آیا قرص کاهش ورم بینی وجود دارد؟
دکتر حمیدرضا حسنانی

دکتر حمیدرضا حسنانی متخصص جراحی بینی

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی | جراح بینی


عضو جامعه جراحان گوش و حلق و بینی ایران | عضو جامعه جراحان پلاستیک صورت اروپا


آیا قرص کاهش ورم بینی وجود دارد؟

قرص هاى حاوى كورتيكواستروييد ( كورتن ) مى تواند به كاهش ورم بينى كمك كند ولى به دليل عوارض بالاى كورتن استفاده خوراكى از آن ها براى كاهش ورم بينى توصيه نمى شود .
كورتن هاى تزريقى كه به داخل خود بينى تزريق مى شود ( سه نوبت به فاصله يك تا دو ماه ) مفيد هستند چون در مقادير بسيار جزيى فقط در بينى استفاده مى شود و عوارض كلى براى بدن ندارد .
كورتن هاى خوراكى براى دوره هاى سه روزه و در موارد ورم زياد بينى ، مى تواند به عنوان يك انتخاب مد نظر باشد ولى به هيچ عنوان نبايد طولانى مدت يا براى دوره هاى تكرارى استفاده شود . 

1

تا دو ماه بعد از جراحی بینی هیچگونه قضاوتی در مورد نتیجه خود نکنید. حداقل دو ماه طول می کشد تا ورم بینی در حدی از بین برود که بتوان در مورد نتیجه عمل قضاوت کرد. نتیجه جراحی بینی


20

کاهش حس بویایی جزء عوارض دراز مدت جراحی زیبایی بینی نمی باشد گاهی ممکن است به علت وجود تراشحات زیاد یا ورم یا التهاب بافت های درون بینی حس بویایی بعداز عمل کاهش یابد در این موارد جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد چون این مسائل موقتی هستند و معمولا بعد از یک الی دو ماه بویایی به وضعیت قبلی و طبیعی خود برمیگردد. تاثیرجراحی بینی بر بویایی،کاهش موقتی حس بویایی بعداز عمل بینی


21

ورم بینی گوشتی:هر عمل جراحی هرچقدر هم که سبک و ساده باشد، با ورم ناحیه ی تحت جراحی همراه است میزان ورم از فردی به فرد دیگر متفاوت است.بیمارانی که بینی گوشتی دارند ، ورم بیشتری را تجربه می کنند ورم های شدید بعد از دوماه از بین می رود بهبودی کامل ورم ها دو تا سه سال به طول می انجامد.تورم بینی



اقدام براى باردارى دو ماه بعد از جراحى بينى امكان پذير است . با وجود اين هر قدر فاصله بين جراحى بينى و شروع باردارى بيشتر باشد بهتر است تا ورم باردارى و ورم ناشى از جراحى بينى به هم اضافه نشوند . در حين باردارى به دليل تغييرات هورمونى بينى ورم خواهد كرد و اين مساله در فرد عمل شده هم به وجود خواهد آمد ولى بعد از باردارى ورم بينى از بين مى رود . ورم باردارى اثر منفى روى نتيجه جراحى بينى ندارد و بعد از زايمان بينى به حالت طبيعى باز مى گردد . دکتر حمیدرضا حسنانی #جراح_بینی متخصص گوش و حلق و بینی (بورد تخصصی) #جراحی_بینی تهران، میدان ونک، گاندی شمالی، خیابان صانعی ، ساختمان نشاط، طبقه ۳ ، واحد ۸ Telegram: 09127719804 کانال تلگرام: telegram.me/nosesurgery

A post shared by جراحی بینی دکتر حسنانی (@dr.hosnani) on

31

بين جراحى بينى و شروع باردارى بيشتر باشد بهتر است تا ورم باردارى و ورم ناشى از جراحى بينى به هم اضافه نشوند . در حين باردارى به دليل تغييرات هورمونى بينى ورم خواهد كرد و اين مساله در فرد عمل شده هم به وجود خواهد آمد ولى بعد از باردارى ورم بينى از بين مى رود . ورم باردارى اثر منفى روى نتيجه جراحى بينى ندارد و بعد از زايمان بينى به حالت طبيعى باز مى گردد .


الکل، تداخل دارویی، خونریزی، ورم بینی، اختلال در ترمیم بینی
 تأثیر الکل بر جراحی بینی و عمل زیبایی صورت، علاوه بر گشاد شدن رگ های بینی و افزایش احتمال خونریزی، می تواند باعث افزایش ورم بینی گردیده و گاهی با داروهایی که بعد از عمل برای شما تجویز می شود، تداخل می نماید. الکل، ادرار را افزایش می دهد و به این ترتیب ممکن است آب بدنتان تخلیه شود.
ورم بینی، فرم بینی، چسب بینی، چسب زدن بینی
 در دو هفته اول، چسب زدن هم روی فرم بینی تأثیر دارد هم روی ورم بینی.
ماسک ضد کبودی، کمپرس سرد، عینک سوئدی
 کمپرس سرد به معنای گذاشتن یک ماده خنک مثل یخ یا ژل های آبی رنگی که به اسم عینک سوئدی معروف است روی صورت می تواند ورم و کبودی اطراف چشم ها را تا حد زیادی کاهش دهد.
nose taping advantages
 چسب زدن به بینی تا سه ماه می تواند در کاهش ورم بینی موثر باشد. اما فقط دو هفته روی فرم بینی تأثیر دارد.
nose taping og
 بینی های گوشتی 3 ماه و بینی های غضروفی به مدت 2 ماه چسب بزنند. چسب زدن به بینی تا سه ماه می تواند در کاهش ورم بینی موثر باشد.
nostrils og
 گاهی متعاقب جراحی بینی، در اثر ورم نامتقارن ممکن است سوراخ ها نامتقارن باشند. این عدم تقارن یا غیرقرینگی معمولا با کاهش ورم بینی بعد از 6 ماه برطرف می شود.
swelling og
 ورم بینی در روز 7 و روز 70 را مقایسه کنید. همانطور که می بینید، بعد از 2 ماه، کاهش چشمگیری در میزان ورم بینی ایجاد شده است. افرادی که بینی گوشتی دارند، ورم بیشتری را تجربه می کنند. بهبودی کامل ورم ها، 2 تا 3 سال به طول می انجامد.
taste sense after rhinoplasty og
 حس چشایی، وابسته به حس بویایی است. اگر در اثر وجود ورم داخل مخاط بینی حس بویایی به طور موقتی دچار اشکال شده باشد، حس چشایی نیز به تبع آن دچار اخلال می شود. ولی این تغییر موقتیست و بعد از یکی دو ماه برطرف می شود.
sinus and polyps
 در صورتی که پوشش درون سینوس ها در اثر التهاب طولانی مدت ورم کند، به صورت گوشت اضافه در می آید و به داخل بینی نفوذ می کند و راه تنفس را مسدود می نماید. به این گوشت اضافه، پولیپ می گویند. جراحی پولیپ از طریق روشی به نام اندوسکوپی سینوس انجام می گیرد. اندوسکوپی سینوس، همزمان با جراحی زیبایی بینی نیز امکانپذیر می باشد.

