ شدن دریچه های داخلی و خارجی بینی, چسبندگی تیغه وسط بینی به دیواره های کناری بینی , سوراخ شدن تیغه وسط بینی , بزرگی شاخک های بینی , الرژی و حساسیت هر یک می توانند عامل ایجاد مشکل باشند . تشخیص با معاینه حضوری امکان پذیر است .


 
پرسش ۴۵۱۴
سلام دکتر حسنانی وقت شما بخیر سوالی داشتم.مصرف کورتون برای جراحی بینی خطری ایجاد میکنه؟من مبتلا به لیکن پلان مخاطی هستم و قصد جراحی بینی دارم.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مصرف کورتون با دوز بالا ( مقدار زیاد ) می تواند در ترمیم بینی بعد از جراحی اختلال ایجاد کند ولی روی بیهوشی تاثیر منفی ندارد .


 
پرسش ۴۴۴۱
سلام داکتر صاحب حسانی از اینکه یکی داکتران ورزیده هستید خواستم در باره اینکه بنده عمل جراحی انحراف بینی را انجام دادم و حالا که مدت 2 ماه میشود که در پرده بینی من دو سوراخ موجود است گفتم یا نقص دارد یا خیر یا اعلاج دارد یا خیر لطفا در این باره به ما معلومات دهید با احترام
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سوراخ تیغه وسط بینی ( پرفوراسیون سپتوم ) یکی از عوارض جراحی انحراف تیغه بینی یا جراحی زیبایی بینی می باشد . اگر سوراخ کوچک باشد ممکن است حین تنفس صدای سوت زدن ایجاد کند . اگر بزرگ باشد می تواند گرفتگی بینی , خشکی مخاط بینی , خونریزی گاهگاهی از بینی ایجاد نماید . اگر مشکلات قابل اشاره قابل تحمل باشند بهتر است با آن کنار بیایید در غیر این صورت با پیوند غضروف این مشکل قابل حل است .


 
پرسش ۴۴۳۹
سلام اقای دکتر وقتتون بخیر بینی من حدودن ۴ سال پیش دوبار شکسته بود و مشکل تنفسی داشتم و معتاد قطره نفازلین شده بودم و با توجه به سی تی اسکنی ک گرفتم شاخکای بینی من بادکنکی شده بود تا اینکه دوماه پیش عمل رینوپلاستی انجام دادم ولی الان از ظاهر بینی من مشهوده ک هنوز انحراف داره و هنوز خیلی بزرگه و دکترم هم میگه با ماساژ صاف میشه ولی امیدی بش ندارم و یه قوز هم بینی من داره هنوز ایا با ماساژ ممکنه صاف بشه و قوزش بره؟مشکل تنفسی هم هنوز دارم ممکنه بهتر بشه به مرور؟ممنون میشم ج بدید‎
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. پوست بینی شما ضخیم است و از بین رفتن کامل ورم آن دو سال طول می کشد . بهتر است در این مدت در خواست عمل مجدد از دکتر خود ننمایید . قطره نفازولین هم هرگز نباید بیشتر از پنج روز استفاده شود زیرا اعتیاد ایجاد می کند و به مخاط بینی آسیب می رساند .


 
پرسش ۴۳۹۵
سلام اقای دکترخسته نباشید بنده به همون فرمیکه گذاشته بودین رو سایت عکسها رو فرستادم برای اطمینان ایمیلتونم یاداشت کردم وگفتم دوباره براتون عکسهاروبفرستم ممنون میشم بفرمایید بینی گوشتی بنده بعد از عمل به چه صورت در میاد. نمیخوام بینی غیر معمولی داشته باشم فقط میخوام ببینی من جم وجور میشه به صورتم بیشتر از اینیکه هست بیاد وموقع خندیدن کمتر پهن بشه رو صورتم واینکه برگه های بینی من یا پرده های بینیمم کمی ازار دهندست وکلفت به نظر میاد. لطفا راهنمایی بفرمایین بعد عمل بینی بنده با این سطح توقع بنده درست از اب در میاد در ضمن بنده کمی سینوزیت دارم وبینی من گاهی اوقات کیپ خشک و مخاط بینی هم دارم. توی کامنتها یکه به بقیه جواب داده بودین دیدم فرمودین بینی گوشتی تا یکسال التهاب داره واقعا همینطوره اقای دکتر؟ اینکه عذاب اوره برا من ولی اگر بینی من درست بشه اصلا مهم نیست. ببخشید اگر لطف بکنید وهزینه عملم بگین مچکر میشم برام مهمه ممنون از راهنماییتون واینکه به حرفهای مردم گوش میدید خدا خیرتون بده.عکسها رو دوباره براتون گذاشتم وجسارتا یه عکس از خودم اضافه میزارم واز شما میخوام بهم بگیید توی این عکس بینی من چقد به ظاهرم میاد یا نمیاد واگر عمل بشم بهتر از این میشه بنده به خاطر کارم که بیشتر توی زمینه قرارداهای ساخت وساز تو ترکیه وخارج از کشور هستش واینکه بیشتر جلسات کاری رو با نفراتی دارم که باید بتونم از لحاظ کاری بهشون اطمینان خاطر بدم در مورد عقد قرارداها واطمینان و جلب توجهه طرفهای مذاکره خیلی برای شرکت مهمه وتوی این مسیر طرز صحبت کردن ومخصوصا سیمای خوب واراسته خیلی که چه عرض بکنم وحشتناک تاثیر گذاره ومخصوصا اگر هم طرف قرارداد ما خانم ها باشن بیشتر تاثیر داره وبرای رونق کار ما خوبه به هرحال با این همه تفسیرممنون میشم نظر کلی وقطعی خودتون رو راجب بینی بنده بفرمایید خیلی ازتون مچکرم بخاطر توجهتون ووقتیکه میزارین روزتون خوش.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) ولی با پوست ضخیم است. در نمای روبرو، پهنای بینی زیاد است. انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ، قوز کوچکی روی بینی دیده می شود. نوک بینی افتادگی دارد. با عمل جراحی، بینی شما ۶۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


  یکسال اسپری فلو تیکو مکس و نازونکس را استفاده کردم و نتیجه نگرفتم
پرسش ۴۱۹۲
سلام دکتر وقت به خیر راستش دکتر بنده یک سال گذشته بینی خود را جراحی نمودم.قبل از عمل از فرم بینی خودم از تمام رخ راضی بودم و صرفا به خاطر قوز بینی اقدام به جراحی کردم. و اینکه قبل از عمل هیچگونه مشکل تنفسی و یا پولیپ نداشتم . اما دکتر از بعد عمل تا الان مسیر تنفس هر دو سوراخ بینی من با ورم مخاط بینی من بسته شده و به شدت احساس تنگی نفس دارم . دکترم تمام طول این یکسال جواب سربالا به من دادند و دیگر قصد مراجعه به ایشان ندارم و عاجزانه از شما راهنمایی می خواهم که آیا این ورم مخاط و یا شاید بزرگ ماندن شاخک های بینی بهبودیافتنی هست ؟ و اگر بله چه قدر زمان نیاز دارد؟ لازم به ذکر است در این یکسال اسپری فلو تیکو مکس و نازونکس را استفاده کردم و نتیجه نگرفتم. دکتر سوال دومی که از خدمتون دارم این هست که پهنای بخش استخوانی بینی من بعد از عمل از تمام رخ بسیار زیاد شده و بخش غضروفی بینی من بسیار پهن و گوشتی شده . اگر عکسی که پیوست کردم را ملاحظه نمایید سپاسگزار می شوم چراکه نیازمندم بدانم این پهنای استخوان بینی با بی حسی قابل انجام هست و شما چه پیشنهادی برایم دارید؟ دکتر خواهشمندم لطف نمایید و بنده را راهنمایی کنید تا از این استرس رهایی یابم از اینکه وقت خود را در اختیار بنده می گذارید بسیار سپاسگزارم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. برای پاسخ دقیق تر نیاز به معاینه حضوری وجود دارد ولی احتمالا نیاز به جراحی ترمیمی وجود دارد .


  هر وقت که هوا گرم میشه و یا فین میکنم دچار خون دماغ میشوم
پرسش ۴۱۴۱
سلام آقای دکتر خسته نباشید. پسری 21 ساله هستم، از دوران کودکی تا به حال هر وقت که هوا گرم میشه و یا فین میکنم دچار خون دماغ میشوم.اول ها وقتی خون دماغ میشدم بعد از قطع شدن و با گذشت چن ساعت یا یک روز بعد وقتی فین میکردم یک لخته خونی از داخل بینی من خارج میشد و تا وقتی که این لخته خارج نمیشد خون دماغم ادامه داشت حتی در شب در هنگام خوابیدن .اما الان وقتی خون دماغ میشم خیلی زود بند میاد و اون لخته خونی دیگه نیستش.پیش دکتر گوش و حلق و بینی رفتم گفتند که داخل بینیت خشک هستش و بخاطر همین خون دماغ میشی،گفتند داخل بینیت رگهایی هستش که باید بسوزونی اما با این کار به طور کاملا خون دماغ شدنت قطع نمیشه و احتمال خون ریزی بازهم وجود داره اما کمتر میشه.(اما خودم فکر میکنم مشکل خشکی داخل بینی من بخاطر باز موندن دهنم در هنگام خوابیدن هستش چون با دهن نفس میکشم هوا داخل بینی من جریان نداره و خشک میشه.آیا درسته؟)دکتر بهم پماد آ چشمی تجویز کرد و گفتند روزی یک بار داخل بینیتو چرب کن.و من حدود 6 سال هستش که وقتی شبا میخوابم داخل بینیمو چرب میکنم.این پماد تاثیر خوبی داشته.اما از وقتی که استفاده کردم بخاطر چربی پماد و چرب شدن پوست بینی من روی بینی من مو در آمده و این که بینی من خیلی بزرگ شده و جلوی بینی من خیلی گوشتیو پف و چرب شده.و حالت قبل خودش رو از دست داده و تغییر حالت میده.صبح ها که از خواب بیدار میشوم باد داره. سرم رو به سمت پایین میگیرم بزرگ میشه. بار ها تصمیم گرفتم که این پمادو نزنم اما باز خون دماغ میشوم.آیا شما راه حلی دارید که داخل بینم خشک نشه و یا یه پماد بهتر. که چربی نداشته باشه؟ من از عسل هم یکی دوبار استفاده کردم اما وارد حلقم میشد و داخلش خیلی چسبناک میشد که دیگه استفاده نکردم و این که حدود یکسال هستش که اکثر موقه ها با یک طرف بینی من نفس میکشم، طرفی که نمیتونم نفس بکشم کامل کیپ نیست که احساس خفگی کنم اما نفس به سختی بیرون می آید.و این گرفتگی در هر دو طرف ایحاد میشود. ببخشید که این متن طولانی رو نوشتم. لطفا راهنماییم کنید که چه کنم؟ با سپاس فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

اين خون دماغ شدن هاي مكرر علت هاي متعددي مي تواند داشته باشد: حساسيت يا رنيت آلرژيك، سينوزيت، انحراف بيني، خشكي مخاط داخل بيني، آلودگي هوا، سيگار كشيدن همگی مي توانند باعث شوند كه رگ هاي مخاط داخل بيني شكننده شوند و دچار خونريزي شوند. گاهي وقت ها يك رگ بزرگ خونريزي مي كند در آن صورت سوزاندن آن رگ ارزشمند است ولي در اكثر مواقع رگ هاي متعدد كوچك در حال خونريزي مي باشند و سوزاندن يكي از آنها كمكي نمي كند. چون رگ هاي ديگر همچنان شكننده هستند و مي توانند خونريزي كنند. درمانش آن است كه عامل ايجادكننده اين بيماري را درمان كنيم. مثلاً اگر رنيت آلرژيك مسبب اين مشكل شده باشد بايد رنيت آلرژيك درمان شود. اگر سينوزيت مسبب آن باشد، باید سينوزيت درمان شود. همچنين اگر انحراف بيني يا سيگار كشيدن مسبب آن شده باشد بايد قطع شود. در همه موارد بايد ابتدا علت اصلي برطرف شود. اگر علت اصلي را برطرف كرديم و مشكل همچنان حل نشد استفاده از پمادهايي كه داخل بيني را چرب مي كند مثل پماد ويتامين A چشمي مي تواند كمك كند. چون اينها باعث مي شوند كه شكنندگي عروق داخل بيني كمتر شود. توصيه مي شود كه هر دوره، دو هفته يا سه هفته استفاده شود سپس به مدت دو يا سه ماه استفاده نشود و دوباره به مدت دو يا سه هفته استفاده شود. اگر هميشه استفاده شود هم معمولاً ضرري ندارد زيرا تأثيري روي ظاهر بيني نخواهد گذاشت. اينكه شما مي فرماييد پوست بيني چرب شده يا پف کرده يا بزرگ مي شود و ورم دارد اينها هيچ ربطي به استفاده از پماد داخل بيني ندارند. پماد داخل بيني نمي تواند اثري روي شكل و جنس پوست بيني بگذارد. شايد چربي داخل بيني كمي شما را اذيت كند ولي تأثيري روي شكل ظاهري بيني ندارد. به صورت نادر، بعضي از بيماراني كه اختلال انعقادي دارند مثل بيماري هاي هموفيلي يا بيماري فون ویلبراند Von Willebrand و بيماري هايي از اين دست مي تواند نشانه شان، خونريزي از بيني باشد ولي اينها جزء دسته هاي نادر هستند. اينطور نيست كه هر كس خونريزي از بيني داشته باشد بخواهيم برايشان آزمايش هاي مربوط به اين بيماري را انجام دهيم. بيماري هاي شايع يعني بيماري هايي كه مربوط به خود بيني است بررسي مي شوند. به صورت خيلي نادر، بيماري هاي انعقادي ممكن است خودشان را با خونريزي بيني نشان دهند.


  درمان بزرگی شاخک بینی
پرسش ۴۰۲۴
با سلام و عرض ادب خدمت دکتر محترم اینجانب با توجه به اینکه مشکل تنفس از راه بینی دارم به یکی از دکترهای محترم مراجعه نمودم و پس از معاینه تسخیص دادند علت. بزرگ شدن شاخک های بینی است و تجویز نمودن هر هفته دو عدد آمپول تریا میسیولون داخل بینی به مدت 20 هفته باید تزریق نمود که با تزریق هفته اول بعد از یک روز مشکل تنفسیم تا حد زیادی برطرف شد. حال آیا به نظر جنابعالی تزریق این همه آمپول آن هم به صورت هر هفته صحیح است و عوارض شدیدی به همراه ندارد و جراحی بهتر نیست. پیشاپیش از جواب جنابعالی کمال قدردانی را می نمایم. با تشکر منصوری
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سبک درمانی پزشکان در مورد بزرگی شاخک بینی تا حدی متفاوت است . من با تزریق آمپول کورتن داخل شاخک موافق نیستم و استفاده از اسپری کورتون را توصیه می کنم . اسپری جذب مخاطی چندانی ندارد و فقط در بینی اثر می کند و عوارض جانبی کورتن تزریقی را ندارد .


 
پرسش ۴۰۰۱
سلام دکتر وقت به خیر و ایام به کام بنده دو سال پیش تصادف کردم و از ناحیه سر ضربه دیدم از چندروز بعد از عمل در گوش چپم وزوز ایجاد شد مثل صدای زنبور که ممتد هست و قطع نمیشه که بعدها در گوش راست هم حس میشه از همون موقع انتهای گوش چپ ام احساس درد دارم و اکثر اوقات داخل گوشم خیس هست و مخاط نداره که فکر میکتم درد گوشم بخاطر این هست سرگیجه وضعیتی بعد از سانحه داشتم و احساس کاهش شنوائی که در تست شنوائی تشخیص دادند مشکلی ندارم که جای تعجب داره سوال بنده علت و درمان مشکل گوش ام هست . کنار اینها قصد دارم جراحی زیبائی بینی انجام دهم .شاخک مجرای چپ هم متخصص گفتن بزرگ شده و مشکل تنفس بوجود اورد. به نظر شما نتیجه، یک بینی طبیعی قلمی میشه یا خیر..من عاشق بینی های حجیم و بزرگ اما شیک هستم.اگر بفرمائید امکان اینکه بینی من شبیه کدام از مدل های بینی موردعلاقم میشه عالیه.. اگر هزینه عمل را هم بفرمائید ممنون میشم بینی بنده از بالا استخوانی هست و قوز دارد .نوک بینی غضروف دارد اما محکم نیست و نوک بینی افتاده هست اما فاصله غضروف نوک بینی تا پوست زیاد هست و همین دلیل افتادگی نوک بینی هست عکس ضمیمه شده تشکر فراوان و موفق باشید
nose 4001
nose 4001
پاسخ دکتر حسنانی:

نتیجه جراحی بینی شما در حد 70 % ایده آل است .


