ماساژ بینی بعد از عمل جراحی بینی
دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی


عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا


ماساژ بینی بعد از عمل جراحی بینی

بايد گفته شود كه ماساژ دادن بيني بعد از عمل رينوپلاستي هيچگونه پايه و اساس علمي ندارد. به عبارت ديگر به صورت علمي ثابت نشده است كه ماساژ دادن بعد از عمل جراحي مي تواند مفيد باشد. حتي در بعضي از موارد دستكاري بيني توسط مريض و وارد آوردن فشار به بيني در جهت هاي مختلف مي تواند باعث افزايش ورم بيني شود و حتي مي تواند باعث تغيير نتيجه جراحي شود. بنابراين در حال حاضر هيچگونه ماساژي بعد از عمل جراحي توصيه نمي كنيم. مگر آنكه توسط خود جراح ماساژ داده شود.

ماساژ بینی توسط جراح بینی


ماساژ بینی توسط جراح بینی در حالتي انجام می شود كه جراح احساس كند كه برخي از نقاط بيني نياز به وارد آوردن نيرو دارند تا فرم بيني بهتر شود. در اين صورت ماساژ قابل قبول است. اما اينكه دستورالعملي به بيمار داده شود مبني بر اينكه در منزل با روشي، بيني را ماساژ دهد، پايه و اساس علمي ندارد.

تنها جایی که ماساژ دادن توسط بیمار مجاز است


البته براي بيماراني كه يك سال از عمل جراحي بيني شان گذشته باشد و قصد عمل ترميمي داشته باشند ماساژ دادن بيني مي تواند مفيد باشد. به اين افراد قبل از عمل جراحي توصيه مي شود كه به مدت چند ماه پوست بيني را در جهات مختلف حركت دهند تا پوست آزادتر شود تا با سهولت بيشتري بتوان آن را از اسكلت بيني بلند كرد.
ولي براي افرادي كه تازه تحت عمل جراحي بيني قرار گرفته اند، اينكه ماساژ بيني باعث خوابيدن سريع تر ورم بيني شود پايه و اساس علمي ندارد. ماساژ دادن فقط روي نقاط خاصي از بيني كه جراح ترجيح دهد روي آن نقاط فشار بايد وارد آورده شود مجاز است . مثلاً براي كمتر كردن انحراف بيني و كمتر كردن قوز بيني در موارد محدودي مي تواند مفيد باشد ولي اينكه به طور كلي هر مريضي كه عمل مي كند ما دستورالعمل ماساژ بدهيم چنين چيزي قابل قبول نمی باشد.
 
massage
 گاهی ماساژ بینی بعد از عمل جراحی بینی انجام می شود.
taping light pressure
 چسب را با ملایمت روی بینی ماساژ دهید تا خوب بچسبد.