ورم بینی در مقالات دکتر حسنانی



نکات بعد عمل

مراقبت های بعد از عمل جراحی زیبایی یا جراحی پلاستیک بینی. لطفا توصیه های زیر را مطالعه نموده و بعد از عمل جراحی زیبایی (پلاستیک) بینی با دقت اجرا کنید تا بهترین نتیجه را از عمل بینی خود بگیرید.
 • به مدت ٧٢ ساعت بعد از جراحى بر روى گونه ها اطراف چشم و روى اسپلينت ( قالب ) بينى كمپرس يخ قرار دهيد . كمپرس را روى اسپلينت فشار ندهيد . تورم بينى و صورت بعد از دو تا سه روز به حداكثر خود مى رسد و اين نرمال است .
 پس از جراحی پلاستیک بینی ، بيشتر استراحت كنيد و از مقاربت جنسی تا روز خودداری نماييد. به طور کلی بعد از جراحی بینی باید به مدت دو هفته از هر گونه فعالیتی که به آزاد سازی وسیع آدرنالین در بدن می انجامد (مثل استمنا) خودداری کرد زیرا به افزایش تورم بینی و احیانا خونریزی از بینی خواهد انجامید .
 پس از عمل جراحی پلاستیک بینی به مدت شش هفته از آفتاب شديد دوری كنيد. گرما ممكن است باعث تورم بينی شود.
 بعد از انجام جراحی مدت دو ماه طول می کشد تا بینی تقریبا شکل جدید خود را نمایان سازد و زیباییش آشکار گردد . در این مدت باید صبور باشید و از نگرانی بیمورد در مورد ورم یا بزرگی بینی بپرهیزید. در 6 ماه اول بعد از عمل ،بسیاری از اطرافیان در مورد بینی شما اظهار نظر می نمایند و ممکن است عمدا یا سهوا خاطر شما را آزرده سازند .
مشاهده مطلب

جراحی بینی ترمیمی

اگر یک بار عمل جراحی انجام داده اید و از نتیجۀ جراحی راضی نیستید، برای هرگونه اقدام در خصوص جراحی بینی ترمیمی یا ثانویه حداقل یک سال صبر کنید. اگر می خواهید برای بار دوم عمل جراحی انجام دهید، نکات این بخش را به خوبی رعایت کنید
 سربالاشدن یا خوکی شدن نوک بینی چرا برای رینوپلاستی ترمیمی یک سال باید صبر کرد؟ جراحی زیبایی ( پلاستیک ) بینی عملی است که در طی آن جراح روی اسکلت بینی تغییراتی ایجاد می کند تا بینی ظاهر زیباتری پیدا کند و تناسب بهتری با اجزاء دیگر صورت بیابد و در کل زیبایی کل صورت افزایش یابد . برای این اقدام جراح ناچار است که پوست بینی را از روی اسکلت غضروفی – استخوانی آن جدا کند تا بتواند تغییرات مورد نظر را روی ساختار بینی اعمال نماید . بعد از انجام جراحی بینی، مدت یکسال طول می کشد تا پوست به طور کامل به اسکلت زیر خود اتصال یابد و فرآیند ترمیم کامل شود . در این مدت بینی ورم دارد و ظاهر نهایی آن مشخص نشده است . فرمی از بینی که بعد از یک سال ایجاد می شود تقریبا همان فرم و شکل نهایی بینی است . پزشک خود را برای اقدام فوری تحت فشار نگذارید! یکی از مشکلاتی که بسیاری از جراحان پلاستیک با آن برخورد می کنند افرادی هستند که بلافاصله بعد از جراحی از ظاهر بینی خود ابراز نارضایتی می کنند و از جراح خود درخواست می کنند که تا دیر نشده باید برای من ترمیم انجام دهید ! این مشکل ناشی از اطلاع رسانی نا کافی به بیمار است . افرادی که برای جراحی مراجعه می نمایند باید آگاه باشند که اولا تا دو ماه که بینی ورم عمده دارد و بزرگتر از سایز واقعی است و قضاوت در مورد سایز آن صحیح نیست . بعد از دو ماه نیز اگر فرد از ظاهر بینی خود رضایت کافی نداشته باشد باید به این نکته توجه نماید که عمل ترمیم تا یک سال از نظر علمی صحیح نیست زیرا پوستی که تازه از روی اسکلت جدا شده اگر زودتر از یک سال، مجددا از روی ساختار خود جدا شود احتما آسیب دیدگی دارد و آسیب دیدن پوست بینی از آن فجایعی است که غیر قابل جبران است . حتی برای افرادی که از نظر روحی روانی بسیار شکننده و آسیب پذیر هستند و هرگونه اشکال ظاهری بینی را برای خود مشکل مرگ وزندگی می پندارند هم توصیه می شود که جراح زودتر از شش ماه دست به هیچ اقدامی نزند و در این مدت فقط با صحبت کردن بیمار را دعوت به آرامش نماید تا مدت شش ماه سپری شود . هر گونه اقدام ترمیمی زیر یک سال باید بصورت محدود و کاملا با احتیاط انجام گیرد تا از ایجاد آسیب به پوست اجتناب شود.
مشاهده مطلب