 
پرسش ۳۹۷۲
سلام خدمت شما جناب دکتر. من مدت دوسه سال هست ک ب آلرژی شدید فصلی(بهار و تابستان) دچار شدم بطوری ک تنفسم دچار مشکل شده، ب چندین پزشک مراجعه کردم و درمانهای علامتی مختلف دریافت کردم، تا اینکه اخیرا متوجه شدند ک سپتوم بینی انحراف شدید داره بعلاوه اینکه مخاط روی کونکاها هم دچار هایپرپلازی شده و اینها همه باعث شدن تنفسم oronasal بشه. پیش چندین پزشک مشاوره گرفتم و گفتن ک باید سپتوپلاستی انجام بشه ولی چون مشکل سیستمیک آلرژیک دارم، تنفس بطور کامل بهبود پیدا نمیکنه.از اونجایی ک بینی م یمقدار ایراداتی هم داره و ضمن اینکه بنده دندانپزشک هستم، فوق العاده روی فرم بینی م حساسم. خواستم نظر شما رو جویا شم ک اگر راینوپلاستی بهمراه سپتوپلاستی انجام بدم، تنفسم بدتر نخواهد شد? و اینکه نوع بینی م ب چ صورته و نتیجه درمان چطور خواهد بود? من خواهان یه بینی کاملا طبیعی هستم و فقط میخوام عیوب بینی رفع شوند. با تشکر از شما استاد بزرگوار.
nose 3972
nose 3972
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . بینی شما غضروفی (استخوانی) ولی با پوست ضخیم است. در نمای روبرو، پهنای نیمه پایینی بینی زیاد است. انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ، روی بینی قوز خفیفی وجود دارد. نوک بینی افتادگی دارد. نتیجه جراحی، رضایت بخش خواهد بود. بهتر است سپتوپلاستی همراه راینوپلاستی انجام شود . آلرژی نیاز به درمان دارویی دارد .


 
پرسش ۳۹۱۵
با عرض سلام و ادب آقای دکتر بنده سی تی اسکن انجام دادم و جواب سی تی اسکن اینطور نوشته شده : افزایش ضخامت مخاطی و کدورت در سینوسهای ماگزیلاریبصورت خفیف در سینوسهای اسفوئید دوطرف و نیز سلولهای اتموئید دو طرف (بویژه اتموئید میانی و خلفی ) مشهود است همچنین کدورت مدور معروف retention cyst و یا پولیپ در سینوسهای ماگزیلاری دو طرف مشهود است . omc در دو طرف obliterated می باشد آقای دکتر خواهشا میشه کمکم کنید که باید چکار کنم و درمانش چیه؟؟؟
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام.قدم اول درمان دارویی به مدت حداقل سه ماه است . به یک متخصص گوش و حلق وبینی مراجعه نمایید .


 
پرسش ۳۸۷۳
سلام آقای دکتر خسته نباشید. من دو سال و نیم پیش روی بینی ام را عمل جراحی انحراف و زیبایی انجام دادم. ولی در مدت کوتاهی بعد از عمل متوجه شدم که بینی ام تقریبا حالت زینی شکل پیدا کرده. ضمنا بینی من گوشتی بوده. علاوه بر اینکه در قسمتهای بالای بینی نزدیک چشم در هر دوطرف کمی فرورفتگی ایجاد شده. پزشک معالجم نظرش بر عمل روتوش است. ضمنا من به علت انحراف شدیدی که داشتم قبل از عمل فقط از یک طرف بینی میتوانستم نفس بکشم ولی حالا بازهم همینطور است. ولی ازآن سمتی که قبلا تنفس میکردم نمیتوانم نفس بکشم. پزشک معالجم میگوید مخاط بالای بینی چون قبلا حجم زیادی داشته بعد از عمل خودش را جمع نکرده و باید سوزانده شود. به پزشک دیگری مراجعه کردم نظرشان این بود که به وسیله روش جدیدی که کاتد هست جریان الکتریکی به اون مخاط فرستاده میشود و مخاط خودش راجمع میکند به نظر شما اگه بخواهم عمل ترمیمی انجام بدم کدوم روش بالا بهتره. ضمنا یه مساله دیگر که به شدت من رو نگران کرده این هست که دراون سمت بینی که قبلا میتونستم راحت نفس بکشم و الان نمیشه. احساس میکنم که دیگه عضلات بینی ام قدرت کشش هوا رو نداره و فکر میکنم به اعصابش اسیب وارد شده چون بعد از دوسال و نیم حتی یه ذره هم بهتر نشده.وحس کشش زیادی هم در این نقطه ندارم (این مشکل غیر از قضیه جمع نشدن مخاط بالای بینی هست که توضیح دادم )به نظر شما راه حل درمانی برای این قضیه وجود داره. لطفا پاسخ بدهید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما نیاز به ترمیم با استفاده از غضروف های پیوندی دارد .


 
پرسش ۳۷۲۸
حدود ده سال آلرژی مزمن دارم.هشتاد و هفت اندوسکوپی سینوس بخاطر پولیپ بینی و انحراف تیغه بینی انجام دادم.اوایلش خوب بودم ولی مجددا آلرژیم شروع شد.یادمه بعد از عمل گوش چپم خون آبه ازش میزد بیرون و تا الان همیشه سمت چپ بینی من و چشم چپم همیشع درد داره و آبریزش پشت حلق شدید دارم.پزشک مغز و اعصاب.جراح فک و صورت دندونپزشک همه رو رفتم میگن مشکلی نداری.سال نود به کلینیک ایمونوتراپی آلرژی تهران میدان فلسطین مراجعه کردم و یه سالی واکسن زدم ولی بدتر شدم و جاش پاهام بشدت خارش گرفت و کهیر یا اگزاما زد.نهایتا بیخیال شدم و دوباره مصرف سیتیریزین و آمپولای کورتونیو ادامه دادم.تپش قلب افسردگی و بیحالی و زود جوشی و خشکی مخاط حلق و گردن خستم کرد.در ضمن حدودا سه ماهه از اسپری رینوکورت استفاده میکنم خیلی آلرژیم بهتر شد.ولی چند هفته ای هست که انقباض و انبساط شدید سینوس سمت چپ دارم و بشدت درد داره.احساس میکنم از داخل میچسبه.و به محض شستشوی سینوسام با سرم نمکی باز میشه ولی دوباره درد میگیره و اینکه چرا وقتی سرم نمکی استفاده میکنم نفوذ آب رو تو گوشم از داخل حلق احساس میکنم.خیلی نگرانم.آیا گوشم مشکلی داره؟پرده گوش هم چک شده سالمه.خیلی ممنون از اینکه مشکلات بیمارا رو مطالعه کردید.سپاسگذارم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بهترین درمان برای شما ادامه اسپری رینوکورت و شستشوی بینی با سرم است .


 
پرسش ۳۶۹۷
سلام چه دليلي هست كه فين كردن ايراد داره بعد از عمل ؟ روي ساختار بيني تأثير ميذاره يا روي بخيه ها ؟ ميشه دليل علميش رو بفرمايين؟با تشكر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. تاسه هفته بعد از عمل هنوز مخاط داخل بینی ترمیم نشده است و فین کردن می تواند به آسیب مخاطی و خونریزی شدید منتهی شود .


 
پرسش ۳۶۷۹
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت جناب دكتر حسناني، بنده كمي انحراف بيني در قسمت بالاي بيني به همراه پليپ كاذب دارم و به همين جهت هم ١مقدا مخاط بيني بيشتر ترشح شده مجبور به فين چندباره در طول روز ميشوم و هم هموا گاهي درون آن ميگيرد، اينها به همراه مشكل زيبايي بيني بنده موجب شده مزاحم وقت شما بشم و از شما بپرسم كه اولا بيني من نياز به عمل با شرايط كنوني آن دارد يا خير؟ و ديگر اينكه در صورت انجام عمل زيبايي روي آن نتيجه عمل به چه صورت خواهد بود و چند درصد به طور تقريبي بهبود حاصل خواهد شد؟ و تا چه اندازه حجم بيني كوچك مي شود؟ با تشكر از وقتي كه به بنده اختصاص مي دهيد.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) است. در نمای روبرو، پهنای بینی بزرگتر از سایز استاندارد است. در بینی غیرقرینگی و انحراف دیده می شود. در نمای نیمرخ، بینی قوز دارد. پایه تیغ بینی افتادگی بیش از اندازه دارد که در جراحی بازسازی و اصلاح می شود. با عمل جراحی، بینی شما ۷۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


 
پرسش ۳۴۰۳
سلام آقاى دكتر من ٧ هفته پيش در ايران عمل جراحى بينى انجام دادم و الان هنوز گرفتگى بينى دارم و درست تنفس نميتونم انجام بدم و تنفسم صداى فس فس ميده. ميخاستم ببينم اين مسعله طبيعى است يا اينكه جراحى من مشكل داشته و لطفا بهم بگين چه كارهايى براى بهبودى اين مشكل كمك ميكنه. يك دنيا متشكرم ازتون آقاى دكتر بخاطر راهنمايى هاى خوبتان. با تشكر فرزاد از لندن
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکل شما دو دسته علت می تواند داشته باشد . دسته اول علل مربوط به ساختمان بینی است که در اثر جراحی قابل اصلاح است . دسته دوم مربوط به مخاط ( پوشش داخل بینی ) است که معمولا با دارو بر طرف می شود . نیاز به معاینه حضوری وجود دارد .


 
پرسش ۳۰۰۳
خدمت جناب آقای دکتر حسنانی احتراما خانمی هستم 33 ساله که 10 سال قبل جراحی بینی داشتم . ولی در این مدت بعد از هربار تمیز کردن بینی دیواره های داخلی بینی خونریزی کمی دارد ولی هربار اتفاق می افتد . هم نگرانم و هم خسته شده ام لطفا بنده را راهنمایی کنید . منتظر جواب شما هستم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. برای تشخیص دقیق نیاز به معاینه حضوری وجود دارد ولی معمولا این نوع خونریزی ها به دلیل خشکی مخاط داخل بینی است و بهترین درمان برای این موارد چرب کردن مخاط داخل بینی با پماد ویتامین آ چشمی است .


 
پرسش ۲۹۰۶
سلام آقای دکتر خسته نباشید من انحراف بینی دارم .و زمانی که میخوام نفس بکشم یکم دچار مشکل هستم بخصوص زمانی که هوا حتی خیلی کم سرد میشود .همچنین دچار ازدیاد ترشحات در حلق و بینی هستم . بخصوص زمانی که میخوابم و یا دراز میکشم. خیلی زود گلوم پر از ترشحات مخاط میشود . آیا این ترشحات مربوط به انحراف بینی هست یا خیر؟اگه هست بعد از عمل خوب میشود؟آیا بعد از عمل میتوانم راحت نفس بکشم و ترشحات بیموقع قطع میشود ؟ چون به نسبت شغلم با مشتری سر و کار دارم گاهی اوقات در صحبت کردن دچار مشکل میشوم و به قول معروف تودماغی حرف میزنم چون بینی من پر از ترشحات میشود. اگه بخوام همزمان زیبایی هم عمل کنم لطفا هزینه کلی عمل بهم اطلاع دهید ؟ببخشید سوالام زیاد طولانی شد.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکلات مورد اشاره شما بیشتر به دلیل آلرژی و حساسیت است و با درمان دارویی اصلاح می شود . در مورد زیبایی باید گفت که بینی شما گوشتی است. در نمای روبرو پهنای بینی بزرگتر از سایز استاندارد است و قسمت زیرین نوک بینی افتادگی دارد . همچنین انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ بینی قوز دارد. نوک بینی افتادگی دارد. با عمل جراحی، بینی شما ۶۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


 
پرسش ۲۴۹۳
باعرض سلام وخشته نباشید.. من یک سال پیش به خاطره کجی بینی که ناشی از یک شکستی بینی در کودکی بود و باعث مشکلات تنفسی شده بود مجبور به عمل زیبایی شدم. حال بعد از گذشت یک سال هنوز از مشلات تنفسی مخصوصا در خواب رنج می برم و همین طور که در عکس هم مشخص است سمت چپ بینی ام هنوز از داخل و بیرون تورم دارد در اوایل دکتر معالجم میگفت تورم مخاطی است و به مرور زمان از بین می رود اما بعد از یک سال هنوز این مشکل را دارم... در ضمن احساس میکنم تیغه بینی هم از داخل کج است. سوال من از شما این است که ایا نزد پزشک معالجم بروم ؟ایا نیاز به عمل ترمیمی دارم؟ و هزینه این عمل به عهده خودم از یا دکتر معالج ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. گرفتگی بینی بعد از عمل الزاما به دلیل باقی ماندن انحراف بینی نیست . سی تی اسکن از بینی بگیرید و برایم ارسال نمایید .


  لطفا وضعیت بینی ام رو بعد از عمل به زبان ساده بگید
پرسش ۲۴۰۸
باسلام و احترام لطفا وضعیت بینی ام رو بعد از عمل به زبان ساده بگید در ضمن جواب سیتی اسکن به شرح زیر است : ضخامت مخاطی ظریف در سینوسهای فکی دو طرف و سلولهای هوایی اتمو ئید قدامی دیده می شود . انحراف تیغه بینی با تحدب به سمت راست وspur formation مشهود است . یعنی چی ؟ نظر خودم کمی لاغر شدن استخوان بینی من هست البته به صورت طبیعی تا حد ممکن میشه متشکرم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی ولی با غضروف های قوی است . مختصری انحراف و غیر قرینگی دارد . قوز دارد نوک بینی نیز مختصری افتادگی دارد . نتیجه گیری از جراحی در حد 60 % ایده آل است .


  هر چند وقت یکبار بینی من خونریزی داخلی میکنه
پرسش ۲۲۷۱
با سلام مجرای مخاطی بینی من خونریزی داره هر چند وقت یکبار بینی من خونریزی داخلی میکنه و تقریبا دو برابر میشه
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مهمترین علت خونریزی های این چنینی خشکی مخاط بینی است . به مدت یک ماه داخل بینی خود را با پماد ویتامین A چشمی چرب نمایید .


  آیا داشتن تپش قلب مختصر، برای عمل بینی مخاطره آميز است
پرسش ۲۱۶۹
با سلام و عرض ادب. با توجه به عکسهای ضميمه ، نظر شما را درباره نتايج عمل رينوپلاستی و ميزان تغييرات در چهره ام را خواستارم. بطور کلی می خواهم بدانم اصلا ارزش عمل کردن دارد يا خير؟ هزينه اش چقدر می شود؟ ضمنا داشتن تپش قلب مختصر، برای عمل مخاطره آميز است يا خير ؟ آيا چسب فقط برای کاهش تورم است يا در شکل نهايی بينی هم موثر است؟ يعنی می شود اصلا چسب نزد و يا فقط بعد از اداره ( 4 به بعد) زد؟ ممنون از لطف شما
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) است . نسبت به صورت شما مختصری بزرگ است . قوز و انحراف دارد . نتیجه جراحی قابل قبول تا مطلوب است . چسب زدن به مدت دو هفته روی شکل بینی اثر دارد . بعد از آن به مدت دو ماه روی ورم بینی اثر دارد .


  آیا عطسه کردن بعد از عمل بینی می تواند موجب تغییر شکل بینی شود؟
پرسش ۱۹۵۵
باسلام وتشكر فراران از پاسخ های شما.آقای دكتر 2-2 جهت ويزيت به جراحم مراجعه كردم وبينيمو معاينه كرد وگفت مخاط بينی قرمز و ملتهبه. وبا توجه به عطسه هام و خونريزی های گهگاهی بينيم قرص مونته لوكاست 10.قطره فنيل افرين.اسپری نازال فلوكسيناز تجويز كردند وگفتن اسپری تا چهار ماه استفاده كنم. با وجودی كه سه ماه ونيم چسب ميزنم گفتند تا شهريورجهت كاهش تورم و باتوجه به هوای گرم اهواز به چسب زدن ادامه بدم و 15 شهريور نوبت عمل برای ترميم بينيم برای غضروف جابجاشده دادن و گفتند با بيهوشی جنرال فقط داخل سوراخ بينی رو انسزيون ميدن و غضروف از گوش رو جايگزين ميكنن و سوچور ميزنن و هيچ انسزيون خارجی داده نميشه.وبه من گفتند چيزی كه با لمس بينی حس ميكنم ملاكی برای ايراد نيست .بار اول گفتند فشار روی غضروف بوده كه جابجا شده يكبار ديگه گفتند چسب اشتباه زدم و اين بار گفتند عطسه فشار آورده. وباتوجه اينكه خودم پرستار بخش ويژه هستم ومدتی كوتاهی اتا ق عمل بودم وجراحی رينو رو ديدم .حرفهای جراحم برايم قابل قبول نيست.و آخر سرگفتند شهريور ماه بيا تا به ايرادات گوش بدم واگه ايرادی بود با عمل ترميم برات انجام ميدم. نوك بينيم گرده كه اصلا فرمشو دوست ندارم وگفتند ورمه .به نظر شما تا شهريور چسب زدن واقعا تاثيری داره؟؟؟ واينكه ميتونم جراحم رو تغيير بدم؟؟؟ جای بخيه ها هنوز واضحه وگفتند بافت خوبی نداشتم و ژل CICATIVEدادن كه سه ماهه مداوم استفاده ميكنم .شما به من بگوييد چكار كنم. ؟؟؟؟؟ باتشكر وسپاس فراوان .
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. چنانکه قبل هم اشاره نمودم مشکلات مورد اشاره شما اغلب با جراحی ترمیمی اصلاح پذیر است ولی هر قدر دیرتر ترمیم انجام دهید بهتر است . جراح خود را وادار به اقدامات عاجل ننمایید .