ماساژ بینی در مقالات دکتر حسنانی



ماساژ بینی

ماساژ بینی توسط جراح بینی در حالتی انجام می شود كه جراح احساس كند كه برخی از نقاط بینی نیاز به وارد آوردن نیرو دارند تا فرم بینی بهتر شود. ماساژ دادن بینی توسط بیمار کار اشتباهی است.
  بايد گفته شود كه ماساژ دادن بيني بعد از عمل رينوپلاستي هيچگونه پايه و اساس علمي ندارد. به عبارت ديگر به صورت علمي ثابت نشده است كه ماساژ دادن بعد از عمل جراحي مي تواند مفيد باشد. حتي در بعضي از موارد دستكاري بيني توسط مريض و وارد آوردن فشار به بيني در جهت هاي مختلف مي تواند باعث افزايش ورم بيني شود و حتي مي تواند باعث تغيير نتيجه جراحي شود. بنابراين در حال حاضر هيچگونه ماساژي بعد از عمل جراحي توصيه نمي كنيم. مگر آنكه توسط خود جراح ماساژ داده شود.
 ماساژ بینی توسط جراح بینی
 ماساژ بینی توسط جراح بینی در حالتي انجام می شود كه جراح احساس كند كه برخي از نقاط بيني نياز به وارد آوردن نيرو دارند تا فرم بيني بهتر شود. در اين صورت ماساژ قابل قبول است. اما اينكه دستورالعملي به بيمار داده شود مبني بر اينكه در منزل با روشي، بيني را ماساژ دهد، پايه و اساس علمي ندارد.
 تنها جایی که ماساژ دادن توسط بیمار مجاز است
 البته براي بيماراني كه يك سال از عمل جراحي بيني شان گذشته باشد و قصد عمل ترميمي داشته باشند ماساژ دادن بيني مي تواند مفيد باشد. به اين افراد قبل از عمل جراحي توصيه مي شود كه به مدت چند ماه پوست بيني را در جهات مختلف حركت دهند تا پوست آزادتر شود تا با سهولت بيشتري بتوان آن را از اسكلت بيني بلند كرد.
 ولي براي افرادي كه تازه تحت عمل جراحي بيني قرار گرفته اند، اينكه ماساژ بيني باعث خوابيدن سريع تر ورم بيني شود پايه و اساس علمي ندارد. ماساژ دادن فقط روي نقاط خاصي از بيني كه جراح ترجيح دهد روي آن نقاط فشار بايد وارد آورده شود مجاز است . مثلاً براي كمتر كردن انحراف بيني و كمتر كردن قوز بيني در موارد محدودي مي تواند مفيد باشد ولي اينكه به طور كلي هر مريضي كه عمل مي كند ما دستورالعمل ماساژ بدهيم چنين چيزي قابل قبول نمی باشد.
مشاهده مطلب

سرماخوردگی و عمل بینی

در صورتى كه سرماخوردگى در دوره فعال باشد بهتر است انجام جراحى بینى حداقل یك هفته به تعویق بیافتد زیرا ریسك ایجاد عوارض بیهوشى و همچنین عفونت ریه بیشتر مى شود و دوره نقاهت و بهبودى جراحى هم سخت تر و طولانى تر خواهد شد . ویروس سرماخوردگی چه نقشی دارد؟ علائم سرماخوردگی چیست؟ سرماخوردگی چه خطراتی برای جراحی بینی دارد. درمان سرماخوردگی بعد از عمل بینی سرماخوردگی بعد از عمل زیبایی بینی سرما برای بینی عمل شده ماساژ بینی بعد از جراحی بهترین فصل عمل بینی درمان آبریزش بینی بعد از عمل بینی سرماخوردگی قبل از عمل جراحی
مشاهده مطلب






new question og




 