رینوپلاستی نژادی

از آن جایى كه بینی نژاد هاى مختلف با یکدیگر متفاوت هستند، روش های زیباسازی آن ها نیز متفاوت می باشد.
مشاهده مطلب

نحوه خوابیدن

در دو سه روز اول بعد از جراحی، بهتر است كه سر بالاتر از بدن قرار داشته باشد تا این مایعات میان بافتی خالی شوند و از بینی و سر و صورت بیرون بیایند.
 نكته اول در مورد نحوه خوابيدن بعد از جراحي بيني آن است كه در دو سه روز اول بعد از جراحي، بيني و صورت ورم مي كنند و علت آن خونريزي هاي زيرپوستي است كه اتفاق مي افتد و مايعاتي كه از رگ ها خارج مي شوند و زير پوست بيني تجمع پيدا مي كنند به همين علت، بيني و صورت ورم مي كنند.
مشاهده مطلب

داستان نجیم

نجیم دختری است که برای انجام عمل جراحی زیبایی نزد دکتر حمیدرضا حسنانی از استرالیا به ایران سفر می کند. در این جا داستان مصور جراحی بینی نجیم همراه به ویدئوی داستانی را مشاهده می کنید.
 ·       البته الان ورم داره
مشاهده مطلب

داستان اسمرالدا

داستان جراحی بینی اسمرالدا دوست نزدیک آمال که برای انجام جراحی بینی نزد دکتر حسنانی به ایران سفر می کند.
 وای خیلی عالی بود. پرستارها مثل مامان و خاله خودم ازم مراقبت می کردند. برای پیشگیری از پیدایش کبودی ها و ورم اطراف چشم، بعد از انتقال به بخش بستری، بیمار شروع به استفاده از ژل یخی به عنوان کمپرس سرد می نماید. این ژل به مدت چند دقیقه در فریزر گذاشته می شود و بعد از اینکه منجمد شد روی چشمها قرار داده می شود. صبح روز بعد از جراحی، پرستار پمادهای بیمار را می زند، قطره هایش را می ریزد و روش صحیح استفاده از داروها را به او آموزش می دهد.
مشاهده مطلب

برنامه های تلویزیونی

نکات آموزنده از برنامه های تلویزیونی دکتر حسنانی که در شبکه های مختلف در طول چند سال گذشته پخش شده، جمع آوری شده و در قالب کلیپ های کوتاه و نکته ای در این بخش ارائه شده است.
 کاهش ورم های بینی بعد از عمل
مشاهده مطلب






new question og




 

مشاوره های دکتر حسنانی در مورد ورم بینی


پرسش 4733
میبخشید من سال ۹۵ به دلیل انحراف و تورم شاخک بینی تصمیم به انجام عمل جراحی شدم... بعد از گذشت ۲ سال همچنان مشکل تنفس و همچنین از نظر شکل ظاهری یه فرورفتگی در سمت چپ بینی دارم درواقع مجددا انحراف داره بینیم.
پاسخ دکتر حسنانی
 اگر انحراف بيني برگشته باشد، يعني تيغه وسط بيني كج شده باشد و اين كجي روي ظاهرش هم اثر گذاشته باشد و كلاً بيني از ظاهر كج شود، درمانش جراحي مجدد است. ولي اگر گرفتگي به دليل تورم شاخك بيني باشد، معمولاً توصيه درماني استفاده از داروهاي كوچك كننده شاخك هاي بيني است كه معمولاً با اسپري هاي حاوي كورتن كه در داخل بيني زده مي شوند امكان پذير است البته كورتن جذب نمي شود و فقط روي شاخك و محيط اطرافش اثر دارد. بنابراين عوارض مربوط به كورتن را ندارد.


پرسش 4728
سلام اقای دکتر شرمنده مزاحم شدم وقتتون بخیر من ۲ ماهه بینیم رو عمل کردم گوشتی بود برام غضروف گذاشتن و انحراف تیغه بینی داشتم که درست کرده بعد من میکاپ کارم و روزی ۷،۸ ساعت کار میکنم و بیشتر مجبورم سرم رو پایین بندازم ایا به مرمر نوک بینیم افتاده نمیشه و لازمه بیشتر از ۲ ماه چسب بزنم؟؟ ممنون میشم جواب بدین
پاسخ دکتر حسنانی
 پايين نگه داشتن سر باعث افتادگي نوك بيني نمي شود. افتادگي نوك بيني مربوط به تكنيك جراحي است اگر تكنيك جراحي دقيق انجام شده باشد افتادگي اتفاق نمي افتد اينكه سرتان را به مدت طولاني پايين نگه داريد تنها اتفاقي كه ممكن است بيفتد آن است كه ممكن است بيني ورم كند و ورم آن ديرتر بخوابد ولي باعث تغيير شكل بيني يا تغيير نتايج جراحي نمي شود.