 
پرسش ۱۷۶۶
سلام ابتداازاینکه امکان مشاوره را برای مخاطبین فراهمدنموده اید متشکرم . من وقتی در حالت نیم رخ قرارمیگیرم بینی من خیلی بلند به نظر میرسدووقتی در حالت روبه رو قرار میگیرم به علت کاهش وزن زیاد وافتادگی شدید صورت ظاهر مناسبی ندارم وسالهاست درگیر بیماری سینوزیت میباشم نظر شما را راجب انجام عمل جراحی مایلم بدانم باسپاس فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی است . طول بینی زیاد است . پره های بینی بزرگ است . قوز مختصری روی بینی وجود دارد . امکان تغییرات اصلاحی در بینی شما وجود دارد .


 
پرسش ۱۵۰۵
سلام آقای دکتر.من 3 ماه پیش بینی ام رو عمل کردم.استخوانی بود وتیغه داخلش انحراف داشت ولی مشکل تنفسی نداشتم.تا الان حدود 70 الی80 درصد راه تنفسم باز شده.و هوا مقداری با فشار وارد بینی میشه و در حال سکوت صدای نفسم رو میشنوم.دکترم میگه بخاطر آلرژی مخاطم ورم داره.داروهای مختلفی تجویر کرد ولی اثر نداشت.کمی سوارخ ها را کوچک کرده ولی گفت ربطی به این ندارد.نگرانم .چیکار کنم؟.با تشکر فراوان.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. اگر شش ماه بعد از عمل همچنان مشکل داشتید باید داخل بینی شما معاینه بشود .


 
پرسش ۱۴۰۹
سلام خسته نباشید: آیا بزرگ بودن شاخک های تنفسی را می توان حل کرد ؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. درمان بزرگی شاخک های بینی در اصل داروی است ولی روش های جراحی متعددی نیز برای درمان آن استفاده شده است . روش هایی نظیر شکستن شاخک , فریز کردن آن , استفاده از حرارت یا لیزر برای سوزاندن آن و روش های متنوع دیگری نیز استفاده شده است . در بین تمامی این روش ها موثر ترین روش خارج کردن زیر مخاطی استخوان شاخک بوسیله جراحی بوده است .


 
پرسش ۱۲۲۴
سلام و خسته نباشید از سن 12 سالگی تا الان که 18 سالمه خوب نمی تونم از راه دهان نفس بکشم و سریع سردرد میگیرم و مخاط بینی من پر میشود طوری که مخاط بینی من با لخته های خونی است دچار گرفتگی بینی و آبریزش میشم و بیشتر اوقات سردرد های بدی میگیرم بعد بینی من غضروفی است لطفا کمکم کنید آیا اگه بینی من عمل بشه خوبه یا بد ممنون میشم اگه جواب سوالم را بدهید توی سایت خودتون توی گالری عکس بینی های غضروفی (استخوانی) مدل طبیعی اولین عکس حالت بینی من است.ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سردرد های شما ربطی به مشکلات بینی شما ندارد . جراحی فقط به بهبود زیبایی شما منجر می شود . مسایلی نظیر خلط پشت حلق و سردرد درمان دارویی دارد .


 
پرسش ۹۳۵
درود بر شما جناب آقای دکتر حسنانی گرامی دکتر من میخوام بینی ام رو به شکل طبیعی و غیر فانتزی و غیر عروسکی و غیر خوکی! عمل کنم. یکبار تا حالا مشاوره رفتم ( پیش دکتر حمیدرضا مفرد ) متاسفانه پاسخ درستی مبنی بر برگشت یا عدم برگشت و یا حتا توضیحات کامل و جامعی هم دریافت نکردم نگرفتم ..بنظر شما نوک بینی ام افت میکنه بعدا؟ حتا نمیخوام خیلی باریک بشه یا سوراخهاش بحدی کوچیک بشه که تنفسم به مخاطره بیفته....... سوال خیلی خیلی مهم دیگه اینکه من آستیگماتیسم هستم و تقریبا 80 % کار و مطالعه و رانندگی مو با عینک طبیعی انجام میدم این مساله مشکلی ایجاد میکنه؟؟؟؟ لنز طبی هم گرفتم چشمم اصلا بهش عادت نکرد و بیخیالش شدم.... ضمنا در همون مشاوره بمن گفته شد پوست نوک بینی بسیار ضخیم و چربی دارم که البته خودمم همینطور فکر میکنم ... حالا نظر شما چیه؟ انشالله بزودی حضوری به مطب شما خواهم آمد. ممنون میشم پاسخ منو بدین .. عکس هم براتون آپلود کردم با یک دنیا سپاس الهام
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی ولی با غضروف های قوی است . نتیجه گیری در حد متوسط به بالا است . احتمال افت نوک بینی ناچیز است .تا یک ماه نمی توانید از عینک استفاده نمایید .


 
پرسش ۴۹۱
با سلام خدمت دکتر حسنانی آقای دکتر، من روز شنبه 9/6/92 بینی خود را عمل کردم. مشکل من انحراف استخوان بینی بود. به طوری که یک سمت بینی کاملا بسته و سمت دیگر کمی باز بود همچنین در روی بینی ام کمی قوز ایجاد شده بود. فیتیله های من را روز سه شنبه برداشتند ولی چسب و به اصطلاح گچ (شی پلاستیکی) بینی من فعلا روی بینی هست. در این فاصله از من خواستند من بینی خود را با سرم شست و شو دهم و با گوش پاک کن پماد استریل را به آرامی به دیواره های بینی بمالم. ولی خون آبه هایی هنوز از بینی مخصوصا سمتی که بسته بود و الان باز شده می آید. من توصیه های بعد از عمل شما را که خواندم نوشته بود از فین کردن بپرهیزیم ولی من طی دو روز هر بار که داخل بینی را شست و شو میدادم، البته نه خیلی شدید ولی به آرامی فین کردم. آخه اگر این کارو نمیکردم لخته های خونی مانده در بینی به همراه ضایعات آن بیرون نمی آمدند و نمیتوانستم ببینم میتونم خوب نفس بکشم یا نه. آیا به نظر شما مشکلی پیش میاد؟ تغییر خطرناکی در بینی ایجاد نمیشه؟ لطفا اگر میشه زودتر پاسخ بنده را برایم میل کنید چون خیلی استرس دارم. فعلا میترسم اینو از دکتر خودم سوال کنم. ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . فین کردن قبل از سه هفته از زمان عمل ممکن است به جدا شدن بخیه های داخل بینی و یا احیانا پاره شدن مخاط داخل بینی بیانجامد . البته احتمال این موارد ضعیف است . از تکرار آن بپرهیزید .


 
پرسش ۳۵۰
با سلام خدمت آقای دکتر حسنانی و عرض خسته نباشید بینی همسر من دو سال قبل توسط یه پزشک متخصص گوش حلق بینی و جراح زیبایی بینی جراحی شده. اما متاسفانه از بعد از جراحی تا الان تنفس از مجرای سمت چپ بینی خیلی مشکله و موقع خواب تنفس از راه بینی امکان پذیر نیست. و غضروف بالای ناحیه تحتانی سمت چپ فرو رفتگی داره و باعث شده راه تنفس گرفته بشه. البته مخاط بینی متورم و آلرژیکه و توی سختی تنفس تاثیر گذاشته. آیا امکان ترمیم غضروف و برطرف کردن حالت آلرژیک وجود داره؟ اگه امکان برطرف کردن وجود داره برای معاینه خدمتتون برسیم. . با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . مشکل مذکور به راحتی با استفاده از غضروف های پیوندی برای باز کردن دریچه داخلی بینی که همان قسمت فرو رفته در بینی ایشان می باشد قابل اصلاح است .


 
پرسش ۳۰۷
سلام .اقای دکتر من بینیمو سال 90عمل کردم.اما همش بوی بدبو احساس میکنم .وهمچنین نوک بینیمو که میگیرم از سمت راست اون احساس میکنم یه چیزی مث سوزن تو غضروفم فرو میره ودرد میگیره.میخواستم سوال کنم درمان داره .ضمنا سری نوک بینی من هنوز خوب نشده وبوهاروکم حس میکنم.همچنین روپره های بینی من مویرگ زیاد داره ومعمولا روی دماغم قرمزه ایا درمانی برای مشکلات بینی من همست.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . وجود بوی بد بعد از جراحی پلاستیک بینی می تواند به دلیل وجود کانون های عفونی در بافت بینی باشد که معمولا در اثر نفوذ مخاط بینی به درون بافت اصلی بینی در حین جراحی ایجاد می شود . احساس فرو رفتن جسم نوک تیز در بافت بینی هم معمولا در اثر باقیماندن جسم خارجی نظیر نخ های جراحی زیر پوست بینی ایجاد می شود . قرمز بودن پوست بینی معمولا به دلیل اشکال تکنیکی در بلند کردن پوست بینی حین جراحی ایجاد می شود و به مرور زمان بهتر خواهد شد .


 
پرسش ۱۱۶
با سلام من بينيم گرفتگي داره قبلا دكتر مراجعه كردم و گفتن التهاب مخاط بينيه و البته يه سينوزيت مزمن هم دارم كه اذيتم نميكنه با قطره اي مثل نفازولين بينيم حدود 3 يا 4 ساعت كانل بلز ميشه ولي دوباره برميگرده. ميخواستم ببينم هزينه عمل پليپ چقدر ميشه؟ آيا بيمه تامين اجتماعي پوشش ميده اين عمل رو؟ اگر اين عمل با عمل زيباييي مختصر هم همراه باشه چقدر هزينه بيشتر ميشود ؟ ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. استفاده از قطره نفازولین در مدت بیشتر از یک هفته حتما باعث آسیب به مخاط بینی خواهد شد و برای فرد یک حالت وابستگی و اعتیاد ایجاد خواهد نمود . پیشنهاد می شود در اسرع وقت قطره نفازولین را قطع نموده و به جای آن از اسپری های بینی حاوی کورتن استفاده نمائید .


 
پرسش ۸۰
بسمه تعالی باعرض سلام و خسته نباشید: اقای دکتر من از سایت شما دیدن کردم متوجه شدم که از طریق ایمیلم مشاوره میکنید من عکسامو برای شما ایمیل کردم اقای دکتر یک سوالی داشتم من احساس میکنم پولیپ هم دارم ولی فقط یک طرف بینی من نیست بعضی وقتا بینی سمت راستم میگیره و بعضی وقتا بینی سمت چپم. بنظر شما این پولیپ میشه ؟؟ لطف میکنید بگید عمل بینی من اگه پولیپ هم داشته باشه هزینه اش چقدر میشه چون تو سایت اصلا هزینه پولیپ زده نشده ممنونم باتشکر فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . با توجه به شرح حالی که فرمودید شما پولیپ بینی ندارید و فقط مختصر تورم مخاط بینی آن هم در اثر آلرژی دارید . با توجه به اینکه بینی شما از غضروفهای محکمی برخوردار است نتیجه جراحی شما مطلوب است .


 
پرسش ۵۹
سلام دختر 25 ساله هستم که قصد جراحی زیبایی بینی دارم. اما ترس از سربالا شدن بینی من را دودل کرده. میشه راهنمایی کنید که بعد از عمل بینی من چگونه خواهد شد. آیا بعد از گذراندن دوران نقاهت میتونم والیبال بازی کنم. لطفا هزینه عمل رو هم بفرمایید. متشکرم. خسته نباشید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . بالا آمدن نوک بینی باعث می شود که چهره حالت مغرور پیدا کند و این غرور به مخاطب منتقل شود . بعد از کشف این قانون در جراحی پلاستیک متاسفانه بسیاری از جراحان به صورت افراطی اقدام به بالا آوردن نوک بینی کردند که مشکل بینی های خوکی ایجاد شد. امروزه دیگر این روش ها تعدیل شده است. بینی شما هم باید در حد پنج درجه بالا آورده شود تا چهره شما حالت زیبا تر پیدا کند. از دو هفته بعد از عمل می توانید ورزش های سبک را شروع کنید . از یک ماه بعد از عمل می توانید ورزش های سنگین نظیر والیبال را انجام دهید.




12

بافت بینی زنده است و ترکیبلت بیسیار پیچیده ای از پوست،ماهیچه های ضعیف تنفسی،استخوان، غضروف و مخاط دارد.این تغییرات بر روی این شاهکار خلقت یک پدیده مکانیکی نیست که تمام فاکتورهای آن قابلیت محاسبه داشته باشد و نباید یک تصور ریاضی محض از پیش بینی نتایج داشت.




 

پرسش و پاسخ با دکتر حسنانی در مورد مخاط

 
پرسش ۴۸۴۰
من چند سالی هست همزمان با سرماخوردگی برخی علایم سینوزیت مثل درد بالای ابروها و اطراف بینی و درد دندون رو دارم. امسال بعد از مصرف چرک خشک کن و خوب شدن سرماخوردگیم رفتم دکتر گوش و حلق و بینی و بعد از دیدن عکس های سیتی اسکن به من گفتن هیچ وقت سینوزیت نداشتم و نه الان دارمش. خواستم بپرسم واقعا میشه از روی عکس سی تی اسکن فهمید کسی تا به حال توی زندگیش سینوزیت داشته یا نه؟؟ یا اون دکتر صرفا چون اون موقع چرکی تو عکس ندیده اینو گفته؟
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

سينوزيت مزمن يعني سينوزيتي كه بيشتر از سه ماه طول كشيده باشد. در مخاط سينوس مبتلایان به این نوع سینوزیت، تغييراتي ايجاد مي شود كه با سيتي اسكن قابل تشخیص است. در سيتي اسكن این افراد، افزايش ضخامت مخاطي، كيست و ترشحات داخل سینوس های قابل مشاهده است. اگر با ديدن سيتي اسكن مشاهده كنيم كه سينوس ها كاملاً پاك و تميز هستند و مخاط سينوس ها كاملاً تميز هستند و افزايش ضخامت ندارند هيچگونه تغييرات التهابي در سينوس ها ديده نمي شود، مي توان به اين نتيجه رسيد كه در چند ماه اخير سينوزيت نداشته ايد يا هيچوقت سينوزيت مزمن نداشته ايد. سينوزيت حاد ممكن است داشته باشيد. سينوزيت حاد آن است كه گاهي سينوس ها درگير عفونت مي شوند. این نوع سینوزیت قبل از يك ماه معمولا بهبود مي يابد.. با سيتي اسكن نمی توان تشخيص داد كه مثلاً شما سه ماه قبل آيا سينوزيت حاد داشته ايد يا نداشته ايد. ولي سينوزيت مزمن كه تغييرات آن ممكن است بيشتر از سه ماه طول بكشد (علائم را فرد بيشتر از سه ماه داشته باشد) تغييراتي در سيتي اسكن ايجاد مي كند كه قابل رويت است. اگر سيتي اسكن كاملا پاك و تميز باشد مي توان گفت كه مثلا شما قبلاً سينوزيت مزمن نداشته ايد. اگر داشتيد تغييرات آن در عكس سيتي اسكن ديده مي شد.


 
پرسش ۴۸۲۱
سلام اقای دکتر وقت بخیر خسته نباشید ببخشید من مدتی هست که در یکی ازسوراخهای بینیم یک زخم دارم که خشک شده و خوب نمی شود وبوی بدی هم میدهد به نظر شما مشکل ساز هست یا نه؟ ممنونم
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

بايد علت زخم بيني مشخص شود با يك معاينه ساده علت آن مشخص مي شود. اگر به دليل خشكي مخاط باشد با پمادهاي چرب كننده داخل بيني بهبود خواهد يافت اما گاهي علت هاي ديگر هم دارد. گاهي نياز به نمونه برداري است و ممكن است نشان دهنده بيماري خاصي باشد.بهرحال براي دادن نظر دقيق نياز به معاينه است.


 
پرسش ۴۸۱۶
من ازطریق اینترنت باهاتون آشنا شدم و کارتونو خیلی میپسندم ولی چون متاسفانه شهرستان هستم و امکان اومدنم به تهران نیس از دکتر های شهر خودم تحقیق میکردم ک شنیدم یه مشکلی بیشتر مواقع واس عمل کننده ها بوجود میاد و اون خونریزی بینی تو فصل های سرد سال هس . دلیل این مساله به خاطر چی هس ؟ و راه حلی داره ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

اولا كه اين موضوع براي همه پيش نمي آيد و فقط براي درصد كمي از افراد پيش مي آيد اگر هم پيش بيايد به علت خشكي مخاط است. بعد از دو سه سال اين مسئله خود بخود حل مي شود بهترين كار چرب كردن داخل بيني با پماد ويتامين A مي باشد. چند وقت يكبار كه احساس مي كنيد مخاط بيني خشك شده و لخته هاي خون مي بينيد شب ها داخل بيني را ويتامين A چرب كنيد.


 
پرسش ۴۷۹۰
nose 4790
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

درمان بيماري هاي حساسيت و سينوزيت، دارويي است. به عبارت ديگر با درمان هاي جراحي از بين نمي روند. بخاطر آنكه مخاط بيني دچار مشكل است و وقتي مخاط بيني مشكل داشته باشد ممكن است حساسيت ايجاد شود يا دچار التهاب و عفونت گردد. اگر دچار التهاب و عفونت گردد به آن سينوزيت مي گوييم. سينوزيت و حساسيت درمانشان دارويي است. بعضي وقتها سينوزيت به دارو جواب نمي دهد و ما ممكن است مجبور شويم از جراحي كمك بگيريم ولي باز هم مشكل اصلي مريض كه همان التهاب مخاط است درمان نهاييش، دارويي است بنابراين، اينكه فكر كنيم سينوزيت و حساسيت با عمل خوب مي شود، چنين چيزي صحت ندارد. جراحي زيبايي بيني فقط مي تواند اشكالات ظاهري بيني را برطرف نمايد.