مشاوره های دکتر حسنانی در مورد ماساژ بینی


پرسش 4696
سلام و خسته نباشيد مرد 29 ساله هستم با بيني استخواني و پوست نسبتاً نازک ولي چرب ، بيني با قوز متوسط و افتادگي داشتم که توسط يکي از جراحان تهران عمل شدم و الان مدت 3 ماه از عمل من گذشته است و موارد سوالات زير براي من ايجاد شده خواهشمندم در صورت تمايل پاسخ و توضيحات خود را براي من ارسال فرمائيد: 1- بعد از جراحي در قسمتي که قوز بيني داشتم دو طرف و بيشتر سمت راست بيني من همانطرفي که قوز برداشته شده بود انگار استخواني بيرون زدگي داشت و ورم دو طرف خيلي زياد بودش انگاري دو.باره قوز بيني از دو طرف در اومده به دکتر مراجعه کردم با انگشت شصت فشار داد به شدت زياد و داخل رفت و الان مشکلم کمتر شده ولي همچنان گه گداري اينوطر ميشه و من با فشار دادن از بين ميبرمش اين به نظر شما چيه خطرناکه ؟ ورم بيني هستش يا قوز کامل برداشته نشده؟ 2 - قسمت نوک بيني من با گذشت 3 ماه از عمل همچنان برافروخته و حالت بادکنکي دارد و اصلا ورمش از بين نميره به دکترم مراجعه کردم گفت خودش از بين ميره و نياز به آمپول کورت تزريقي نيست ولي با توجه به اينکه دوست دارم زودتر فرم بگيره لطفا يک راهکاري به من نشان بديد که بشه نوک ورم بيني سريعتر از بين برود . 3- به تجربه شما براي کاهش ورم نوک بين و ناحيه استخواني بيني چه نکاتي بايد رعايت شود و يا چه قرص و يا کرم براي اينمورد کمک کننده است آيا با گذشت 3 ماه از عمل سيگار بر ورم و نتيجه جراحي تاثير گذار است يا خير ؟ پيشپايش از زحمات جنابعالي تشکر و قدرداني را دارم.
پاسخ دکتر حسنانی
 اگر قوزي كه مي فرماييد را دكترتان فشار داده و برطرف شده و وقتي خودتان هم انجام مي دهيد بهتر مي شود، پس اشكال مهمي وجود ندارد و چيز خطرناكي نيست و با ماساژ دادن مي توانيد به آن فرم دهيد نيازي به نگراني وجود ندارد. در مورد آنكه مي فرماييد بيني تان ورم دارد و مي خواهيد زودتر ورمش برطرف شود هيچ راه جايگزين و ميانبري وجود ندارد بايد صبر كنيد بدنتان آرام آرام اين ورم را از بين مي برد. البته آمپول كورتن مي تواند مفيد باشد ولي در همه موارد مفيد نيست تشخيص آن با جراحتان است كه آيا استفاده بكنيد يا نكنيد به صورت كلي، آمپول كورتن در مواقعي مفيد است كه پوست خيلي ضخيم باشد. در مواردي كه پوست خيلي ضخيم نباشد آمپول كورتن مفيد نخواهد بود و حتي مي تواند مضر باشد. مصرف سيگار و دخانيات مي تواند ميزان ورم را بيشتر نمايد. در دوره يكساله اول بعد از عمل، هر موقع سيگار يا دخانيات مصرف كنيد مي تواند ورم نوك بيني شما را تشديد كند. داروها و موادي كه در حال حاضر در بازار وجود دارد و مي تواند ورم را كم كند هيچكدام اثرشان تأييد نشده است و بعضي از آنها مي تواند حتي مضر هم باشد. بهترين كار آنست كه صبر و حوصله داشته باشيد تا ورم خود به خود از بين برود.


پرسش 4674
سلام وقتتون بخير.. من سال ٨٧ بيني و خيلي طبيعي عمل كردم، و تا امروز اتفاقي براش نيوفتاده بود، روز يكشنبه كيف پول، سرش خورد به تيغه سمت راست بيني، درد گرفت من فقط ٥-٦ دقيقه شروع به ماساژ كردم از پايين به سمت بالا.. ديگه يادم رفت تا سه شنبه، ديدم يه نقطه قرمزه و حس كردم ورم داره، منم يخ گذاشتم هي چسب زدم همين قسمت رو.. الان از نيم رخ خوبه ولي يكم زاويه بدم، انگار ورم داره.. حالا نميدونم اينا ورم هست يا استخون ضربه خورده.. اخه اونجا استخونه ولي هيچ زائده اي نيست..خيلي ممنون ميشم بهم بگين اگه ورم هست چي كار كنم زودتر ورم بره
پاسخ دکتر حسنانی
 اين موارد نياز به معاينه حضوري دارد ولي اگر بتوانيد يك سي تي اسكن از بيني و سينوس براي من ارسال كنيد با مشاهده سي تي اسكن شايد بيشتر بتوانم كمك كنم.


پرسش 4667
سلام من ۴ماه پیش عمل زیبایی انجام دادم و مشکلم قوز بینیم بعلت شکستگی در دوران بچگی بود.ولی هنوز اون قوز وجود داره و وقتی ماساژ میدم پایین میره و تقریبا صاف میشه اما بعد از یک دقیقه به حالت قبل برمیگرده.بنظرتون هنوز ورم داره و صاف میشه یا کلا قراره همینجوری بمونه؟
پاسخ دکتر حسنانی
 اينها معمولاً برطرف مي شود. ماساژ دادن كار خوبي است مي توانيد مرتب روزي دو تا سه بار ماساژ دهيد ولي براي تصميم گيري دقيق در مورد اينكه بيني شما نياز به اقدامات جراحي براي ترميم دارد يا خير يا خودبه خود برطرف مي شود بايد يكسال صبر كنيد اگر ورم باشد بعد از يكسال كامل برطرف مي شود اما اگر نياز به اقدام جراحي داشته باشد بعد از يكسال قابل انجام است.