پرسش 4727
سلام دكتر من عمل كردم الان دو هفته ديگه از عملم ميگذره ولي در يكي از سوراخاي بينيم احساس تنگي نفس ميكنم و احساس ميكنم ك داخلش خيلي تنگ تر ميخواستم بدونم ميشه بر اثر تورم بافت هاي داخلي باشه اين تنگي يا بر اثر ديگه اي البته فقط يطرف از بينيم ممنون ميشم زود تر پاسخ بدين و منو از اين دل نگروني در بيارين اخه سابقه تنگي نفسي هم نداشتم
پاسخ دکتر حسنانی
 گرفتگي يك طرفه بيني بعد از جراحي مي تواند به علت تورم بافت هاي داخل بيني مثلاً شاخك بيني ايجاد شده باشد. همچنين مي تواند به دليل باقي ماندن انحراف تيغه وسط بيني باشد. يا اينكه تيغه وسط بيني در حين جراحي منحرف شده باشد. به هرحال تشخيص اينها به وسيله معاينه حضوري است. يعني با معاينه داخل بيني مي توان آن را تشخيص داد. اما براي اينكه مطمئن شويد مشكل چيست بايد صبر كنيد. دو ماه بعد از عمل دوباره معاينه شويد. معاينه دو ماه بعد از عمل در اين زمينه دقيق تر است. چون تورم هاي داخل بيني برطرف شده. معمولاً اكثريت قريب به اتفاق اين مشكلات گرفتگي بعد از عمل، ظرف دو ماه اول برطرف مي شود. اگر بعد از دو ماه اول همچنان باقي مانده باشد مي توان بررسي كرد. ممكن است تنگي دريچه هاي بيني اتفاق افتاده باشد. بيني دو دريچه دارد يكي دريچه خارجي (نزدیک سوراخ بيني) يكي دريچه داخلي كه يك سانت عقب تر است و فضاي تنگي است كه هوا از آن رد مي شود. در حين جراحي گاهي هر كدام از اين دريچه ها ممكن است تنگ شده باشد و گرفتگي ايجاد شده باشد. يا ممكن است كه تيغه وسط بيني منحرف شده باشد. يا انحرافش باقي مانده باشد. يا ممكن است شاخك بزرگي در آن ناحيه بوده باشد كه كوچك نشده است. هر كدام از اين عوامل مي تواند عامل تنگي يك طرفه بيني باشد كه اين را در حين معاينه حضوري بعد از ماه دوم بعد از دو ماه از جراحي مي توان تشخيص داد.


پرسش 4718
سلام آقای دکتر من ۸ ماه از عمل بینی ام گذشته سری قبل ک بهتون پیام دادم ۱ ماه و نیم پیش بود ک گفتم با چسب فرم بینی ام خیلی بهتر است ولی الان حدود یک‌ماهه ک دیگ به گفته پزشکم چسب نمیزنم قبلا خیلی فرم بهتری داشت ک چسب میزدم ولی باز هم بعضی وقتا خوب نبود ولی عکس های رو ک گرفتم مقایسه میکنم میبینم اون موقع خیلی خوب بوده بینی ام گوشتی بوده ولی آیا ممکنه با اینکه ۸ ماه گذشته قسمت پایین بینی انقد بزرگ باشد و ورم باشه؟ مشکل دیگ ای نداره از نظرتون ؟ براتون عکس هم ارسال میکنم لطف میکنید که جواب میدید خیلی بزرگوار هستید ک ما رو از نگرانی در میارید
پاسخ دکتر حسنانی
 ورم بيني هاي گوشتي ممكن است دو يا سه سال طول بكشد اگر احساس مي كنيد بيني بزرگي داريد و قبلاً با چسب فرم بهتري داشت مي توانيد حداقل شب ها به مدت دو سه ماه، چسب بزنيد. چون شب ها بيني بيشتر ورم مي كند وقتي كه فرد در حالت درازكش قرار مي گيرد و سر پايين تر از بدن قرار بگيرد يا هم سطح بدن قرار بگيرد بيني ورم مي كند. به همين علت بهتر است كه شب ها چسب بزنيد صبح كه بلند مي شويد بيني فرم بهتري خواهد داشت. لازم نيست شبانه روز چسب زده شود. همينكه شب ها چسب بزنيد كفايت مي كند. مي توانيد به مدت دو الي سه ماه چسب بزنيد. استفاده از آمپول هاي كورتن هم كمك كننده است. كورتن مي تواند باعث كوچك شدن بيني شما شود ولي تزريق كورتن بايد حتماً تحت نظر پزشك انجام شود. چون اگر پوست در اثر كورتن هاي قبلي نازك شده باشد ديگر نمي توان كورتن زد ولي اگر پوست نازك نباشد، امكان تزريق مجدد كورتن وجود دارد.كورتن هايي كه در بيني تزريق مي شود به علت مقدار كم آنها، عوارض چنداني ندارد و عوارض كورتن ها مثل فشار خون، پوكي استخوان را ندارد. مقدار ناچيزي فقط در داخل خود بيني تزريق مي شود كه ورم بيني كم شود ولي بايد حتماً تحت نظر پزشك باشد كه آسيبي به شما وارد نشود.


پرسش 4701

پاسخ دکتر حسنانی
 همانطور كه مرتب تكرار شده، قضاوت كردن در مورد ظاهر بيني قبل از دو ماه درست نمي باشد چون در طي دو ماه، بيني ورم اساسي و اصلي دارد. بعد از دو ماه تقريباً 60 درصد ورم مي خوابد و شما مي توانيد تا حدودي روي نتيجه قضاوت كنيد ولي افرادي كه بعد از دو ماه هم همچنان فكر مي كنند بيني شان را دوست ندارند باز بايد صبر كنند بين شش ماه تا يكسال بيني تغييرات بيشتري مي كند. نهايتاً اگر كسي قصد ترميم دارد حداقل بايد يكسال صبر كند تا بيني تغييرات خودش را بكند اكثر افراد بعد از يكسال از نتيجه بيني راضي مي شوند و يا با نتيجه اي كه هست كنار مي آيند. بعد از يكسال اگر كسي بود كه همچنان از بيني ناراضي بود در آن صورت تصميم گيري امكان پذير است بيني ورمش خوابيده، شكل بيني مشخص شده و تقريباً مي توان گفت كه آيا مشكلات پيش آمده ماندگار است يا ماندگار نيست و بيني هم التهابش از بين مي رود ترميم مي شود پوست دوباره حالت طبيعي و نرمال پيدا مي كند اسكلت بيني حالت نرمال پيدا كرده و ترميم امكان پذير مي شود. بنابراين زودتر از يكسال اصلاً فكر ترميم نكنيد و بايد صبر داشته باشيد.