 
پرسش ۴۷۸۱
nose 4781
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

احساس درد به صورت نقطه ای روی استخوان های بینی به طوری که وقتی دستتان را روی نقطه خاصی از بینی می گذارید بینی درد بگیرد تا دو سه ماه بعد از عمل بینی هم اگر باشد مسئله مهمی نیست ولی اگر ترشحات چرکی وجود داشته باشد بحث دیگری است. علت ترشحات چرکی باید بررسی شود و حتماً باید درمان شود و ترشحات چرکی نباید به حال خودش گذاشته شود زیرا ترشحات چرکی معمولاً پیشرفت می کند و مشکلات خاصی را برای فرد ایجاد می کند ممکن است جسم خارجی باقیمانده باشد یا پوست بینی به داخل مخاط بینی راه پیدا کرده باشد بهرحال علتی دارد که باید بررسی شده و برطرف شود


 
پرسش ۴۷۷۸
یه سالی میشه عمل کردم منتهی گرفتی بینی دارم بعضی وقتا گرفتگیم جابه جا میشه ثابت نیست هر چند دقیقه یه سوارخه بعد عوض میشه خواستم بدونم راه درمانش چیه راهنماییم کنی
پاسخ دکتر حسنانی:

دانلود

گرفتگی بینی که جابجا می شود و فقط در یک سمت خاص بینی نیست معمولاً علتش آلرژی است. به جراحی ربطی ندارد. اگر انحراف بینی باقی مانده باشد یا دریچه بینی تنگ شده باشد یا چسبندگی ایجاد شده باشد معمولاً مشکلی که ایجاد می شود فیکس است یعنی مثلاً فقط سمت راست گرفته می شود یا گرفتگی همیشه در سمت چپ بینی است یا هردو. وقتی یک طرف باز می شود و بسته می شود و این گرفتگی جابجا می شود معمولاً علت مخاطی دارد و ربطی به جراحی ندارد البته علت دقیق آن با معاینه مشخص می شود ولی اینها درمانشان اسپری های ضدحساسیت است این حالت معمولاً قبل از عمل هم وجود داشته است یعنی این مشکل گرفتگی بینی قبل از عمل هم وجود داشته است و اگر دقت کنید که متوجه می شوید که ربطی به عمل ندارد.


 
پرسش ۴۷۲۳
nose 4723
پاسخ دکتر حسنانی:

بوي بدي كه بعد از جراحي گاهي احساس مي شود به خاطر راه ارتباطي است كه بين پوشش مخاطي داخل بيني و پوست زير بيني ايجاد شده يعني مثلاً در اثر بخيه هايي كه در حين جراحي زده شده يا در اثر برش هايي كه در حين جراحي داده شده راهي بين محفظه داخل بيني و بافت هاي زير پوست بيني باز شده. اين باعث مي شود كه عفونت از داخل بيني به زير پوست بيني منتقل شود و بو بگيرد. بهترين راه درمان اين مشكل، شستشوي مكرر بيني با استفاده از سرم فيزيولوژي يا آب نمك كه با همان غلظت سرم فيزيولوژي ساخته شده است. اگر اين كار را مرتب انجام دهيد اين مشكل معمولاً به صورت خود به خود كنترل مي شود و از بين مي رود. اگر خيلي مقاوم باشد و از بين نرود در اين صورت بايد جراحي مجدد شود يا حداقل يك بازبيني مجدد با آندوسكوپ بشود تا بفهميم كجا چنين مشكلي به وجود آمده است. اگر با آندوسكوپ تشخيص ندهيم كه مشكل از كجا بوده بايد دوباره بيني باز شود تا ببينيم مشكل از كجا ايجاد شده است ولي معمولاً با شستشوي مكرر داخل بيني بوي بد داخل بيني از بين مي رود و نيازي به اقدام جراحي نيست و بايد صبر و حوصله كنيد. گاهي آنتي بيوتيك نيز مفيد است استفاده از آنتي بيوتيك باعث مي شود كه اين بو زودتر كنترل شود مخصوصاً اگر عفونت واقعي ايجاد شده باشد. قرمزي و التهاب ايجاد شده باشد يا ترشح چركي از قسمتي از ساختار بيني ايجاد شده باشد در آن صورت آنتي بيوتيك كمك مي كند ولي اگر عفونت واضح نباشد بيشتر همان شستشوي بيني توصيه مي شود.


 
پرسش ۴۷۰۲
nose 4702
پاسخ دکتر حسنانی:

پوليپ، رشد مخاط داخل بيني است براي آنكه بخواهم در مورد مخاط توضيح دهم اينطور بايد فرض كنيم كه پوست روي بيني را مي پوشاند داخل بيني، بافت پوششي كه وجود دارد كه حفره هاي داخلي بيني را مي پوشاند و همچنين سينوس ها را مي پوشاند به آن مخاط مي گويند. بافت مخاط گاهي در اثر برخي بيماري ها رشد نابجا مي كند سردسته اين بيماري ها، آلرژي است. با رشد مخاط گوشت اضافه توليد مي شود كه اين گوشت اضافه داخل بيني را مسدود مي كند راه تنفس را تنگ مي كند و گاهي باعث بسته شدن راه تنفس مي شود. درمان اين پوليپ ها دارويي است. بيماري كه باعث شده مخاط رشد اضافي بكند با دارو درمان مي شود تا پوليپ ها كوچك شوند ولي گاهي هر چه دارو مي دهيم پوليپ ها به دارو جواب نمي دهند و همچنان به رشد خودشان ادامه مي دهند. در اين حالت، نياز به جراحي است يعني با جراحي پوليپ ها را مي تراشيم، خارج مي كنيم و راه هوايي را دوباره باز مي كنيم. داستان پوليپ با جراحي زيبايي تفاوت مي كند. جراحي زيبايي بيني يعني اينكه بياييم و شكل ظاهري بيني را تغيير دهيم ولي عمل پوليپ آن است كه گوشت اضافه را كه در اثر بيماري هاي خاص ايجاد شده بتراشيم و دربياوريم كه روي ظاهر بيني اصلاً هيچ تأثيري ندارد اينها دو عمل كاملاً مجزا هستند. تغيير شكل ظاهر بيني توسط جراحي پلاستيك با جراحي زيبايي انجام مي شود پوليپ با جراحي ديگري به نام آندوسكوپي سينوس خارج مي شود اين دو، دو جراحي كاملاً متفاوت است كه هيچ ربطي به يكديگر ندارند ولي اين قابليت وجود دارد كه هر دو جراحي را همزمان با يكديگر در يك عمل جراحي انجام دهيم و وقتي كه فرد بيهوش است اول پوليپ ها را بتراشيم و با تكنيك هاي آندوسكوپي سينوس از بيني خارج كنيم بعد از آنكه مجراي هوايي بيني كاملاً باز شد عمل دوم كه جراحي زيبايي هست را شروع مي كنيم و شكل ظاهري بيني را تغيير مي دهيم.


 
پرسش ۴۶۹۳
سلام اقاي دكتر من يك بار سال 88 عمل كردم سربالا بود دوست نداشتم بعد دوباره سال91 عمل كردم،بينيم گوشتي با پوست ضخيم است،البته اقاي دكتر هر دوبار بينيم كج شد و دكتر صافش نكرد و سوراخ ها كاملت با هم فرق دارد وگرنه من ادم حساسي نيستم و فقط دوست دارم بيني صاف و تميزي داشته باشم و مشكل اصلي هم سوراخ هاي بينيم است كه شبيه هم نيست و حتي دو طرف بينيم قرينه نيست و كاملا مشخص است،الان هم بينيمو دوست ندارم هم ميترسم دوباره عمل كنم بدتر بشه،حتي اگه بشه سرپايي سوراخ هاي بينيم درست بشه بهتر است،خيلي هم بينيم كوچيك نيست ولي اندازش مهم نيست بيشتر مشكلم سوراخ هاش است،ممنون ميشم راهنمايي كنيد چكار كنم
پاسخ دکتر حسنانی:

در مورد بيماراني كه چندبار عمل كرده اند و در آخر به خواسته شان نرسيده اند توصيه اول من آنست كه وسواس نداشته باشند و خيلي خودشان را درگير بيني شان نكنند. اگر ظاهر بيني نسبتاً قابل قبول است و فقط نمره كاملي كه آنها مي خواهند را ندارد و مثلاً 70 الي 80 درصد زيبايي را دارد كه در جامعه عرف است و پذيرفته شده است و بيني زشتي محسوب نمي شود و بيني قابل قبولي محسوب مي شود به نظرم بهترين كار آنست كه با آن بيني كنار بياييد و از جراحي كردن هاي مجدد و مكرر خودداري كنيد. به خاطر اينكه بهرحال هر جراحي عارضه و ريسك خودش را دارد و ممكن است به پوست بيني و اسكلت بيني و يا مخاط داخل بيني آسيب هاي جبران ناپذيري وارد شود بطوريكه اصلاً قابل اصلاح نباشد. بنابراين توصيه من براي كساني كه قبلاً چندين بار جراحي كرده اند و به نتيجه دلخواهشان نرسيده اند در درجه اول آنست كه با بيني خود كنار بيايند فقط در صورتي توصيه جراحي دارم كه با وجود آنكه چندين بار قبلاً جراحي شده ظاهر بيني طوري است كه مورد پذيرش عرف جامعه نباشد و وقتي به فرد نگاه مي كنند احساس كنند كه بيني اشكال عمده اي دارد ولي اگر بيني حالتي دارد كه قابل قبول است و افرادي كه نگاه مي كنند احساس نكنند كه بيني عجيب و غريبي روي صورت وجود دارد ولي خب آن چيزي كه شما مي خواهيد نيست و به قول خودتان تميز و زيبا نيست از جراحي كردن هاي مكرر دست برداريد. چون بهرحال ممكن است بيني شما دچار آسيب هاي شديد شود.


 
پرسش ۴۶۵۷
با عرض سلام و خسته نباشید من مدت زیادی هست (چندسال) که ابریزش شدید بینی (گاها مخاطی و بیشتر مواقع بی رنگ و رقیق) همراه با گرفتگی بینی،خارش و عطسه دارم و درطول روز چندین بار اینطوری میشم و بیشتر اوقات هنگامی که از خواب بیدار میشم اتفاق میوفته. توی این مدت کلی دکتر رفتم و گفتن که حساسیت دارم و داروهای مختلفی رو ازجمله آنتی هیستامین، آمپول دگزا، لوراتادین، اسپری نازوکروم، فکسوفنادین ایرانی و خارجی امتحان کردم و فقط قرص تلفست(فکسوفنادین خارجی) اثربخشی مطلوبی داشت و مابقی داروها تاثیر کم و کوتاه مدت داشتند. و مدتی قبل یکی از پزشکان مختخصص محل کارم گفت که نباید تلفست رو استفاده کنم چون داروی قوی ایه و عوارض داره. حالا از شما درمورد مشکلم راهنمایی میخاستم. آیا بیماری من رنیت آلرژیکه؟ آیا داروی بهتری هست که مشکلم رو برطرف کنه؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید. باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

بيماري شما رنيت آلرژيك يا همان حساسيت است و درمان آن دارويي مي باشد. حساسيت، با دارو فقط كنترل مي شود. معالجه نمي شود به عبارت ديگر تاوقتي كه دارو مصرف شود وضعيت بيمار خوب است و وقتي كه دارو قطع مي شود دوباره عطسه و آبريزش آغاز شده ترشحات پشت حلق و خارش ناحيه گوش و حلق و بيني دوباره آغاز مي شود و برمي گردد. نكته مثبت اينكه با افزايش سن شدت حساسيت آلرژي كم مي شود و از بين مي رود. بنابراين اگر به دنبال درمان هاي دائمي تر هستيد مونوتراپي يا واكسن زدن عليه مواد آلرژن مي تواند به شما كمك كند. به اين صورت كه آلرژن هاي مختلف را كه همان مواد حساسيت زا هستند و به صورت شايع در محيط وجود دارد زير پوست شما تزريق مي كنند تا ببينند به كدام يك حساسيت داريد و سعي مي كنند كه عليه آن، شما را مقاوم نمايند البته اين روش، روش وقت گير و سختي است ولي بهرحال درمان هاي ضدآلرژي را مي توانيد استفاده كنيد كه سردسته آنها اسپري هاي حاوي كورتن است كه در داخل بيني به صورت پاف پاشيده مي شود و به صورت اسپري مي باشد. نكته مثبت اين اسپري ها آن است كه كورتنش جذب بدن نمي شود و در همان بيني اثر مي كند به همين علت عوارض كورتن را ندارد و فقط فوايد آنها را دارد. عوارض كورتن، عبارتند از: فشار خون، پوكي استخوان، مشكلات چشمي، مرض قند و زخم معده. اين موارد توسط اسپري هاي كورتن دار بيني ايجاد نمي شود بنابراين سردسته درمان هاي رنيت آلرژيك اسپري هاي بيني هستند كه حاوي كورتن مي باشند. بعد از آن، آنتي هيستامين ها مفيد هستند. آنتي هيستامين هاي نسل قديم و نسل جديد وجود دارد. نسل قديم خواب آور بودند و آنتي هيستامين هاي نسل جديد خواب آوري كمتري دارند و آنها بيشتر توصيه مي شوند مثل تلفست و لوراتيدين. نسل قديم مثل قرص هاي آنتي هيستامين دكونژستان كه كلرفنيرآمين دارند يا مثلاً ديفن هيدرامين


 
پرسش ۴۶۳۸
با عرض سلام و احترام خدمت جناب آقاي دکتر حسناني مشاوره اي از حضورتان داشتم بنده پسري 30 ساله هستم که از حدود 4الي 5 سال پيش دچار کاهش شديد و قطع حس بويايي و چشايي شده که با اسکن و اندوسکپي بيني سينوزيت و پوليپ بيني با پايه الرژي و انحراف تيغه بيني تشخيص داده شد که با استفاده از دارو و اسپري درمان هاي موقتي داشتم همچنين دچار آسم خفيف نيز شده و از اسپري سيمبوکورت استفاده مينمايم حال با توجه به قطع حس بويايي و مشکلات تنفسي و عکس اسکن و آزمايش که در ادامه ارسال ميشود نظر شما در مورد عمل اندسکوپ بيني براي به دست اوردن حس بويايي و برطرفي مشکلات تنفسي رو چطور و تا چه حد ميدانيد همچنين احتمال بازگشت مشکلات بعد از عمل چگونه است.با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

وقتي كه سينوزيت مزمن بشود، يعني پس از سه ماه درمان، به دارو جواب ندهد يا اينكه در داخل بيني پوليپ هايي وجود داشته باشد كه به دارو جواب نمي دهد درمان جراحي پيشنهادي، جراحي آندوسكوپي سينوس است. به اين صورت بدون هيچ گونه برشي به وسيله يك سري دستگاه هايي كه شامل لنز و وسايل جراحي است از طريق سوراخ هاي بيني وارد مي شويم و پوليپ ها را خارج مي كنيم، تميز مي كنيم، بيني و سينوس شستشو داده مي شود هرگونه عفونت و چرك خارج مي شود دهانه سينوس ها گشاد مي شود، حفره هاي بيني و سينوس را تميز مي كنيم. اين جراحي آندوسكوپي سينوس باعث مي شود كه بيني و سينوس ها كاملاً تميز شوند ولي اين به معناي ريشه كن شدن بيماري نمي باشد. فردي كه آلرژي دارد يا فردي كه التهاب هميشگي در مخاط دارد مستعد تجمع چرك و عفونت مي باشد و ممكن است كه دوباره در داخل بيني اين فرد پوليپ درست شود. به همين علت بعد از جراحي آندوسكوپي بيني دوباره بايد درمان هاي نگهدارنده شروع شود كه شامل شستشوي مكرر بيني و اسپري هاي حاوي كورتن است. اين داروها را فرد بايد براي مدت طولاني استفاده كند وگرنه بيماري دوباره عود مي كند. اسپري هاي حاوي كورتن، نكته مثبتي كه دارند اين است كه كورتن آنها جذب نمي شود به همين علت عوارض كورتن ها را ندارد. افرادي كه علاوه بر پوليپ يا سينوزيت مزمن، آسم هم داشته باشند به درمان سخت تر جواب مي دهند و بعد از اينكه درمان شدند، نسبت به افرادي كه همزمان آسم ندارند، احتمال عود كردن بيماري شان بيشتر است. اين افراد بايد بيشتر رعايت كنند و درمان هاي دارويي را بعد از عمل جراحي، حتما انجام دهند.