پرسش 4596
سلام جناب دکتر خسته نباشید من الان نزدیک یکسال هست بینی م رو عمل کردم ولی متاسفانه آون قسمت بالای (پل )بینی م رو دکتر خوب خوب لوله ای نکرده بودند الان هم احساس میکنم داره یکم پهن تر میشه با دکتر خودم تماس گرفتم گفتند برلی یک ماه اسپلینت فلزی استفاده کنم به نظر شما جواب میگیرم یا راه دیگری شما پیشنهاد میکنید ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. ماساژ دادن پرفشار مکرر به سمت داخل روی استخوان بینی بهتر از اسپلینت جواب می دهد . در صورتی که بعد از چند هفته هیچ تغییری احساس نکردید اصلاح مجدد با جراحی امکان پذیر است .


پرسش 4511
سلام جناب آقاى دكتر حسنان سپاس از اینكه پاسخگوى سوالات هستید بنده یك ماه پیش عمل زیبایى انجام داده ام ،٢سوال دارم ١:بینى من كج شده و قبل از عمل كج نبود ایا ربطى به تورم دارد و برطرف میشود؟یا خیر ٢:ماساژ بینى بعد از عمل ضرورى است و تاثیرى در كاهش تورم ،فرم بینى دارد یا خیر؟
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. ماساژ های مکرر بینی بعد از عمل مخصوصا توسط پزشک معالج شما می تواند به صاف تر شدن بینی کمک نماید . تورم غیر قرینه می تواند باعث کج دیده شدن بینی بشود . در این صورت با گذشت زمان بینی صاف تر می شود ولی اگر کجی مربوط به ساختار بینی باشد با گذشت زمان کج تر دیده خواهد شد .


پرسش 4464
با سلام و خسته نباشی من یكماه پیش عمل سپتو و رینو پلاستی انجام دادم قسمت بالایی بینی استخوان اضافه اورده به پزشك خود مراجعه كردم گفتن محل شكستگی بینی است و با ماساژ برطرف میشود ولی در ظاهر دیده نمیشود،به نظر شما بعد از اینكه ورم بینی فروكش كند ممكن است برجستگی معلوم شود و عمل ترمیمی انجام داد؟
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. این گونه برجستگی ها معمولا فقط لمس می شود و دیده نخواهد شد و معمولا مشکل زا نیست .


پرسش 4439
سلام اقای دکتر وقتتون بخیر بینی من حدودن ۴ سال پیش دوبار شکسته بود و مشکل تنفسی داشتم و معتاد قطره نفازلین شده بودم و با توجه به سی تی اسکنی ک گرفتم شاخکای بینی من بادکنکی شده بود تا اینکه دوماه پیش عمل رینوپلاستی انجام دادم ولی الان از ظاهر بینی من مشهوده ک هنوز انحراف داره و هنوز خیلی بزرگه و دکترم هم میگه با ماساژ صاف میشه ولی امیدی بش ندارم و یه قوز هم بینی من داره هنوز ایا با ماساژ ممکنه صاف بشه و قوزش بره؟مشکل تنفسی هم هنوز دارم ممکنه بهتر بشه به مرور؟ممنون میشم ج بدید‎
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. پوست بینی شما ضخیم است و از بین رفتن کامل ورم آن دو سال طول می کشد . بهتر است در این مدت در خواست عمل مجدد از دکتر خود ننمایید . قطره نفازولین هم هرگز نباید بیشتر از پنج روز استفاده شود زیرا اعتیاد ایجاد می کند و به مخاط بینی آسیب می رساند .


پرسش 4219
سلام دکتر خسته نباشین،بینی من مشکلی نداره و بالاش صاف بود اما چند روزه پیش یه ضربه به استخون بالا بینی خورد که الان برآمدگی پیدا کرده،میخواستم بدونم راهی هست بدون جراحی که این برآمدگی برطرف شه؟؟مثلا با ماساژ؟؟ممنونم از راهنماییتون.
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. اگر شکسته باشد نیاز به جا اندازی دارد .