پرسش 4697
سلام اقاي دکتر خسته نباشيد يه سوال از خدمتتون داشتم اگه امکانش بود لطفا جواب بدين بنده 10روزه بينيمو عمل کردم بعد از دراوردن تامپون دو تا غضروف داخلي بيني ک فکر کنم اصطلاح علميش شاخک هستش به سمت پايين امده بود و وقتي سر رو بالا ميگرفتم از کناره هاي بينيم قشنگ معلوم بود بعد از چند روز غضروف سمت راست برگشت سر جاش و خوب شد ولي سمت چپ همينطوري مونده ميخواستم بدونم تو ظاهر يا تنفسم در اينده تاثيري داره؟؟ دکترم گفته با گوش پاک کن فشار بده شايد بره بالا انجام ميدم ولي اميدي ندارم خواستم از تجربيات شما هم استفاده کنم تا فرصت هست شايد بتوان کاري کرد راه حلي از نظر شما وجود داره ک انجام بدم ايا بنظر شما امکان داره بخاطر ورم باشه و بعد از اينکه ورم خوابيد خوب بشه ؟ عکس رو براتون ارسال ميکنم
پاسخ دکتر حسنانی
 چيزي كه در عكس نشان داده ايد شاخك بيني شما نمي باشد. غضروف هاي كناري بيني است و اينها به مرور زمان بهتر مي شود. يعني با گذشت زمان فرم بهتري به خود مي گيرد. اگر تا الان روي تنفستان تأثير نگذاشته است و با آن مشكلي نداريد در آينده نيز مشكلي پيدا نخواهيد كرد. نگران نباشيد


پرسش 4696
سلام و خسته نباشيد مرد 29 ساله هستم با بيني استخواني و پوست نسبتاً نازک ولي چرب ، بيني با قوز متوسط و افتادگي داشتم که توسط يکي از جراحان تهران عمل شدم و الان مدت 3 ماه از عمل من گذشته است و موارد سوالات زير براي من ايجاد شده خواهشمندم در صورت تمايل پاسخ و توضيحات خود را براي من ارسال فرمائيد: 1- بعد از جراحي در قسمتي که قوز بيني داشتم دو طرف و بيشتر سمت راست بيني من همانطرفي که قوز برداشته شده بود انگار استخواني بيرون زدگي داشت و ورم دو طرف خيلي زياد بودش انگاري دو.باره قوز بيني از دو طرف در اومده به دکتر مراجعه کردم با انگشت شصت فشار داد به شدت زياد و داخل رفت و الان مشکلم کمتر شده ولي همچنان گه گداري اينوطر ميشه و من با فشار دادن از بين ميبرمش اين به نظر شما چيه خطرناکه ؟ ورم بيني هستش يا قوز کامل برداشته نشده؟ 2 - قسمت نوک بيني من با گذشت 3 ماه از عمل همچنان برافروخته و حالت بادکنکي دارد و اصلا ورمش از بين نميره به دکترم مراجعه کردم گفت خودش از بين ميره و نياز به آمپول کورت تزريقي نيست ولي با توجه به اينکه دوست دارم زودتر فرم بگيره لطفا يک راهکاري به من نشان بديد که بشه نوک ورم بيني سريعتر از بين برود . 3- به تجربه شما براي کاهش ورم نوک بين و ناحيه استخواني بيني چه نکاتي بايد رعايت شود و يا چه قرص و يا کرم براي اينمورد کمک کننده است آيا با گذشت 3 ماه از عمل سيگار بر ورم و نتيجه جراحي تاثير گذار است يا خير ؟ پيشپايش از زحمات جنابعالي تشکر و قدرداني را دارم.
پاسخ دکتر حسنانی
 اگر قوزي كه مي فرماييد را دكترتان فشار داده و برطرف شده و وقتي خودتان هم انجام مي دهيد بهتر مي شود، پس اشكال مهمي وجود ندارد و چيز خطرناكي نيست و با ماساژ دادن مي توانيد به آن فرم دهيد نيازي به نگراني وجود ندارد. در مورد آنكه مي فرماييد بيني تان ورم دارد و مي خواهيد زودتر ورمش برطرف شود هيچ راه جايگزين و ميانبري وجود ندارد بايد صبر كنيد بدنتان آرام آرام اين ورم را از بين مي برد. البته آمپول كورتن مي تواند مفيد باشد ولي در همه موارد مفيد نيست تشخيص آن با جراحتان است كه آيا استفاده بكنيد يا نكنيد به صورت كلي، آمپول كورتن در مواقعي مفيد است كه پوست خيلي ضخيم باشد. در مواردي كه پوست خيلي ضخيم نباشد آمپول كورتن مفيد نخواهد بود و حتي مي تواند مضر باشد. مصرف سيگار و دخانيات مي تواند ميزان ورم را بيشتر نمايد. در دوره يكساله اول بعد از عمل، هر موقع سيگار يا دخانيات مصرف كنيد مي تواند ورم نوك بيني شما را تشديد كند. داروها و موادي كه در حال حاضر در بازار وجود دارد و مي تواند ورم را كم كند هيچكدام اثرشان تأييد نشده است و بعضي از آنها مي تواند حتي مضر هم باشد. بهترين كار آنست كه صبر و حوصله داشته باشيد تا ورم خود به خود از بين برود.