 
پرسش ۴۶۱۸
با سلام خدمت دکتر حسنانی ، من پسری ۲۷ ساله ام در ۱۸ سالگی به دلیل خونریزی های غیرقابل تحمل بینی ناشی از انحراف بینی ، اقدام به عمل انحراف بینی کردم .پزشک قبل از عمل به من گفت که نه به طور کامل اما تا ۹۰ درصد از خونریزی های بینی من کاسته خواهد شد و البته از من خواستن ک در صورت تغییر ناخواسته در زیبایی بینی من در حین عمل انحراف بینی ،همزمان عمل رینو رو هم انجام بدن ک من نپذیرفتم .بینی من به شکل طبیعی عقابی هستش اما نتایج بعد از عمل این بود که با اینکه غضروف های دو طرف سپتوم بینی من برداشته شد اما بعد از گذشت ۹ سال هنوز هم با هر ضربه و خشکی هوا و ورزش های سنگین مثل بدنسازی به تعداد زیاد دچار خونریزی بینی میشم و اون عمل انحراف بینی به نظر خودم تنها ده درصد خونریزی های من رو کمتر کرد.برای درمان ۹ ساله هر شب از ترکیب عسل و تریامسینولون ان ان برای مرطوب کردن بینی استفاده میکنم با این وجود برای بهار و تابستون حداقل هفته ای یه بار خونریزی بینی دارم، اگه هم مرطوب نکنم تقریبا هر روز اتفاق میفته، در صورت مرطوب نکردن این خونریزی ها در پاییز و زمستون با تعداد کمتری رخ میده ک واقعا عذاب آوره و مشکل من حل نشده ،از طرفی در حین اون جراحی قسمتی از بالای سپتوم به اندازه نیم سانتی متر برداشته شده بود ک بعد از جراحی دو عارضه داد،اول اینکه دو طرف بینی ام از اون ناحیه با هم مرتبط هستن به این صورت ک اگر از سمت راست بینی دچار خونریزی بشم از اون سوراخ وارد سمت چپ بینی م هم میشه و بالعکس، سوراخش با چراغ قوه هم معلومه و در واقع در سقف بینی بالای سپتوم ایجاد شده ، دوم از لحاظ زیبایی اینکه با اینکه بینی من عقابیه اما در اون ناحیه ک سقف سپتوم برداشته شده قسمتی از قوز بینی من دچار تورفتگی شده و در ظاهر قابل تشخیصه ، الان ۹ سال از اون عمل میگذره ، نه تنها خونریزی بینی من درمان نشده بلکه زیبایی شم دچار اختلال شده ، الان میخواستم بدونم آیا میشه با جراحی مجدد این خونریزی رو درمان کرد و عمل رینو هم انجام داد ؟ ناگفته نماند جهت اطلاع تون بگم سه سال پیش به یه پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کردم و گفتن به علت اینکه غضروف ها با عمق زیادی برداشته شدن و سپتوم بینی من خیلی نازک شده قابل جراحی نیست و ممکنه در حین جراحی سپتوم بشکنه الان میخواستم بدونم آیا میشه با جراحی مجدد یا هر روش دیگه ای به جز مرطوب کردن بینی این خونریزی های متعدد رو درمان کرد و آیا میشه عمل رینو هم انجام بدم؟ من به یه دونه از این عمل ها هم قانعم اگه امکانش باشه مد نظر داشته باشید ک این خونریزی ها من رو از بسیاری کارهای اساسی مثل ورزش دور کرده و کلا این موضوع روی روحیه و روان من تاثیر منفی گذاشته ممنون از حسن توجه تون واقعا سپاسگزار میشم اگه پاسخ بدید
پاسخ دکتر حسنانی:

با توجه به اینكه بخشی از تیغه وسط بینی شما از بین رفته و سوراخ شده است، اصلاح آن مشكل است. زیرا مستلزم آن است كه قسمت مخاطی و غضروفی بینی دوباره پیوند زده شود و پیوند هم معلوم نیست موفقیت آمیز باشد یا نباشد. ولی بهرحال قابل انجام است. در اینگونه موارد معمولاً از گوش یا دنده فرد غضروف برداشته می شود و به همراه مخاط قسمت های مخاطی از داخل بینی آن ناحیه سوراخ شده ترمیم می شود و همزمان می توان عمل جراحی زیبایی بینی انجام داد. ولی بهرحال عمل سخت و مشكلی است و معلوم نیست نتیجه اش قابل قبول باشد ولی در بسیاری از موارد موفقیت آمیز است. می توانید اینكار را امتحان كنید ولی قولی نمی توانم بدهم كه مشكل شما حل شود نقداً هر شب داخل بینی را با استفاده از پماد ویتامین آ چرب كنید.


 
پرسش ۴۶۰۴
بنده قصد عمل جراحی دارم قبل از اقدام چند تا سوال در مورد عمل داشتم اول از همه وقتی که برش از زیر نوک بینی داده میشه پوست بینی رو به سمت بالا میبرین تا اقدامات جراجی رو انجام بدید میخواستم بدونم تیغه بینی یا سپتوم استخوان هست یا غضروف؟ سوال دومم اینه که سمت چپ و راست سپتوم وقتی که برش داده میشه حالت گوشتی هست که یه طرف به سمت راست و یکی به چپ میفته ایا این گوشت که جدا میشه از سپتوم گوشته یا غضروف؟
پاسخ دکتر حسنانی:

اسم تیغه وسط بینی سپتوم است. سپتوم در قسمت جلو غضروفی است و در قسمت پشت، استخوانی است. روی این غضروف و استخوان را یك لایه می پوشاند كه به آن مخاط گفته می شود. مخاط شبیه پوست بیرونی است. یعنی پوشش داخلی بینی را مخاط می نامند و پوشش های خارجی را پوست می نامند. سپتوم می تواند به سمت چپ یا راست كج شده باشد یا مثلاً از جلو به سمت چپ كج شده باشد و از عقب به سمت راست و یا بالعكس آن. در هر حال از هر طرفی كه كج شده باشد ممكن است محفظه سمت چپ یا محفظه سمت راست یا هر دو مسدود كند در این صورت می گوییم انحراف بینی یا انحراف تیغه وسط بینی وجود دارد و برای اصلاح آن جراحی به نام سپتوپلاستی وجود دارد. در سپتوپلاستی، تیغه وسط بینی اصلاح می شود. این عمل ربطی به عمل زیبایی بینی ندارد. عمل زیبایی راینوپلاستی یا رینوپلاستی نام دارد. ولی می توان اصلاح انحراف بینی را همزمان با اصلاح ظاهر بینی جراحی كرد كه در آن صورت اسم عمل سپتوراینوپلاستی می شود. یعنی جراحی سپتوم بعلاوه جراحی مربوط به زیبایی بینی.


 
پرسش ۴۵۸۷
سلام و درود فراوان من به شما، یک سوالی داشتم خدمتتون،من انحراف بینی داشتم یک سال پیش بینیمو عمل کردم در کانادا،مشکل انحراف فیزیکی بینیم برطرف شد و تیغه های اضافی برداشته شد، فقط مشکلی که بعد عمل برام پیش اومد و هنوز خب نشد این هستش که یکی از بینی هام کاملا کیپ میشه و دومی کاملا باز باز...و بعد از چند ساعت دوباره جاشون عوض میشه...یعنی اولی که باز بوده کیپ میشه و دومی که بسته بوده باز میشه....(به طوری که همیشه یکیشون بازه بازه و یکیشون کیپ کیپ..و جاشون هی عوض میشه..و کمتر پیش میاد که هردوشون باهم باز باز باشند‌..) هر روز چرپ می کنم و بهش میرسم ولی هنوز خب نشده،ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. جابه جا شدن مقدار جریان هوا در سوراخ های بینی موضوعی عادی است و در همه افراد اتفاق می افتد ولی افراد معمولا از آن آگاه نیستند . آگاه شدن فرد از این سیکل گرفتگی به معنی تنگی نسبی راه هوایی بینی وی است . این حالت می تواند در اثر اشکلات مخاطی نظیر آلرژی باشد که با درمان دارویی بهبود می یابد یا این که ممکن است به دلیل اشکلات ساختار بینی مانند باقی ماندن انحراف بینی باشد که نیاز به جراحی مجدد دارد.


 
پرسش ۴۵۸۴
سلام جناب دکتر خسته نباشید و سالم باشید اقای دکتر من ۲۰ ساله هستم بینی گوشتی دارم و غضروف ضعیفی دارم دو سوال دارم ۱.ایا با عمل پلیپ انحراف بدنه بینی هم صاف میشود یا جزئ عمل زیبایی است ۲. ایا غضروف دنده با مصنوعی یکی است چون دکترم فوق تخصص است و گفته که غضروف دنده باید بخرم و ایا غضروف دنده ایمن و بدون عوارض است ممنون که مطالعه کردید من میخواهم فقط بینیم را صاف کنم و پلیپ از بین برود و حدود ۵ میلی متر از عرض بینیم کم شود خدا نگهدار ممنون شما میشوم اگر جواب را ایمیل کنید خدا حافظ شما
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. پولیپ, رشد مخاط داخل بینی در اثر علل مختلف است که خود را به صورت بافت نرم ( گوشت اضافه ) درون بینی نشان می دهد و در معاینه و سی تی اسکن قابل رویت است . مشکل تنفسی ایجاد می کند و درمان آن ابتدا دارویی است در صورتی که به دارو پاسخ نداد نیاز به جراحی دارد . جراحی پولیپ روی شکل ظاهری بینی هیچ اثری ندارد . غضروف دنده اشعه دیده (از فرد مرده) یا غضروف مصنوعی هیچ کدام اولویت اول ما نیستند . بهتر است از غضروف خود شما استفاده شود که به ترتیب غضروف تیغه بینی , غضروف پشت لاله گوش و غضروف دنده اولویت استفاده دارند . در شرایط خاص می توان از غضروف اشعه دیده یا غضروف مصنوعی استفاده نمود .


 
پرسش ۴۵۶۷
سلام خدمت دکتر حسنانی بنده حدود ۲ سال از قطره ی بینی نفازولین استفاده کردم و حالا میخوام بدونم راه درمان بدون جراحی هم وجود داره ؟ ممنون میشم جوابمو بدید خیلی میترسم از اینکه عمل بخواد باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. قطره نفازولین و فنیل افرین اعتیاد آور است و بیشتر از سه روز نباید استفاده شود . در صورت استفاده طولانی تر علاوه بر اسیب به مخاط بینی وابستگی و اعتیاد ایجاد می کند . هر چه سریعتر استفاده از آن را کنار بگذارید .


 
پرسش ۴۵۵۹
باسلام جناب دکتر من یک سال و نیم پیش عمل بینی انجام دادم و از همان ابتدا احساس چسبندگی مخاط داخل بینی دارم ممنون میشم اگردر باره راه درمان راهنماییم کنید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی علت های متعددی دارد . باقی ماندن انحراف تیغه وسط بینی , تنگ شدن دریچه های داخلی و خارجی بینی, چسبندگی تیغه وسط بینی به دیواره های کناری بینی , سوراخ شدن تیغه وسط بینی , بزرگی شاخک های بینی , الرژی و حساسیت هر یک می توانند عامل ایجاد مشکل باشند . تشخیص با معاینه حضوری امکان پذیر است .


 
پرسش ۴۵۱۴
سلام دکتر حسنانی وقت شما بخیر سوالی داشتم.مصرف کورتون برای جراحی بینی خطری ایجاد میکنه؟من مبتلا به لیکن پلان مخاطی هستم و قصد جراحی بینی دارم.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مصرف کورتون با دوز بالا ( مقدار زیاد ) می تواند در ترمیم بینی بعد از جراحی اختلال ایجاد کند ولی روی بیهوشی تاثیر منفی ندارد .


 
پرسش ۴۴۴۱
سلام داکتر صاحب حسانی از اینکه یکی داکتران ورزیده هستید خواستم در باره اینکه بنده عمل جراحی انحراف بینی را انجام دادم و حالا که مدت 2 ماه میشود که در پرده بینی من دو سوراخ موجود است گفتم یا نقص دارد یا خیر یا اعلاج دارد یا خیر لطفا در این باره به ما معلومات دهید با احترام
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سوراخ تیغه وسط بینی ( پرفوراسیون سپتوم ) یکی از عوارض جراحی انحراف تیغه بینی یا جراحی زیبایی بینی می باشد . اگر سوراخ کوچک باشد ممکن است حین تنفس صدای سوت زدن ایجاد کند . اگر بزرگ باشد می تواند گرفتگی بینی , خشکی مخاط بینی , خونریزی گاهگاهی از بینی ایجاد نماید . اگر مشکلات قابل اشاره قابل تحمل باشند بهتر است با آن کنار بیایید در غیر این صورت با پیوند غضروف این مشکل قابل حل است .


 
پرسش ۴۴۳۹
سلام اقای دکتر وقتتون بخیر بینی من حدودن ۴ سال پیش دوبار شکسته بود و مشکل تنفسی داشتم و معتاد قطره نفازلین شده بودم و با توجه به سی تی اسکنی ک گرفتم شاخکای بینی من بادکنکی شده بود تا اینکه دوماه پیش عمل رینوپلاستی انجام دادم ولی الان از ظاهر بینی من مشهوده ک هنوز انحراف داره و هنوز خیلی بزرگه و دکترم هم میگه با ماساژ صاف میشه ولی امیدی بش ندارم و یه قوز هم بینی من داره هنوز ایا با ماساژ ممکنه صاف بشه و قوزش بره؟مشکل تنفسی هم هنوز دارم ممکنه بهتر بشه به مرور؟ممنون میشم ج بدید‎
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. پوست بینی شما ضخیم است و از بین رفتن کامل ورم آن دو سال طول می کشد . بهتر است در این مدت در خواست عمل مجدد از دکتر خود ننمایید . قطره نفازولین هم هرگز نباید بیشتر از پنج روز استفاده شود زیرا اعتیاد ایجاد می کند و به مخاط بینی آسیب می رساند .


 
پرسش ۴۳۹۵
سلام اقای دکترخسته نباشید بنده به همون فرمیکه گذاشته بودین رو سایت عکسها رو فرستادم برای اطمینان ایمیلتونم یاداشت کردم وگفتم دوباره براتون عکسهاروبفرستم ممنون میشم بفرمایید بینی گوشتی بنده بعد از عمل به چه صورت در میاد. نمیخوام بینی غیر معمولی داشته باشم فقط میخوام ببینی من جم وجور میشه به صورتم بیشتر از اینیکه هست بیاد وموقع خندیدن کمتر پهن بشه رو صورتم واینکه برگه های بینی من یا پرده های بینیمم کمی ازار دهندست وکلفت به نظر میاد. لطفا راهنمایی بفرمایین بعد عمل بینی بنده با این سطح توقع بنده درست از اب در میاد در ضمن بنده کمی سینوزیت دارم وبینی من گاهی اوقات کیپ خشک و مخاط بینی هم دارم. توی کامنتها یکه به بقیه جواب داده بودین دیدم فرمودین بینی گوشتی تا یکسال التهاب داره واقعا همینطوره اقای دکتر؟ اینکه عذاب اوره برا من ولی اگر بینی من درست بشه اصلا مهم نیست. ببخشید اگر لطف بکنید وهزینه عملم بگین مچکر میشم برام مهمه ممنون از راهنماییتون واینکه به حرفهای مردم گوش میدید خدا خیرتون بده.عکسها رو دوباره براتون گذاشتم وجسارتا یه عکس از خودم اضافه میزارم واز شما میخوام بهم بگیید توی این عکس بینی من چقد به ظاهرم میاد یا نمیاد واگر عمل بشم بهتر از این میشه بنده به خاطر کارم که بیشتر توی زمینه قرارداهای ساخت وساز تو ترکیه وخارج از کشور هستش واینکه بیشتر جلسات کاری رو با نفراتی دارم که باید بتونم از لحاظ کاری بهشون اطمینان خاطر بدم در مورد عقد قرارداها واطمینان و جلب توجهه طرفهای مذاکره خیلی برای شرکت مهمه وتوی این مسیر طرز صحبت کردن ومخصوصا سیمای خوب واراسته خیلی که چه عرض بکنم وحشتناک تاثیر گذاره ومخصوصا اگر هم طرف قرارداد ما خانم ها باشن بیشتر تاثیر داره وبرای رونق کار ما خوبه به هرحال با این همه تفسیرممنون میشم نظر کلی وقطعی خودتون رو راجب بینی بنده بفرمایید خیلی ازتون مچکرم بخاطر توجهتون ووقتیکه میزارین روزتون خوش.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) ولی با پوست ضخیم است. در نمای روبرو، پهنای بینی زیاد است. انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ، قوز کوچکی روی بینی دیده می شود. نوک بینی افتادگی دارد. با عمل جراحی، بینی شما ۶۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


  یکسال اسپری فلو تیکو مکس و نازونکس را استفاده کردم و نتیجه نگرفتم
پرسش ۴۱۹۲
سلام دکتر وقت به خیر راستش دکتر بنده یک سال گذشته بینی خود را جراحی نمودم.قبل از عمل از فرم بینی خودم از تمام رخ راضی بودم و صرفا به خاطر قوز بینی اقدام به جراحی کردم. و اینکه قبل از عمل هیچگونه مشکل تنفسی و یا پولیپ نداشتم . اما دکتر از بعد عمل تا الان مسیر تنفس هر دو سوراخ بینی من با ورم مخاط بینی من بسته شده و به شدت احساس تنگی نفس دارم . دکترم تمام طول این یکسال جواب سربالا به من دادند و دیگر قصد مراجعه به ایشان ندارم و عاجزانه از شما راهنمایی می خواهم که آیا این ورم مخاط و یا شاید بزرگ ماندن شاخک های بینی بهبودیافتنی هست ؟ و اگر بله چه قدر زمان نیاز دارد؟ لازم به ذکر است در این یکسال اسپری فلو تیکو مکس و نازونکس را استفاده کردم و نتیجه نگرفتم. دکتر سوال دومی که از خدمتون دارم این هست که پهنای بخش استخوانی بینی من بعد از عمل از تمام رخ بسیار زیاد شده و بخش غضروفی بینی من بسیار پهن و گوشتی شده . اگر عکسی که پیوست کردم را ملاحظه نمایید سپاسگزار می شوم چراکه نیازمندم بدانم این پهنای استخوان بینی با بی حسی قابل انجام هست و شما چه پیشنهادی برایم دارید؟ دکتر خواهشمندم لطف نمایید و بنده را راهنمایی کنید تا از این استرس رهایی یابم از اینکه وقت خود را در اختیار بنده می گذارید بسیار سپاسگزارم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. برای پاسخ دقیق تر نیاز به معاینه حضوری وجود دارد ولی احتمالا نیاز به جراحی ترمیمی وجود دارد .