پرسش 4133
سلام من 15 سالمه میخواستم بدونم با ماساژ دادن بینی رو تغییر سایزش تاثیر داره؟آیا با زدن صابون یا چای میشه جربی و چاقی بینی رو کم کرد؟
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. هیچ یک از موارد مورد اشاره شما تاثیری ندارد .


پرسش 3946
با سلام و خسته نباشید آقای دکتر 5ماه از عمل بینی من میگذره و از نتیجه عملم خیلی راضیم،بخاطره اینکه دانشجوی رشته تربیت بدنی هستم به مدت 5ماه چسب زدم،هفته قبل که برای مشاوره پیش دکترم رفتم گفتن نیازی نیست دیگه چسب بزنی،کمی نوک و اطراف بینیت ورم داره که با ماساژ ازبین میره،الان بد یه هفته که چسب نمیزنم نوک بینی من و اطرافش کاملا ورم کرده،بنظر شما،علتش چیه،و اینکه دوباره چسب بزنم یا نه؟ ممنون میشم اگه جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. بهتر است دستورالعمل پزشک خود را اجرا کنید . می توانید فقط شب ها به مدت دو ماه دیگر چسب بزنید .


پرسش 3755
با سلام خدمت آقاي دكتر من يك و نيم ماه قبل رينوپلاستي داشتم ميخواستم بدونم آيا ماساژ بيني كار درستيه و تاثير روي فرم بيني داره اگه آره روش صحيحشو لطفا بگين خيلي خيلي ممنون از لطفتون
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. ماساژ بر روی بر طرف کردن برجستگی های استخوانی می تواند مفید باشد . ولی روش انجام آن باید توسط پزشکتان به شما آموزش داده شود .


پرسش 3706
سلام خسته نباشید من تاریخ 1 بهمن 93 عمل رینوپلاستی انجام دادم و بینی من از روبرو زیاد ظاهر خوبی نداره و برآمدگی هایی کنار نوک بینی من هست که احساس میکنم جای بخیه های داخلیه بعضی وقتی تقریبا محو میشن ولی بعضی وقتا بالا میان دکترم میگه باید تا یک سال و نیم صبر کنی تا کاملا خوب شه چون وضع بنیت خیلی بد بود زیاد کار روش انجام دادم شما میگید این برآمدگی ها با ماساژ قابل هست یا نه چون گاه گاهی سفت میشن گاهی هم نه معمولیه چیکار کنم؟
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. این گونه مشکلات به مرور زمان بهتر می شود . بعد از گذشت حدود یک سال و نیم وضعیت آن ثابت می شود و می توان در مورد وضعیت آن اظهار نظر کرد .


پرسش 3284
سلام آقای دکتر بینی من گوشتی بود دوماهه. عمل کردم ازهفته دوم کناربینی من اندازه نخود گردشد ماساژ میدم چندلحظه خوب ميشه دوباره همونطور ميشه بینی من به سمت مخالف. ورم کج شده آقای دکتر همش کارم شده.گریه پیش دکتر م ر کرمانشاه عمل کردم میگه اگه خوب نشد تومطب برات درش میارم. تروخدانظرتونو بهم بگین الان که شباچسب میزنم ورم بینی من خیلی زیادترشده. یه عکسم از اون طرف بینی من که ورم نداره گذاشتم
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. هفت ماه بعد از عمل عکس های خود را برای من ارسال نمایید .