پرسش 4684

پاسخ دکتر حسنانی
 يكي از پرتكرارترين سوال هايي كه مي شود افرادي هستند كه جاي ديگري عمل كردند حالا مثلاً مي گويد سه هفته يا چهار هفته است كه از جراحي بيني گذشته است سوراخ هاي بيني اش نامتقارن است، سر بيني اش خيلي بالا است. ببينيد اين موارد ممكن است اتفاق افتاده باشد ممكن است واقعاً بيني سربالا شده باشد يا سوراخ ها غيرقرينه باشد تمام اين موارد امكان دارد كه وجود داشته باشد ولي نكته اي كه هست آن است كه قضاوت در مورد اينها زمان مشخصي را مي طلبد. اگر بخواهم حداقل اعلام كنم، حداقل زمان لازم براي انجام هرگونه قضاوت، شش ماه است. يعني بايد حداقل شش ماه بگذرد، ورم بيني بخوابد، بيني فرم خودش را پيدا كند اگر بعد از شش ماه همچنان سربالا بود و سوراخ ها غيرقرينه بود مي توان گفت اين به علت اشكال جراحي است ولي زودتر از آن نمي توان قضاوت نمود. چون خيلي از اين غيرقرينگي ها با گذشت زمان و خوابيدن ورم برطرف مي شود، سر بيني مختصري پايين مي آيد و بعد از شش ماه ممكن است تمام اين موارد اصلاح شده باشد. بنابراين زودتر از شش ماه لزومي به نگراني وجود ندارد.


پرسش 4682

پاسخ دکتر حسنانی
 اينكه برخي از افراد دو هفته بعد از عمل مي گويند نگران هستم و چه كار بايد بكنم بايد بدانند دو هفته يا 14 روز براي قضاوت زود است. چون ممكن است واقعاً ورمي وجود داشته باشد در آن ناحيه و ما نتوانيم تشخيص دهيم كه آيا قوز باقي مانده يا اصلاح مي شود. بهرحال هركدام از اين حالتها كه باشد زير شش ماه قابل اصلاح نيست و بهتر است كه اصلاً يك سال صبر كنيد. اگر بين شش ماه تا يكسال صبر كرديم و ديديم كه قوز باقي مانده، به معني آن است كه قوز درست تراشيده نشده است چون در بسياري از موارد اينها خودبخود از بين مي روند. بهرحال دو هفته، چهارهفته و حتي شش هفته زمان هاي زودي براي قضاوت هستند و نمي توان نتيجه گيري كرد كه الان بايد چه كار بكنيم و هيچگونه اقدام ترميمي نيز زودتر از شش ماه توصيه نمي شود. حداقل بايد شش ماه صبر كنيد اگر صاف نشده بود و هنوز احساس كرديد كه مقداري قوز وجود دارد بعد از شش ماه مي توان آن را دوباره تراشيد ولي كلاً اقدامات ترميمي را مي گوييم همه را بعد از يكسال انجام دهيد ولي اگر كسي عجله داشته باشد بعد از شش ماه قابل انجام است.


پرسش 4674
سلام وقتتون بخير.. من سال ٨٧ بيني و خيلي طبيعي عمل كردم، و تا امروز اتفاقي براش نيوفتاده بود، روز يكشنبه كيف پول، سرش خورد به تيغه سمت راست بيني، درد گرفت من فقط ٥-٦ دقيقه شروع به ماساژ كردم از پايين به سمت بالا.. ديگه يادم رفت تا سه شنبه، ديدم يه نقطه قرمزه و حس كردم ورم داره، منم يخ گذاشتم هي چسب زدم همين قسمت رو.. الان از نيم رخ خوبه ولي يكم زاويه بدم، انگار ورم داره.. حالا نميدونم اينا ورم هست يا استخون ضربه خورده.. اخه اونجا استخونه ولي هيچ زائده اي نيست..خيلي ممنون ميشم بهم بگين اگه ورم هست چي كار كنم زودتر ورم بره
پاسخ دکتر حسنانی
 اين موارد نياز به معاينه حضوري دارد ولي اگر بتوانيد يك سي تي اسكن از بيني و سينوس براي من ارسال كنيد با مشاهده سي تي اسكن شايد بيشتر بتوانم كمك كنم.


پرسش 4673
عرض سلام و ادب و تشكر از وقتي كه اختصاص ميدين من بينيم رو شش هفت سال پيش عمل زيبايي كردم، ميبخشيد اگر باجزييات توضيح ميدم براي اينكه بتونم بهتر از راهنماييتون استفاده كنم، پنج شش روز پيش دراز كشيده بودم و گوشيم بالاي سرم بود كه بصورت اتفاقي گوشي از دستم رها شد و روي بينيم افتاد اون شب خيلي دردي حس نكردم ولي فرداش يكم درد داشتم و بينيم نسبتا ورم كرده و الانم كه پنج روزي گذشته گاهي درد داره و سوز ميكشه خصوصا اگه بهش دست بزنم. ولي خونريزي اصلا نداشت. كبودي هم بنظرم نداره.ضربه روي تيغه بالاي بينيم،پايينتر از وسط ابروهام وارد شد. چيزي كه الان خيلي ناراحتم كرده و استرس دارم در موردش اينه كه وقتي دست ميزنم ب اون قسمت به اندازه يك عدس بينيم زده بيرون البته ظاهري مشخص نيس ولي وقتي لمس ميكنم يك مقدار كمي استخوانش زده بيرون.ميترسم كه مشكلي پيش اومده باشه يا خداي نكرده شكسته باشه و اين روي ظاهر بينيم تاثير بذاره و به مرور خودش رو نشون بده و استخوانش بزنه بيرون آقاي دكتر خيلي ممنون ميشم راهنماييم كنين توو اين شبهاي عزيز خيلي دعاتون ميكنم من البته با دكتري كه بينيم رو عمل كردن تماس گرفتم ولي گفتن متاسفانه تا اوايل تيرماه ايران نيستن،من هم نگران شدم كه نكنه نياز به درمان فوري داشته باشه و با گذشت دو سه هفته دير بشه و نشه كاري كرد آقاي دكتر از نظر شما بينيم شكسته؟ به نظرتون اين برامدگي و بيرون زدگي روي استخوان از بين ميره و به حالت قبل برميگرده يا خير؟ شما چي دستور ميدين؟ من چكار كنم؟
پاسخ دکتر حسنانی
 با توجه به توضيحاتي كه داده ايد ظاهراً استخوان بيني شكسته است اما با توجه به اينكه فقط لمس مي شود و مشاهده نمي شود نياز به هيچ اقدام خاصي ندارد و اقدام درماني را توصيه نمي كنم.