  هر وقت که هوا گرم میشه و یا فین میکنم دچار خون دماغ میشوم
پرسش ۴۱۴۱
سلام آقای دکتر خسته نباشید. پسری 21 ساله هستم، از دوران کودکی تا به حال هر وقت که هوا گرم میشه و یا فین میکنم دچار خون دماغ میشوم.اول ها وقتی خون دماغ میشدم بعد از قطع شدن و با گذشت چن ساعت یا یک روز بعد وقتی فین میکردم یک لخته خونی از داخل بینی من خارج میشد و تا وقتی که این لخته خارج نمیشد خون دماغم ادامه داشت حتی در شب در هنگام خوابیدن .اما الان وقتی خون دماغ میشم خیلی زود بند میاد و اون لخته خونی دیگه نیستش.پیش دکتر گوش و حلق و بینی رفتم گفتند که داخل بینیت خشک هستش و بخاطر همین خون دماغ میشی،گفتند داخل بینیت رگهایی هستش که باید بسوزونی اما با این کار به طور کاملا خون دماغ شدنت قطع نمیشه و احتمال خون ریزی بازهم وجود داره اما کمتر میشه.(اما خودم فکر میکنم مشکل خشکی داخل بینی من بخاطر باز موندن دهنم در هنگام خوابیدن هستش چون با دهن نفس میکشم هوا داخل بینی من جریان نداره و خشک میشه.آیا درسته؟)دکتر بهم پماد آ چشمی تجویز کرد و گفتند روزی یک بار داخل بینیتو چرب کن.و من حدود 6 سال هستش که وقتی شبا میخوابم داخل بینیمو چرب میکنم.این پماد تاثیر خوبی داشته.اما از وقتی که استفاده کردم بخاطر چربی پماد و چرب شدن پوست بینی من روی بینی من مو در آمده و این که بینی من خیلی بزرگ شده و جلوی بینی من خیلی گوشتیو پف و چرب شده.و حالت قبل خودش رو از دست داده و تغییر حالت میده.صبح ها که از خواب بیدار میشوم باد داره. سرم رو به سمت پایین میگیرم بزرگ میشه. بار ها تصمیم گرفتم که این پمادو نزنم اما باز خون دماغ میشوم.آیا شما راه حلی دارید که داخل بینم خشک نشه و یا یه پماد بهتر. که چربی نداشته باشه؟ من از عسل هم یکی دوبار استفاده کردم اما وارد حلقم میشد و داخلش خیلی چسبناک میشد که دیگه استفاده نکردم و این که حدود یکسال هستش که اکثر موقه ها با یک طرف بینی من نفس میکشم، طرفی که نمیتونم نفس بکشم کامل کیپ نیست که احساس خفگی کنم اما نفس به سختی بیرون می آید.و این گرفتگی در هر دو طرف ایحاد میشود. ببخشید که این متن طولانی رو نوشتم. لطفا راهنماییم کنید که چه کنم؟ با سپاس فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

اين خون دماغ شدن هاي مكرر علت هاي متعددي مي تواند داشته باشد: حساسيت يا رنيت آلرژيك، سينوزيت، انحراف بيني، خشكي مخاط داخل بيني، آلودگي هوا، سيگار كشيدن همگی مي توانند باعث شوند كه رگ هاي مخاط داخل بيني شكننده شوند و دچار خونريزي شوند. گاهي وقت ها يك رگ بزرگ خونريزي مي كند در آن صورت سوزاندن آن رگ ارزشمند است ولي در اكثر مواقع رگ هاي متعدد كوچك در حال خونريزي مي باشند و سوزاندن يكي از آنها كمكي نمي كند. چون رگ هاي ديگر همچنان شكننده هستند و مي توانند خونريزي كنند. درمانش آن است كه عامل ايجادكننده اين بيماري را درمان كنيم. مثلاً اگر رنيت آلرژيك مسبب اين مشكل شده باشد بايد رنيت آلرژيك درمان شود. اگر سينوزيت مسبب آن باشد، باید سينوزيت درمان شود. همچنين اگر انحراف بيني يا سيگار كشيدن مسبب آن شده باشد بايد قطع شود. در همه موارد بايد ابتدا علت اصلي برطرف شود. اگر علت اصلي را برطرف كرديم و مشكل همچنان حل نشد استفاده از پمادهايي كه داخل بيني را چرب مي كند مثل پماد ويتامين A چشمي مي تواند كمك كند. چون اينها باعث مي شوند كه شكنندگي عروق داخل بيني كمتر شود. توصيه مي شود كه هر دوره، دو هفته يا سه هفته استفاده شود سپس به مدت دو يا سه ماه استفاده نشود و دوباره به مدت دو يا سه هفته استفاده شود. اگر هميشه استفاده شود هم معمولاً ضرري ندارد زيرا تأثيري روي ظاهر بيني نخواهد گذاشت. اينكه شما مي فرماييد پوست بيني چرب شده يا پف کرده يا بزرگ مي شود و ورم دارد اينها هيچ ربطي به استفاده از پماد داخل بيني ندارند. پماد داخل بيني نمي تواند اثري روي شكل و جنس پوست بيني بگذارد. شايد چربي داخل بيني كمي شما را اذيت كند ولي تأثيري روي شكل ظاهري بيني ندارد. به صورت نادر، بعضي از بيماراني كه اختلال انعقادي دارند مثل بيماري هاي هموفيلي يا بيماري فون ویلبراند Von Willebrand و بيماري هايي از اين دست مي تواند نشانه شان، خونريزي از بيني باشد ولي اينها جزء دسته هاي نادر هستند. اينطور نيست كه هر كس خونريزي از بيني داشته باشد بخواهيم برايشان آزمايش هاي مربوط به اين بيماري را انجام دهيم. بيماري هاي شايع يعني بيماري هايي كه مربوط به خود بيني است بررسي مي شوند. به صورت خيلي نادر، بيماري هاي انعقادي ممكن است خودشان را با خونريزي بيني نشان دهند.


  درمان بزرگی شاخک بینی
پرسش ۴۰۲۴
با سلام و عرض ادب خدمت دکتر محترم اینجانب با توجه به اینکه مشکل تنفس از راه بینی دارم به یکی از دکترهای محترم مراجعه نمودم و پس از معاینه تسخیص دادند علت. بزرگ شدن شاخک های بینی است و تجویز نمودن هر هفته دو عدد آمپول تریا میسیولون داخل بینی به مدت 20 هفته باید تزریق نمود که با تزریق هفته اول بعد از یک روز مشکل تنفسیم تا حد زیادی برطرف شد. حال آیا به نظر جنابعالی تزریق این همه آمپول آن هم به صورت هر هفته صحیح است و عوارض شدیدی به همراه ندارد و جراحی بهتر نیست. پیشاپیش از جواب جنابعالی کمال قدردانی را می نمایم. با تشکر منصوری
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سبک درمانی پزشکان در مورد بزرگی شاخک بینی تا حدی متفاوت است . من با تزریق آمپول کورتن داخل شاخک موافق نیستم و استفاده از اسپری کورتون را توصیه می کنم . اسپری جذب مخاطی چندانی ندارد و فقط در بینی اثر می کند و عوارض جانبی کورتن تزریقی را ندارد .


 
پرسش ۴۰۰۱
سلام دکتر وقت به خیر و ایام به کام بنده دو سال پیش تصادف کردم و از ناحیه سر ضربه دیدم از چندروز بعد از عمل در گوش چپم وزوز ایجاد شد مثل صدای زنبور که ممتد هست و قطع نمیشه که بعدها در گوش راست هم حس میشه از همون موقع انتهای گوش چپ ام احساس درد دارم و اکثر اوقات داخل گوشم خیس هست و مخاط نداره که فکر میکتم درد گوشم بخاطر این هست سرگیجه وضعیتی بعد از سانحه داشتم و احساس کاهش شنوائی که در تست شنوائی تشخیص دادند مشکلی ندارم که جای تعجب داره سوال بنده علت و درمان مشکل گوش ام هست . کنار اینها قصد دارم جراحی زیبائی بینی انجام دهم .شاخک مجرای چپ هم متخصص گفتن بزرگ شده و مشکل تنفس بوجود اورد. به نظر شما نتیجه، یک بینی طبیعی قلمی میشه یا خیر..من عاشق بینی های حجیم و بزرگ اما شیک هستم.اگر بفرمائید امکان اینکه بینی من شبیه کدام از مدل های بینی موردعلاقم میشه عالیه.. اگر هزینه عمل را هم بفرمائید ممنون میشم بینی بنده از بالا استخوانی هست و قوز دارد .نوک بینی غضروف دارد اما محکم نیست و نوک بینی افتاده هست اما فاصله غضروف نوک بینی تا پوست زیاد هست و همین دلیل افتادگی نوک بینی هست عکس ضمیمه شده تشکر فراوان و موفق باشید
nose 4001
nose 4001
پاسخ دکتر حسنانی:

نتیجه جراحی بینی شما در حد 70 % ایده آل است .


 
پرسش ۳۹۷۲
سلام خدمت شما جناب دکتر. من مدت دوسه سال هست ک ب آلرژی شدید فصلی(بهار و تابستان) دچار شدم بطوری ک تنفسم دچار مشکل شده، ب چندین پزشک مراجعه کردم و درمانهای علامتی مختلف دریافت کردم، تا اینکه اخیرا متوجه شدند ک سپتوم بینی انحراف شدید داره بعلاوه اینکه مخاط روی کونکاها هم دچار هایپرپلازی شده و اینها همه باعث شدن تنفسم oronasal بشه. پیش چندین پزشک مشاوره گرفتم و گفتن ک باید سپتوپلاستی انجام بشه ولی چون مشکل سیستمیک آلرژیک دارم، تنفس بطور کامل بهبود پیدا نمیکنه.از اونجایی ک بینی م یمقدار ایراداتی هم داره و ضمن اینکه بنده دندانپزشک هستم، فوق العاده روی فرم بینی م حساسم. خواستم نظر شما رو جویا شم ک اگر راینوپلاستی بهمراه سپتوپلاستی انجام بدم، تنفسم بدتر نخواهد شد? و اینکه نوع بینی م ب چ صورته و نتیجه درمان چطور خواهد بود? من خواهان یه بینی کاملا طبیعی هستم و فقط میخوام عیوب بینی رفع شوند. با تشکر از شما استاد بزرگوار.
nose 3972
nose 3972
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . بینی شما غضروفی (استخوانی) ولی با پوست ضخیم است. در نمای روبرو، پهنای نیمه پایینی بینی زیاد است. انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ، روی بینی قوز خفیفی وجود دارد. نوک بینی افتادگی دارد. نتیجه جراحی، رضایت بخش خواهد بود. بهتر است سپتوپلاستی همراه راینوپلاستی انجام شود . آلرژی نیاز به درمان دارویی دارد .


 
پرسش ۳۹۱۵
با عرض سلام و ادب آقای دکتر بنده سی تی اسکن انجام دادم و جواب سی تی اسکن اینطور نوشته شده : افزایش ضخامت مخاطی و کدورت در سینوسهای ماگزیلاریبصورت خفیف در سینوسهای اسفوئید دوطرف و نیز سلولهای اتموئید دو طرف (بویژه اتموئید میانی و خلفی ) مشهود است همچنین کدورت مدور معروف retention cyst و یا پولیپ در سینوسهای ماگزیلاری دو طرف مشهود است . omc در دو طرف obliterated می باشد آقای دکتر خواهشا میشه کمکم کنید که باید چکار کنم و درمانش چیه؟؟؟
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام.قدم اول درمان دارویی به مدت حداقل سه ماه است . به یک متخصص گوش و حلق وبینی مراجعه نمایید .


 
پرسش ۳۸۷۳
سلام آقای دکتر خسته نباشید. من دو سال و نیم پیش روی بینی ام را عمل جراحی انحراف و زیبایی انجام دادم. ولی در مدت کوتاهی بعد از عمل متوجه شدم که بینی ام تقریبا حالت زینی شکل پیدا کرده. ضمنا بینی من گوشتی بوده. علاوه بر اینکه در قسمتهای بالای بینی نزدیک چشم در هر دوطرف کمی فرورفتگی ایجاد شده. پزشک معالجم نظرش بر عمل روتوش است. ضمنا من به علت انحراف شدیدی که داشتم قبل از عمل فقط از یک طرف بینی میتوانستم نفس بکشم ولی حالا بازهم همینطور است. ولی ازآن سمتی که قبلا تنفس میکردم نمیتوانم نفس بکشم. پزشک معالجم میگوید مخاط بالای بینی چون قبلا حجم زیادی داشته بعد از عمل خودش را جمع نکرده و باید سوزانده شود. به پزشک دیگری مراجعه کردم نظرشان این بود که به وسیله روش جدیدی که کاتد هست جریان الکتریکی به اون مخاط فرستاده میشود و مخاط خودش راجمع میکند به نظر شما اگه بخواهم عمل ترمیمی انجام بدم کدوم روش بالا بهتره. ضمنا یه مساله دیگر که به شدت من رو نگران کرده این هست که دراون سمت بینی که قبلا میتونستم راحت نفس بکشم و الان نمیشه. احساس میکنم که دیگه عضلات بینی ام قدرت کشش هوا رو نداره و فکر میکنم به اعصابش اسیب وارد شده چون بعد از دوسال و نیم حتی یه ذره هم بهتر نشده.وحس کشش زیادی هم در این نقطه ندارم (این مشکل غیر از قضیه جمع نشدن مخاط بالای بینی هست که توضیح دادم )به نظر شما راه حل درمانی برای این قضیه وجود داره. لطفا پاسخ بدهید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما نیاز به ترمیم با استفاده از غضروف های پیوندی دارد .


 
پرسش ۳۷۲۸
حدود ده سال آلرژی مزمن دارم.هشتاد و هفت اندوسکوپی سینوس بخاطر پولیپ بینی و انحراف تیغه بینی انجام دادم.اوایلش خوب بودم ولی مجددا آلرژیم شروع شد.یادمه بعد از عمل گوش چپم خون آبه ازش میزد بیرون و تا الان همیشه سمت چپ بینی من و چشم چپم همیشع درد داره و آبریزش پشت حلق شدید دارم.پزشک مغز و اعصاب.جراح فک و صورت دندونپزشک همه رو رفتم میگن مشکلی نداری.سال نود به کلینیک ایمونوتراپی آلرژی تهران میدان فلسطین مراجعه کردم و یه سالی واکسن زدم ولی بدتر شدم و جاش پاهام بشدت خارش گرفت و کهیر یا اگزاما زد.نهایتا بیخیال شدم و دوباره مصرف سیتیریزین و آمپولای کورتونیو ادامه دادم.تپش قلب افسردگی و بیحالی و زود جوشی و خشکی مخاط حلق و گردن خستم کرد.در ضمن حدودا سه ماهه از اسپری رینوکورت استفاده میکنم خیلی آلرژیم بهتر شد.ولی چند هفته ای هست که انقباض و انبساط شدید سینوس سمت چپ دارم و بشدت درد داره.احساس میکنم از داخل میچسبه.و به محض شستشوی سینوسام با سرم نمکی باز میشه ولی دوباره درد میگیره و اینکه چرا وقتی سرم نمکی استفاده میکنم نفوذ آب رو تو گوشم از داخل حلق احساس میکنم.خیلی نگرانم.آیا گوشم مشکلی داره؟پرده گوش هم چک شده سالمه.خیلی ممنون از اینکه مشکلات بیمارا رو مطالعه کردید.سپاسگذارم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بهترین درمان برای شما ادامه اسپری رینوکورت و شستشوی بینی با سرم است .


 
پرسش ۳۶۹۷
سلام چه دليلي هست كه فين كردن ايراد داره بعد از عمل ؟ روي ساختار بيني تأثير ميذاره يا روي بخيه ها ؟ ميشه دليل علميش رو بفرمايين؟با تشكر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. تاسه هفته بعد از عمل هنوز مخاط داخل بینی ترمیم نشده است و فین کردن می تواند به آسیب مخاطی و خونریزی شدید منتهی شود .