پرسش 3011
سلام خسته نباشید،جسارتا اقای دکتر من 10شهریور93عمل کردم،الان 6ماه و 10 روزه تقریبا که از عملم میگذره،عمل جراحی وحشتناک داشتم و یه ساعت دیرتر از همگان به هوش اومدم و بعد عملم تا ده روز پلکام شدید ورم داشتن و تا یک ماه داخل چشمم قرمز بود....اما از حال امروز بگم،احساس میکنم بینی م هنوز ورم داره مخصوصا قسمت بالای بینی م،به دکترم مراجعه کردم ایشون میفرمایند از الان مجددا باید 8ماهه دیگه صبر کنم،واقعا خسته شدم از چسب زدن از طرفی هم روم نمیشه چسب نزنم چون ورم دارم.....دکترم میگه اینا ورم اند،ولی نمیدونم حقیقت داره یا اشتباه عمل شده....لازم بذکره فقط قصدم بود قوز رو بینی م برداشته شه ک دکتر بنا به صلاح دید خودشون گفتن بهتره عروسکی عمل کنم،منم از اونجایی که نخواستم فردا حرفی بمونه،سخن دکترم رو پذیرفتم......اقای دکتر توروخدا بگین چیکاکنممممممممم،اگه اشتباه شده مجددا عمل کنم ولی تحمل سختیای گذشته رو ندارم ....اینم یاداور میشم ک تابحال دوبار اتفاق افتاده ک بگفته دکترم پوست بینی م بروی استخونی ک تراش دادند ،چسبیده ک طبق دستور دکترم ماساژ میدم تا از پوست جداشه...مرسی از صبر و حوصله ای که به خرج دادین،بی صبرانه منتظر پاسخم
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. با گذشت زمان بینی شما روز به روز بهتر می شود . با این حال بعد از گذشت یک سال از جراحی امکان ایجاد تغییرات بر روی بینی شما وجود دارد .


پرسش 2979
سلام وقت بخیر جناب دکتر حسنانی راستش یه سوال خیلی مهم داشتم از حضورتون من الان 2هفته میشه بینی من رو عمل کردم.قبل از عمل انحراف داشتم. اما الان یخورده از انحراف مونده.دکتر بعد از عمل بهم گفت که انحراف بطور کامل برطرف شده.اما بعد یه هفته که آتل رو برداشتم هفته دوم انحراف کمی مشاهده کردم. با دکتر صحبت کردم ایشون گفتن که ماساژ بدم سمت مخالف که برطرف بشه انحراف. حالا میخوام بدونم با ماساژ واقعا برطرف میشه انحراف کوچیکی که ایجاد شده.بدجوری نگرانم کرده این موضوع.ممنون میشم جوابمو هرچه زودتر بدین. باتشکر
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. از پاسخ دادن به این گونه سوالات , قبل از گذشتن شش ماه از جراحی معذورم .


پرسش 2691
جناب آقای دکتر حسنانی با عرض سلام و احترام خدمت شما یه سوال از حظورتون داشتم،من 1 ماهه عمل زیبایی بینی انجام دادم ولی ظاهرا قوز روی بینی من که دلیل اصلی عمل کردنم بود تغییر نکرده. همچنین طرف راست بینی من ورم بیشتری داره و حس میکنم رو بینی من یه گودی خیلی کمی افتاده که باعث شده قوز بینی من بیشتر به چشم بیاد ،سوالم اینه که قوز روی بینی من با ماساژ دادن روزانه درست میشه یا نه؟در ضمن میخاستم ببینم بینی من چقد پایین میاد چون زیاد سر بالا نیست،لطفا اگه امکان داره در مورد مشکلاتم اظهار نظر بفرمایید.و اگر صلاح میدونید چندتا عکس براتون ایمیل کنم. همچنین اضافه کنم محل کار و زندگی من جزیره قشم هست به همین خاطر که راه دور هستم و امکان ویزیت شدن حضوری ندارم از طریق ایمیل مزاحمتون شدم. تشکر
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. از پاسخ دادن به این گونه سوالات قبل از گذشت شش ماه از جراحی معذورم .