پرسش 4672
سلام دکتر عزیز،من حدود 3 هفته است که عمل ترمیمی بینی انجام دادم،در سمت راست بینی کمی بالاتر از نوک بینی و نزدیک به قسمت استخوانی به دلیل فرو رفتگی که در عمل اول ایجاد شده بود،کمی غضروف گذاشته شده اما سمت چپ بینی چون مشکل چندانی نداشته کمتر دستکاری شده،الان در قسمتی که غضروف گذاشته شده ورم بیشتری دارم که به گفته ی پزشکم به دلیل همین غضروف هست،آیا این درسته و آیا این عدم قرینگی طبیعی هست یا خیر؟
پاسخ دکتر حسنانی
 سه هفته زمان كافي و مناسب براي قضاوت نمي باشد. حداقل شش ماه بايد بگذرد تا بتوانيد قضاوت كنيد.


پرسش 4671
من بينيم گوشتى بود و الان ٢ سال و نيم هست كه بينيم رو عمل كردم اما هنوز يه طرفش ورم داره آيا بعد اين مدتى كه گذشته بخوام براى كاهش ورم آمپول تزريق كنم تاثيرى براى كاهش ورم داره؟
پاسخ دکتر حسنانی
 كورتن بعد از يكسال اثرش كمتر مي شود ولي همچنان تا چندين سال تزريق كورتن مي تواند اثر داشته باشد بالاخره بي اثر نيست.


پرسش 4670
سلام دکتر از اینکه وقت میذارید برای پاسخ گویی ازتون متشکرم. من ۲۶ روز پیش عمل جراحی بسته بینی داشتم ۴ روز بعد از جراحی برای کشیدن تامپون ها به دکترم مراجعه کردم بعد از کشیدن تامپون برای جلوگیری از خونریزی احتمالی داخل بینیم پنبه گذاشت و منشی دکتر گف پنبه هارو درنیار م بعد از یه هفته برای برداشتن گچ بینیم به دکترم مراجعه کردم در طول این زمان پنبه ها سفت و خشک شده بودن و وقتی دکترم میخواست پنبه ها رو بکشه بخیه ی جذبی سوراخ سمت راستم به پنبه چسبیده بود و کشیده شد ینی حدود ۱۱ روز بعد از عمل و الان ۲۶ روز از عملم گذشته ولی پره های من تا به تا هستن و بهتر نشدن و سوراخی که بخیه ش کشیده شده بزرگتر به نظر میرسه این نا متقارنی از روبرو هم مشخصه و میتونه به خاطر کشیدن اشتباهی بخیه باشه؟ جراحی بسته میتونه باعث تا به تا شدن پره ها بشه؟یا امیدوار باشم که ورمه؟ ممنون میشم جوابمو بدین با تشکر
پاسخ دکتر حسنانی
 كشيدن بخيه معمولاً باعث غيرقرينه شدن سوراخ هاي بيني نمي شود تنظيم سايز سوراخ هاي بيني در هنگام جراحي (سر عمل) انجام مي شود ولي قبل از سه تا چهار ماه پس از عمل جراحي نمي توان در اين مورد قضاوت كرد چون بعد از سه الي چهار ماه قرينه تر مي شود.


پرسش 4667
سلام من ۴ماه پیش عمل زیبایی انجام دادم و مشکلم قوز بینیم بعلت شکستگی در دوران بچگی بود.ولی هنوز اون قوز وجود داره و وقتی ماساژ میدم پایین میره و تقریبا صاف میشه اما بعد از یک دقیقه به حالت قبل برمیگرده.بنظرتون هنوز ورم داره و صاف میشه یا کلا قراره همینجوری بمونه؟
پاسخ دکتر حسنانی
 اينها معمولاً برطرف مي شود. ماساژ دادن كار خوبي است مي توانيد مرتب روزي دو تا سه بار ماساژ دهيد ولي براي تصميم گيري دقيق در مورد اينكه بيني شما نياز به اقدامات جراحي براي ترميم دارد يا خير يا خودبه خود برطرف مي شود بايد يكسال صبر كنيد اگر ورم باشد بعد از يكسال كامل برطرف مي شود اما اگر نياز به اقدام جراحي داشته باشد بعد از يكسال قابل انجام است.


