جراحی بینی در افراد دیابتی: نکات مهم و عوارض احتمالی
دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی
متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی
عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران |
عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا
دیابت چیست؟ آیا جراحی بینی برای افراد مبتلا به دیابت مجاز است؟
دیابت یا مرض قند بیماری است که در آن کنترل قند خون در فرد دچار مشکل میشود و میزان قند خون از حد نرمال بالاتر میرود. انجام جراحی بینی برای افراد مبتلا به دیابت ممنوع نیست. ولی ممکن است با مشکلات و عوارضی همراه باشد. مثلاً زخمها دیرتر جوش بخورد یا اینکه ورم بینی دیرتر بخوابد. یا دچار عفونت شوند یا دچار خونریزی شوند و یا مشکلات و عوارض دیگری از این دست پیدا کنند. به هر حال با وجود وجود تمام این مسائل جراحی بینی برای این افراد ممنوع نیست و توصیه میشود قبل از جراحی به مدت طولانی قند خون به خوبی کنترل شده باشد.
دیابت چیست؟
دیابت یا مرض قند بیماری است که در آن کنترل قند خون در فرد دچار مشکل میشود و میزان قند خون از حد نرمال بالاتر میرود. وقتی قند خون از حد نرمال بالاتر باشد، در ترمیم بافت های بدن اختلال ایجاد می شود. به عبارت دیگر اگر این افراد دچار تصادف شوند، بر روی آنها عمل جراحی انجام شود، ترمیم بافت این افراد دچار مشکل خواهد بود.
دیابت چه مشکلاتی می تواند برای جراحی بینی ایجاد کند؟
دیابتی ها دیرتر از سایر افراد زخمشان جوش می خورد و استخوان های شان پیوند می خورد. بنابراین برای جراحی بینی افراد دیابتی با مشکلاتی مواجه هستیم.
جراحی بینی در افراد دیابتی نیاز به مدیریت دقیق قند خون قبل و بعد از عمل دارد، زیرا دیابت میتواند روند بهبودی را کند کرده و خطر عفونت، تأخیر در ترمیم زخم یا کاهش خونرسانی به بافتها را افزایش دهد. برای کاهش عوارض، باید قند خون کنترلشده (HbA1c زیر ۷٪) باشد، آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه تجویز شود و از سیگار اجتناب گردد. همچنین، احتمال تغییرات پوستی (مانند خشکی یا پوستهریزی) و اختلال در شکلگیری غضروف در این بیماران کمی بیشتر است، بنابراین پیگیری منظم با جراح ضروری است. 🩺💡
آیا مبتلایان به دیابت می توانند عمل جراحی زیبایی بینی انجام دهند؟
مهمترین نکته در آماده سازی افراد مبتلا به دیابت برای جراحی آن است که برای مدت طولانی، باید قند خون خود را کنترل کنند.
کنترل قند خون می تواند با دارو درمانی یا رژیم غذایی انجام شود.
به مدت شش ماه قبل از عمل جراحی بینی باید قند خون افراد مبتلا به دیابت کنترل شده باشد. اگر قند خون کنترل شود میزان ترمیم بافت ها بهبود پیدا می کند و پزشک با خیال راحت تری میتواند این افراد را تحت عمل جراحی قرار دهد.
شرایط جراحی بینی برای بیماران دارای بیماری زمینهای
دکتر حسنانی در پاسخ به این سوال میگوید:
«کسانی که بیماری زمینهای مانند فشار خون یا دیابت دارند، در درجه اول باید بیماری خود را تحت کنترل دارویی قرار دهند. سپس لازم است از پزشک معالجشان (مثلاً متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد) نامهای دریافت کنند که در آن بلامانع بودن انجام جراحی بینی تأیید شده باشد. در این صورت، انجام عمل جراحی بینی برایشان بلامانع است.»
جراحی بینی در افراد با بیماری زمینه ای
کسانی که بیماری زمینه ای مثل فشار خون یا دیابت دارند اولا باید با دارو، بیماری زمینه ای را کنترل کنند. سپس از پزشک معالج شان نامه ای بیاورند که در آن بلامانع بودن جراحی بینی ذکر شده باشد. در این صورت، انجام جراحی بینی برایشان بلامانع است.
این رویکرد به این دلیل است که سلامت عمومی فرد در اولویت قرار دارد و کنترل دقیق بیماریهای زمینهای باعث میشود خطرات احتمالی حین و پس از جراحی به حداقل برسد.
چرا کنترل بیماریهای زمینهای قبل از جراحی مهم است؟
بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون بالا میتوانند بر روند بهبود زخم، کنترل خونریزی، و کاهش احتمال بروز عوارض بعد از عمل تاثیرگذار باشند. به همین دلیل، کنترل این بیماریها و تایید پزشک معالج از الزامات مهم پیش از عمل است.
نتیجهگیری
اگر شما یا یکی از عزیزانتان دارای بیماری زمینهای هستید و قصد انجام جراحی زیبایی بینی دارید، قبل از هر چیز با پزشک معالج مشورت کنید و اطمینان حاصل نمایید که بیماری به خوبی کنترل شده است. همچنین با جراح باتجربهای مانند دکتر حسنانی مشاوره کنید تا بهترین تصمیم را برای سلامت و زیبایی خود بگیرید.
انجام جراحی بینی برای افراد مبتلا به دیابت ممنوع نمی باشد. ولی ممکن است با مشکلات و عوارضی همراه باشد. مثلاً زخمها دیرتر جوش بخورد یا اینکه ورم بینی دیرتر بخوابد. یا دچار عفونت شوند یا دچار خونریزی شوند و یا مشکلات و عوارض دیگری از این دست پیدا کنند.
به هر حال با وجود وجود تمام این مسائل جراحی بینی برای این افراد ممنوع نیست و توصیه میشود قبل از جراحی به مدت طولانی قند خون به خوبی کنترل شده باشد.