پرسش 2564
سلام. مدتی پیش اتفاقی در اینترنت خواندم که ماسک زدن به بینی باعث فشار روی تیغه و پهن شدن آن می شود. من در هفته دوم و سوم گاهی نیمه بالایی تیغه بینی ام را به صورت عرضی ماساژ می دادم.(به این صورت که با انگشت شست و نشانه از روی تیغه به سمت چشم ها می کشیدم). قصدم هم کاهش ورم این ناحیه بود. میزان فشار وارده به قدری نبود که درد بکشم اما از فشاری که ماسک می آورد بیشتر بود. حال یک ماه از عمل گذشته احساس می کنم این ناحیه بزرگ است. آیا دلیل ورم است یا تیغه پهن شده؟ آیا منع عینک هم به این دلیل است. لطفا در مورد ماساژهم توضیح دهید.
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. تا یک ماه بعد از جراحی استخوانهای بینی نرم است و هر کونه فشاری اعم از عینک , ماساژ دادن یا استفاده از ماسک می تواند باعث تغییر شکل آن بشود .


پرسش 1887
با سلام خدمت شما آقای دکتر .. من حدود 3 ماهه که بینی من ام را عمل کرده ام زیبایی و انحراف .. اما الان بعد از سه ماه بینی ام کج شده .. بنظر شما چیکار کنم آیا با ماساژ برطرف میشود و آیا اصلا بینی م رو ماساژ بدم .. ممنون میشم آقای دکتر جواب بدید .من سه ماهه که خونه نشین شدم
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. ماساژ تاثیری روی کجی بینی ندارد . پزشک شما با انجام بعضی اقدامات سرپایی می تواند این کجی را تا حدود زیادی اصلاح کند . اگر با اقدامات مورد اشاره کجی اصلاح نشد انجام ترمیم بعد از یک سال برای شما امکان پذیر است .


پرسش 1879
با عرض سلام وخسته نباشيد.حدود سه ماه ونيم از عمل سپتو(انحراف تيغه داخلی بيني)رينو و كوتاهی شاخكای بينيم ميگذره.ماه اول غضروف فوقانی سمت راست بينيم جابجا شد.وحالت فرورفتگی ايجاد شده كه جراحم پيشنهاد عمل مجدد وپيوند غضروف شش ماه بعد از عمل رو دادن.به هيچ طريقی غير از جراحی امكان جايگذاری غضروف نيست؟؟؟؟ نوك بينيم هنوز سفت و متورمه سمت راست نوك بينيم برآمدگی داره كه باچسب درست ميشه ولی بدون چسب به حالت اوليه برميگرده مدتی است كه ايجاد شده قبلا نبود. آيا اين موضوع برطرف ميشه؟؟؟ بخاطر غضروف جابجا شده جراحم گفته ماساژندم.جراح دقدق توضيح نداد كه چرا غضروف جابجا شده و گفتند پيش مياد..سابقه آلرژی هم دارم ومكررا عطسه ميكنم .بينی من غضروفی بود وظاهر كاملا صاف ولی الان نوك بينيم كجه وهمون موقع كه بعد ازده روز اسپلينت رو از روی بينيم برداشتند گفتند از سمت راست به چپ چسب uشكل را بزنم وكمی نوك بينيمو به سمت چپ متمايل كنم.ولی هنوز مشكل حل نشده. خواهشا خواهشا راهنمايی فرماييد. ساكن اهواز هستم.امكان آمدن به تهران را ندارم
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. به جز جراحی ترمیمی اقدام دیگری وجود ندارد . هر قدر دیر تر برای جراحی ترمیمی اقدام نمایید نتیجه بهتری خواهید گرفت .


پرسش 1486
سلام. خسته نباشید . من دماغم رو 7 ماه پیش عمل کردم خیلی خوب بود اما بعد از 2 ماه قسمت بالای بالا و روی دماغم کمی ورم کرد که دکتر گفت ماساژ بدم اما خوب نشد و اینجوری که پیداست استخوان سازی کرده.زیاد در ظاهر معلوم نیست اما بی تاثیر هم نیست و اون قسمت پوستش هم انگار حساس تر شده و قرمز میشه.وسط هم نیست و کمی متمایل به یک طرفه.آیا باید عمل ترمیمی انجام بدم ؟ برای عمل ترمیمی حتما باید یک سال صبر کرد ؟ با تشکر.
پاسخ دکتر حسنانی
 سلام. اگر زیاد مشخص نیست بهتر است از انجام جراحی ترمیمی صرفنظر نمایید . در غیر این صورت بهتر است برای عمل ترمیمی یک سال صبر نمایید .