 
پرسش ۳۶۷۹
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت جناب دكتر حسناني، بنده كمي انحراف بيني در قسمت بالاي بيني به همراه پليپ كاذب دارم و به همين جهت هم ١مقدا مخاط بيني بيشتر ترشح شده مجبور به فين چندباره در طول روز ميشوم و هم هموا گاهي درون آن ميگيرد، اينها به همراه مشكل زيبايي بيني بنده موجب شده مزاحم وقت شما بشم و از شما بپرسم كه اولا بيني من نياز به عمل با شرايط كنوني آن دارد يا خير؟ و ديگر اينكه در صورت انجام عمل زيبايي روي آن نتيجه عمل به چه صورت خواهد بود و چند درصد به طور تقريبي بهبود حاصل خواهد شد؟ و تا چه اندازه حجم بيني كوچك مي شود؟ با تشكر از وقتي كه به بنده اختصاص مي دهيد.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) است. در نمای روبرو، پهنای بینی بزرگتر از سایز استاندارد است. در بینی غیرقرینگی و انحراف دیده می شود. در نمای نیمرخ، بینی قوز دارد. پایه تیغ بینی افتادگی بیش از اندازه دارد که در جراحی بازسازی و اصلاح می شود. با عمل جراحی، بینی شما ۷۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


 
پرسش ۳۴۰۳
سلام آقاى دكتر من ٧ هفته پيش در ايران عمل جراحى بينى انجام دادم و الان هنوز گرفتگى بينى دارم و درست تنفس نميتونم انجام بدم و تنفسم صداى فس فس ميده. ميخاستم ببينم اين مسعله طبيعى است يا اينكه جراحى من مشكل داشته و لطفا بهم بگين چه كارهايى براى بهبودى اين مشكل كمك ميكنه. يك دنيا متشكرم ازتون آقاى دكتر بخاطر راهنمايى هاى خوبتان. با تشكر فرزاد از لندن
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکل شما دو دسته علت می تواند داشته باشد . دسته اول علل مربوط به ساختمان بینی است که در اثر جراحی قابل اصلاح است . دسته دوم مربوط به مخاط ( پوشش داخل بینی ) است که معمولا با دارو بر طرف می شود . نیاز به معاینه حضوری وجود دارد .


 
پرسش ۳۰۰۳
خدمت جناب آقای دکتر حسنانی احتراما خانمی هستم 33 ساله که 10 سال قبل جراحی بینی داشتم . ولی در این مدت بعد از هربار تمیز کردن بینی دیواره های داخلی بینی خونریزی کمی دارد ولی هربار اتفاق می افتد . هم نگرانم و هم خسته شده ام لطفا بنده را راهنمایی کنید . منتظر جواب شما هستم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. برای تشخیص دقیق نیاز به معاینه حضوری وجود دارد ولی معمولا این نوع خونریزی ها به دلیل خشکی مخاط داخل بینی است و بهترین درمان برای این موارد چرب کردن مخاط داخل بینی با پماد ویتامین آ چشمی است .


 
پرسش ۲۹۰۶
سلام آقای دکتر خسته نباشید من انحراف بینی دارم .و زمانی که میخوام نفس بکشم یکم دچار مشکل هستم بخصوص زمانی که هوا حتی خیلی کم سرد میشود .همچنین دچار ازدیاد ترشحات در حلق و بینی هستم . بخصوص زمانی که میخوابم و یا دراز میکشم. خیلی زود گلوم پر از ترشحات مخاط میشود . آیا این ترشحات مربوط به انحراف بینی هست یا خیر؟اگه هست بعد از عمل خوب میشود؟آیا بعد از عمل میتوانم راحت نفس بکشم و ترشحات بیموقع قطع میشود ؟ چون به نسبت شغلم با مشتری سر و کار دارم گاهی اوقات در صحبت کردن دچار مشکل میشوم و به قول معروف تودماغی حرف میزنم چون بینی من پر از ترشحات میشود. اگه بخوام همزمان زیبایی هم عمل کنم لطفا هزینه کلی عمل بهم اطلاع دهید ؟ببخشید سوالام زیاد طولانی شد.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مشکلات مورد اشاره شما بیشتر به دلیل آلرژی و حساسیت است و با درمان دارویی اصلاح می شود . در مورد زیبایی باید گفت که بینی شما گوشتی است. در نمای روبرو پهنای بینی بزرگتر از سایز استاندارد است و قسمت زیرین نوک بینی افتادگی دارد . همچنین انحراف و غیر قرینگی مختصری دارد. در نمای نیمرخ بینی قوز دارد. نوک بینی افتادگی دارد. با عمل جراحی، بینی شما ۶۰ درصد از وضعیت فعلی بهتر می شود.


 
پرسش ۲۴۹۳
باعرض سلام وخشته نباشید.. من یک سال پیش به خاطره کجی بینی که ناشی از یک شکستی بینی در کودکی بود و باعث مشکلات تنفسی شده بود مجبور به عمل زیبایی شدم. حال بعد از گذشت یک سال هنوز از مشلات تنفسی مخصوصا در خواب رنج می برم و همین طور که در عکس هم مشخص است سمت چپ بینی ام هنوز از داخل و بیرون تورم دارد در اوایل دکتر معالجم میگفت تورم مخاطی است و به مرور زمان از بین می رود اما بعد از یک سال هنوز این مشکل را دارم... در ضمن احساس میکنم تیغه بینی هم از داخل کج است. سوال من از شما این است که ایا نزد پزشک معالجم بروم ؟ایا نیاز به عمل ترمیمی دارم؟ و هزینه این عمل به عهده خودم از یا دکتر معالج ؟
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. گرفتگی بینی بعد از عمل الزاما به دلیل باقی ماندن انحراف بینی نیست . سی تی اسکن از بینی بگیرید و برایم ارسال نمایید .


  لطفا وضعیت بینی ام رو بعد از عمل به زبان ساده بگید
پرسش ۲۴۰۸
باسلام و احترام لطفا وضعیت بینی ام رو بعد از عمل به زبان ساده بگید در ضمن جواب سیتی اسکن به شرح زیر است : ضخامت مخاطی ظریف در سینوسهای فکی دو طرف و سلولهای هوایی اتمو ئید قدامی دیده می شود . انحراف تیغه بینی با تحدب به سمت راست وspur formation مشهود است . یعنی چی ؟ نظر خودم کمی لاغر شدن استخوان بینی من هست البته به صورت طبیعی تا حد ممکن میشه متشکرم
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی ولی با غضروف های قوی است . مختصری انحراف و غیر قرینگی دارد . قوز دارد نوک بینی نیز مختصری افتادگی دارد . نتیجه گیری از جراحی در حد 60 % ایده آل است .


  هر چند وقت یکبار بینی من خونریزی داخلی میکنه
پرسش ۲۲۷۱
با سلام مجرای مخاطی بینی من خونریزی داره هر چند وقت یکبار بینی من خونریزی داخلی میکنه و تقریبا دو برابر میشه
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. مهمترین علت خونریزی های این چنینی خشکی مخاط بینی است . به مدت یک ماه داخل بینی خود را با پماد ویتامین A چشمی چرب نمایید .


  آیا داشتن تپش قلب مختصر، برای عمل بینی مخاطره آميز است
پرسش ۲۱۶۹
با سلام و عرض ادب. با توجه به عکسهای ضميمه ، نظر شما را درباره نتايج عمل رينوپلاستی و ميزان تغييرات در چهره ام را خواستارم. بطور کلی می خواهم بدانم اصلا ارزش عمل کردن دارد يا خير؟ هزينه اش چقدر می شود؟ ضمنا داشتن تپش قلب مختصر، برای عمل مخاطره آميز است يا خير ؟ آيا چسب فقط برای کاهش تورم است يا در شکل نهايی بينی هم موثر است؟ يعنی می شود اصلا چسب نزد و يا فقط بعد از اداره ( 4 به بعد) زد؟ ممنون از لطف شما
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما غضروفی (استخوانی) است . نسبت به صورت شما مختصری بزرگ است . قوز و انحراف دارد . نتیجه جراحی قابل قبول تا مطلوب است . چسب زدن به مدت دو هفته روی شکل بینی اثر دارد . بعد از آن به مدت دو ماه روی ورم بینی اثر دارد .


  آیا عطسه کردن بعد از عمل بینی می تواند موجب تغییر شکل بینی شود؟
پرسش ۱۹۵۵
باسلام وتشكر فراران از پاسخ های شما.آقای دكتر 2-2 جهت ويزيت به جراحم مراجعه كردم وبينيمو معاينه كرد وگفت مخاط بينی قرمز و ملتهبه. وبا توجه به عطسه هام و خونريزی های گهگاهی بينيم قرص مونته لوكاست 10.قطره فنيل افرين.اسپری نازال فلوكسيناز تجويز كردند وگفتن اسپری تا چهار ماه استفاده كنم. با وجودی كه سه ماه ونيم چسب ميزنم گفتند تا شهريورجهت كاهش تورم و باتوجه به هوای گرم اهواز به چسب زدن ادامه بدم و 15 شهريور نوبت عمل برای ترميم بينيم برای غضروف جابجاشده دادن و گفتند با بيهوشی جنرال فقط داخل سوراخ بينی رو انسزيون ميدن و غضروف از گوش رو جايگزين ميكنن و سوچور ميزنن و هيچ انسزيون خارجی داده نميشه.وبه من گفتند چيزی كه با لمس بينی حس ميكنم ملاكی برای ايراد نيست .بار اول گفتند فشار روی غضروف بوده كه جابجا شده يكبار ديگه گفتند چسب اشتباه زدم و اين بار گفتند عطسه فشار آورده. وباتوجه اينكه خودم پرستار بخش ويژه هستم ومدتی كوتاهی اتا ق عمل بودم وجراحی رينو رو ديدم .حرفهای جراحم برايم قابل قبول نيست.و آخر سرگفتند شهريور ماه بيا تا به ايرادات گوش بدم واگه ايرادی بود با عمل ترميم برات انجام ميدم. نوك بينيم گرده كه اصلا فرمشو دوست ندارم وگفتند ورمه .به نظر شما تا شهريور چسب زدن واقعا تاثيری داره؟؟؟ واينكه ميتونم جراحم رو تغيير بدم؟؟؟ جای بخيه ها هنوز واضحه وگفتند بافت خوبی نداشتم و ژل CICATIVEدادن كه سه ماهه مداوم استفاده ميكنم .شما به من بگوييد چكار كنم. ؟؟؟؟؟ باتشكر وسپاس فراوان .
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. چنانکه قبل هم اشاره نمودم مشکلات مورد اشاره شما اغلب با جراحی ترمیمی اصلاح پذیر است ولی هر قدر دیرتر ترمیم انجام دهید بهتر است . جراح خود را وادار به اقدامات عاجل ننمایید .


 
پرسش ۱۷۶۶
سلام ابتداازاینکه امکان مشاوره را برای مخاطبین فراهمدنموده اید متشکرم . من وقتی در حالت نیم رخ قرارمیگیرم بینی من خیلی بلند به نظر میرسدووقتی در حالت روبه رو قرار میگیرم به علت کاهش وزن زیاد وافتادگی شدید صورت ظاهر مناسبی ندارم وسالهاست درگیر بیماری سینوزیت میباشم نظر شما را راجب انجام عمل جراحی مایلم بدانم باسپاس فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی است . طول بینی زیاد است . پره های بینی بزرگ است . قوز مختصری روی بینی وجود دارد . امکان تغییرات اصلاحی در بینی شما وجود دارد .


 
پرسش ۱۵۰۵
سلام آقای دکتر.من 3 ماه پیش بینی ام رو عمل کردم.استخوانی بود وتیغه داخلش انحراف داشت ولی مشکل تنفسی نداشتم.تا الان حدود 70 الی80 درصد راه تنفسم باز شده.و هوا مقداری با فشار وارد بینی میشه و در حال سکوت صدای نفسم رو میشنوم.دکترم میگه بخاطر آلرژی مخاطم ورم داره.داروهای مختلفی تجویر کرد ولی اثر نداشت.کمی سوارخ ها را کوچک کرده ولی گفت ربطی به این ندارد.نگرانم .چیکار کنم؟.با تشکر فراوان.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. اگر شش ماه بعد از عمل همچنان مشکل داشتید باید داخل بینی شما معاینه بشود .


 
پرسش ۱۴۰۹
سلام خسته نباشید: آیا بزرگ بودن شاخک های تنفسی را می توان حل کرد ؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. درمان بزرگی شاخک های بینی در اصل داروی است ولی روش های جراحی متعددی نیز برای درمان آن استفاده شده است . روش هایی نظیر شکستن شاخک , فریز کردن آن , استفاده از حرارت یا لیزر برای سوزاندن آن و روش های متنوع دیگری نیز استفاده شده است . در بین تمامی این روش ها موثر ترین روش خارج کردن زیر مخاطی استخوان شاخک بوسیله جراحی بوده است .


 
پرسش ۱۲۲۴
سلام و خسته نباشید از سن 12 سالگی تا الان که 18 سالمه خوب نمی تونم از راه دهان نفس بکشم و سریع سردرد میگیرم و مخاط بینی من پر میشود طوری که مخاط بینی من با لخته های خونی است دچار گرفتگی بینی و آبریزش میشم و بیشتر اوقات سردرد های بدی میگیرم بعد بینی من غضروفی است لطفا کمکم کنید آیا اگه بینی من عمل بشه خوبه یا بد ممنون میشم اگه جواب سوالم را بدهید توی سایت خودتون توی گالری عکس بینی های غضروفی (استخوانی) مدل طبیعی اولین عکس حالت بینی من است.ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. سردرد های شما ربطی به مشکلات بینی شما ندارد . جراحی فقط به بهبود زیبایی شما منجر می شود . مسایلی نظیر خلط پشت حلق و سردرد درمان دارویی دارد .


 
پرسش ۹۳۵
درود بر شما جناب آقای دکتر حسنانی گرامی دکتر من میخوام بینی ام رو به شکل طبیعی و غیر فانتزی و غیر عروسکی و غیر خوکی! عمل کنم. یکبار تا حالا مشاوره رفتم ( پیش دکتر حمیدرضا مفرد ) متاسفانه پاسخ درستی مبنی بر برگشت یا عدم برگشت و یا حتا توضیحات کامل و جامعی هم دریافت نکردم نگرفتم ..بنظر شما نوک بینی ام افت میکنه بعدا؟ حتا نمیخوام خیلی باریک بشه یا سوراخهاش بحدی کوچیک بشه که تنفسم به مخاطره بیفته....... سوال خیلی خیلی مهم دیگه اینکه من آستیگماتیسم هستم و تقریبا 80 % کار و مطالعه و رانندگی مو با عینک طبیعی انجام میدم این مساله مشکلی ایجاد میکنه؟؟؟؟ لنز طبی هم گرفتم چشمم اصلا بهش عادت نکرد و بیخیالش شدم.... ضمنا در همون مشاوره بمن گفته شد پوست نوک بینی بسیار ضخیم و چربی دارم که البته خودمم همینطور فکر میکنم ... حالا نظر شما چیه؟ انشالله بزودی حضوری به مطب شما خواهم آمد. ممنون میشم پاسخ منو بدین .. عکس هم براتون آپلود کردم با یک دنیا سپاس الهام
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. بینی شما گوشتی ولی با غضروف های قوی است . نتیجه گیری در حد متوسط به بالا است . احتمال افت نوک بینی ناچیز است .تا یک ماه نمی توانید از عینک استفاده نمایید .


 
پرسش ۴۹۱
با سلام خدمت دکتر حسنانی آقای دکتر، من روز شنبه 9/6/92 بینی خود را عمل کردم. مشکل من انحراف استخوان بینی بود. به طوری که یک سمت بینی کاملا بسته و سمت دیگر کمی باز بود همچنین در روی بینی ام کمی قوز ایجاد شده بود. فیتیله های من را روز سه شنبه برداشتند ولی چسب و به اصطلاح گچ (شی پلاستیکی) بینی من فعلا روی بینی هست. در این فاصله از من خواستند من بینی خود را با سرم شست و شو دهم و با گوش پاک کن پماد استریل را به آرامی به دیواره های بینی بمالم. ولی خون آبه هایی هنوز از بینی مخصوصا سمتی که بسته بود و الان باز شده می آید. من توصیه های بعد از عمل شما را که خواندم نوشته بود از فین کردن بپرهیزیم ولی من طی دو روز هر بار که داخل بینی را شست و شو میدادم، البته نه خیلی شدید ولی به آرامی فین کردم. آخه اگر این کارو نمیکردم لخته های خونی مانده در بینی به همراه ضایعات آن بیرون نمی آمدند و نمیتوانستم ببینم میتونم خوب نفس بکشم یا نه. آیا به نظر شما مشکلی پیش میاد؟ تغییر خطرناکی در بینی ایجاد نمیشه؟ لطفا اگر میشه زودتر پاسخ بنده را برایم میل کنید چون خیلی استرس دارم. فعلا میترسم اینو از دکتر خودم سوال کنم. ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . فین کردن قبل از سه هفته از زمان عمل ممکن است به جدا شدن بخیه های داخل بینی و یا احیانا پاره شدن مخاط داخل بینی بیانجامد . البته احتمال این موارد ضعیف است . از تکرار آن بپرهیزید .