پرسش 4664
عرض سلام و ادب خدمت دکتر متبحر و دوست داشتنی جناب دکتر دختری ۲۴ ساله هستم حدود ۶ ماه و نیم است بینی خود را جراحی کرده ام بینی ام گوشتی بود پزشکم فرمودند نسبتا خوش عمل است دو هفته بعد از عملم ب مطب دکتر مراجعه کردم فرمودند نتیجه عمل عالی بوده است ولی بعد از دو هفته حس میکردم بینی ام فرم بدی داره مخصوصا وقتی چسب میزدم مراجعه کردم دکتر گفتند این بینی شبیه بینی افتادست چون بد چسب زدی ولی با معاینه و زدن چسب گفتن ن خداروشکر ورم هستش و آمپول عضلانی تزریق کردند (باتوجه به این ک شما فرمودید تا دو هفته چسب روی فرم بینی تأثیر دارد بعد از آن فقط ورم کم می‌شود ) بعد از تزریق آمپول بینی من فرم خوبی گرفت و با دقت هم چسب میزدم و خوب بود ولی باز یکروز بهتر یکروز بدتر و الان حدود ۷ ماه میگذرد از عمل من ک من بدون چسب فرم بینی ام بسیار بد است طوری ک گاهی حس میکنم کارش از ورم هم گذشته و مشکل چیز دیگ ای هست و وقتی هم چسب را شب میزنم و صبح باز میکنم فرم بینی تا دو ساعت خوب است و باز وحشتناک می‌شود علتش چیه ک چسب ک میزنم و باز میکنم تا دو ساعت خوبه آیا نشون دهنده ورم یا اینکه چسب فقط چند ساعتی فرم بینی رو تغییر میده ولی در اصل بینی من خراب شده برای دکتر عکس فرستادم فرمودند حضوری بیا ولی چون تا مدتها نمیان اراک من خیلی خیلی استرس دارم لطف کنید ج منو بدید سپاس گذارم عکس هم میفرستم
پاسخ دکتر حسنانی
 بهتر است قبل از يكسال يك تا دو نوبت ديگر آمپول كورتن در بيني شما تزريق شود اگر بعد از گذشت يك سال و نيم، همچنان فرم نگرفته بود نتيجه نهايي مشخص شده است و نمي توان گفت كه ورم است ولي خوب تا يك سال و نيم ديگر صبر كنيد و دو سه نوبت آمپول كورتن به داخل بيني تزريق كنيد بعد مي توان در موردش قضاوت كرد.


پرسش 4663
سلام عرض میکنم خدمتتون عذر میخوام من میخوام بینیمو عمل کنم اما ترس دارم چون بینیم استخوانیه و باید پل بینیم برداشته بشه دوستم چهار هفته پیش عمل کرد بینیش مثل بینی من بود بعد از برداشتن گچ بینیش خیلی خوب بود عالی اما کم کم بینیش بزرگ شد الان چهار هفتس دیگه مث اون چن روز بعد از برداشتن گچ نیس ایا اینا همش ورمه یا ممکنه گوشت باشه؟اخه بزرگ شده من شنیده بودم از هفته دوم ورم باید کم بشه ولی این بعد از برداشتن کچ ک بینیش قشنگ بود چند روز بعد بزرگ تر شد و کم نمیشه ایا این بینی برمیگرده به همون فرم بعد از برداشتن گچ ک خیلی خوب بود؟
پاسخ دکتر حسنانی
 اين مشكلات معمولاً به علت ورم است و پس از فروكش كردن ورم مشكل حل مي شود حداقل شش تا يكسال بايد صبر كنيد تا نتيجه جراحي ايشان مشخص شود.


پرسش 4661
سلام .من حدود 6ماه جراحی کردم بینیم کمی قوز داشت وانحراف بینی نداشتم ولی بعد عمل سوراخ های بینی غیر قرینه شده واحساس می کنم قوز بینی کاملا برنداشته وکمی برجستگی داره درضمن یکی از پرههای بینم حالت فرو رفتگی پیدا کرده .عکسهام براتون فرستادم نظرتون برام خیلی برام مهمه لطفا جواب بدید این مشکلات حل می شه ویا نیاز به عمل دوباره ست.‎
پاسخ دکتر حسنانی
 قضاوت در مورد نتيجه جراحي بيني زير يكسال صحيح نمي باشد اگر مشكلاتي كه اشاره كرديد، بعد از يكسال هم وجود داشته باشد شايد عمل ترميمي بخواهد اما زير يكسال نمي توان قضاوت كرد زيرا ممكن است بعلت ورم باشد بايد صبر كنيد ورم به طور كامل از بين برود و بعد تصميم گيري انجام شود.


پرسش 4660
سلام خسته نباشید، بینی من گوشتی بود 2 بار بینیم رو عمل کردم دفعه دوم 10 ماه پیش بود ولی ورم داره هنوز امپولم نزده دکترم. اگه الان امپول بزنم تاثیری داره؟
پاسخ دکتر حسنانی
 بله هنوز هم آمپول كورتن اثر دارد. معمولاً زير يك سال بيشتر اثر دارد ولي بعد از دو سال هم ديده شده كه مي تواند اثر داشته باشد.


پرسش 4642
سلام دکتر حسنانی،میخواستم بدونم که من ۱۹سالمه و حس میکنم که دیگه رشد بینیم کامل شده،اما علائمی دارم که میترسم عمل کنم مثل چربی زیاد روی پوست بینیم،پیش دکتر پوست هم رفتم و گفت که بخاطر سنمه و خودش رفع میشه،میخواستم سال دیگه عمل کنم نظرتون چیه؟چربی بینیم رو خراب نمیکنه؟
پاسخ دکتر حسنانی
 پوست چرب باعث خراب شدن بيني نمي شود و ربطي به نتيجه جراحي ندارد ولي مي تواند باعث شود مدت زماني كه طول مي كشد تا ورم بهبود يابد، طولاني تر شود. به هر حال قانون براي جراحي اين است كه براي خانم ها بعد از 16 سالگي و براي آقايان بعد از 18 سالگي جراحي قابل انجام است. كساني كه پوست چرب دارند مي توانند دو ماه بعد از عمل شروع به مصرف داروي راكوتان نمايند و به مدت شش ماه راكوتان را مصرف نمايند تا ورم بيني زودتر از بين رود و بيني فرم زيباتري پيدا كند.