 
پرسش ۳۵۰
با سلام خدمت آقای دکتر حسنانی و عرض خسته نباشید بینی همسر من دو سال قبل توسط یه پزشک متخصص گوش حلق بینی و جراح زیبایی بینی جراحی شده. اما متاسفانه از بعد از جراحی تا الان تنفس از مجرای سمت چپ بینی خیلی مشکله و موقع خواب تنفس از راه بینی امکان پذیر نیست. و غضروف بالای ناحیه تحتانی سمت چپ فرو رفتگی داره و باعث شده راه تنفس گرفته بشه. البته مخاط بینی متورم و آلرژیکه و توی سختی تنفس تاثیر گذاشته. آیا امکان ترمیم غضروف و برطرف کردن حالت آلرژیک وجود داره؟ اگه امکان برطرف کردن وجود داره برای معاینه خدمتتون برسیم. . با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . مشکل مذکور به راحتی با استفاده از غضروف های پیوندی برای باز کردن دریچه داخلی بینی که همان قسمت فرو رفته در بینی ایشان می باشد قابل اصلاح است .


 
پرسش ۳۰۷
سلام .اقای دکتر من بینیمو سال 90عمل کردم.اما همش بوی بدبو احساس میکنم .وهمچنین نوک بینیمو که میگیرم از سمت راست اون احساس میکنم یه چیزی مث سوزن تو غضروفم فرو میره ودرد میگیره.میخواستم سوال کنم درمان داره .ضمنا سری نوک بینی من هنوز خوب نشده وبوهاروکم حس میکنم.همچنین روپره های بینی من مویرگ زیاد داره ومعمولا روی دماغم قرمزه ایا درمانی برای مشکلات بینی من همست.
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . وجود بوی بد بعد از جراحی پلاستیک بینی می تواند به دلیل وجود کانون های عفونی در بافت بینی باشد که معمولا در اثر نفوذ مخاط بینی به درون بافت اصلی بینی در حین جراحی ایجاد می شود . احساس فرو رفتن جسم نوک تیز در بافت بینی هم معمولا در اثر باقیماندن جسم خارجی نظیر نخ های جراحی زیر پوست بینی ایجاد می شود . قرمز بودن پوست بینی معمولا به دلیل اشکال تکنیکی در بلند کردن پوست بینی حین جراحی ایجاد می شود و به مرور زمان بهتر خواهد شد .


 
پرسش ۱۱۶
با سلام من بينيم گرفتگي داره قبلا دكتر مراجعه كردم و گفتن التهاب مخاط بينيه و البته يه سينوزيت مزمن هم دارم كه اذيتم نميكنه با قطره اي مثل نفازولين بينيم حدود 3 يا 4 ساعت كانل بلز ميشه ولي دوباره برميگرده. ميخواستم ببينم هزينه عمل پليپ چقدر ميشه؟ آيا بيمه تامين اجتماعي پوشش ميده اين عمل رو؟ اگر اين عمل با عمل زيباييي مختصر هم همراه باشه چقدر هزينه بيشتر ميشود ؟ ممنون
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام. استفاده از قطره نفازولین در مدت بیشتر از یک هفته حتما باعث آسیب به مخاط بینی خواهد شد و برای فرد یک حالت وابستگی و اعتیاد ایجاد خواهد نمود . پیشنهاد می شود در اسرع وقت قطره نفازولین را قطع نموده و به جای آن از اسپری های بینی حاوی کورتن استفاده نمائید .


 
پرسش ۸۰
بسمه تعالی باعرض سلام و خسته نباشید: اقای دکتر من از سایت شما دیدن کردم متوجه شدم که از طریق ایمیلم مشاوره میکنید من عکسامو برای شما ایمیل کردم اقای دکتر یک سوالی داشتم من احساس میکنم پولیپ هم دارم ولی فقط یک طرف بینی من نیست بعضی وقتا بینی سمت راستم میگیره و بعضی وقتا بینی سمت چپم. بنظر شما این پولیپ میشه ؟؟ لطف میکنید بگید عمل بینی من اگه پولیپ هم داشته باشه هزینه اش چقدر میشه چون تو سایت اصلا هزینه پولیپ زده نشده ممنونم باتشکر فراوان
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . با توجه به شرح حالی که فرمودید شما پولیپ بینی ندارید و فقط مختصر تورم مخاط بینی آن هم در اثر آلرژی دارید . با توجه به اینکه بینی شما از غضروفهای محکمی برخوردار است نتیجه جراحی شما مطلوب است .


 
پرسش ۵۹
سلام دختر 25 ساله هستم که قصد جراحی زیبایی بینی دارم. اما ترس از سربالا شدن بینی من را دودل کرده. میشه راهنمایی کنید که بعد از عمل بینی من چگونه خواهد شد. آیا بعد از گذراندن دوران نقاهت میتونم والیبال بازی کنم. لطفا هزینه عمل رو هم بفرمایید. متشکرم. خسته نباشید
پاسخ دکتر حسنانی:

سلام . بالا آمدن نوک بینی باعث می شود که چهره حالت مغرور پیدا کند و این غرور به مخاطب منتقل شود . بعد از کشف این قانون در جراحی پلاستیک متاسفانه بسیاری از جراحان به صورت افراطی اقدام به بالا آوردن نوک بینی کردند که مشکل بینی های خوکی ایجاد شد. امروزه دیگر این روش ها تعدیل شده است. بینی شما هم باید در حد پنج درجه بالا آورده شود تا چهره شما حالت زیبا تر پیدا کند. از دو هفته بعد از عمل می توانید ورزش های سبک را شروع کنید . از یک ماه بعد از عمل می توانید ورزش های سنگین نظیر والیبال را انجام دهید.


مخاط در مقالات دکتر حسنانی



نکات بعد عمل

مراقبت های بعد از عمل جراحی زیبایی یا جراحی پلاستیک بینی. لطفا توصیه های زیر را مطالعه نموده و بعد از عمل جراحی زیبایی (پلاستیک) بینی با دقت اجرا کنید تا بهترین نتیجه را از عمل بینی خود بگیرید.
 • تامپون استفاده نمى شود ولى استفاده از پانسمان هاى كوچك داخل بينى امكان پذير است كه فرداى روز عمل از بينى خارج مى شوند . بعد از آن استفاده از قطره يا اسپرى نرمال سالين براى مرطوب نگاه داشتن داخل بينى توصيه مى شود . تا هفته از فين كردن خودداری نماييد. در صورت لزوم می توانيد بينی را به آرامی با گاز استریل پاك كنيد. می توانيد پانسمان ( گاز استریل) جلوی بينی خود را تا وقتی كه ترشحات متوقف شود تعويض كنيد. فین کردن ممکن است به جدا شدن بخیه های داخل بینی و یا احیانا پاره شدن مخاط داخل بینی بیانجامد
مشاهده مطلب

سوالات رایج

برخی از پرسش ها، متداول هستند. یعنی مکرراً توسط بازدیدکنندگان سایت و متقاضیان جراحی بینی پرسیده می شوند. سؤالاتی از قبیل سن جراحی بینی، بهترین فصل برای عمل بینی، تفاوت روش باز و بسته و غیره در این بخش پاسخ داده شده است. توصیه می شود قبل از مطرح کردن پرسش خود، این پرسش و پاسخ ها را بخوانید.
  . سن مناسب برای جراحی زیبایی بینی چه زمانی است ؟ سن قانونی که فرد می تواند برای خودش تصمیم بگیرد هجده سال است . ولی از لحاظ علمی دخترها از 14 سالگی و پسرها از 16 سالگی می توانند مورد جراحی زیبایی قرار بگیرند به شرط اینکه رضایت والدین وجود داشته باشد . در مورد حد نهایی سن برای راینوپلاستی هم باید گفت که حتی تا 60 سالگی نیز به شرطی که بیماری داخلی وجود نداشته باشد، امکان جراحی وجود دارد . . منظور از بینی گوشتی و غضروفی چیست ؟ اگر ضخامت پوست بینی زیاد باشد وغضروف های زیر آن ضعیف باشند ، بینی اصطلاحا گوشتی گفته می شود و اگر پوست بینی نازک و غضروف های زیر آن محکم باشد ، اصطلاحا بینی غضروفی (استخوانی) گفته می شود . با توجه به اینکه در تکنیک های فعلی جراحی پلاستیک ، فقط روی غضروف و استخوان تراش داده می شود و روی پوست هیچ اقدامی نمی شود، بینی های غضروفی (استخوانی) خیلی بهتر به جراحی پاسخ می دهند و زیباتر میشوند . با اینحال امکان ایجاد تغییرات زیبایی طولانی مدت بر روی بینی گوشتی نیز وجود دارد . . آیا نیاز به انجام جراحی دوم وجود دارد ؟ بر طبق آمار در مورد بزرگترین جراحان پلاستیک دنیا ، 10در صد احتمال نیاز به جراحی دوم وجود دارد ، در مورد بیماران ما آمار از این هم کمتر است ولی به هر حال وجود دارد و اجتناب ناپذیر است . در جراحی دوم اشکالات جزیی باقیمانده از عمل اول اصلاح می شود و اصطلاحا به آن روتوش بینی گفته می شود . . آیا پس از عمل در بینی تامپون می گذارند ؟ بعد از جراحی بینی بهتر است به مدت 24 ساعت داخل بینی یک پانسمان گذاشته شود تا میزان خونریزی و ورم داخل بینی کمتر شود ولی در صورت درخواست بیمار می شود که از این پانسمان استفاده نکرد و نیاز قطعی وجود ندارد . . آیا امکان جراحی همزمان پولیپ بینی با جراحی زیبایی آن وجود دارد ؟ پولیپ در حقیقت رشد بیشتر از حد مخاط داخل بینی است که معمولا در پاسخ به مواجهه با آلرژن ها یا همان مواد حساسیت زا ایجاد می شود و فضای داخل بینی را اشغال می کنند . بدلیل کاهش فضای داخل حفره بینی جریان هوا داخل بینی با مقاومت روبرو می شود و فرد احساس گرفتگی بینی می نماید . این پولیپ ها معمولا فضای داخل بینی و سینوس ها را اشغال می کنند و فرد علاوه بر گرفتگی بینی دچار کاهش حس بویایی احساس سردرد پری و فشار در صورت وخلط پشت حلق می باشد . برای رها شدن از پولیپها در صورتیکه درمان دارویی موفق نباشد از جراحی آندوسکوپیک بینی استفاده می شود که درحین آن با استفاده از لنزهای مخصوص وابزار خاص پولیپ های داخل بینی تراشیده شده و خارج می شود . انجام آندوسکوپی بینی و سینوسها به همراه جراحی زیبایی بینی امکان پذیر می باشد . . پس از عمل بینی چه مدت استراحت لازم است ؟ انجام فعالیت های شغلی سبک 4 روز پس از جراحی امکان پذیر است . برای مشاغل سنگین تا دو هفته بهتر است استراحت وجود داشته باشد . . آیا با لیزر هم جراحی زیبایی بینی انجام می شود ؟ در حال حاضر امکان جراحی زیبایی بینی با لیزر وجود ندارد ولی به خاطر جذابیت موضوع برای عموم، ممکن است این مساله مورد استفاده تبلیغاتی قرار گیرد . لازم به ذکر است که فقط انجام برش های جراحی با لیزر امکان پذیر است که بدلیل وجود برشهای کوچک در راینوپلاستی کاربرد لیزر جایگاهی ندارد .
 جراحی زیبایی بینی با لیزر؟!! دکتر حسنانی در حال توضیح در مورد کاربرد لیزر در جراحی بینی با پیشرفت سریع فیزیک پزشکی، استفاده از لیزر در جراحی های گوناگون رایج شده است. به دلیل بالاتر بودن دقت لیزر نسبت به چاقوی جراحی، محبوبیت های جراحی با لیزر بسیار بالا رفته است و تقاضای عموم برای انجام جراحی پلاستیک بینی با لیزر نیز روزافزون است. ولی به علت تعدد بافت های درگیر در جراحی بینی که شامل پوست، غضروف، استخوان و مخاط می باشد، متاسفانه لیزر توان فعالیت روی تمام این بافت ها را ندارد و به همین دلیل هنوز کاربرد چندانی در جراحی بینی پیدا نکرده است. ولی به دلیل محبوبیت بالای لیزر، ممکن است استفاده از لیزر در جراحی پلاستیک بینی مورد استفاده تبلیغاتی قرار بگیرد که باید هوشیار بود که این عمل فعلا امکان پذیر نمی باشد.
مشاهده مطلب

عوارض عمل رینوپلاستی

هرگونه جراحی در بهترین شرایط، ممکن است با عوارضی همراه باشد. اگر متقاضی جراحی سابقۀ بیماری داخلی نداشته باشد و جراحی که انتخاب می کند، بسیار ماهر باشد، این عوارض بسیار ناچیز خواهند بود. شاید اصلا عارضه ای پیش نیاید....
مشاهده مطلب

کاربرد لیزر در جراحی بینی

شنیده شده که برخی جراحان ادعاهایی مانند جراحی بدون تامپون، بدون اسپلینت و با لیزر را مطرح می کنند. آیا این ها حقیقت دارد؟
  آقای دکتر خیلی از بیننده‌هامون در مورد اینکه لیزر در زمینه عمل زیبایی چه کاربردی داره سوال پرسیدند؟ این سوال لیزر سوالیه که توی هر برنامه از ما می‌پرسند. ببینید درسته که لیزر در شاخه‌های دیگر علم پزشکی خیلی پیشرفت کرده، مثلاً در علم چشم پزشکی واقعاً لیزر پیشرفت خارق‌العاده‌ای کرده و همکارای چشم پزشک ما کارایی می کنند که باعث تعجب همه می شود. ولی لیزر در زمینه جراحی بینی هنوز آنقدر پیشرفت نکرده است. یعنی اینکه جراحی زیبایی بینی با لیزر انجام نمیشود. در جراحی بینی، تنها ایجاد چند برش‌ ساده‌ای با لیزر امکان پذیر است. ولی تأثیرگذاری روی استخوان و غضروف و مخاط داخل بینی در حال حاضر به هیچ عنوان با لیزر امکان‌پذیر نیست. این از آرزوهای ما است که روزی با لیزر بینی را عمل کنیم. یعنی بدون اینکه دست به تیغ بزنیم با لیزر بینی را عمل کنیم، ولی در حال حاضر استفاده از لیزر در جراحی فقط نقش تبلیغاتی دارد و بس!
مشاهده مطلب

کوچک کننده بینی

دکتر حسنانی استفاده از کرم ها و دستگاه های کوچک کننده بینی را توصیه نمی کند. در تبلیغات ماهواره ها اشاره می شود که در صورتی که بینی شما گوشتی است، بهترین گزینه استفاده از کرم ها و دستگاه های کوچک کنندۀ بینی است. پاسخ شما به عنوان یک جراح بینی به اینگونه تبلیغات چیست؟...
مشاهده مطلب

خروپف

عامل ایجاد خرخر شبانه ( خروپف ) معمولا به دلیل وجود مشكلاتى در سطح حلق است. انسداد و گرفتگى بینى معمولا عامل اصلى ایجاد خروپف نیست . بنابراین انحراف تیغه بینى یا وجود پولیپ در بینى یا آلرژى نمى تواند عامل اصلى ایجاد خروپف باشد . با این حال گرفتگى بینى كیفیت خواب را پایین مى آورد و تنفس دهانى حین خواب ایجاد مى كند و مى تواند تشدید كننده خروپف باشد.
 اگر فرد به دنبال جراحى زيبايى ( پلاستيك ) بينى دچار خرخر شبانه ( خروپف ) شده باشد عوامل متعددى مى تواند وجود داشته باشد . شايعترين آن ها تنگى دريچه هاى بينى در اثر بازسازى ناكافى آن ها در حين جراحى زيبايى است . باقى ماندن يا ايجاد شدن انحراف تيغه وسط بينى ، چسبندگى مخاط داخل بينى و اصلاح نكردن شاخك هاى بزرگ بينى هم مى تواند عامل باشد . در حين جراحى ترميمى بايد عامل اصلى تشخيص داده شده و اصلاح شود .
مشاهده مطلب

بوی بد بینی بعد از عمل

بوی بد بینی، استشمام بوی بد در بینی، احساس بوی عفونت در بینی بعد از عمل جراحی بینی به چه علت است
 علت هاى با شيوع خيلى كمتر وجود كانون هاى عفونى در اثر نفوذ مخاط بينى به زير پوست بينى ، عفونت سينوس ها بعد از جراحى و همچنين عفونت ساختمان هاى داخل بينى است .
مشاهده مطلب






new question og


internal fa
 آناتومی بینی شامل شاخک بینی، سینوس ها، سپتوم، دیوار جانبی و مخاط بینی
taste sense after rhinoplasty og
 حس چشایی، وابسته به حس بویایی است. اگر در اثر وجود ورم داخل مخاط بینی حس بویایی به طور موقتی دچار اشکال شده باشد، حس چشایی نیز به تبع آن دچار اخلال می شود. ولی این تغییر موقتیست و بعد از یکی دو ماه برطرف می شود.
stop blowing the nose
 تا سه هفته بعد از عمل بینی، فین کردن ممنوع است زیرا ممکن است به جدا شدن بخیه های داخل بینی یا احیانا پاره شدن مخاط داخل بینی بیانجامد.